Wpisy 50 813 – 50 913
4 czerwca 2009 08:41 → 5 czerwca 2009 10:44, 100 wpisów
Szanowny PASKO bardzo cie prosze o interwencje,bo dalej tak BYC NIE MOZE,prosiles czlowieka o uspokojenie jakos bez skutku,wiem ze jego celem jest takie obrzydzenie nam wszystkim czatu ze zostanie tu sam,a wszyscy sie przeniosa na forum lub stworza lacznosc miedzy soba i beda sie komunikowac.PROSZE CIE O I N T R W E N C J E.
Ok ja stąd spadam :) pozdrawiam i zycze szczęscia w dzisiejszych losowaniach:)
PASKO: to jest chyba polskie forum i tu powinno używać się ojczystego języka a nie troglodyckiego!!!
Zatem powodowany troską o to , aby ta strona była zrozumiałą dla osób , które nie znają troglodyckiego - poprosiłem o przetłumaczenie tego teksu napisanego w obcym mi języku...
Jakieś elementarne zasady muszą tu obowiązywać , bo byle co i byle jak to sobie można pazurem w kurniku pisać , a nie na stronie multipasko.pl
Zatem powodowany troską o to , aby ta strona była zrozumiałą dla osób , które nie znają troglodyckiego - poprosiłem o przetłumaczenie tego teksu napisanego w obcym mi języku...
Jakieś elementarne zasady muszą tu obowiązywać , bo byle co i byle jak to sobie można pazurem w kurniku pisać , a nie na stronie multipasko.pl
Wszyscy zrozumieli bo maja troche rozumu jedynie ty nie zrozumiales bos juz rozum stracil,a nie uzywany organ zanika wiec trudno ,dla tych co nie rozumieja sa inne fora jak przeznaczona dla dzieci CIUCHCIA gdzie pwenie podszkolisz swoja wiedze.Jak ty musisz cierpiec ,nikt cie w realu nie lubi,na czacie tez nikt cie nie lubi,jestes taki odrzucony przez srodowisko.I jeszcze jedno.Kogut to taki ptak nielot ze jak chodzi po oborze i widzi chrzakajaca swinie to nawet nie spojrzy w jej kierunku bo nie robi na nim zadnego wrazenia.Zbierznosc opisu calkowicie przypadkowa.
PASKO: uważam , że osoby mające głęboko w poważaniu zasady ojczystego języka i robiące z niego śmietnik poprzez formę i treść swoich wpisów - powinny być stąd po prostu banowane , bo takimi wpisami dają dowód lekceważenia innych użytkowników!
Takie zaś totalne lekceważenie innych , poprzez niechlujność w swoich wypowiedziach a obecne we wpisach osób z różnych miejsc w Polsce ( od Tczewa po Kraków )zasługuje na naganę , bo nie jest chyba problemem skorzystanie ze słownika języka polskiego , obecnego choćby w przeglądarce Mozilla Firefox.
Pzdr.
edi8
Takie zaś totalne lekceważenie innych , poprzez niechlujność w swoich wypowiedziach a obecne we wpisach osób z różnych miejsc w Polsce ( od Tczewa po Kraków )zasługuje na naganę , bo nie jest chyba problemem skorzystanie ze słownika języka polskiego , obecnego choćby w przeglądarce Mozilla Firefox.
Pzdr.
edi8
Wydaje mi sie ze dalsza obecnosc nie jest wskazana,wiec pozostawmy to nasze swiatlo przewodnie samemu sobie niech pisze sam do siebie i potem sobie udzieli odpowiedzi nic tu po mnie,a poza tym mam troche do zalatwienia przed wyjazdem w piekne rejony mazurskie,gdzie ludzie sa mili i tylko jak sie zjedzie warszawka to robi sie bydlo,bo nawet wypic nie potrafia kulturanie,nie wspomne juz o zachowaniu,smieceniu,i niestety myciu aut w czystych jeziorach i klusownictwie ktore stosuja przyjezdzajac na sliczne tereny polnocy.Wiec jest sie o co martwic.
Witaj edi8.Wiesz jak czytam twoje wypowiedzi to widzę jaki jesteś żałosny.Skoro jesteś takim fascynatem i obrońcą języka ojczystego to przypomnij sobie że jeszcze niedawno zamiast "ł" mówiono "L" ludzie z tamtych lat zbesztali by ciebie za wymowę terazniejszą.To że jakiś debil wymyśli słowo i nazwie je brzydkim lub że tam pasuje "Ó" a nie "u" zwykłe nie znaczy że to jest OK. za kilka lat ktoś dojdzie do wniosku bo już się o tym mówi żeby zlikwidować "ch,ó,rz" i co wtedy powiesz? Wszystko jest umowne nic stałego więc przestań się puszyć i popisywać nie rób z siebie "matrixa" życie jest za krótkie aby przejmować się takimi bzdurami.Jesteś zbyt zablokowany przez system!
Rychu. >>>>żałosny to ty jesteś , pisząc te swoje powyższe bzdury , które byłyby śmieszne - gdyby nie były idiotyczne!
Żyjemy tu i teraz i wraz z rozwojem społecznym zmienia się także nasz język i jego normy - a zatem odnoszenie się do tego , co było dawną normą , lub rozważanie co będzie na obszarze polskiego języka nią kiedyś , ma taki sam sens jak założenie teraz przez ciebie sukmany bądź stroju hippisowskiego i wyjścia na ulicę.To samo dotyczy ewentualnej fryzury a la szlachciura bądż hippis lub noszenia dziś butów beatelsówek lub rolingstonsów...
Zatem żałosny swój wpis podeprzyj jeszcze wyglądem z minionej epoki , aby dopełnić harmonijnej całości...
Aparat leksykalny dorosłego , normalnie funkcjonującego człowieka wzbogaca się w skali roku średnio od 45-60 nowych słów i są to głównie zwroty związane z wciąż gwałtownym rozwojem technicznym i niech to mówi jak żywy jest nasz język - ale to nie znaczy , że nie ma on swoich aktualnych norm i reguł!!!
Tylko dureń jedzie pod prąd ulicą jednokierunkową - wbrew obowiazującym przepisom - dlatego , że rok temu ta ulica nie była jednokierukowa.
Ten sam wymiar głupoty , co postawa takiego kierowcy , ma zatem twoja wypowiedź.
Żyjemy tu i teraz i wraz z rozwojem społecznym zmienia się także nasz język i jego normy - a zatem odnoszenie się do tego , co było dawną normą , lub rozważanie co będzie na obszarze polskiego języka nią kiedyś , ma taki sam sens jak założenie teraz przez ciebie sukmany bądź stroju hippisowskiego i wyjścia na ulicę.To samo dotyczy ewentualnej fryzury a la szlachciura bądż hippis lub noszenia dziś butów beatelsówek lub rolingstonsów...
Zatem żałosny swój wpis podeprzyj jeszcze wyglądem z minionej epoki , aby dopełnić harmonijnej całości...
Aparat leksykalny dorosłego , normalnie funkcjonującego człowieka wzbogaca się w skali roku średnio od 45-60 nowych słów i są to głównie zwroty związane z wciąż gwałtownym rozwojem technicznym i niech to mówi jak żywy jest nasz język - ale to nie znaczy , że nie ma on swoich aktualnych norm i reguł!!!
Tylko dureń jedzie pod prąd ulicą jednokierunkową - wbrew obowiazującym przepisom - dlatego , że rok temu ta ulica nie była jednokierukowa.
Ten sam wymiar głupoty , co postawa takiego kierowcy , ma zatem twoja wypowiedź.
Rychu, nie podzielam twojego zdania w sprawie języka. Kultura słowa pisanego i mówionego jest równie ważna jak kultura bycia czy obyczajów.
Niestety, ale niektórzy nie nadążają za zmianami, a internet jeszcze kila lat temu nie był obecny "pod strzechą" Teraz zawitał nawet do "kurników".
To,że zmienią się zasady pisowni, nie oznacza, że ludzie nie będą robić nowych błędów, ale z drugiej strony człowiek jest z "natury omylny" i nie powinien się oburzać, gdy ktoś w sposób kulturalny zwróci mu uwagę na jego pomyłki. Nie wszystko można wytłumaczyć "wrodzoną dysleksją".
Pozdr.
Niestety, ale niektórzy nie nadążają za zmianami, a internet jeszcze kila lat temu nie był obecny "pod strzechą" Teraz zawitał nawet do "kurników".
To,że zmienią się zasady pisowni, nie oznacza, że ludzie nie będą robić nowych błędów, ale z drugiej strony człowiek jest z "natury omylny" i nie powinien się oburzać, gdy ktoś w sposób kulturalny zwróci mu uwagę na jego pomyłki. Nie wszystko można wytłumaczyć "wrodzoną dysleksją".
Pozdr.
edi8. Powinieneś już udać się dzisiaj na "normalne, moderowane forum", gdzie w dodatku posługuje się trochę lepszym jakościowo językiem polskim. Tak więc albo się dostosujesz, albo nie. Tutaj większość to umysły ścisłe, które jak ktoś już kiedyś zauważył bardzo często okupują swoje zdolności matematyczne nieco słabszymi zdolnościami lingwistycznymi. Nawet się pofatygowałem i znalazłem forum dla Ciebie: http://www.polszczyzna.fora.pl/tropiciele-wiel-bladow,5/
Pozdrawiam
Pozdrawiam
na tym forum przeczytasz m.in., że "Wykonać telefon można - ale w fabryce Ery czy innego Simplusa. Jednak gdy mamy na myśli dzwonienie do kogoś, powiemy: zatelefonować, zadzwonić."
rydułtowy>>> poruszyłeś ważki i istotny aspekt sprawy , która dziś tak zaogniła tu jednego z tych , którzy mają internet w kurniku...
Tak , to jest celna uwaga , bo mając już tę możliwość dzielenia się z innymi swoimi światłymi ( to od pisania przy lampie ) przemyśleniami - nie zadbają o to , aby w pełni wykorzystać dobrodziejstwa internetu ich niewiedzę korygujące i pisać z wykorzystaniem elektronicznego słownika języka polskiego , który jest choćby w przeglądarce Firefox...
Pzdr.
edi8
Tak , to jest celna uwaga , bo mając już tę możliwość dzielenia się z innymi swoimi światłymi ( to od pisania przy lampie ) przemyśleniami - nie zadbają o to , aby w pełni wykorzystać dobrodziejstwa internetu ich niewiedzę korygujące i pisać z wykorzystaniem elektronicznego słownika języka polskiego , który jest choćby w przeglądarce Firefox...
Pzdr.
edi8
Dzieki Pasko tylko dotrzymaj słowa,
PASKO: Era czy Simplus to nazwy operatorów a nie producentów telefonów komórkowych.
Za podany adres forum dziękuję Ci serdecznie , bo wielu może się przydać - i zapraszam do częstszych tam odwiedzin , bo ja jestem na nim aktywny ho, ho albo jeszcze dłużej...
Pozdrawiam
edi8
Za podany adres forum dziękuję Ci serdecznie , bo wielu może się przydać - i zapraszam do częstszych tam odwiedzin , bo ja jestem na nim aktywny ho, ho albo jeszcze dłużej...
Pozdrawiam
edi8
edi8. Ty w języku jesteś dobry, ba - świetny. Jestem szczery więc Ci to mówię, że zachwycasz mnie swoją składnią i mało kto Ci dorówna. Problem w tym, że wykorzystujesz to do nierównej walki. To tak jakbym ja odkrywając swoje warunki bokserskie, stanął pod przedszkolem i szukał zaczepki. Skoro lubisz potyczki słowne i jesteś w tym dobry, to naprawdę poczujesz się lepiej na forum, które Ci wskazałem. Pozdrawiam
Popieram wpisy Pasko w 100%!
Edi8 ze swym lotnym umysłem powinien już dawno założyć swoją stronę i we stępie dać ostrzeżenie " dyslektykom i piszącym niepoprawnie wstęp wzbroniony".
Tu natomiast jest strona ogólnodostępna i gospodarzem jest Pasko.
A taki gość jak edi8 wchodzi i poucza Gospodarza (nie wspominając już o epitetach pod Jego adresem) co ma robić).
Nie zapominaj edi8 , że nie każdy ma pensum 200 godzin rocznie i jak pomachałbyś kielnią przez 12 godzin dziennie (jak niektórzy tu użytkownicy) to nie trafiłbyś nawet palcem do nosa, nie mówiąc już o pisaniu na klawiaturze.
Uwagę zaś można zwrócić delikatnie i w kulturalny sposób, bez używania epitetów w stronę każdego kto popełni błąd albo się "wychyli".
To co piszesz nie świadczy o tych, których wyzywasz, tylko o Tobie, o Twojej kulturze osobistej i Twoich zdolnościach do adaptacji w środowisku.
Tak więc albo to środowisko nie jest dla Ciebie, albo Ty nie jesteś odpowiednią osobą do tego środowiska.
Pomyśl jednak o założeniu własnej strony i tam będziesz "sterem, żeglarzem i okrętem" bo wątpliwe czy ktoś będzie chciał tam gościć!:D
Edi8 ze swym lotnym umysłem powinien już dawno założyć swoją stronę i we stępie dać ostrzeżenie " dyslektykom i piszącym niepoprawnie wstęp wzbroniony".
Tu natomiast jest strona ogólnodostępna i gospodarzem jest Pasko.
A taki gość jak edi8 wchodzi i poucza Gospodarza (nie wspominając już o epitetach pod Jego adresem) co ma robić).
Nie zapominaj edi8 , że nie każdy ma pensum 200 godzin rocznie i jak pomachałbyś kielnią przez 12 godzin dziennie (jak niektórzy tu użytkownicy) to nie trafiłbyś nawet palcem do nosa, nie mówiąc już o pisaniu na klawiaturze.
Uwagę zaś można zwrócić delikatnie i w kulturalny sposób, bez używania epitetów w stronę każdego kto popełni błąd albo się "wychyli".
To co piszesz nie świadczy o tych, których wyzywasz, tylko o Tobie, o Twojej kulturze osobistej i Twoich zdolnościach do adaptacji w środowisku.
Tak więc albo to środowisko nie jest dla Ciebie, albo Ty nie jesteś odpowiednią osobą do tego środowiska.
Pomyśl jednak o założeniu własnej strony i tam będziesz "sterem, żeglarzem i okrętem" bo wątpliwe czy ktoś będzie chciał tam gościć!:D
Pasko, bardzo mi się podobał Twój ostatni wpis w założonym temacie odnośnie nowej gry Multi Multi, "nic dodać nic ująć"....tylko jak to przekazać ludziom, że są "manipulowani"
PASKO: sądzę że to nadaje się do zamieszczenia przez Ciebie tu na głównej stronie
http://www.dziennik.pl/swiat/article389780/Znalazla_szczesliwy_los_na_loterie.html
http://www.dziennik.pl/swiat/article389780/Znalazla_szczesliwy_los_na_loterie.html
wlm
A słowo ciałem się stało.
Pozdrawiam
A słowo ciałem się stało.
Pozdrawiam
UWAGA: ewentualnie zainteresowanych informuję , że na forum w wątku kolegi "inż.Jacka" zamieściłem właśnie system skrócony z 15 liczb , rozpisanych po 5 skreśleń z gwarancją "5" przy trafieniu 6z15 liczb.
Oto link do tego w/w wątku "inż.Jacka":
http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=2322&last=1
System liczy 729 zakładów , a kurs w Fortunie za 5/5 w ML to 1000 zaś za 5/5 w DL to 100.000
Pzdr.
edi8
Oto link do tego w/w wątku "inż.Jacka":
http://forum.multipasko.pl/n_viewtopic.php?id=2322&last=1
System liczy 729 zakładów , a kurs w Fortunie za 5/5 w ML to 1000 zaś za 5/5 w DL to 100.000
Pzdr.
edi8
RYCHU . >>> spełniając osobistą , do mnie skierowaną prośbę Admina - nie będę ci na te idiotyzmy już replikował , bo gdybym replikował , to z ciebie człowieczku z " RYCHU . " by tylko CHU pozostało , a co wszak ciebie ceCHUje!
Zatem żegnam...
Zatem żegnam...
Rychu
Czytalem miales racje.
Pozdrawiam
Czytalem miales racje.
Pozdrawiam
tczew1958>>> Admin strony też to czytał i skasował wpis i jego autora!
Ale zapewne będą następni.
Nie pozdrawiam , bo przecież i nie ma w tym całym Tczewie niczego interesującego...
Ot , zwykła wiocha!
P.s: wiem , bo byłem w nim parę razy.
Ale zapewne będą następni.
Nie pozdrawiam , bo przecież i nie ma w tym całym Tczewie niczego interesującego...
Ot , zwykła wiocha!
P.s: wiem , bo byłem w nim parę razy.
I co z tego, że wiocha, ważne, że jest. Edi a Ty gdzie teraz mieszkasz?
Polska
słowa: Kazik Staszewski
muzyka: Kult
Polska
Mieszkam w Polsce
Mieszkam w Polsce
Mieszkam tu, tu, tu, tu
Tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu ...
słowa: Kazik Staszewski
muzyka: Kult
Polska
Mieszkam w Polsce
Mieszkam w Polsce
Mieszkam tu, tu, tu, tu
Tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu, tu ...
Edi zaje..
Właśnie szukałem kiedy zagra u mnie Kazik. Byłem na koncercie w sobotę na kulcie. A chcę jeszcze. Pozdro
Właśnie szukałem kiedy zagra u mnie Kazik. Byłem na koncercie w sobotę na kulcie. A chcę jeszcze. Pozdro
Mam bzika na punkcie kazika
dsg>>>KAZIK POLSKA
http://www.youtube.com/watch?v=umxZIDaCeu8
Pzdr.
edi8
http://www.youtube.com/watch?v=umxZIDaCeu8
Pzdr.
edi8
Wlasnie wrocilem i pomijam juz slowa obrazliwe wobec wszystkich ale zeby,Tczew nazwac wiocha,to tam gdzie ja przebywam to juz chyba nazwy by braklo,jakie to sa piekne tereny,jakie czyste i rybne (jeszcze)jeziora,nie wspomne o fantastycznych ludziach ktorym chyle czola za ich dobroc,szczerosc,goscinnosc,bezinteresowna sympatie do innych.Niestety my z miasta dziekujmy ze ta wies jeszcze istnieje,ale jak ty juz nawet na wies sie obrazasz to chyba dajesz juz takie swiadectwo o sobie ze nawet ja kogut jestem zaskoczony,bo moge zniesc twoje mnie obrazanie,bo lata mi to i powiewa ale ty obrazasz najcenniejsze rejony naszego kraju,chyle czolo do tych ludzi bo kiedy ja sie opalam i bawie,oni w tym okresie ciezko pracuja,zeby tacy jak my mieszczuchy mieli co jesc.Ale po co ja tobie to pisze,szkoda slow,bo pomimo twego obrazania mnie mialem cie za czlowieka ktory te uroki polskiej pieknej wsi docenia.Jak ja sie mylilem.
czy ktoś obstawia parzyste nieparzyste w multi jakie dziś padną może ktoś ma przeczucie
Dzięki mojej obecności na tym czacie , niektórzy zaczynają już eseje tu pisać...
Zainstaluj sobie - przecież niekoniecznie osobiście - inną niż Internet Explorer przeglądarkę np.Firefoxa , a wtedy wbudowany w nią słownik języka polskiego wskaże ci błędy , podkreślając je na czerwono , bo dziś dałeś ostry poranny koncert z "konsekfencjami" itp. na czele...
Co do wsi:
"Niech na całym świecie wojna , byle polska wieś spokojna" jak Wyspiański pisał.Dobrze rozumiem ten twój , oddany w ostatnim wpisie , sentyment do wsi - miejsca swego urodzenia i do swego własnego , rodzinnego gumna...
Zainstaluj sobie - przecież niekoniecznie osobiście - inną niż Internet Explorer przeglądarkę np.Firefoxa , a wtedy wbudowany w nią słownik języka polskiego wskaże ci błędy , podkreślając je na czerwono , bo dziś dałeś ostry poranny koncert z "konsekfencjami" itp. na czele...
Co do wsi:
"Niech na całym świecie wojna , byle polska wieś spokojna" jak Wyspiański pisał.Dobrze rozumiem ten twój , oddany w ostatnim wpisie , sentyment do wsi - miejsca swego urodzenia i do swego własnego , rodzinnego gumna...
Czy ty nie widzisz tego ze ja pisze pod ciebie zebys mial temat do krytyki,juz ci to napisze bo widze ze na to nie wpadles ,bo gdyby nie ja to bys juz nic tu do pisania nie mial,bo skosy,piony,sumy,juz sie przejadly,systemy tez bo ludziska potracili na nich kase,wiec co ci biedaku pozostalo,ratunek w kogucie.Dokad nie wprowadza podwojnych losowan tos jest bezrobotny,bo potem znow zaskoczysz ze w pierwszym losowaniu suma....itd to w drugim wypadnie,ale to jak sam pisales od 15 czerwca.Do tej pory masz mnie, wiec uzywaj do woli bo potem od 1 lipca nie bedziesz mnie mial,bede na kochanej wsi choc urodzony w Krakowie doceniam wies,ale ty tam chowany masz do niej awersje bo zawsze tylko obore sprzatales,wiec nie dziwota ze jak cie na salony wpuscili to zapomniales o korzeniach.Teraz wychodze ale bede wieczorkiem wiec czekam jaka bedzie twoja odpowiedz bo widzisz jak pusto na czacie ,wszystkich wystraszyles a kogut sie nie dal.
"Gumno moje ojczyste" - Kabaret Elita
Gumno moje ojczyste, Kordianie i Chamie
Dobrze żyje kto kradnie i bezczelnie kłamie
Baby nasze są piękne, a chłopy są duże
Nic dziwnego, że ciurkiem robim za przedmurze
Ciągle nas ktoś leje, z Zachodu lub Wschodu
Wybijając do nogi sporą część Narodu
Ale mniejsza o straty, tu liczy się męstwo
Choć dopiero za grobem czeka nas zwycięstwo
Gumno moje ojczyste, wybrany Narodzie
Co upijasz się w święta, a święta masz co dzień
Dzielne my są gieroje, nikt nam nie dokopie
Bo my zawsze na czele, w durnej Europie
A jak nam odbiorą najświętsze wartości
Kosy na sztorc postawim i połamiem kości
Ale, że tym łamaniem łatwo się męczymy
Włazim zaraz na piece i jak dzieci śpimy
Gumno moje ojczyste, ty moja ciemnoto
Kocham ciebie nad życie, choć wokoło błoto
Inni ciebie nie cenią a ja ciebie cenię
Tu się rodzę, umieram i z babą się żenię
Mam tu dzieci kupe, piasku trzy hektary
Krowę chorą na płuca, w sieni waciak stary
A na skraju tej nędzy, zamiast telefonu
Stoi wierzba i płacze - no tera my w domu...
Gumno moje ojczyste, Kordianie i Chamie
Dobrze żyje kto kradnie i bezczelnie kłamie
Baby nasze są piękne, a chłopy są duże
Nic dziwnego, że ciurkiem robim za przedmurze
Ciągle nas ktoś leje, z Zachodu lub Wschodu
Wybijając do nogi sporą część Narodu
Ale mniejsza o straty, tu liczy się męstwo
Choć dopiero za grobem czeka nas zwycięstwo
Gumno moje ojczyste, wybrany Narodzie
Co upijasz się w święta, a święta masz co dzień
Dzielne my są gieroje, nikt nam nie dokopie
Bo my zawsze na czele, w durnej Europie
A jak nam odbiorą najświętsze wartości
Kosy na sztorc postawim i połamiem kości
Ale, że tym łamaniem łatwo się męczymy
Włazim zaraz na piece i jak dzieci śpimy
Gumno moje ojczyste, ty moja ciemnoto
Kocham ciebie nad życie, choć wokoło błoto
Inni ciebie nie cenią a ja ciebie cenię
Tu się rodzę, umieram i z babą się żenię
Mam tu dzieci kupe, piasku trzy hektary
Krowę chorą na płuca, w sieni waciak stary
A na skraju tej nędzy, zamiast telefonu
Stoi wierzba i płacze - no tera my w domu...
Mam pytanko czy TOMCIO1972 poda swoię typy bo z tych liczb można ułożyć ciekawe zestawy
witam wszystkich ponownie. Edi8 zapraszam na forum do odpowiednich tematów.
W tym momencie otrzymujesz blokadę przynajmniej do soboty.
Zapraszam innych do spokojnej dyskusji nieco bardziej na temat. Przypominam, że lada dzień rusza multi multi. Pozdrawiam
W tym momencie otrzymujesz blokadę przynajmniej do soboty.
Zapraszam innych do spokojnej dyskusji nieco bardziej na temat. Przypominam, że lada dzień rusza multi multi. Pozdrawiam
Do Admina
Czy poczyniłeś jakieś zmiany w programie pod kątem dwóch losowań dziennie?
Pozdrawiam
Mój chybił trafił Dl.11,14,18,30,33,39 ciekawe co z tego będzie pewnie nic jak zawsze :(
Plujmy sobie nawzajem w kaszę!
To takie polskie,to takie nasze...
/J.Sztaudynger/
To takie polskie,to takie nasze...
/J.Sztaudynger/
Janusz
Po pierwsze aktualizacja losowań. Jak wprowadzić dwa losowania jednego dnia?
Po drugie. Czy nie można zastosować funkcji od razu raport wyników analiz w Excelu - coś w rodzaju export do Excela.
Co prawda można z pliku tekstowego to zrobić, ale taka funkcja przyspieszyłaby analizy.
Pozdrawiam
Po aktualizacji wyników z internetu po prostu przy każdych kolejnych 2 losowaniach będzie ta sama data. Przy próbie ręcznego dopisania wyników faktycznie czasami niepotrzebnie będzie chciała przeskoczyć data na kolejny dzień i to jest niejako mały problem, ale tak jak mówię aktualizacja wyników z internetu zawsze rozwiąże problem. Pozdrawiam
Pasko dowiem sie jak moge aktualizowac analize nr10 i wasze pewniaki w MP?
Witam. Czy ktoś wie, może czy to losowanie o 14.00 MultiMulti również będzie się odbywało na antenie Polsatu , czy w jakiś inny sposób.
Witam.Zastanawiam sie czy jak beda losowania na tej samej maszynie tym samym zestawem kulkowym,to ile liczb sie pokryje z pierwszym losowaniem.Moze sie tak wydarzyc ze nawet 50% liczb moze sie powtorzyc.Ja zagram dwoma zestawami liczb wylosowanymi w pierwszym losowaniu i to liczbami nie sortowanymi,czyli jeden zaklad 10 liczb,w kolejnosci i drugi zaklad 10 liczb w kolejnosci.Zastanowie sie nad mixem ale to plany,na dzis to chyba wszyscy chca liczby 19,36 a jak bedzie to o 22 sie wyjasni.Pozdrawiam
Ok A jak ? Rozwiązany zostanie problem typowań ? Rozumiem że bedziemy typować 2 razy dziennie ?
Jest spokojniej (d0 soboty), wiec mogę napisać parę słów. Ja się cieszę że losowanie będzie dwa razy dnia, ostatnio gram rzadziej i bardziej kontroluje liczby które typuję, ale wyniki są jak na razie mierne. Ale sprawia mi to przyjemność, dlatego będę grał.
Martiano z tego co ja wiem to pierwsze losowanie o godzinie 14:00 ma być transmitowane w internecie na stronie lotto.
Ja tez sie ciesze ze beda losowania 2 x dziennie.Jak wchodzilo keno co 5 minut bylem tez zadowolony jednak zastosowali inne zasady obstawiania liczb,to znaczy narzucono obowiazujace stawki,bo gdyby to bylo tak jak w fortunie ze masz dowolnosc kwoty za ktora grasz,to keno mialo by powodzenie napewno,ale i stawkowanie i zyski troche popsuly mi szyki,i niestety nie gralem w ta gre.Osobiscie juz dawno zastanawialem sie dlaczego nie ma czesciej losowan,na tych samych zasadach,ale wielu zeczy jeszcze nie rozumialem,teraz mam troche tej wiedzy.Pozdrawiam
Och nareszcie Pasko zablokowałeś tego poliglotę ediego8 co za ulga wreszcie mozna pogadać na właściwy temat - bo po to sie tu spotykamy a nie aby wyrzucać kto jakie robi błedy.
Pasko dowiem sie jak moge aktualizowac analize nr10 i wasze pewniaki w MP?
RAPORT ZAGROZEN-NORTON 2009
Łaczna liczba zagrozen w tej witrynie -15
Nazwa zagrozenia:
MSIEK Vectory Markup Language Fill Method Bo
http://www.multipasko,pl/typowania/bilans/multi-lottek/
Nazwa zagrozenia:Uruchomiony proces
C:\DOCUM-1\USER\LOKALS-1\Temp\sys22.tem.exs
Od dnia 22-05-2009 NORTON 2009 informuje-WITRYNA JEST NIEBEZPIECZNA!!!
pozdrawiam wszystkich BAJ!!!
Łaczna liczba zagrozen w tej witrynie -15
Nazwa zagrozenia:
MSIEK Vectory Markup Language Fill Method Bo
http://www.multipasko,pl/typowania/bilans/multi-lottek/
Nazwa zagrozenia:Uruchomiony proces
C:\DOCUM-1\USER\LOKALS-1\Temp\sys22.tem.exs
Od dnia 22-05-2009 NORTON 2009 informuje-WITRYNA JEST NIEBEZPIECZNA!!!
pozdrawiam wszystkich BAJ!!!
keram: zagrożenie masz w folderze TEMP na dysku co jednoznacznie mi mówi, że to stare śmieci i dawno nieaktualna sprawa. Pozdrawiam
vlepa: zaktualizuj sobie Internet Explorera do wersji 7 albo 8.
www.instalki.pl/programy/download/przegladarki_www/Internet_Explorer_8_XP.php
www.instalki.pl/programy/download/przegladarki_www/Internet_Explorer_8_XP.php
Typowanie będzie normalnie 2 razy dziennie. Postaram się, aby nie było z tym żadnych problemów.
cześć zakłady na loterie swiata w stw loteria Belgijska liczby które wytypowałem 3 z 43 7,14,28 kurs 400.00 wygrałem 1800 zł kupon 23018310063--stawka 5 zł -- loteria Hiszpanska Bono 2 liczby z 40 liczby które wytypowałem to 18,24 kurs 55.00 wygralem 24z zl kupon 23001310640- stawka 5 zl ale to nic moja zonka w wtorek w sts wytypowala 4 liczby w Dużym lotku 08,24,31,32 stawka 5zł kurs 7000.00 i wygrala 31500.00 i to jest gra a nie w tym totolotku pozdrawiam wszystkich
Dzięki aWesoły. Ale losowania będą dokonywane przy użyciu tej samej maszyny, mam nadzieję, bo jeżeli nie, to szlag może trafic wszystkie statystyki.
dżony>>>> swoim wpisem 50865 udowodniłeś jednak , że tym jedynym tematem do pogadania , jaki uważasz za właściwy jest edi8... bo to przecież jemu ten swój wpis poświeciłeś!!!
Grzesiu, a wrzuciłeś list do skrzynki:
"wrzuciłem!, i jeszcze jeden pan wrzucał, a jak wrzucał to kucał"
Tak się przejął tym, że zapomniał,że mu ciocia żadnego listu nie dała do wysłania.
Czy na pewno żonka wysłała ci te kupony??
Ja bym to sprawdził.....
"wrzuciłem!, i jeszcze jeden pan wrzucał, a jak wrzucał to kucał"
Tak się przejął tym, że zapomniał,że mu ciocia żadnego listu nie dała do wysłania.
Czy na pewno żonka wysłała ci te kupony??
Ja bym to sprawdził.....
No i pojawil sie NON i czar prysnol,a cieszyliscie sie ze do soboty bedzie spokoj,nie drzwiami to oknem,ale bedzie.Nic tu juz po mnie pozdrawiam.
kONIEC ODDYCHANIA
Już poniedzialek.
Już poniedzialek.
Martiano, z tego co się dowiedzialem, to mają maszynę losującą zmienić :((((
No to mamy polowiczny sukcesik liczba 36 po 18 dniach przerwy dostapila zaszczytu i uciekla z bebna maszyny losujacej a uparta 19 po 24 dniach sie jeszcze zastanawia,ale jutro tez jest losowanko.Pozdrawiam i gratuluje wygranych.
Dzięki aWesoły, obydwa losowania jak sądzę będą losowane na tej samej maszynie, i powinny być na żywo pokazywane w telewizji, jeżeli nie to Totalizator może się przeliczyć. Kogucik, zatypuj tę nieszczęsną 19 dopiero jak wypadnie, bo inaczej to może jej nie być jeszcze trochę, kto to wie.
MARTINO moze i masz racje,ale podejrzewam ze ta 19 juz lada moment wypadnie,ale moze jutro powtorze liczbe 36 bo bedzie teraz gonic,a tak na serio to tylko taki moj wyskok bo z multi w czerwcu skonczylem,ale nie moglem sobie takiej przerwy w liczbach darowac,wiec obstawilem.36 wyszlo za 1 razem,a 19 do poprawki,jutro pomyslimy,ale dzieki za sugestie wezme to pod uwage.Pozdrawiam
Moje typowanie na jutro:ML 3,7,13,14,21,27,28,33,36,19,24,25,78,73, na dowolne systemy.Ja zagram:parki i ttrzy pierwsze liczby w Fortunie za 10zl
witam
edi8 zbanowany!?
więc tak można za trzeźwość spojrzenia człowieka potraktować?hmmm
i za to jeszcze po prostu,że się nie daje?
edi8 zbanowany!?
więc tak można za trzeźwość spojrzenia człowieka potraktować?hmmm
i za to jeszcze po prostu,że się nie daje?
Ksings. No sam widzisz jakie ja mam życie przewalone. Ciągle między młotem i kowadłem. Czy zbanować koguta czy ediego? Mam nadzieję, że to się kiedyś skończy. Pozdrawiam
Pasko :Do jakiej wielkości fotę można wrzucać do awatara tak, żeby przeszła bez bólu ?
pozdrawiam Cię cieplutko i naprawdę nie zazdroszczę ;)
pozdrawiam Cię cieplutko i naprawdę nie zazdroszczę ;)
Nie zauważyłem Pasco, aby Kogucik tutaj kogoś obrażał, chyba ze odpiera zaczepki, ale edi robi to notorycznie, więc ja nie wiem skąd w Tobie budzi się takowy dylemat?
Po 7 dniach porazek u mnie wkoncu drgneło 1333990604103107-1593 (18zł)
1333990604103029-2093 (162zł)
1333990604103012-0395 (10,80zł)
1333990604102853-8574 (135zł)
Serducho sie raduje z samego rana :)
1333990604103029-2093 (162zł)
1333990604103012-0395 (10,80zł)
1333990604102853-8574 (135zł)
Serducho sie raduje z samego rana :)
Allan>>> bystrości nigdy tu żadnej nie wykazywałeś , bo nawet pomimo poszukiwań , nie udało ci się odszukać tych zaleceń co do liczb i godzin nadawania zakładów dla Wodnika , czyli twojego znaku zodiaku , przez Groma tu podanych zaledewie kilka dni wcześniej i dopiero ja ci je wskazałem - tak więc wcale mnie nie dziwi , że licznych chamskich i prostacko agresywnych wpisów kogucika19 także nie zauważyłeś a jest ich tu co najmniej kilkadziesiąt...
Siema "bystrzaku" - [skasowano]
Siema "bystrzaku" - [skasowano]
Powrót klona.
Jestesmy na dzikim zachodzie czy w
Australi.Bumerang powrocił bedzie
Wesoło.
Jestesmy na dzikim zachodzie czy w
Australi.Bumerang powrocił bedzie
Wesoło.
Pewnie coś w tym jest,bo te:">>>" są
takie ulubione.
Pewne będzie jak nastąpi kolejny atak a
nastąpić musi,bo to jak powietrze bez,którego nie można żyć.
takie ulubione.
Pewne będzie jak nastąpi kolejny atak a
nastąpić musi,bo to jak powietrze bez,którego nie można żyć.
Ale wiochą capi gdy wiatr od Tczewa zawieje...Myć to bydło trzeba - jak robią to rolnicy np. w Holandii.
Ty roztrojoną osobow0scią od Tczewa
z daleka.Już to przechodzilismy
Z twoim poprzednim wcielenie.
Parmezanie.
z daleka.Już to przechodzilismy
Z twoim poprzednim wcielenie.
Parmezanie.
Ten czat schodzi na psy ....zabierają głos osobniki , których poziom kultury i inteligencji jest bliski 0 . NON i jego fani idźcie się leczyć- swoją drogą gdybyś nie wyzywał Allana to mógłby Ci pomóc .......
mysia pysia napisała:
"Ten czat schodzi na psy ....zabierają głos osobniki , których poziom kultury i inteligencji jest bliski 0 "....
.......................................................
Też tak uważam i dziwię się że tu piszesz , przez co "Ten czat schodzi na psy bo zabierają głos osobniki , których poziom kultury i inteligencji jest bliski 0 "....
A Allanowi daj teraz spokój , bo on ma kłopoty z mężem , który zdradza go z Andrzejem...
"Ten czat schodzi na psy ....zabierają głos osobniki , których poziom kultury i inteligencji jest bliski 0 "....
.......................................................
Też tak uważam i dziwię się że tu piszesz , przez co "Ten czat schodzi na psy bo zabierają głos osobniki , których poziom kultury i inteligencji jest bliski 0 "....
A Allanowi daj teraz spokój , bo on ma kłopoty z mężem , który zdradza go z Andrzejem...
Witam.A ja dzis mam radosny poranek,pomimo ze na czacie jest,nie wesolo to mnie Florida wreszcie obdarowala 2 liczbami 25 oraz 26 z czego sie bardzo ciesze.Do poprawki na dzis idzie w multi liczba 19 (jeszcze to przemysle)oraz Florida liczby 17 (uparciuszek brak 23x)oraz 35 (uparciuszek brak 24x).Milego dnia i chyba na czacie nie ma co pisac bo wszyscy widza i czytaja ,a po co Pasko ma miec dylemat,ja naprawde mu wspolczuje,bo ma dwoch upartych ludzi,jeden w miare kulturalny (to ja)i ten drugi cham,ale z wielka wiedza na temat gry,ktory jednak swoim despotyzmem i agresja powoduje ze strach sie bac.Ja staram sie nigdy pierwszy nie zaczepiac,ale znow ten drugi daje mnie jako przyklad i cytuje moje czasem nie udane teksty,wiec ja odpowiadam,ale staram sie nie uzywac slow obrazliwych,do tego ktos sie podlaczy i mamy jadke.PASKO ja naprawde ci wspolczuje i juz kiedys podalem ci przepis jak to rozwiazac.Banuj nas na zmiane po pare dni tylko nam napisz kiedy kto ma prawo pisac,tak jak pracowal kot u Pawlaka,pon,sr,piat jeden reszte drugi sobosty i niedziele naprzemian.Juz za 25 dni bedziesz mial 2 miesiace zeby to przemyslec i cos z tym zrobic.Najgorsze jest to ze nie tylko ja mam problemy z tym czlowiekiem,i tu tez bym sie zastanowil czy tylko kogut winny jest,bo jak kogut winnym nie jest to kogut waszym przyjacielem jest.Pozdrawiam
Pasko obiecał i co dalej to samo
klony żądzo,i wszystkim ubliżaja na
każdym kroku.Te banany są zepsute,
Do niczego Czy mamy się wszyscy wyprowadzic do konkurecji wystarczy jedno słowo i mnie tu niema i wielu innych.
pozdrawiam
klony żądzo,i wszystkim ubliżaja na
każdym kroku.Te banany są zepsute,
Do niczego Czy mamy się wszyscy wyprowadzic do konkurecji wystarczy jedno słowo i mnie tu niema i wielu innych.
pozdrawiam
Widzisz nie wazne jaka ale jest a ty niestety nawet nie wiesz jak to sie robi wiec tej przyjemnosci jeszcze nie miales co widac w twoich wpisach nawiazujacych ciagle do nie udanego w twoim przypadku sexu.Ale zboczenie to tez choroba,wiec oprucz glowy to ci i chydraulika wysiadla i to juz dawno.Tylko ci wspolczuc .Co bedzie jak ci paluszki zwiotczeja ,to nawet tu juz nic nie napiszesz,nie mowiac juz ze nawet tam sie nie podrapiesz,i ogol to futerko miedzy palcami bo jak malpka wygladasz.Pasko prosil zeby byl spokoj wiec juz zadnej odpowiedzi na zaczepki nie bedzie.Z chamami nie ma co dyskutowac bo za niski poziom prezentuja a ja juz nizej nie potrafie zejsc.Jak ja ci wspolczuje biedaku,ty chyba na fazy ksiezyca podatny jestes bo to cecha kazdego psychola.Juz organizm na leki nie reaguje,wspoczuje lekarza ze musza z takim przypadkiem miec do czynienia,ale dla studentow medycyny jestes wspanialym przypadkiem.
No właśnie PASKO: dzisiejsze wpisy kogucika19 powinny o 25 dni przyśpieszyć urlop tego psychopaty!!!
Pzdr.
edi8
Pzdr.
edi8
A może zamknąć już Multilotka i statystyki prowadzić dla Multi Multi. Oczywiście od dnia losowania nowej gry. Uznać to jako nowa gra i statystyki zamknąć.
Kurcze kiedys tu jakis mądry gracz napisał, że "niemożliwe jest bardziej prawdopodobne" i ja się z tym zgadzam. Chociaz ten cytat jest troche zmieniony, bo nie pamietam dokładnie, a chodzi o to, że im mniej prawdopodobne liczby obstawisz tym bardziej sa one prawdopodobne przy losowaniu. To jest jedyny sposób chyba aby trafic, chociaż wiadomo, że istnieją zestawy liczb , które częściej chodzą, ale o tym mozna się przekonac dopiero po losowaniu. można obstawiać liczby np 25,35,45,12,52,72 nie możliwe a jednak może się okazać, że taki zestaw moze paść szybciej niż się nam wydawało. Więc chwała temu Graczowi.
Na potwierdzenie słów:
Nick Typowanie 5/5 4/5 3/5 2/5 1/5
1 andy 16:52 43,44,55,56,66 T
Takie liczby, a wygrana 5/5
Nick Typowanie 5/5 4/5 3/5 2/5 1/5
1 andy 16:52 43,44,55,56,66 T
Takie liczby, a wygrana 5/5
Mam takie pytania może ktoś pomoże, jak dojsc do ładu z zakładkami w Firefoxie? jest jakis sposob aby poukładać je w jakies pofoldery? Bo mam ich setki. Własnie odkryłem bing.com fajna sprawa, podobno ma konkurowac z google, wygląda, że jest nieźle. Chyba nwaet lepsza. Pozdro
witam wszystkich
na stronie Lotto są już dokładne wyjaśnienia dotyczące zmiany Multilotka na "Multi Multi"
pozdrawiam
na stronie Lotto są już dokładne wyjaśnienia dotyczące zmiany Multilotka na "Multi Multi"
pozdrawiam
Miałem ten sam problem dopóki nie odkryłem delicious.com. Ten dodatek do Firefoxa jest po prostu cudowny. Nie jestem pewny czy można go spolszczyć, ale powinieneś się szybko przyzwyczaić. Pozdrawiam
Zapomniałem dodać, że po rejestracji w tym serwisie należy zainstalować dodatek do Firefoxa:
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3615
To daje końcowy efekt i koniec problemów z zakładkami - przynajmniej dla mnie :)
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3615
To daje końcowy efekt i koniec problemów z zakładkami - przynajmniej dla mnie :)
Pasko wiedziałem, że pomożesz, jeszcze nie przetestowałem dodatku ale już go ściągam. Język nie stanowi problemu. Dzięki za pomoc. To dla mnie ważne bo dużo informacji wyszukuję z sieci i nie chcę aby one przepadły Pozdrawiam