Wpisy 5 048 715 – 5 048 814
30 maja 2024 19:32 → 30 maja 2024 20:21, 100 wpisów
Tu chodzi o bezpieczeństwo ale ważne bym sprawdził bo może wystarczy włączyć i skonfigurować.
Trzeba w ustawienia wejść nie robiłem tego i się okaże czy jest czy nie bo tego nie wiem
Albo na płycie bądź na procesorze ale bawić mi się nie chce będę miał czas to sprawdzę
@5 048 720 Mulag: nie wiesz co to bios ?
tam pewnie masz albo nie, ale trzeba wlaczyc u mnie tez sie wylacza/wlacza w biosie
@5 048 721 Angierski: bios to podstawa
@5 048 726 Mulag: niby jak ?
moj nowy laptop jest 2x wolniejszy od tych co teraz sa w media-expert
moduł TPM można dokupić go w wersji zewnętrznej. Ceny takich modułów wahają się od 35 zł do 200
@5 048 741 Mulag: tego to nie wiem
@5 048 745 Angierski: to po co sprzedają
@5 048 747 Mulag: musi miec plyta slot na tpm
Ja tak leciałem za nowościami komputerami i to rozumiem i nie myślę krytykować ale ja osobiście mam to już w dupie przeszło mi to nie ma to już dla mnie znaczenia coś oglądne coś popracuje nie jest mi to już tak potrzebne
Jak by trzeba było to i to samo co teraz robię to i windows xp wystarczy taka prawda
niby lapek za 800zl ale ma 2 kamery jedna na podczerwien co w nocy bez swiatla mozna miec kamere i wszystko widac, ma dobre glosniki 2 mikrofony, czytnik kart bankomatowych, rozdzielczosc HD, NFC, Thunderbold, 2 x uSB 3.0 1xusb-c, ekran z IPS, teraz modem oryginaly windows, podswietlana klawiature dla pracy w nocy, trackball
normalnie sporo bajerow
normalnie sporo bajerow
Fajnie mieć nowy sprzęt jak to cię kręci nie krytykuje też tak zmieniałem nie będę teraz komuś mówił że po co
I tu się topi kasę za kilka lat już mało co warta ale to podobnie z autami
@5 048 759 Mulag: wiesz ja tymczasowo go kupilem do pracy podlacze monitor klawiature mysz i bede na windows 11 smigal za male pieniadze
@5 048 675 molosopot: zadziała tylko na jednym kuponie musi być
modem LTE wlasnie kupilem bo jest czytnik sim w laptopie
bedzie chyba dokupione 32 GB ram i 2 TB dysk
bedzie chyba dokupione 32 GB ram i 2 TB dysk
@5 048 761 Angierski: z czegoś się trzeba cieszyć zmieniać DDR 2 DDR 4 DDR 5 w kartach graficznych i ramach cały czas zmiany szybkości
@5 048 764 Mulag: raz na jakis czas tak
nie kupowalem nowego sprzetu, ale ten lapek mi wystarczy
z gornej polki to bym zaplacil ze 3000
z gornej polki to bym zaplacil ze 3000
@5 048 767 Mulag: no ja mam DDR4
ja sobie kiedys kupie lapka z gornej polki, ale w sumie to duzej roznicy nie ma chyba ze w grach
@5 048 772 Mulag: no ja nie mam w lapku dobrej grafiki tylko zintegrowana, zeby mniej baterii ciagla
No cieszy oko ramy świecące procesory z radiatorami fajnymi itp i te dyskusję nieskonczane co do szybkości co lepsze co gorsze
@5 048 778 Mulag: wiem, ale trzeba miec sporo czasu zeby bawic sie w kompy i gry i wymieniac procki cos dokladac trzeba miec kase i sporo czasu
wiesz ze 0,95 groszy placilem za 1kw
a teraz mi wyliczyli prognoze 1,35 ze musze juz placic po nowej cenie
a teraz mi wyliczyli prognoze 1,35 ze musze juz placic po nowej cenie
@5 048 783 Angierski: i to nie koniec od czerwca czy lipiec będzie dużo drożej
@5 048 785 Mulag: no mi wlasnie na czerwiec i lipiec wylczyli taka prognoze
@5 048 786 Angierski: aha
czyli z automatu za ogrzewanie na sezon bede placil 3100zl zamiast 2000zł
@5 048 780 Mulag:
nie strasz Angierskiego
ma pompę ciepła na prąd
z torbami pujdzie
jedyne wyjście zamontować obejście z dynama wigry3
nie strasz Angierskiego
ma pompę ciepła na prąd
z torbami pujdzie
jedyne wyjście zamontować obejście z dynama wigry3
ale nie pojde z torbami bo za wyngiel placilem z drzewem 5500 a tu teraz 3100
bardzo dobrze bo klimat się ocieplił może drożyzna da oszczędność energi
@5 048 801 Mulag: puszcza z torbami male firmy i srednie przy takiej cenie pradu
@5 048 799 Angierski: bo zimy nie było
@5 048 804 wujek74: jak ja 6 miesiecy non stop grzalem
ale to przesada zeby w cene pradu wliczac 10 rzeczy skladnikow
a rzad ustala max cene pradu a oni doliczaja rozne oplaty
a rzad ustala max cene pradu a oni doliczaja rozne oplaty
Nie lepiej hipernacja czy inflacja spać w zimie jak niedźwiedzie same oszczędnosci nie trzeba grzać jeść pracować klimat odpucznoe od człowieka