Wpisy 4 485 756 – 4 485 855
11 lipca 2022 15:33 → 11 lipca 2022 17:38, 100 wpisów
@4 485 754Gosia__77: o to jak sklep ile za te głośniki
@4 485 752Mulag: kupiła nowy a dom pełen gratów
@4 485 754Gosia__77: a ten jako podstawka pod doniczkę, kwiatki lubią muzyczkę
dobra spadam, nie będę Wam robił dziur w konwersacji
@4 485 757Gosia__77: to coś wiem na ten temat
@4 485 756Mulag: nie wiem nie znam sie
@4 485 764Mulag: co to jest
@4 485 768Mulag: ale to odkurzacz sprzątający?
@4 485 770Gosia__77: nie to jest za małe
@4 485 771Mulag: no to co to jest?
@4 485 778Mulag: to z tym spodkiem wpodróżuję w przyszłość z multim?
@4 485 779Gosia__77: tak
@4 485 781Mulag: wiem
BBC 2 radio FM plus dab+ i radio internetowe wszystko w jednym urządzeniu plus bluetooth
maskara babcia mi opowiadała i co jest dziś dzień bandery UPA nie tak dawno rocznicę nie ma pojednania bez prawdy słowa przepraszam
to tak jak by Niemcy dziś mieli wychwala Hitlera a tak jest na Ukrainie
oni nie maja zadnej historii panstwowej to po pierwsze, po drugie nie maja na kim sie wzorowac to wzoruja sie na tych pseudo bohaterach
poprostu dla nich patriotyzm to tylko walka o wolnosc ukrainy nic wiecej
nie maja tożsamości narodowej bo to sztuczne państwo bez historii, nie mieli rządu, nic
a obecnie te rządy co mają to niestety jakaś utopia rządzenia ich prezydent nie zna historii bo jest zamazywana, nie mają dobrej dyplomacji, nie maja dobrych sasiadow no poprostu sa w czarnej dziurze
poprostu dla nich patriotyzm to tylko walka o wolnosc ukrainy nic wiecej
nie maja tożsamości narodowej bo to sztuczne państwo bez historii, nie mieli rządu, nic
a obecnie te rządy co mają to niestety jakaś utopia rządzenia ich prezydent nie zna historii bo jest zamazywana, nie mają dobrej dyplomacji, nie maja dobrych sasiadow no poprostu sa w czarnej dziurze
Przed chwilą padło 1 x 2550,00 zł w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
@4 485 794Angierski: no właśnie pamiętasz jak lwów był polski
@4 485 794Angierski: to prawda tak to wygląda korupcja mafia tak to wygląda kandydat na prezydenta więzieniu dziwne rzeczy tam są zachód gra Ukrainą ileś tyś hektarów wykupione przez USA bazy laboratoria badawcze tego nikt nie powie w mediach
@4 485 796waldus: lwów polski i nie tylko
problem był zawsze z cmentarzem orląt lwowskich od dawna od lat problemy niszczenie brak zgody władz ukrainy
nie tak dawno jeszcze Ukrainy mówili bracia Rosjanie co do Polaków bardzo negatywnie
@4 485 800Mulag: dokładnie tak
komuś zależy by ta wojna trwała bez końca wcale nie zależy Rosji ale komuś innemu
mówią o propagandzie Rosji ale zapomina się jak by nie było propagandy zachodniej
@4 485 805Mulag: widzę że Cię nakreciłem
@4 485 806waldus: pasuje wyluzować
@4 485 809waldus: już jest
@4 485 810Mulag: towarzyszu co ty gadasz
@4 485 811waldus: coś taki wesoły wygrałeś miliony czy inny powód
@4 485 809waldus: wróć komunie bo chłop kuno
niektórym zabrano dzieciństwo i marzenia chcieli być jak dorosną sekretarzami partii udziałów nikt nie dał odszkodowania hańba
nik normalny nie powie że za komuny było źle jak za komuny przyszedłem na świat nie mogę krytykować
ja za Gierka cukierka nawet się mówiło za kogo się urodziłeś za Gierka czy Gomułki bułki
Tera żremy pizze i kebaba i walimy panisko a prawda jest taka że my dziady
chociaż w swojej pracy napisałem komuna niestety pani profesor mnie upomniała nie było komuny był socjalizm
Gierek klawy gostek,prubowal zachód do Polski ale beton zablokował
@4 485 823wujek47: tak prawda otwarcie na zachód
a co do euro to powinnismy przyjac walute
nie bylo by takiej inflacji, ceny paliw takie same jak w unii
tylko rzadowi sie nie oplaca bo stopy procentowe bylyby niskie i ludziom zylo sie lepiej
nie bylo by takiej inflacji, ceny paliw takie same jak w unii
tylko rzadowi sie nie oplaca bo stopy procentowe bylyby niskie i ludziom zylo sie lepiej
@4 485 821waldus: nie moja sprawa ale teraz kebaby swojego jedzenia nie mamy u mnie w mieście jest ich z 6 śmieją się z Polaków
@4 485 825Angierski: a wypłaty dalej 4 razy mniejsze tylko że w euro
to może i by było dobrze rząd polski nie mógł by drukować bez końca tylko unia by mogą taka różnica
@4 485 829Angierski: nie będzie nigdy tak
jak jeden kraj upadnie to waluta nadal silna, jak kraj wykupi walute euro to tez nie upadie
@4 485 833Mulag: na pewno wyplaty by poszly w gore jestem o tym prawie 100% przekonany
niestety unia idzie w kierunku centralizacji brak decentralizacji coraz bardziej
rząd podpisał PiS się zgodził tylko nie podał daty i może przeciągać
euro to bogactwo jakbysmy mieli euro i rozkrecali gospodarke to w przeciagu 10-20 lat doganiamy Niemcy
no tak, ale to inna sprawa ich gospodarka opiera sie na turystyce i dlatego jesli ceny ida w gore to oni dostaja po tylku
@4 485 824Mulag: u mnie dechnik wyprowadził Biłgoraj na prostą a tak go beton zjadł więc strzelił samobója
@4 485 841Mulag: sa kraje biedniejsze od Polski to fakt...
ale popatrz na silne kraje francja niemcy wielka brytania oni maja silna walute i sa bogaci
ale popatrz na silne kraje francja niemcy wielka brytania oni maja silna walute i sa bogaci
myślę że unia upadnie to zlepek państw wykorzystywanie nie będzie tych samych wypłat bo musi być tania siła nabywcza upadła Jugosławia bo to był zlepek państw narodowości upadnie unia sztuczny twór
jak by to było sprawiedliwie dzielone a to jest tylko wykorzystywanie słabszych państw w unii
takie coś mogę dać