Wpisy 4 318 951 – 4 319 050
3 grudnia 2021 23:10 → 4 grudnia 2021 06:49, 100 wpisów
@4 318 945Scenic: Ja kupuję chleb za 5 zł za 500 gram, 8 za kilo, taksie ceny
@4 318 949kocur: ja tam jestem za... szkoda młodzieży. Kiedyś chłop 26 lat to już był w połowie budowania domu i zakładania rodziny....a dzisiaj wyjdzie taki magister z uczelni lat 24-25 ... i co dalej ... 3000 na rękę na co... na wynajem mieszkania?
@4 318 952Pasko: 3 tys na rękę
z drugiej strony zamiast magistrować, lepiej fach w ręce brać np. budowlanka... Ci to za mniej niż 300 zł dniówka już nie przyjdą... a o podatkach już dawno nie słyszeli, wszystko do ręki
@4 318 952Pasko: Uczelni Czarnka ?? No czarno to widzę
@4 318 954Pasko: Tylko że budowlanka to ciężka praca.
@4 318 956Sebastian_M: no niby tak... pewnie zależy
Czyli miesięcznie 7000-8000 zł a wszyscy się dziwią
@4 318 956Sebastian_M: jeden kopieczterech patrzy
@4 318 954Pasko: Ja bym chciał tak do chociaż 70 lat dożyć, ale jak widzę jaka będzie młodzież to strach wyjść do sklepu po chleb
@4 318 957Pasko: Ciężka i odpowiedzialna.
Trzeba dobrze wykonać swoją pracę bo teraz byle czego nie odbiorą.
Trzeba dobrze wykonać swoją pracę bo teraz byle czego nie odbiorą.
np. malowanie ścian... albo układanie płytek... tam to 1000 zł dniówka... coś za coś... najgorsza to na pewno budowlanka na zewnątrz, np. układanie kostki
Układanie kafelek 4m2 300zł Tyle kasują I oczywiscie kasa do ręki.. bez podatku..
@4 318 961Sebastian_M: no nie wiem, mam wrażenie że robią co chcą tyle mają roboty
@4 318 962Pasko: 1000 zł dziennie ale nie u nas w kraju.
@4 318 964Pasko: Robią co chcą a ludzie nie płacą za źle wykonaną pracę.
@4 318 965Sebastian_M: no jak to nie... jak gość mówi 10 zł od metra pomalowania... i maluje 100 metrów za dzień bez problemu
pęknieta rura plastikowa od wody 15 minut roboty Fachowieć skasował 250zł oczywiscie wszystko na lewo
albo płytki nawet 100 zł /m2 ... nie ułożysz 10 metrów płytek za dzień?
@4 318 967Pasko: Dobrze tylko czy ma codziennie pracę i czy codziennie maluje te 100 m2
@4 318 954Pasko: Dla młodych to Holandia i później zachrystia u księdza na wsi
@4 318 969Pasko: 100 zł za m2 ale nie płaszczyzna tylko np. łazienka a tu nie ułożysz dziennie 10m2
@4 318 970Sebastian_M: a to o tym nie mówię ... nie mówię, że ktoś pójdzie do pracy za tyle... ale jak ktoś ma głowę na karku, założy sobie jednoosobową działalność i sobie dzierga, z czasem go będą polecać
Jak podłoga to nie zapłacą Ci 100 zł za m2
ale to wiesz ktoś z głową na karku... inteligentny, mógł np. zostać informatykiem spokojnie magistrem, ale wybrał taką szybszą drogę
@4 318 974Pasko: Tak to prawda
@4 318 976Pasko: To że wybrał szybszą pracę nie znaczy że jest mniej inteligentny.
@4 318 975Sebastian_M: ja mówię przy dobrych wiatrach ... pewnie się da, nie mówię że każdy i od razu
tylko wiadomo trzeba sobie narzucić dyscyplinę i tempo jak się robi na swoje dobrze
Przecież jak tak dalej bedzie to za 10lat będzie druga Wenezuela...
@4 318 979Pasko: Tak realnie to 10 - 15 tyś zarobi ale jak sam pracuje
powiem tak... jest kilka dobrych zawodów obecnie, którzy się śmieją z pandemii i jest im coraz lepiej
@4 318 981Scenic: Łukasz Enka tylko czeka na wtulenie w ramiona Wolski
W Polsce jest jeden z wielu problemów mianowicie podatki na płace minimalną w Polsce nałożony jest podatek który jest niemal najwyższy w Uni
@4 318 983Pasko: ja widzę same plusy pandemii
Żeby zarobić na swój dom to trzeba zarobić przynajmniej 10tys/mies i nie mieć dzieci
@4 318 987Scenic: 10 tyś to trzeba co miesiąc odłożyć.
O tym jakoś nikt otwarcie nie pisze ale jest coś takiego jak wartość super brutto czyli minimalna niby 2800 brutto a super brutto czyli koszt dla pracodawcy to ok 3400
@4 318 978Sebastian_M: miałem bardziej na myśli taką życiową inteligencję, że ma ktoś głowę na karku, w sensie nie myśli tylko o tym żeby odbębnić jakąś pracę od 8 do 16, a potem się napić i pójść na dyskotekę, tylko no jest ambitny powiedzmy może lepsze słowo
@4 318 988tomi77: Fcuk Ległę
Na bank informatyk..ok kasa jesy jak jestes dobry...tylko po uj ci kasa jak bedziesz slepy
@4 318 988tomi77: A Papszo to se może w majtkach zagrzebać 🦶
wczoraj wpadł do mnie fachowiec bo okno się nie zamykało , 10 minut roboty , spryskał WD 40 , poregulował -- 120 zł
Tez mysle ze dupe strzeli jak odejdzie..tera ma 140000 miesiecznie..Legia to okolo 220000...ale jak tam da ciala..to juz do Rakowa droga zamknieta
@4 318 996kedzior13: no niestety liczy się czas... 10 minut roboty, ale z dojazdami to może i zarobił tylko 120 zł za godzinę. A w takim gabinecie prywatnym, porada lekarska zwykle dzisiaj koło 150 zł i jak liczę to zwykle nie trwa dłużej niż 10-15 minut.
@4 318 991Pasko: Też nie tak.
Życiowa inteligencja nie ma nic wspólnego z tym jaki zawód wybieramy.
Może troszkę ma ale w małym procencie.
Jeśli osoba wybiera pracę na budowie i dąży do jakiegoś celu to znaczy że myśli właściwie.
Może też być informatyk który właśnie odbębnia swoją pracę a później idzie się napić i na dyskotekę
Życiowa inteligencja nie ma nic wspólnego z tym jaki zawód wybieramy.
Może troszkę ma ale w małym procencie.
Jeśli osoba wybiera pracę na budowie i dąży do jakiegoś celu to znaczy że myśli właściwie.
Może też być informatyk który właśnie odbębnia swoją pracę a później idzie się napić i na dyskotekę
@4 318 997tomi77: gołodupiewski w ległej, teraz wieli k.tafon że spadek nie będzie z ekstra klapy 🖕
Pasko..racja..kardiolog wzial 150 zl..ekg zrobil..pacjent jak byl chory.tak jest..tylko w portfelu chudszy
@4 319 000Sebastian_M: chodzi o to żeby być elastycznym i nie bać się przekwalifikowywać. W innych krajach to normalne, że ludzie mają po 10-15 prac w ciągu życia, często zmieniając 3-4 razy całkowicie branżę. W Polsce to też się zmienia, ale często też jest tak, że np. ktoś planuje swój zawód w wieku 20 lat i zakłada, że już tylko to umie. No ale np. ten informatyk jeśli widzi, że zarabia 3000 na rękę, to może lepiej przekwalifikować się na programistę (a to coś zupełnie innego niż informatyk), albo np. na płytkarza.... bo skoro można zarabiać kilka razy więcej, to może warto pomyśleć
Pasko 150 zł to bierze zwykły internista , dobry specjalista 250-300 zł tak ostatnio płaciłem odnośnie cen to też lokalizacja inaczej Warszawa , Kraków , Wrocław , inaczej Sanok ........
@4 319 004Pasko: No nasze szkolenie zawodowe właśnie w tę stronę idzie. Szkoloą pod zawód a uczeń wrobocie ma w dupiue
@4 319 004Pasko: Tu się zgodzę .
Na moim przykładzie to widzę ponieważ wykonuję prawie wszystko.
Hydraulika
Elektryka
Wszelkie Naprawy
Wymieniam sztachety w płotach - z czego się śmieli
Remonty i wiele innych rzeczy
Na moim przykładzie to widzę ponieważ wykonuję prawie wszystko.
Hydraulika
Elektryka
Wszelkie Naprawy
Wymieniam sztachety w płotach - z czego się śmieli
Remonty i wiele innych rzeczy
@4 319 004Pasko: Pracodawcą ma być elastik? rurkowce skończą przy świeczkach, bez matki cycka
znam osoby, które na korepetycjach bardzo dużo zarabiają... z roku na rok są coraz lepsi, no bo wałkują cały czas to samo, a uczniowie płacą coraz więcej
siedzisz w domu w ciepełku, łączysz się przez Skype ... i wołasz 100 zł na godzinę powiedzmy
@4 319 010Pasko: Zimny obiad po szkole, głodny kot, brak wifi i koń z Valony , a rodzice po sklepach
nawet ktoś przeciętny z matematyki... jak wchodzi w temat i 8 godzin dziennie tylko matematyka... no to siłą rzeczy będzie dobry po roku np.
@4 319 013: Efekty Czernka be a widoczne juz nie długo,
zgadza się córka w maturalnej , korki za angielski , matematykę ... to chore ceny
taki korepetytor ucząc korepetycji też sam się uczy.... różnica jest taka, że jemu za to płacą 100 zł za godzinę, a druga strona traci 100 zł na godzinę
@4 319 014Pasko: I jeszcze trzeba pomyśleć czy aby go do okna życia nie wp[uierd..iv
Dlaczego ludzie nie wyjedziemy na ulicę, i nie nie skopiemy Kaczorowi dupę?
@4 319 020kocur: bo części ludzi to nie interesuje co będzie jutro, część w niego wierzy , część znajomków przy korycie doi kasę
@4 319 020kocur: bo jest dzisiaj zimno
@4 319 022Pasko: Jest zimno, i idę spać, wszystkim
@4 319 022Pasko: Szukam tej EMOTY kurfsa 🌚 🐳 🐥 💨 🏖
@4 319 020kocur: po co marznąć na ulicy jak można w ciepłym domku zostać ... można sobie ponarzekać przed komputerem, ale bez przesady
@4 319 026Pasko: Na dobranoc
@4 319 026Pasko: niedługo może się okazać że w ciemnym i zimnym , słyszałem że naftówki wykupują w sklepach GS-u
@4 319 030kedzior13: GSy są drogie
wezme procha i idę spac , ręka mnie boli jak piorun po dzisiejszym szczepieniu , covid grasuje
Pobudka wstać Liczby typować
@4 319 007Sebastian_M hydraulik bierze praktykanta na robotę.
U gościa wybiło szambo, hydraulik nurkuje w tym szambie.
Po 2 minutach wypływa i mówi do praktykanta:
- Podaj klucz płaski 5!
Po czym znowu nurkuje na kolejne 2 min.
Wypływa i mówi:
- Podaj klucz płaski 3!
Znowu nurkuje.
w pewnym momencie zabulgotało, całe szambo spłynęło z powrotem, hydraulik wyszedł z rowu cały uwalony w gównie i mówi do praktykanta:
- No a ty się ucz, bo całe życie będziesz podawał klucze.
U gościa wybiło szambo, hydraulik nurkuje w tym szambie.
Po 2 minutach wypływa i mówi do praktykanta:
- Podaj klucz płaski 5!
Po czym znowu nurkuje na kolejne 2 min.
Wypływa i mówi:
- Podaj klucz płaski 3!
Znowu nurkuje.
w pewnym momencie zabulgotało, całe szambo spłynęło z powrotem, hydraulik wyszedł z rowu cały uwalony w gównie i mówi do praktykanta:
- No a ty się ucz, bo całe życie będziesz podawał klucze.
Czy można tu wchodzić bez maseczki, bo nie mam maski no i nie jestem zaszczepiony
Dziś Święto Barbary ..niech się posypią Euro Polskie I Dolary ...bez miary
@4 319 044zbigniew g:
@4 319 045Forsami:
@4 319 047Forsami: bo dziś wolne od pracy pije kawę
Na 14sta 3/3 podaje 32 40 56
@4 319 049zbigniew g: