Wpisy 4 268 196 – 4 268 295
26 września 2021 11:44 → 26 września 2021 13:10, 100 wpisów
i pytanie ile trzeba mieć kur, żeby z tego zrobić źródło dobrego utrzymania i zarobić te powiedzmy 7000 zł. Z tego co widzę to skoro kura zarobi miesięcznie ledwo 6 zł ... to ponad 1000 kur, żeby zarobiły te 6000 zł ... tylko teraz odjąć koszt utrzymania 1000 kur
@4 268 196Pasko: A jak któraś zachoruje na ptasia grypę trzeba wszczytkie wybić

i jeszcze trzeba pamiętać, że koguty też są potrzebne w tym biznesie
Zobaczcie jak te jajka wyglądają
@4 268 201Pasko: A ten kogut złoto piury lata po wsi gwalci kury .......
Są takie nieforemne A takich się nie kupi w sklepie
To są jaja wiejskie
@4 268 203: Piosenka ponad 30 lat
Jajka wyglądają jak jajka widać ze od wiejskiej kury są tyle ze w sklepach za jajka typu 0 płacimy 1 zł
@4 268 205Sebastian_M: Sebastian Ty nawet miód kupujesz tak tanio
@4 268 207Biedroneczka1977:
W sklepie tak bo marża i cena jest dużo wyższa niż od gospodarza
W sklepie tak bo marża i cena jest dużo wyższa niż od gospodarza
@4 268 208zbigniew g:
Tak mogę zrobić zdjęcie jak chcesz. Pomidory malinowe 2,99 zł
Granaty 3 szt 5 zł
Tak mogę zrobić zdjęcie jak chcesz. Pomidory malinowe 2,99 zł
Granaty 3 szt 5 zł
@4 268 209Sebastian_M: gospodarze też sprzedają po zł i to wczoraj zniesione
Przed chwilą padło 70 x 19,80 zł
w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
Sebastian sprzedaje na targu kupuje drożej A sprzedaje taniej
No U mnie na rynku też są po 1 zl od gospodarza bo koszt utrzymania kur i za stoisko na rynku też musi zapłacić
Pasko otwierasz kurnik
@4 268 208zbigniew g:
Bo staram kupować bez marży czyli od producentów.
Przeważnie zakupy robię w soboty i niedziele bo w tygodniu długo pracuję
Bo staram kupować bez marży czyli od producentów.
Przeważnie zakupy robię w soboty i niedziele bo w tygodniu długo pracuję
Ale miód na rynku dobrej jakości duży słoik 40 zł I tak można pisać bez końca
@4 268 216Sebastian_M: producenci sprzedają w tysiącach A nie jakiemuś np 10 jaj poprosze
Jak ktoś ma dwadzieścia kur to nie jest producentem tylko to co sam nie zje sprzedaje po parę groszy Sebastian myślisz pojęcia
Mylisz *
Myślenie to największy problem jajo jedno
90 groszy zdjęcie z przed lat witam all zaraz praca w kostnicy
90 groszy zdjęcie z przed lat witam all zaraz praca w kostnicy
Ty jestes normalny? Od producentow kupujesz jajka? Poknij sie w glowe a i jak bys byl taki przedsiebiorca to bys nie chodził po promocjach itp. Sluchac juz nie moge tych rwoich bajek
@4 268 214Biedroneczka1977: wszedzie sa takie ceny tylko jedna osoba ma po 30gr. I wystawione mnostwo jaj i mysli ze to wiejskie
Ktoś tu komuś ciśnienie chce podnieść przepraszam powinienem się przywitać szcześć boże będziesz wisiał podobno to nowy i postępowe
musiałem bo się dusiłem ziorlem tylko jak fajnie że już tu często nie zaglądam dalej te same pierdy i pa
Prawdziwe wiejskie jajka to tak naprawde ktos moze miec 200 czy 300sztuk a nie tysiace. A broniszach tez kupują po 50gr i pozniej jako wiejskie sprzedaja po 1.50
@4 268 229Mewa:
@4 268 232doktor2p: nie po 30gr?
@4 268 234Bolo22: może z fermy taka cena
Dzień dobry
https://beskidzka24.pl/wiejskie-jaja-prosto-z-fermy-kantowanie-na-wielk%C4%85-skal%C4%99/
u mnie tez wiejskie jajka po 90 gr.
https://beskidzka24.pl/wiejskie-jaja-prosto-z-fermy-kantowanie-na-wielk%C4%85-skal%C4%99/
u mnie tez wiejskie jajka po 90 gr.
@4 268 240Janeczka0409:
doktor2p
Szkoda pisać
Każdy kupuję po ile chce
Każdy kupuję po ile chce
Nikt nie trafił 6
@4 268 230Bolo22: piekę udo z indyka na obiad nie wiem po ile kupiłam a mogłam od producenta kupić
@4 268 240Janeczka0409: wszędzie po tyle są ale w Warszawie Pan przywozi po 30 groszy I nie pogadasz
@4 268 235Bolo22: rumianku się napij Ale musisz poszukać gdzie najtaniej mają masz blisko do Warszawy
@4 268 248Biedroneczka1977:
Dzień dobry
Doktor 2p
Jajeczka od prawdziwej kury są drogie i smaczne >>> 0,9 - 1,2 PLN szt
te od kurek z zielonymi nogami nawet po 2 PLN za sztukę
Natomiast "zbuxczki" miejskie nie muszą być drogie i smaczne
Jajcarski pewolek "11"
Doktor 2p
Jajeczka od prawdziwej kury są drogie i smaczne >>> 0,9 - 1,2 PLN szt
te od kurek z zielonymi nogami nawet po 2 PLN za sztukę
Natomiast "zbuxczki" miejskie nie muszą być drogie i smaczne
Jajcarski pewolek "11"
umnie w sklepie u znajomej, jajka duże po 70 gr, średnie po 66 gr,
Tyle praca czeka dziś niedziela to niech będzie spokój od poniedziałku do piątku możemy sobie skakać do gardła
Sluchajcie nie zrozumcie mnie źle ale to że pokazywała te ceny to tylko dla Waszego dobra
@4 268 259Sebastian_M: O czym Ty piszesz chyba sam siebie nie rozumiesz
Witam
W całej Polsce jajka około 1 zł A w Warszawie 30 groszy i to akurat w Warszawie najtaniej ludzie trzymajcie mnie bo pekne że śmiechu
Seba mieszka blisko ubojni drobiu jak widać
Bo takie nie dorobione jajka są wtedy kiedy jest ubój kur
Bo takie nie dorobione jajka są wtedy kiedy jest ubój kur
Kabaret to przy tym słaba rozrywka jest
Biedroneczka
Bolo
Jajeczka
Doktor
Mewa
Emi
Robal
Jutro
Sławek
Pasko
Powo... Wam
Bolo
Jajeczka
Doktor
Mewa
Emi
Robal
Jutro
Sławek
Pasko
Powo... Wam
To są jaja przeterminowane ale że Warszawa to za 30 groszy w innych miastach za darmo byd dali
ceny jajek w Polsce sa różne , cena zależy od danego rynku i osoby sprzedającej,jeśli komuś zależny na szybkiej sprzedaży, to cenę opuści aby konkurencja,więcej nie zarobiła, mam w rodzinie gościa ,który rozwozi , jajka po sklepach na całym dolnym śląsku, i ma też różne ceny, są tez i jajka po 50gr,sam kiedyś mu tak płaciłem, za 10 jajek 5zł, w sklepach zaś są droższe nawet , ten gość to jest mojej kuzynki, meża siostry syn, kiedyś przyjechał do mnie z polecenia swojej cioci, i przywiózł mi 200 jajek, chyba z 4 miesiące je jadłem już nie mogłem na jajka patrzeć, teraz jakiś czas nie przyjeżdża, kuzynka ma focha ,nie odzywa się już z 1 miesiac czasu ,a codziennie dzwoniła nawet po 6 razy dziennie, nie wiem co jej na nos siadło, ale ona tak ma nieraz nie odzywa sie 2 ,3 miesiace a później, dostaje wariacji
@4 268 269makler: hej

Biedroneczka To do Ciebie
I zmykam
To co od kilku dni Seba pitu pitu
A ma pretensje do innych
Tego się nie da czytać.
Bye
@4 268 273makler: A dziękuję

Makler ja mam taki zdjęcie jak zawsze na głowie 😊😊😊😊😊
gość mi raz przywiózł 200 jajek, pytam ile się należny ,a on do mnie że nic, bo jajka są już zapłacone, i on żadnej kasy odemknie nie przyjmie, podejrzewam ze moja kuzynka mu tam w innym towarze zapłaciła, ponieważ ona gotuje w domu dla połowy wioski, i wszystkiego zawsze ma wiele bo ludzie jej rożne rzeczy znoszą , a ona lubi robić to ją wykorzystują,
umnie teraz pogodynka pokazuje na dworzu 36 stopni a w domu w pokoju mam 26 stopni
@4 268 273makler: makler A mi
Biedronka jesteś
@4 268 278arczibalik73: to nie jest termometr tylko piec gazowy
@4 268 282Biedroneczka1977: jesteś
@4 268 281zbigniew g: Tak chcesz mi jajka sprzedać ?😊
Biedronka wszczysy tu o jajkach mam dwa A po między jajkami mam węża który dawno nie był używany jesteś chętna
nie wiem czego się śmiejecie z cen jajek u sebastiana, może ktoś tam i sprzedawał jajka po 30 gr, czego nie,m, może chciał się szybko pozbyć tego towaru,, bo już miał nowa dostawę, ludzie różnie kobinuja, np 10 jajek perliczych kosztuje około 15zł
Kiedys znajoma kupila sklepowe..po 60 gr..placek mial nyc a tu sama farba
Biedronka św poszła
@4 268 285zbigniew g: z glistą to na ryby,powinna ci odpowiedzieć Biedroneczka
@4 268 291Andreas3864: nad sole
Jak w przysłowiu krowa która duzo ryczy mało mleka daje
@4 268 292zbigniew g: mało masz w Kętach kobiet do tańca i rózanca