Wpisy 4 118 854 – 4 118 953
14 marca 2021 15:01 → 14 marca 2021 16:12, 100 wpisów
Ja mogę przytoczyć kilka konkretów i będzie po temacie.
@4 118 851Bolo22: bo teraz nie budują dróg, chodników tylko rozdają
@4 118 853: to nie jest czat o polityce żegnam
@4 118 853Biedroneczka1977: Na spacerze już byłem dziś 3 razy
A swoje wiem. I mam informacje potwierdzone. Gdybyś wszystko wiedziała to byś inaczej pisała
A swoje wiem. I mam informacje potwierdzone. Gdybyś wszystko wiedziała to byś inaczej pisała
@4 118 859Sebastian_M: ale jeszcze nie byłeś na hulajhop
@4 118 860zgrywus:
Przepraszam pomyliłem się
39 inwestycji w moim mieście za PO
Dwie galerie jeszcze
Teraz od 4 lat nie mogą na ulicach nawet jednej dziury nie załatali
39 inwestycji w moim mieście za PO
Dwie galerie jeszcze
Teraz od 4 lat nie mogą na ulicach nawet jednej dziury nie załatali
Przestancie narzekać
Zdrowie i wolność
To wszystko mamy
trochę radości
{{mruga
Zdrowie i wolność
To wszystko mamy
trochę radości
{{mruga
4 118 851. Bolo22 to jest prawda szczegolnie tym w sejmie i senacie na stolkach, dla nich jest unas w kraju super bo maja kasiore i niczym sie niemartwia jak szarzy ludzie na dole
@4 118 867Dudzia: ciekawe kiedy dojdziemy do dna ale na odbicie małe szanse bo tam sam muł
@4 118 855GTV:
@4 118 866arczibalik73:
Każdy ma swoje zdanie to nie strona o polityce
Ale na koniec powtarzam jeszcze raz u mnie w mieście od 4 lat nic nie pobudowali
Za PO powstało 39 inwestycji i zatrudniono około 3000 osób
Koniec tematu
Ale na koniec powtarzam jeszcze raz u mnie w mieście od 4 lat nic nie pobudowali
Za PO powstało 39 inwestycji i zatrudniono około 3000 osób
Koniec tematu
Johno muszą być urozmaicenia
gożej lepiej
bo gdyby było samo super
było by nudno
gożej lepiej
bo gdyby było samo super
było by nudno
@4 118 850Sebastian_M:
4 118 804. Sebastian_M komu i gdzie daja pieniadze , ja nic nigdy od nikogo za darmo nie dostałem zadnych pieniedzy, a rzad daje poieniadze tym osobom które ich nie potrzebuja, ja juz 8 lat niepracuje i zadna instytucja czy ktoórys z rzadzacyxch sie mna niezainteresowal ze nie mam nas chleb przysłowiowy, ja sie nielicze dla tego kraju, w cale bo gdyby byl inaczej, to w tym momemencie jakakolwiek instytucja by sie mna zainteresowała a tu ni huhu, wiec jak jest lepiej w kraju, , liczty sie tylko 500+ , 300+, 13 , 14 dla emerytów i szczepionka ile to sie ludzi zaszczepi i le tych ludzie po szczepionce zaraz umrze
@4 118 854Sebastian_M: podaj jakis przyklad dobrobytu tylko nie rozdawanie pieniedzy przez wladze i kupowanie glosow
@4 118 875arczibalik73: le to smutne
najgorsze jest to że dzieje się to kosztem zwykłych ludzi, ostatnio np. pojawiły się plany kupna ponad 300 luksusowych samochodów...bo poprzednie chyba porozbijane
@4 118 878johno:
Bolo od kiedy mozesz koleja
jezdzic do roznych zakatkow
Polski i rownież za granice itp itd
jezdzic do roznych zakatkow
Polski i rownież za granice itp itd
@4 118 878johno: słyszałem
300 nowych limuzyn w czasie gdy ludzie zamykają restauracje i zostają bez środków do życia
300 nowych limuzyn w czasie gdy ludzie zamykają restauracje i zostają bez środków do życia
ehh .. za PO żyło się umowy śmieciowe praca do śmierci za 1300 ale było pięknie
Telewizja pod wladza rządzących prokuratura i sady tez milicja łamie prawo bo wladza im tak kaze . 500+dali to wiekszosc co znam i widze to nawet za 17zl nie chce ruszyc sie do pracy bo przyjdzie ostatni i panstwo da a oplaty zycie inne wszystkie zeczy od kilku lat nawet o 100%w gore. Koniec tematu
...trzeba by było do Polski sprowadzić Policje z Francji na gościnne występy
Muszę się wina napić bo się zdenerwowałam
@4 118 889Bolo22:
@4 118 889Bolo22: a wtedy jaki był próg ubóstwa ile był firm pożyczkowych które dymały ludzi żyjących za minimum
rzad nic nierobi dla spoleczenstwa tylko dla siebie, tu cały czas ida machloje i kłotnie o stołki , rzad ma w powazaniu naród, i ani za po nic nie zrobili ani za pisu ten rzad to patologia jest, wczoraj czytałem ze prezes sie zaszczepil, i czeka teraz na 2 szczepionke, a kilka rzadów apeluje o wstrzymanie szczepionki, bo 3 pansrtwa juz wstrzymały szczepienoia ta szczepionka a w polsce dalej nia szczepia, 3dni temu był tu umnie syn mojego kuzynaz niemiec w odwiedzinach na kilka godzin , i pytałem jak jeest unich w niemczech z tymi szczepieniami czy ooni juz sa zaszczepieni, wiec mi powiedział ze nie ze on i wielu niemców sie nie szczepi, i zeze on ma takiego znajomego niemca który ma teraz 93 lata i on nigdy sie nie szcxzepił niczym, iniezaszczepi sie, ai mowi ze jeszcze nie umarł, i ma nadziejeze teraz tez i nieumrze, i powiedział mu ze w niemczech szczepia tez emerytów i rencistów oraz osoby bezrobotne, na chatałaj bo rzad chce usunać ze społeczenstwa starszych ludzi i nierobów ttakich alkoholików i wtedy zostanie mloda tylko spolecznośc,m starzy ludzie nie sa 9im doo niczego potrzebni, bo nie sqa produktywni, juz, i niemozna nimi zarzadzac odpowiednio, , i ten staras\zy gosc 93 letni niemiec powiedział mu ze sie niezaszczepi nigdy i niczym, i ze moga go w dupe pocałowac i tak sie niezaszczepi, bo to i tak nic nieda,noniestety w niemczech ludzie starsi mysla glowa a nie dupa,mi niewszyscy sie szczepia , , jak przyjechał pierwsze moje pytanie padło do niego czy niema koronowirusa powiedziałl niemam nawet pokazywal mi taki test z granicy, ktory mu robili na wjazd tu do polski,
@4 118 896GTV: jasne żeby nie PO to byśmy nie wiedzieli jak asfalt wygląda
@4 118 895golanonim:
Teraz zamiast budować to rozdają menelom żeby poparcie było
Za te rozdane pieniądze można zbudować fabryki ale poco jak menele i tak do pracy nie pójdą nawet za 20 zł/h
Za te rozdane pieniądze można zbudować fabryki ale poco jak menele i tak do pracy nie pójdą nawet za 20 zł/h
Same staruszki na wieczór.. szczepione były? to do bebena zapraszam
ktoś tu nie wierzył https://wiadomosci.wp.pl/rzad-kupuje-333-auta-kwota-jaka-wyda-robi-wrazenie-6616143608715840a
@4 118 892Biedroneczka1977:
Daj mi Jezu więcej szczescia...
I zapomnijmy o minionym tygodniu
I zapomnijmy o minionym tygodniu
@4 118 899arczibalik73: kaze nam szmaty na buzi nosic i sie szczepic
za PO były takie akcje ze gdy robili jakas gdzies tam obwodnice i kladli asfalt to było tak ze z tykladli naz przodu asfalt az tyłu po przejechaniu ilus metrów ten asfalt był demontowanyi wylewany z przodu, a pozniej wyszły przekrety, i byla afera ze asfalt ktory byl wadliwej konstrukcji a biznes sie krecil i kasa szła do kieszeni danej firmy, trzeba sie cofnac kilka lat do tyłu i za rzadów innych rzadów, i nietylko obwiniac teraz tu pis, ale tez i inne partie rzadzace, jak po , psl,lsd iinych nikyt nic nie robil dla polakow i nadal nierobi, , bo tam tylko jest zawsze wojna o stołki, inic pozatym nikogo nie interesujea wracajac jeszcze do obecnego rzadu to oni w porównaniu, do poprzednich rzadzacych z PO to przynajmniej wdrozyli ten patologiczny plan, i zabrali wszystkim zeby dac innym, a za rzadów PO nigdy niebylo na nic kasy i zawsze ten taki dziadek od mirabelek i szczawiu powtarzał ze w do poki w polsce szczaw i mirabelki to jest dobrze, tez duzo podskakiwał , wymadrzakl sie a teraz gdzie jest, ? wkoncu ktos mu nacisnał odpowiednio na odcisk, i go wysypał, ze dopuscil sie seks afery wrzadzie i wywalili , dziadka, gdzie jest teraz tez pan schetynam i jeszcze inne darmozjady,
tak bo TVP info nazywa to "samochodami użytkowymi" a nie limuzynami
@4 118 914Dudzia: stała narracja wszystko wina PIS-u ehh glonojady
@4 118 912Bolo22: nie oglądam TVP ,TVN i czuje się świetnie
Moja matka jest emerytką i 4 lata temu z marnej emerytury jeszcze odłożyć potrafiła
Dziś 13tki,14tki emerytur brak opodatkowania i jeszcze mało
Wtedy do biedronki poszłeś kupiłeś za 50 zł
Dziś 300 mało żeby kupić to samo
Dziś 13tki,14tki emerytur brak opodatkowania i jeszcze mało
Wtedy do biedronki poszłeś kupiłeś za 50 zł
Dziś 300 mało żeby kupić to samo
4 118 914. Dudzia nie tu nikt nie jest woiny zaden rzad w polsce nie ponosi winy tu winni sa jedynie obywatele ze takich rzadzacych wybieraja na swoich przedstawicieli, którzy pozniej co chca to robia z narodem, jagby madrzy ludzie wybierali madrych ludzui, do wladzy , toi by było inaczej, ale tu sie nigdy niewybiera, ludzi którzy makja równo pod sufitem, tylko takich z ktorzy robia miedzy soba biznesy, a wy szary ludzie musicie sie im podporzadkować, pis próbóje duzo zmienic teraz i im sie to po krótce i udaje jakos a le poprzedni rzadzacy niestey nieumieli tego zrobic przez byle 8 lat bo nigdy na nic według nich niebyło nanic, zobaczcie jaka flote aut zakupili, i co teraz nagle trzeba je wymienic juz, ja to bym im wogole to wszystko pozabierał , i dał im rowery, ktore niewymagaja paliwa ani zadnych oplat ttypu, ac rowery ikaski, i dawaj doi sejmu, tak jak jest w chnach, tam rower jest na 1 miejscu jako środek transpoortu, trzeba rzadzacych oduczyc rozbijania sie limuzynami,i zakonczyc ich sielanke za nasze ciezko zarobione pieniadze, poobcinac im pensje do tykiej równowartosci , jaka zarab9iaja normalni przecietni ludzie w fabrykach na lini produkcyjnej, pozabierac im przywilekje które posiadaja niech pokaza wtedy jak sie zyje za powiedzmy te teraz2800zł brutto
@4 118 918GTV: to przestań siedzieć na garnuszku u matki
7 lat temu za 100 zł pełny bak paliwa a dziś 1/3 za setkę do mojego trabanta
@4 118 921doktor2p: ja nie siedzę tylko przykład dałem
@4 118 920GTV:
@4 118 924GTV: jasne
A propos dyskusji:
Nie pamiętam,żeby w historii Polski był okres,kiedy wszyscy byli zadowoleni ze wszystkiego
...przepraszam był taki-kiedy większość była za:
pierwsze 2-3 lata rządów Gierka
Ale wnet nastąpił zjazd!!!
Sa tu tacy ktorych za tej wladzy jest gorzej musza placic wieksze podatki i jest im gorzej dla tego ze pracuja i cos robia . A sa tez i tacy co maja 500+ kilkoro dzieci i oni nie beda nazekac bo im dobrze i tyle w temacie
GTV skoro tak matce źle za czasów PISu to niech w pierwszej kolejności SPŁACI SWOJ DLUG ZACIAGNIETY ZA CZASÓW. GIERKA,
@4 118 929Bolo22: czasy dla nieróbów racja poco pracować jak dadzą z mopsu, 500+
I do jakiego wniosku doszliscie ?
@4 118 927GTV: jak umnie znam takich co maja czworo dzieci czyli 3 tys na miesiac i nic doslownie nic nie robia i tylko z calymi wozkami w sklepie chodza
Dalej o polityce ?
4 118 918. GTV ja wiem jak jest wiem o czym piszesz umnie jedst tak dpo dzisiaj, kiedys niebyło tego co teraz wdraza obecna partia, a mianowicie te 13 i 14 tki, z tym sie zgodze tylko ze w tym przypadku teraz jest duzo osób namysli w ten sposób ze im sie nalezy, jesli chodzi o byłych emerytów i rencistów to fak faktem oni prwacowali tu na pollske i za to otzrzymywali smieszne wynagrodzenia i glodowe pensje, i teraz to widac po ich emeryturach, jakie maja, i to jest niesprawiedliwe, i tu bardzo dobrze ze dali im ta 13 trzynastke i zapowiedzieli ze i bedzie jeszcze 14, ale tylko zapowiedzieli, i niby w tym roku maja juz dac, ja otej 14 emeryturze słysze juz od 5 lat przeszło i niestety jak dotad jeszcze nikt jej niedostał, no ma byc teraz w listopadzie, ale z tego co słyszałem to i tez inie wszyscy emeryvci je dostana bo juz sa z tym zwiazane jakies tam kruczki, i tzw stpoy placowe czyli okreslenie jesli ktos ma powiedzmy brutto powyzej powiedzmy 3000tys zł to niedostanie,
Z mopsu 1300 + 500 i można leżeć a za tamtych czasów trzeba było pracować
A my i nasze wnuki nie splaca dlugow do ktorych doprowadzilo pis
@4 118 931GTV:
Idę na dwór przewietrzyć się jak mi sugerowała Biedroneczka
@4 118 937Bolo22:
niektórzy jeszcze nie wiedzą, że klapki nosimy na nogach...a nie na oczach
po co pracować
Mops da 1300
Na dzieci się weźmie na dwoje 1000
Za mieszkanie dotatek dadzo
Polska to kraj złotem i ropą naftową płynący
Mops da 1300
Na dzieci się weźmie na dwoje 1000
Za mieszkanie dotatek dadzo
Polska to kraj złotem i ropą naftową płynący
moim zdaniem nie powinna byc zadnych takich 13 i 14 tylko kazdy emeryt czy to zchjorowany rencista powinien dostac na reke po 5tys.zł na reke co miesiac aby stac go było kupic sobie za to leki,zrobić opłaty, ikupic sobie zywnosc aby do konca jego zycia mu na to starczyło, qanie ze rzadzacy daje raz na rok jakies ochłapy , wcelu zamkniecia emerytom geprzysłowiowej geby, , i to samo zrobic dla innych grup społecznych, , i zrobic jeszcze tak aby zaden schorowany emeryt czy rencista nie dorabiał, bo mu brakuje na zycie, , na tych miejscach co zajmuja rencisci czy emeryci, powini pracowac innni ludzie, którzy tej pracy potrzebuja, i musza tez sobie zarobic na ta przeszła swoja emeryture, anie tak jak robi obecny rzad ze rozdaja piniadze innym,na prawo i lewo,
@4 118 944arczibalik73:
Jutro się zwalniam będę żył na koszt podatników uczciwie pracujących
@4 118 948GTV: nie jeszcze i Ty
@4 118 947Bolo22:
Bolo22 niech KOMUNISCI i ich dzieciaki SPŁACĄ zadłużenie z łat 70 tych kiedy jeździli na WCZASY za pieniądze POLAKOW nie należących do PARTI PZPR i ZSMP,NIECH ŻYJE
@4 118 949Bolo22: a co za darmo dajo to trzeba brać