Wpisy 4 110 590 – 4 110 689
7 marca 2021 00:54 → 7 marca 2021 09:59, 100 wpisów
@4 110 587arczibalik73: arczik jak tak chodzisz i Ci duszno miej zawsze przy sobie wodę też tak mam i mi woda nieraz ratuje życie
@4 110 587arczibalik73: małą butelkę wody czasem to jest stres może lękowe woda ratuje życie
Dobra rada zgłoś się jak najszybciej do lekarza zanim będzie zapuzno,
jesli chodzi o badania wysiłkowe niewolno mi dzwigac, z racji bolacego i uszkodzonego kregosłupa, kiedys byłemmkierowany na operacje ale sie niezgodziłem, przed wybuchem pandemi, miałem juz 3 skierowania do szpitala ale nieskorzystałem, bo czuje ze bym juz z tego szpitala niewrócił zywy, ja oprocz cukrzycy i chorego kregosłupa jeszcze mam astme oskrzelowa od urodzeniai inne choroby wspolistniejace, a szpital dlamnie to jest mój drugi dom, gosia jak gdzies ide to zawsze przy sobie mam plecak a wnim aparat do pomiaru cukru czyli glukomet, insuline w długopisie, i tabletki, do tego zawsze musi byc woda bez tego ani róz noi zawsze w pecaku j4est jablko gdyby np cukier mi szybko zbyt spadł
@4 110 592jchojnacki: popieram nie wolno lekceważyć duszności
4 110 592. jchojnacki teraz przy dobie pandemi , lekarze udzielakjas tylko teleporad nawet leki zamawiasz przez telefon, zero kontaktu i badan przez lekarza tylko dzwonie do lekarza po numer recepty i tyle kontaktu z lekazem,
Arczibalik 73 w tym przypadku chodzi o bieżnię a nie o podnoszenie ciężarów,
@4 110 596jchojnacki: @4 110 596jchojnacki: miałam taką bierznię ostatnio trochę się zmachałam
ale te dusznosci zawsze wystepuja np w drodze do sklepu kiedy wyjde na dwór, w domu tego nieodczówam tak, kiedys gdy byle,m jeszcze małym dzieckiem, to czesto przy sobie miałem inhalator z lekarstwem, pozniej juz jakos niebył mi potrzebny, nawet popalałem papierosy, i dusznosci jakos niemiałem, po jakims czasie zucoiłem papierosy, ale wtedy nievbylo jeszcze cukrzycy, , nale objawila sie cukrzyca, i to bylo silne uderzenie, tej choroby, p\apierosów do dzisiaj niepale, jakos mnie o fajek odrzuca, nawet niemoge przeywac w pomieszczeniu gdzie ktos pali, odrazu mnie na wymioty ciagnie, jak stoji ktos kolomnie z papierosem,choruje tez na nadciscnienie i niedocisnienie
@4 110 598arczibalik73: to rzeczywiście masz problem powinieneś zrobić te wysiłkowe
Arczibalik poproś lekarza o skierowanie do poradni kardiologicznej powiedz w czym zecz musisz kłamać że masz duszności bule w okolicy mostka ,ciężkie ramiona wrażenie takie jak byś miał je wyciągnięte do kostek nóg takie ciężkie uwiez musisz dobrze kłamać i to przejdzie sam przestoprzeszedłem
@4 110 598arczibalik73: wysiłkowe to nie podnoszenie ciężarów tylko bieżnia podłanczają Ciebie do kardiomonitora i chodzisz po tej bieżni w trakcie zwiększają prędkość tej bieżni i mierzą w trakcie ciśnienie i robią w ten sposób badanie
Arczibalik ja również nie mam duszności w domu ,ale jak wchodzę do domu na 2 piętro to dwa razy przerwa ,
4 110 600. jchojnacki 2021-03-07 (01:09)
rozumie a le teraz do zadnego kardiologa sie niedostane, bo lekarze nie przyjmuja umnie w miejscowosci niema kardiologa musze jechac gdzies na wałbrzych a tamjwszedzie gdzie idziesz dolekarza to identyfikuje cia e zaraz z covidem, , a ja niemam covidu19, narazie sie jeszcze pomeczyc troche moze samo przejdzie, niechce aby mnie ktos zarazło kovidem tak jakmoja saiadke, chodzila na rechabilitacje podczas pandemi, niestety juz niezyje, zabil ja covid 19 wlasnie
rozumie a le teraz do zadnego kardiologa sie niedostane, bo lekarze nie przyjmuja umnie w miejscowosci niema kardiologa musze jechac gdzies na wałbrzych a tamjwszedzie gdzie idziesz dolekarza to identyfikuje cia e zaraz z covidem, , a ja niemam covidu19, narazie sie jeszcze pomeczyc troche moze samo przejdzie, niechce aby mnie ktos zarazło kovidem tak jakmoja saiadke, chodzila na rechabilitacje podczas pandemi, niestety juz niezyje, zabil ja covid 19 wlasnie
@4 110 601: ostatnio to badanie miałam dodatkowo w maseczce i tu był problem czułam
@4 110 602jchojnacki: już wiem na którym piętrze mieszkasz
Arczibalik 73 gdybyś miał takie dolegliwości dzwoń pod 112 opisz jaka jest sytuacja inapewno przyjadą,nie będą ryzykować i zabiorą cię do szpitala ,a w przeciwnym razie prokurator już wyda na nich wyrok,
4 110 606. jchojnacki tak to juz szybciej, jak piszesz ale zauwazyłem ze to jest praktycznie codzienie kiedy tylko gdzies wyjde do sklepu , niewiem czy to w tym powietrzu cos jest nie tak, czy jaka inna cholera, kiedys takniemiałem ostatnio takie dusznosci miałem jak byłem dzieckiem i wtedy brałem te berotexy, pozniej jakis czas i to zaniklo, a teraz znów sie pojawia, i to wtedy wlasnie kiedy nose towar do domu, wchodze do domu, niemoge oddychac a po chewili w domu przechodzi samo, cos czuje ze to chyba cos w powietrzu jest nie tak
Dobrej i spokojnej nocy ,niech się przyśnią cyferki do multi
@4 110 608arczibalik73: to nie w powietrzu tylko problemy z sercem też mam tak dokładnie jak piszesz mam to samo
no ja tez juz uciekam ale sie dzisiaj wkurzyłem na te loswania choc tak myslałem ze w multika moze mi nic noiewyjsc ale pomimo to poszedłem wys łac kupon, a ty wpadlo tylko 2/010 zas w minii mwylosowali mje ulubione 4 liczby w mini a ja ich niewysłałem tylko calkiem inne, i tez ledwo wrociłem do domu, , no dobranoc
@4 110 608arczibalik73: zgłoś się do kardiologa jeśli piszesz że masz problemy z nadciśnieniem i niedociśnieniem to wszystko jest od serca
Ja również chodzę do miasta po zakupy również pracuję i mam te duszności , ale nie mogę wszędzie mówić że mi coś Dołęga bo bym był bez pracy,
@4 110 608arczibalik73: to są problemy związane z wysiłkiem
@4 110 613jchojnacki:
4 110 612. Gosia__77 tak pojde jAKto sie wszystko skonczy lub tezaobostrzenia bardziej poluzuja, narazie to musze jakos przeczekac, teraz nawet na silke niemoge wrocic bo zle znosze wyjscie gdziekolwiek, no na nadcisnienie i niedocisnienie tez biore leki, ale najgorsze jest to czego mi nogi mdleja i mrowieja jednoczesnie,
Gosia 77,
przy cukrzycy niewskazane sjest jedzenie pierogów kopytek, potraw macznych, tylko kromke czarnego chleba i to tez tak aby nieprzekroczyc wymienników weglowodanowych i niemnajesc sie tylko polizac, do tego 1/3mas ła najlepiej to tak aby dziurki zakrys iaby sie nazywało ze kromka jest posmarowana, nato powiedzmy lisc sałaty i plasterek ugotowanego jajka ze szczypiorkiem, do tego woda niegazowana i juz jest śniadanie takie 2 kromeczki, to tak aby sie nie najesc i nie przejesc, i o takiej diecie mozna szybko schudnac ale i tez w alejki juz wyruszać, pomału, a najlepsza dieta przy cukrzycy to jest nic niejesc, bo wszystko co bysmy nie wzieli do reki z potraw buraki czewrwone odrzucic bo cukier zawieraja, marchewke tez bo po ugotowaniu zwieksza cukier w organizmie, itd, ziemniaki mozna tylko 2 małe,tak aby zmiescic sie w przeliczniku weglowodanowym, aha iniewolno w takiej diecie przekroczyć 2000kcl dzennnie
}
}
wskazane sa zas warzywa tylko surowe i to niewszystkie, no najlepiej jak tu ktos pisał na parzeeale bez soli, i innych przypraw, czyli to tak jakbys miał jesc trawe z podwórkaiaha i zadne uzywki nie sa wskazane jak alkohol, czy tez i fajki, tylko herbatki ziolowe i wszystko bez cukryuu, cukier zas mozna zastapicłyzeczka miodu jesli ktos lubi lub ztartym imbiremi jak tomowie dieta cud z wyrzeczeniem sie wsystkiego co tylko mogło by ci zaszkodzic, czyli dieta cud nic niejesc i nie pic tylko szybko umrzec
Ogólnie rzecz ujmując:
Życie jest śmiertelną Chorobą-przenoszoną drogą płciową
...i tyle na ten temat
Życie jest śmiertelną Chorobą-przenoszoną drogą płciową
...i tyle na ten temat
@4 110 623slawek: Sławek..a co jest walka ale jak to pewnie w Ppviuu czy jak tam zwał
@4 110 625Forsami: już po pracy
@4 110 630waldus:
Dopisano losowanie nr 981 000 Keno
@4 110 634waldus: Lykasz tego citroena?

triset
Paskudna pogoda i wiatr.
@4 110 642Wędrowca netowy: no zimno
Gosia.
Chmury nad Europą i Polską:
www.sat24.com/
Zapowiada się zimny tydzień.
www.sat24.com/
Zapowiada się zimny tydzień.
TS chyba... bankrutuje.
Tylko jedna promocja w marcu.
Tylko jedna promocja w marcu.
Cisza to przerwa do losowania.
Jeśli we śnie pojawiła się sztabka złota, oznacza to, że twój cel zostanie osiągnięty i w końcu poczujesz zabezpieczenie w finansach. Duży przypływ gotówki już niedługo. Jeśli w swoim śnie widziałeś złoto, oznacza to, że już niedługo czeka na ciebie wielki sukces finansowy. Zaczyna się również nowy etap w twoim życiu
Jeśli dostałeś złoto, zwiastuje to hańbę i ubóstwo
raz tak raz tak, co jest grane
raz tak raz tak, co jest grane
@4 110 651wizard: szukaj złotego pociagu w wałbrzychu
Dziś Lech kontra Paprykarze... Trza ich pogonic albo Żuraw musi odfrunac
Witam wszystkich {{hej}
Wałbrzych.. Raz byłem.. Widok niezapomniany... Wszystko czarne.. osmolone
@4 110 664tomi77: profil to profil
Miało być
Hej dziś nie gram odpoczynek
@4 110 671Biedroneczka1977: w niedziele trafiam najwięcej
Osa wstawaj jestem negatywny