Wpisy 4 079 954 – 4 080 053
1 lutego 2021 12:05 → 1 lutego 2021 12:53, 100 wpisów
@4 079 953Mewa: wszystko jest dla ludzi. Większość interesuje polityka w jakimś stopniu. Tutaj mowa o silnym/skrajnym poglądzie. Czyli taki bym powiedział fanatyzm trochę, brak tolerancji do odmiennych poglądów.
czasem fajnie z kims popisać tylko zeby to była fajna atmosfera a nie prowokacja z kogos strony szczegolnie jak ten ktos wie ze nie ma zamiaru sie z nim zadawac
myślę, że każdy potrafi w miarę zdroworozsądkowo rozróżnić zabawny mem, od takiego, z którego bije coś bardzo negatywnego.
@4 079 954Pasko: wszystko wyjdzie w praniu miłego uciekam cos ogarnąć i do pracy
Artur123 wklejal jakis kupon wygrany ostatnio?bo malo tu bywam ostatnio na czacie z powodu braku czasu a wiem ze on jak wklejal to juz grube wygrane
@4 079 940Pasko:
4 079 948. Jeszcze bym tam dopisał,problemy psychiczne.To nie jest żadna złośliwość,dla mnie ten człowiek nie jest normalny.Wczoraj bo zablokowaniu tutaj Wulkana jak zwykle ujawnił swoje obleśne wpisy na innym czacie. Decyzja aby blokować jak najszybciej jest bardzo dobra.
4 079 948. Jeszcze bym tam dopisał,problemy psychiczne.To nie jest żadna złośliwość,dla mnie ten człowiek nie jest normalny.Wczoraj bo zablokowaniu tutaj Wulkana jak zwykle ujawnił swoje obleśne wpisy na innym czacie. Decyzja aby blokować jak najszybciej jest bardzo dobra.
Adminie to Twoja łąka My owieczki ale baran się trafi od czasu do czasu strzyżenie nie zaszkodzi a wręcz pomaga stronie atmosferze itp
a to już temat woda. Prawie każdy dzisiaj potencjalnie mógłby iść do psychologa. Tak problemy psychiczne mogą wywołać jeden z punktów, który podałem wyżej. Ja się dalej nie cofam. Bo za chwilę ktoś napisze, że problemy psychiczne wywołuje np. brak rodziców w dzieciństwie i trzeba by to dopisać. A rodziców nie było, bo np. zmarli z powodu choroby, to musiałbym dopisać ciężką chorobę rodziców.... tak więc nie cofamy się dalej od tych przyczyn.
Pozdrów koleżankę Lilę tak która na Twojej stronie - wiesz, co robiła- przy Twojej zupełnej zgodzie i aprobacie
Lepiej napiszcie jak tu wygrac miliony by byc zadowolony zadowolony a nie pierdoly popychacie
@4 079 949Pasko: To powinno się pojawiać przy rejestracji konta i jeszcze zapytanie do tego z zaznaczeniem ''ptaszkiem'' w odpowiednim kwadraciku ''przeczytano z zrozumieniem'' ?
@4 079 963zielonomi: dokładnie to był pierwszy kryzys na czacie, może jeszcze ktoś pamięta. Wtedy zdaliśmy sobie sprawę jak trudno dbać o tą stronę z czatem, aby każdy był zadowolony i jak to wyważyć, aby z jeden strony dawać wolność wypowiedzi jak największą, a z drugiej, aby czat nie stał się właśnie miejscem na hejt. Wtedy faktycznie nie było tu jeszcze takich narzędzi do blokad. Ogólnie mnóstwo się nauczyliśmy od tamtej pory, ale jak widać nadal nie jest dobrze. Zresztą to chyba żaden wstyd z tego powodu. Onet.pl przykładowo miał armię moderatorów, a i tak poległ i wyłączyć w końcu wszelkie komentarze.
pozwoliłeś na hejt, a skutki ta osoba wraz z rodziną ponosi do dzisiaj
@4 079 940Pasko: to tylko 10 osob jednorazowo bedzie tylko na czacie
@4 079 968zielonomi: akurat to nie ja na pewno. W tej chwili też pozwalam ... i za chwilę zielonomi zrobisz jakiś wpis hejterski, który będzie tak mocny, że np. Bolo22 dostanie zawału jak to przeczyta ... i będzie ktoś mówił, że na to pozwoliłem.
No chodzi o to, że czat nie jest moderowany. Nikt nie zatwierdza wypowiedzi, taka jest natura czatu z założenia.
Jeżeli miałbym na coś takiego nie pozwalać, to po prostu muszę kasować czat. Potem ktoś powie, że np. dopisałem wyniki źle, ktoś wyrzucił kupon z szóstką i popełnił samobójstwo. Znowu przeze mnie, itd. itd. No tak naprawdę trzeba by nic nie robić. Generalnie można przewidywać zachowanie maszyn, ale ludzi to już nie do końca.
No chodzi o to, że czat nie jest moderowany. Nikt nie zatwierdza wypowiedzi, taka jest natura czatu z założenia.
Jeżeli miałbym na coś takiego nie pozwalać, to po prostu muszę kasować czat. Potem ktoś powie, że np. dopisałem wyniki źle, ktoś wyrzucił kupon z szóstką i popełnił samobójstwo. Znowu przeze mnie, itd. itd. No tak naprawdę trzeba by nic nie robić. Generalnie można przewidywać zachowanie maszyn, ale ludzi to już nie do końca.
@4 079 971Pasko: czemu akurat ja zawału
ktoś pozwolił na stworzenie tej strony i jakby nie mógł przewidzieć do końca konsekwencji.
Ktoś stworzył buty Adidas, gdzie odkleiła się podeszwa i ktoś się zabił biegnąc, producent tego nie przewidział. Ktoś zrobił Coca-Colę, a pełno ludzi przez to zmarło na cukrzycę....
Ktoś stworzył buty Adidas, gdzie odkleiła się podeszwa i ktoś się zabił biegnąc, producent tego nie przewidział. Ktoś zrobił Coca-Colę, a pełno ludzi przez to zmarło na cukrzycę....
Co masz dla tej osoby na otarcie łez, bo zdrowia, czasu jej nikt ani jej dzieciom nie zwróci ?
już nie mówiąc o bankach. Każdy Twórca każdego banku ma mnóstwo ludzi na sumieniu.
@4 079 973zielonomi: wiesz co? Wyglada mi to tak, jak byś to Ty była ta Lila, bo tu kiedyś pisałaś o swoich problemach wynikłych w powodu wpisów na czacie
Mam pytanie do Pasko. Czy mozna jakos udowodnic niektórym ze ja to nie bator i wulkan bo sa takie oskarzenia niektoroch wobec mnie
no i właśnie możliwe że zielonomi to np. Lila .... to jest siła anonimowości niestety
@4 079 981Bolo22: nie można i nikt nie zamierza się w to bawić
@4 079 981Bolo22: i ja też nim jestem
to jest nas dwóch nie bój żaby
to jest nas dwóch nie bój żaby
@4 079 973tez odnoszę takie wrażenie
Witam wszystkich ponownie
@4 079 985zielonomi: z tego co wiem to były blokady mocne wtedy
@4 079 985zielonomi: a Ty coś byś zrobiła?
Pisac lepiej jak wygrac miliony a nie pierdolami sie zajmujecie
@4 079 987Sebastian_M:
@4 079 985zielonomi: Jeżeli jesteś Lilą lub jej znajomą to powiem Wam tak Lila w momencie kiedy pisała to wszystko o czym pisała była dorosłą osobą i najprawdopodobniej zdawała sobie sprawę z tego co pisze O czym pisze i do kogo piszę jeżeli była dorosła to Odpowiada sama za siebie czyli jeżeli coś zrobiła takiego lub napisała że wpłynęło to na jej dalsze życie to sama jest sobie winna Takie jest moje zdanie.
@4 079 993tomoslaw:
poza tym w tamtych czasach strona była bardzo niszowa i mało profesjonalna jeszcze... zaczynała się rozwijać
początki zawsze są trudne, myślę, że nie była gotowa tak szybko na czat... jeśli w ogóle powinien powstać
Seba ma rację, tu same obce osoby, nie wolno za dużo o sobie pisać , a już na pewno nie o rodzinie
jak nastolatek tworzy stronę, to wiadomo mało ma jeszcze życia w głowie i doświadczenia
@4 079 984tomoslaw: ty tez to niektórzy co tak mowia to maja obsesje jakas skoro tyle osob oskarzaja o to samo
a Ty ich nie chcesz ponosić, dlaczego? Boisz się ? A wtedy się nie bałeś ?
A coz takiego zlego sie Tobie stalo Lila przez ta strone?Bo nie wierze w to co czytam
@4 079 999zielonomi: nie chce zgadywać, ale aż mi ciarki mi przeszły, bo pomyślałem, ze ta Lila cos bardzo złego zrobiła, ze jej już nie ma.....
@4 080 004zielonomi: a skąd wiesz, czy admin nie ponosi większych konsekwencji?
Dobra milego dzionka wszystkim bo tu jest maslo maslale A liczb nikt nie chce podac zeby wygrac miliony i byc zadowolony zadowolonyWysokich wygranych tym co graja
@4 080 009zielonomi: myślę, że nie masz pojęcia z jakim hejtem admin się musi zderzać czasami. Takich "Lil" to on już przejadł kilkadziesiąt od tamtych czasów i o większości nie masz pojęcia.
W miejscowości Gdynia padła wygrana 10 000 zł w zdrapce KASA KING
Zobacz szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
Zobacz szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
Mam na myśli tą konkretną sytuację Adminie - jakie konsekwencje ponosisz jej wpisów ?
Po kiego adminowi problemy ma stronke na temat a tu jeszcze usran,,e z tym chatem
Ok, zadałam pytanie Adminie - jakie ponosisz konsekwencje jej wpisów czy Twoja rodzina ?
mało to razy ciśnienie skacze od samego czytania tych dupereli
Szkoda ze musze jechac do pracy bo juz ze smiechu mnie boli brzych jak czytam ten czat dzisJeden i drugi nie wie co jest grane lub udaje ze nie wieDobra spadam z tad .Piscie o liczbach ludzie to jest portal o grach a nie terapia psychologiczna
Dlaczego pozwoliłeś tej chorej osobie wylewać jad skoro to nie jest strona terapeutyczna ?
@4 080 020zielonomi: Jakby Ci to wyjaśnić, bo chyba wiem do czego zmierzasz. Chodzi Ci o to, że admin tego czata miałby ponieść konsekwencje, że niby ktoś przez jego decyzję niby załóżmy miał jakieś negatywne konsekwencje dla siebie ...
yyy o co chodzi dobra nie ważne co było ważne co jest co bedzie od dzis od teraz czas do pracy jeszcze przed 14h bede ziorał
Kiedyś mój kolega został zwolniony z pracy przez szefa. Ot redukcja etatów, głupie powody jakieś szef mu wymyślił. Chłopak przez to się załamał, stracił płynność finansową, żona od niego odeszła. Jakie konsekwencje poniósł szef? No jakie?? A powinien ponieść?? Za to, że dał mu kiedyś pracę i już nie mógł go potem zwolnić, bo jeśli ten poniósł tego konsekwencje, no to szef też musiał??? Jeśli ktoś tu wszedł jako gość ... a ja go potem zablokuję. I ta osoba się przez to załamie, itd. To naprawdę nie mogę mieć na to wpływu. Wchodzi i pisze na własną odpowiedzialność.
bo nikt nie zna do końca tych wszystkich anonimowych ludzi tutaj ... więc jakby no jak pisałem, nie można by nic robić, nie tworzyć żadnych firm, nie zatrudniać nikogo ... bo tylko same konsekwencje potem. Komuś się noga podwinie, to niby oczekuje, że Tobie też powinna. Ot często Polska mentalność niestety.
@4 080 024zielonomi: Przepraszam że się wtrącam do całego tematu. Uważam że takie rozmowy Powinny być prowadzone poza czatem i nie wywlekanie tutaj na forum bo to niczemu nie służy a przynajmniej niczemu dobremu jeżeli Lila ma coś do naszego admina to najlepiej jakby to zrobiła poza czatem porozmawiała i wszystko by sobie wyjaśnili Jeszcze raz mówię To jest moje zdanie.
@4 080 033Sebastian_M: tez tak kiedyś uważałam - inni nie
@4 080 030nicolla15:
aaaa to ta osoba co sie nie zbyt odpowiednio tu zachowywala chamsko i takie tam i po co tutaj takie cos masakra dobrze że ide
@4 080 037Mewa: tak okazało się, że jest bezpłodna i ma problem z alko rekompensowała sobie na innych za pozwoleniem Admina.
@4 080 030nicolla15: W razie czego strata tylko 10 zł
@4 080 035zielonomi: dokładnie temat zamykamy. Jak coś to tam prokuratura jak piszesz, czy Lila czy kto tam, niech się kontaktują i sobie wyjaśniają. Niestety nie będzie tu przyzwolenia na takie tematy.
Sebastian byłam i pytałam jakbym chciała zrezygnować z reszty kuponu to proponują 280 zl
Nie zależy mi - jeden ban w tą czy w tamtą. Nic innego nie potrafisz
@4 080 038zielonomi: bez komentarza uważam że nie warto bo widziałem wpisy tej osoby ale ok co było a nie jest ważne co teraz ważne co wczesniej pasko pisal jak dla mnie o hejcie i zmianach
@4 080 041nicolla15: To pomyśl o 280 zł bo to wróbel w garści a nie kanarek na dachu
Myślę, że dzięki tej dyskusji wszyscy wiedzą o co mi chodzi teraz z tą możliwą decyzją o zamknięciu czata. No ludzie potem właśnie mają problemy i potem wina czata ... albo forum. Forum niestety również jest tak bardzo popularne że trzeba by moderatorów zatrudnić za grube pieniądze, żeby wprowadzić np. wpisy moderowane i czytać wszystko 24h/dobę.
padłem - pewne wykasowane wpisy są zapewne na serwerze, jakieś hewki dobroslawy inki zauroczone riviery niebieskie znowuniedziele, itd itd- nie jestem pewien, czy dadzą radę to wszystko zliczyć, no i pamiętajmy o nękaniu wpisami typu "uwaga na portal multipasko"
@4 080 028zielonomi: Generalnie to kilka ludzi może dokładnie to samo uczynić w stosunku do Wulkana/Watykanisty
a tu niestety jesteśmy anonimowi... Lila może = Wulkan ... nigdy nie dojdziemy