Wpisy 4 077 828 – 4 077 927
30 stycznia 2021 12:19 → 30 stycznia 2021 13:16, 100 wpisów
Aniu
Na 2 danie panuję Spaghetti z owocami morza ale może to się zmienić na coś innego.
Jeszcze pomyślę
Jeszcze pomyślę
Sebastian witam to pewnie rosołek na obiadek smacznego uciekam bo to już po przerwie narka do wieczora
czosnek pysznny jest tylko cholernie szybko zwala z nóg, w sensie ze obniza cisnienie, , teraz gdy jest snieg jak najbardziej wskazany jest, do tego gorace mleko z masłem i miodem
sebastian ja czosnek uwielbiam i moge jesc go na okretke tylko gorzej pozniej jest jak cisnienie pojdzie w dól wtedy, samoloty, niewazny jest zapach jego tylko smak czosnek to samo zdrowie
sebastian ja czosnek uwielbiam i moge jesc go na okretke tylko gorzej pozniej jest jak cisnienie pojdzie w dól wtedy, samoloty, niewazny jest zapach jego tylko smak czosnek to samo zdrowie
@4 077 829Sebastian_M: Co to za zupa będzie ?
Miałem zamiar zrobić pomidorową
@4 077 830jchojnacki: Dziękuję i dużo wygranych
@4 077 833Sebastian_M: Pomidorowa z zacierkami.
@4 077 835Wulkan: Wiem że taką lubisz ale u mnie pomidorowa to albo z ryżem albo z makaronem.
Seba...podobnie..tez z ryzem po chinsku albo z makaronem po wlosku
4 077 836. Sebastian_M a jaka to jest pomidorowa z zacierkami , no z makaronem i ryzem rozumie aco wchodzi w sklad tych zacierkrek? aha a jeszcze zapytam ile gotujesz zupe pomidorowa?
@4 077 839arczibalik73: Zacierki identyczne jak na zupę mleczna.
i z czego robisz ta zupe pomidorowa, ?
@4 077 839arczibalik73: Zacierki to takie kluseczki. Wulkan pewnie myli zacierki z kluskami lanymi ale mogę się mylić.
aha czyli kluseczki jako zacierka ok a ile gotujesz taka zupe i z czego z zacieru czy z pomidorów?
@4 077 840Wulkan: Zacierki to takie kluseczki malutkie robione przeważnie ręcznie w formie kulek lub takie łezki
@4 077 845Sebastian_M: Tak, dokładnie tak, mniaam
jest taki gotow3y makaron zacierki, czy zacierka jest na opakowaniu
@4 077 847tomoslaw: Tak, mam zapas , bo dzieci takie lubią
4 077 843. Wulkan no pysznie to wyglada na talerzu
dobra ale mam takie pytanie i le prawidlowo powinno sie gotowac zupe pomidorowa , i z czego,?
dobra ale mam takie pytanie i le prawidlowo powinno sie gotowac zupe pomidorowa , i z czego,?
@4 077 844arczibalik73: Zupę pomidorową gotuję tak jak każdy wywar.
Mięso , włoszczyzna , czosnek, pieprz sól ew. cebula . jak ktoś lubi liść laurowy A gotuję aż mięso będzie miękkie. Warzywa też muszą być miękkie.
Mięso , włoszczyzna , czosnek, pieprz sól ew. cebula . jak ktoś lubi liść laurowy A gotuję aż mięso będzie miękkie. Warzywa też muszą być miękkie.
@4 077 849arczibalik73: Gotuję na podudziach kurczaka
4 077 850. Sebastian_M tak ja sie z tym wszystkim zgadzam co tu napisałes tak jest w 100% ale ile powino sie gotowac taka zupe aby byla przepyszna , chodzi o czas gotowania, i pytanie z czego robisz ta zupe z pomidorów czy z koncentratu pomidorowego
@4 077 850Sebastian_M: Czosnek zmienia kolor zupy pomidorowej, jest wręcz szpetny.W barszczu czerwonym, białym, zalewajce, kapuśniaku tak, ale nie w pomidorowej.
@4 077 853Wulkan: Tylko do wywaru na zupę a później go wyjmuję i nic złego się nie dzieje ani ze makiem ani z kolorem
@4 077 854Andreas3864:
@4 077 851Sebastian_M: Ale są gusta i guściki.Kolega z Ożarowic do kawy dodaje maggi , a nawet do zupy mlecznej, a fuuuj
4 077 855. Sebastian_M to wszystko sie zgadza ale ile powino sie gotowac taka zupe aby miala pyszne walory smakowe i chodzi o czas, ilegotujesz taka zyupe ?
@4 077 852arczibalik73: Najlepiej ze świeżych pomidorów ale jak nie masz to koncentrat ewentualnie pomidory już gotowe bez skóry w puszce lub słoikach.
Dziś dodam trochę koncentratu Pudliszki i dołożę pomidory z puszki zaraz dam zdjęcie
Dziś dodam trochę koncentratu Pudliszki i dołożę pomidory z puszki zaraz dam zdjęcie
i z czego bniechodzi mi tu o warzywa i przyprawy, tylko pomidory czy koncentrat pomidorowy
@4 077 858arczibalik73: Zupę gotuje się krótko, warzywa na pół miękko, mieso też.
@4 077 858arczibalik73: Napisałem Ci .
Gotuję to na wolnym ogniu dotąd aż warzywa i mięso jest już miękkie
Gotuję to na wolnym ogniu dotąd aż warzywa i mięso jest już miękkie
@4 077 861Wulkan: To ja gotuję trochę dłużej bo wtedy do zupy dostaje się więcej smaku z warzyw
@4 077 863Sebastian_M: Tak, ale ja z tych warzyw tobie sałatkę .

Dodam taki zestaw
@4 077 866Sebastian_M: To są smaki , mniaaam
I żeby była super zupa dokładam oczywiście na końcu po ugotowaniu śmietanę 30%
@4 077 866Sebastian_M: a jutro baranek lub prosiaczek z rożna
@4 077 868Sebastian_M: zamlaskamy sie tutaj przy twoim gotowaniu
4 077 861. Wulkan bład , , kiedys zadzwonił domnie kuzyn z niemiewc który jest szefem kuchni w jednej z niemieckich restauracji, i zadał mi pytanie ile gotuje sie zupe pomidorowa aby nmiala pyszne walory smakowe i z czego, , wiec mu odpowiedziałem tajk ja sebastian tu napisał , wtedy on mi powiedzial ze my nierobimy zupy pomidorowej tylko tzw zalewajke, która w niczym nieprzypomina prawdziwej zupy pomidorowej, poniewaz zupe pomidorowa powinno sie gotowac tylko z pomidorów świezych, lub z puszki, i czas gotowania takiej zupy wynosi dokładnie 5 dni taka jest receptura, prawdziwej zupy pomidorowej nie tak jak wszyscy robia w domu aby szybciej
@4 077 860arczibalik73: Jak będziesz chciał to przed gotowaniem skontaktuj się ze mną to krok po kroku będę Co podpowiadał i zobaczysz jaka może być smaczna zupa pomidorowa.
I nie to że się chwalę ale naprawdę robię dobre zupy
I nie to że się chwalę ale naprawdę robię dobre zupy
@4 077 871arczibalik73: Zapewniam Cię że taka zupa jak napisałem smakuje lepiej niż ta gotowana 5 dni
I napisałem najlepiej ze świeżych pomidorów
@4 077 874Sebastian_M: 5 dni to nawet bigosu nie gotujesz
@4 077 872: Ja po 2 dniach to już nie jem takiej zupy a co mówić po 5 dniach - masakra .
Ale każdy ma inny przepis.
Arczi uwierz że nasza Polska pomidorowa jest lepsza od Niemieckiej gotowanej 5 dni
Ale każdy ma inny przepis.
Arczi uwierz że nasza Polska pomidorowa jest lepsza od Niemieckiej gotowanej 5 dni
Po pięciu dniach to żurek i kapuśniak , nie pomidorowa, bo ona sama wyjdzie z kuchni .
@4 077 876Wulkan: Bigos najlepszy po 2-3 dniach
@4 077 879gagarin:
@4 077 879gagarin: Zawsze wierzyłem kosmonautom.
@4 077 882Wulkan: Nawet Hermaszewskiemu ?
@4 077 879gagarin: To są najbardziej inteligentne zestawy na Keno.
@4 077 883Sebastian_M: Ja go bardzo lubiłem.To inteligentny facet .
4 077 872. Sebastian_M dziekuje za porady ale chyba raczej nieskorzystam , poniewaz wiem jak i co sie gotuje moja nmama jak i kilka osób z mojej rodziny to kucharze sa, wiemy praktycznie wszystko o gotowaniu, moja kuzynka gotuje w zakonie we wrocławiu,kuzyn w restauracji w berlinie, , ale toniechodzi o to czy to jest polska czy niemiecka pomidorowa tu chodzi o technike wykonania, i wszyscy kucharze prawdziwa zupe pomidorowa gotuja 5 dni, mozecie wierzyc lub nie, ale taka jest prawda, kucharz4e którzy gotuja w zagranicznych kuchniach musza znac to, niewierzycie zapytajcie pani gesler iczy takj k niejest
@4 077 886arczibalik73: Najlepsze zupy gotują faceci w Sedlaczku.
@4 077 886arczibalik73: Przykro mi bardzo ale Pani Gessler nie jest dla mnie autorytetem
@4 077 889Sebastian_M: Wręcz jej nie lubie.Ona wie nawet jak smakuje ' g...'
4 077 874. Sebastian_M tak ze swiezych pomidorów to prawda , ale jesty lepsza zapewne gotojac ja 5 dni, no niestety takie sa standarty,europejskie, dla mnie ona tez nie jest autorytetem, ale taka jest prawda, dobry kucharz i znajacy sie na żeczy wie ze ze zupa gotowana przez kilka dni jest o wiele smaczniejsza niz ugotowana w godzine
mozecie tez zapytać , tego amaro, makłowicza, i jeszcze kilku znanych kucharzy, np ewa gotuje, itd,
a powiedz mi sebastian czy jadłes juz bigos na winie?
@4 077 886arczibalik73: taka zupa 5 dni gotowana może zyska smakowo, ale traci witaminy, przecież im dłużej warzywa się gotują tym więcej witamin się utlenia.
Moja żona gotuje pomidorową 1,5 h - pytałem teraz i jest wyśmienita, i wolę taką bo z witaminami
Moja żona gotuje pomidorową 1,5 h - pytałem teraz i jest wyśmienita, i wolę taką bo z witaminami
@4 077 891arczibalik73: W takim razie zróbmy test
Ty ugotujesz zupę pomidorową ( będziesz ją gotował przez 5 dni )
A ja ugotuję jednego dnia i poczęstujemy tyle osób ile będzie zupy a później spytamy która zupa według nich była smaczniejsza
Pasuje Ci ?
Ty ugotujesz zupę pomidorową ( będziesz ją gotował przez 5 dni )
A ja ugotuję jednego dnia i poczęstujemy tyle osób ile będzie zupy a później spytamy która zupa według nich była smaczniejsza
Pasuje Ci ?
@4 077 894tomoslaw:
Jestem tego samego zdania
Jestem tego samego zdania
@4 077 896Sebastian_M: no oczywiście
Tato, jak wygramy w totka, kupimy świnie, narobimy kiełbasy i będziemy jeść.- Tato prasnal go w policzek , mówiąc ' ale z chlebem '.
Wy to naprawdę nie macie co robić.5 dni zupę gotować....a w Lotto Miliony wygrać a nie o zupie
@4 077 900Forsami:
jak nie zjesz zupy, to padniesz zanim zatypujesz
jak nie zjesz zupy, to padniesz zanim zatypujesz
@4 077 900Forsami: O zupie Marynie
@4 077 900Forsami: W lotto też trzeba grać miesiąc by była kumulacja 22 miliony , nie od razu szóstkę trafiać .Co to za zabawa ?
@4 077 902Sebastian_M: no tak to zmienia postać rzeczy..tak to i 50 dni
@4 077 903Wulkan: zabawa zabawą a pieniądze od już potrzebne
@4 077 905191979:
@4 077 905191979: Aniu
@4 077 906Forsami: Na co potrzebujesz ?
@4 077 906Forsami: U Was wszystkim portfele popękały w szwach.To najbogatszy region .
sebastian , ja nic nie bede gotował, , ja takiej zupy nie jadłem jeszcze gotowanej 5 dni, to po 1 tylko napisałem to jako ciekawostke, podobno ta pomidorowa wcale nie traci witamin podczas gotowania a wrecz zyskuje, smaku, i jest prawdopodobnie pyszna, i ie taka jak my gotujemy w domu u siebie, prawdziwui kucharze po szkolach nazywaja to pseudo pomidorówka, ta nasza ppomidorowa, , poniewaz jest zbyt krótko gotowana, ,
@4 077 912arczibalik73: Byłem w restauracji przed c19 i nie dało się zjeść
Gotować zupe 5dni -chyba z gwozdzia
@4 077 913bolek31: Miło powitać reprezentanta z pięknej Zielonej Góry .
4 077 900. Forsami
Dopisano losowanie nr 95 000 Szybkie 600
@4 077 915Sebastian_M: Najlepiej gotują faceci.Jadl ktoś mielonego z kaszy gryczanej ?
Jadł ktoś śledzia w czekoladzie
@4 077 911Wulkan: A NIECH wszędzie Wygrywają Miliony... jakby ludzie wierzyli w te teorie spiskowe losawaniach ustawionych czipach w kulkach..i Bóg wie co jeszcze to by nie grali i nie wygrywali RÓBMY Swoje Jak to śpiewał Wojciech Młynarski
@4 077 921Andreas3864: Dzisiaj będę takowe serwował .
4 077 903. Wulkan tak to prawda , tak kotlet z kaszy gryczanej z dodatkiem majeranku i zielonej pietruszki, w sosie czosnkowym
@4 077 923Wulkan:
@4 077 922Forsami: Całe szczęście, że Młynarski , a nie Zenek z Pietrzakiem .
4 077 921. Andreas3864 co tamśledz w czekoladdziea sledz z bita śmietana z dzemem i miodem
a bigos na winie, ktos jadł?
a bigos na winie, ktos jadł?