Wpisy 4 038 607 – 4 038 706
23 grudnia 2020 17:31 → 23 grudnia 2020 20:48, 100 wpisów
Kolumny głośnikowe - tematy na elektroda.pl
4 038 594. makinero 2020-12-23 (17:11)
Szukam Tutaj ELEKTRONIKA. JEST Ktoś taki. DOtyczY KOLUMN GŁosnikowych ,
witaj makinero, jaki masz problem z kolumnami, czy raczej ze zwrotnicami w kolumnie?
Szukam Tutaj ELEKTRONIKA. JEST Ktoś taki. DOtyczY KOLUMN GŁosnikowych ,
witaj makinero, jaki masz problem z kolumnami, czy raczej ze zwrotnicami w kolumnie?
Wigilijny nadszedł czas,
całujemy mocno Was
chcemy złożyć Wam życzenia
w Dniu Bożego Narodzenia,
niechaj Gwiazdka Betlejemska,
która świeci Wam o zmroku
doprowadzi Was do szczęścia
w nadchodzącym Nowym Roku! Dla Was moi mili?❤️?
całujemy mocno Was
chcemy złożyć Wam życzenia
w Dniu Bożego Narodzenia,
niechaj Gwiazdka Betlejemska,
która świeci Wam o zmroku
doprowadzi Was do szczęścia
w nadchodzącym Nowym Roku! Dla Was moi mili?❤️?
Znam się na kolumnach i głośnikach.
..... .....
Zestaw GTV 2 x 5/5 do MM na godz.14.
23,5,57,1,11 - 16,10,8,40,20.
Prognoza: 2-4/10.
Jest 2/10.
..... .....
Zestaw GTV 2 x 5/5 do MM na godz.14.
23,5,57,1,11 - 16,10,8,40,20.
Prognoza: 2-4/10.
Jest 2/10.
Arczi.
W piątek wpiszę Test do EJ.
Przerwa na kawę.
arczibalik73 - tak, zwrotnica, odlutowal mi sie jeden kabelek ze środkowego głosnika (tuba) ... Bardzo rzadki okaz kolumn (norweskie?) "AUDIOSCAN RIO"
Nie jestem pewien gdzie do przylutowac.... bo pod wplywem temperatury odkleil sie z cyny
4 038 618. Wędrowca netowy 2020-12-23 (18:02)
witaj witaj, no ja tez kiedys bawiłem sie w temat kolumn glosnikowych , robiło sie tez zwrotnice pokrzanione, ale to było bardzio dawno juz, to jest czesty temat na elektroda pl. podłaczenie zwrotnicy
witaj witaj, no ja tez kiedys bawiłem sie w temat kolumn glosnikowych , robiło sie tez zwrotnice pokrzanione, ale to było bardzio dawno juz, to jest czesty temat na elektroda pl. podłaczenie zwrotnicy
Gierki na telefon nie działają a miele mi się niechce sieć do ts
arczibalik73 - odkrece druga kolumne, i zerknę na zwrotnice... bede mial przyklad jak jest przytulowane
4 038 623. makinero no piekne kolumny, piekne no ja teraz zabardzo tez niepamietam jak te kable tam leciały w tym podłaczeniu, tej zwrotnicy
4 038 626. makinero 2020-12-23 (18:11)
arczibalik73 - odkrece druga kolumne, i zerknę na zwrotnice... bede mial przyklad jak jest przytulowane
no to jest dobry pomysł , z ta druga kolumna, tam to powinno byc zrobione,no mozna sie natym wzorować to tez prawda,
no to jest dobry pomysł , z ta druga kolumna, tam to powinno byc zrobione,no mozna sie natym wzorować to tez prawda,
Ja dostalem te kolumny za darmo, bo koleś jeden kupil sobie zupelnie nowe. A on przywiosl kiedys te kolumny z "DANII"
To jest dwudrożna odseparowana choć są 3 głośniki... 2 górne tweetery czy jak kto woli gwizdki...a zwrotnice masz na foto?
To jest Trój drożna... Pierwsza to ma zakres (48-2500 Hz) Drugie od 2500 Hz do 6000 hZ, a trzecie od 6000 Hz do 20000 Hz...Mam tak z tyłu na tabliczce.. To jest BASS, ŚREDNIOTONOWY I WYSOKOTONOWY. Dodam, ze kiedys zajmowałem sie elektroniką... wiec wiem
Ładnie grają, choć nie są to "Bass-Reflex", mają obudowe zamkniętą... Moc to 60Wat
4 038 635. makinero
B+ B- czyli Bass+ Bass- Głośnik basowy
M+ M- czyli Medium+ Medium- Głośnik średniotonowy
H+ H- czyli High+ High- Głośnik wysokotonowy (gwizdek)
Co do tego jak podłączyć to nie masz wyjścia.
B+ B- czyli Bass+ Bass- Głośnik basowy
M+ M- czyli Medium+ Medium- Głośnik średniotonowy
H+ H- czyli High+ High- Głośnik wysokotonowy (gwizdek)
Co do tego jak podłączyć to nie masz wyjścia.
Nazwa gwizdek nie podoba mi się... Po prostu jest to "Tweeter" (wysokie Tony / TREBLE)
UCHO NAJBARDZIEJ WRAZLIWE JEST NA 3500 HZ - 4500 HZ (ŚREDNIE TONY)... i o ten glosnik sie rozchodzi... on jest JAPOŃSKI CH-5 JAPAN
Watykanista znany jeszcze pod innymi wieloma nickami teraz trolluje teraz na FB, twierdzi że ludzie z Multipasko to sami psychiczni
Tu są zdjęcia i rysunki.
Prosta zwrotnica trójdrożna do kolumny głośnikowej - grafika.
Prosta zwrotnica trójdrożna do kolumny głośnikowej - grafika.
moze byc i tweeter to zalezy jak i kto go nazywa,jedni mówia twiiter inni gwizdek ja tam mam tez klumny ale przy wiezy panasonicaterz 3 drozne 100 watowe super wofer i takie mi wystarcza , emanuja sliczny glosem, wyrazne czyste dzwieki, i i potezny bass
z tyłu głosnikow tych jest wylot powierza , to sa takie same kolumny ja kiedtys robił technics do swoich wież midi
Kiedyś kupiłem STX-180 i jestem z nich zadowolony, wlasciwie mam teraz tylko jedną taką kolumne...
4 038 647. makinero no temat kolumn to jest szeroki , no te STX-180 napewno sa fajne
Mnie teraz nie interesują sprzety, ale jak juz mam coś... to mam
no podobne do moich starych technicsa które kiedys miałem,ale komus je dałem z rodziny, mojego kuzyna synek się talkimi zeczami bawi teraz on odrestaurowuje stare kolumny głosniki, ale na terenie niemiec
k**wa nie moge odkrecic drugiej zwrotnicy, sroba piekielnie mocno trzyma, wiec d***p[a nie sprawdze jak podlacze jest..
k***rwa internez z sekstylionem stron a schematu nie ma ... co za g**wwno
4 038 654. makinero no z tynmi tam srubkami moze byc problem, ale na spokojnie dasz sobie rade, któredy wchodzisz do kolumny , przez głosnik odkrecajac go czy moze z ttyyłu masz odkrecany tył
zostala jedna sroba przykrecona zwrotnica do drewna, mam srobokrety rozne, ale dupa tak ciezko zakrecony wkręt
zwrotnica w srodku rzecz jasna przykrecona do drewna (obudowa)
makinero
zobacz na Y T , wpisuj różne 'hasła' może cos znajdziesz
(((tam mozna igłę znalez w stogu{{mruga} }))
zobacz na Y T , wpisuj różne 'hasła' może cos znajdziesz
(((tam mozna igłę znalez w stogu{{mruga} }))
4 038 659. makinero a masz moze WD-40 lub jakis olej co by mozna było kapke tam psiknać na ta srubke i chwile odczekac? najlepiej bylo by te WD -40 psikniesz chwile odczekasz i wtedy powinno puscić
4 038 664. makler 2020-12-23 (18:47)
coca cole oooo tak coca cola tak wszystko zrzera włacznie z drewnem
coca cole oooo tak coca cola tak wszystko zrzera włacznie z drewnem
bylem wpiwnicy znalazlem stary specjalny srobokret (cięzki Wiecej Niutonów ) ktory powoduje wiekszy nacisk i nieslizganie sie ..pomoglo
Hm... odkrecilem i teraz wiem, ze jednak mialem razje ..gdzie dokladnie nalezalo przylutowac drucik ... miedzy cewką a rezystorem na plytce drukowanej
ma ktoś może adres do strony o loteriach światowych, niedawno była o tym dyskusja na czacie?
Tak wylosować liczby można tylko z pomocą tego jegomościa.
Lotto de:
> 11, 12, 13 - 37, 38, 39 ... 7 <
Lotto de:
> 11, 12, 13 - 37, 38, 39 ... 7 <
w loterii Power Ball RPA w dniu 1.12.2020 padły liczby 5,6,7,8,9 dodatkowa 10 i było 20 głównych wygranych
Pasko zrób sylwestra online
podobno wypłata wygranych jest wstrzymana bo powstała jakaś komisja wyjaśniająca czy wszystko było ok z losowaniem
Powinni wprowadzić sylwestra godziny dla seniorów od 19 00 do 1 w nocy....bo oni na pewno nie wytrzymają do 6 rano picia
Na wieczór 10 zakładów w mini nigdzie nie zapisanie
Na 14 sta grałem koszt 25 wygrana 16 zł
Wygrałem tylko 16 zł minus
Wiem
Ja co roku od 2016 od dnia 24 12 do dnia 29 12 trafialem 4/5 chodzi o mini
Przed chwilą padło 4 x 1575,00 zł w grze Szybkie 600. Zobacz szczegóły
Nie pamiętam roku 2018 chyba to było 2 zakłady 29 grudnia i 4/5 był tu skan
Małe bo wpadły 5/5 mój rekord w mini 1248 w lutym lub w marcu 2018
8 dni bez picia 699
Te dwa muszuc cyki wpiąć w jeden koła al wysokotonowy... A bas czy pseudo bas pid niskie tony... Przy wysokich nie ma problem dwa plus i dwa minusy... Jakby basowe były to musiałyby mieć równy opór... Samochodowe to 4 Ohm a domowe 8... A co to oznacza? ?Ze jak podepniesz do samochodu 8 Ohm to będą grały ciszej
mrowka faraona typował(a) za 4 zł w Szybkie 600 na losowanie nr 85234 i trafił(a) 252 zł

no to pov8 dniach abszczynencji