Wpisy 3 942 233 – 3 942 332
2 września 2020 11:37 → 2 września 2020 12:29, 100 wpisów
Raczej admin nie podejmie się tego tematu. Nie będzie sobie strzelał w kolano .
np na stronie gry.lotto.pl jest zapisane haslo i login do systemu ktory umozliwia wpisywanie zakladow
kazdy moze podejrzec z informatykow i juz wie jak portal wysyla kupony
teraz zeby obejsc system trzeba albo miec bezposredni dostep do bazy
albo poprostu oszukac system ktory sprawdza date wyslania,
a jak to jest umyslnie odblokowane to kazdy kto to zna moze wpisac sobie zaklad do systemu
kazdy moze podejrzec z informatykow i juz wie jak portal wysyla kupony
teraz zeby obejsc system trzeba albo miec bezposredni dostep do bazy
albo poprostu oszukac system ktory sprawdza date wyslania,
a jak to jest umyslnie odblokowane to kazdy kto to zna moze wpisac sobie zaklad do systemu
Angierski
poszukaj w sieci o zabezpieczeniach w totku Czy naprawde tak trudno Ci pojąć - czemu nie ma wysokich kumulacji, albo mniej jest wtedy /jeśli w końcu pada / głównych wygranych ?
poszukaj w sieci o zabezpieczeniach w totku Czy naprawde tak trudno Ci pojąć - czemu nie ma wysokich kumulacji, albo mniej jest wtedy /jeśli w końcu pada / głównych wygranych ?
wystarczy czas zmienic w komputerze co jest serwerem dla systemu i kazdy kto wysle po losowaniu to mu wejda numery
Robal_36 no dlatego ze powyzej 10 mln to juz moze byc oszustwo i ktos zgarnia
A jak było ostatnio z Mbankiem ? Ponad 200 osób weszlo na inne konta , bez haseł , dokonując przelewów .To nie tak dawno .
No ja się nieznam musi to ocenić Pasko czy jest taka możliwość zmiany czasu
no dokladnie, a wiesz ile osob postronnych ma dostep do baz danych w firmach mnostwo
Angierski , swego czasu dane leżały na śmietnikach .
wystarczy na serwerze zmienic czas zeby kupony byly przyjmowane nawet po losowaniu z kazdego miejsca w polsce
Poczekamy może admin teraz tego nie czyta ale jak przeczyta to może wypowie się w tej kwestii czy to możliwe
Taaa, angierski - wszystko można, a wiesz ilu jest watykanistów ? tu na stronie ?
ja mialem sam dostep do bazy danych kodow doladowujacych do telefonow po 20, 50, 100 zl moglbym sobie dladowywac telefon i zaznaczac ze kod juz wykorzystany (sprzedaz przez terminale platnicze) nawet znalem haslo do bazy danych
w jednej firmie
w jednej firmie
zmiana czasu na serwerze jest dlamnie zrozumiała mogło by tak być ale czy to realne poczekamy aż Pasko coś nam napisze czy to możliwe on jest informatykiem wysokiej klasy niech to oceni
Nooo, co najmniej, cierpliwie człowiek ma dar
Ot, choćby te Twoje teorie
raz jest na tak
potem na nie i znowu na tak
Ot, choćby te Twoje teorie
raz jest na tak
potem na nie i znowu na tak
dokladnie niech Pasko powie
czy da sie manipulowac baza danych i czasem na serwerze i czy pracownicy czy dyrekcja moze miec dostep
czy da sie manipulowac baza danych i czasem na serwerze i czy pracownicy czy dyrekcja moze miec dostep
Ja mam dostęp do bazy danych i wiem ile osób teraz jest na czacie czyli już można powiedzieć że jestem hakerem
jak najbardziej taka teoria spiskowa w teorii jest możliwa, ale raczej wykryta byłaby przez audyt ... jeśli takowe są
bo zakładam, że są tam jakieś "id" wysyłanych kuponów i byłoby widać, że rekord ma większy numer a data wcześniejszą
Tak tak, Angierski, tak tak
Problem w tym, że piszesz, o co najmniej, dwóch różnych sprawach
Problem w tym, że piszesz, o co najmniej, dwóch różnych sprawach
Pasko ale jesli tylko w bazie jest idealnie pozamiatane to nikt tego nie sprawdzi bo moze sie nie znac na tyle
No i dlamnie jest wszystko jasne nie da się tego zrobić bez przypału
TS jest spółką SP , grono ludzi zarabia tam spore pieniądze i są to nominaci z nadania. Nie będę tu wdawał się w "teorie" , hipotezy itp, ale kiedyś coś wygrywałem , 500, 600 , trochę mniej , teraz nic z tych rzeczy. Pani losując lub Pan oznajmiali ile padło szóstek po milionie i wszystko sie kręciło. Teraz jest inaczej , niestety dużo gorzej i nie bądżcie naiwni , przy dzisiejszej technice wszystko jest możliwe.
a kupon mozna wydrukowac znaczy kod kreskowy trzeba miec dane o kuponie
Pasko no a co ze zmiana czasu na serwerze chwilowa, poza tym nikt nie bedzie sprawdzal tylu kuponow czy maja date pozniejsza czy wczesniejsza
no to jakby nie sprawdzali to może ... zmiana daty na serwerze powoduje wiele problemów, które ktoś mógłby zauważyć
poza tym wiele bylo przypadkow gdy ktos wyplacal wygrana, a tu juz byla wyplacona
duzo ludzi sie przewija przez IT, a moze to celowa mozliwosc dostepna dla dyrektorow i prezesow wglad do bazy danych i mozliwosc zmieniania pewnych rzeczy
myślę, że mimo wszystko jest to zabezpieczone ... ja bym nawet po zamknięciu sprzedaży robił jakąś sumę kontrolną, która byłaby gdzieś wysyłana
musiałby ktoś być odważny jak Plichta z Ambergold, wiedząc, że pewnie prędzej czy później pójdzie siedzieć na dłużej
no i jakiegoś słupa do odbioru wygranej też by trzeba pewnie spoza rodziny
witam wszystkich
czy jest tu gdzieś forsami?
czy jest tu gdzieś forsami?
dokladnie i po co kombinowac i czarowac z kulkami jak sa proste sposoby
Dla mnie temat jest zamknięty bez przypału nie idzie tego zrobić
Pasko a jak kiedys byly kupony to myslisz ze po odbior wygranej wystarczylo 2 kopie jedna u siebie druga w oddziale wystarczylo podrzucic kupon z banderola do worka albo zostawic pusty zaklad i skreslic reszte po losowaniu i dac drugi kupon komus spoza TS
dotam
A od kiedy ta "dzisiejsza technika" powoduje, że słabiej trafiasz ? C,y przypadkiem nie od wprowadzenia dwóch losowań w mm dziennie i podniesienia cen zakładów ?
A od kiedy ta "dzisiejsza technika" powoduje, że słabiej trafiasz ? C,y przypadkiem nie od wprowadzenia dwóch losowań w mm dziennie i podniesienia cen zakładów ?
no bo z MM musza placic, ale w Lotto to jest gwarantowana pula wiec tym bardziej kusi ze TS musi to komus dac
no dobra to tyle... wiem ze jest prawdpodobienstwo przekretu i one na pewno nie jest 0
Angierski banderole miały numerację było sprzedanych 1,2,3 zakłady i miedzy nie niewcisnąłeś innego
no to mowie ci... ze zostawiasz zaklad pusty po to zeby dopisac pozniej liczby
niepamiętam jak ale miałem w tamtych czasach kolektorkę znajomą mowiła że mają jakieś tam zabezpieczenia
w tamtych czasach kupony były banderolowane ale oni już komputery mieli
poza tym... powiem szczerze, jesli jest to celowa robota, dla osob zaufanych u TSa (bo takie sa zdefiniowane), moze wszystko zmienic
nie ma poprostu opcji jesli prezes sobie zazyczy kupon w totka 6/6 to tak bedzie nawet po cichu na prosbe informatyka
moja teoria jest taka prawdopodobieństwo trafienia im wystarczy żeby dużo zarobić nie muszą kumulacjii sobie brać oni taką kumulację zarabiaja roczną pensją legalną
prezes odprawy więcej dostanie niż ta kumulacja warta i na starość siedzieć w pierdlu
Czym innym są gry typu keno, czy sz600, z częstotliwością niespotykaną nigdzie indziej, albo całkiem kuriozalna już super szansa czym innym gry z gwarantowaną pulą, elektroniczna loloteria, a czym innym gry typu mini, czy lotto
Robal_36, słabiej trafiam " jest stwierdzeniem bardzo delikatnym, kurna wcale nie trafiam i pal licho technikę. Lecz doświadczony sobie poradzi i poszuka coś innego
Angierski jeśli na sprzedaży byś zarabiał 10 mln rocznie to po co ci ta kumulacja
to przez 10 lat 12 mln atak 10 lat do odsiadki wolał bym pierwszą opcje
Ja też uważam,że informatycy to inteligentni ludzie .

A propo, mam w domu syna - mgr inż informatyka i uważa że dużo można i spadam
Dotam zgadza się ale jak Pasko napisał bez zostawienia śladów przestępstwa nie da rady tego zrobić
Nie ma zbrodni doskonałej .Każdy przestępca zostawia po sobie ślad .
no a jak wyciekly dane z morele.net to nikt nie wie kto zgral baze danych
Był , i jest pewien gostek , który zniszczył służbowy laptop .W sieci raz zapisane , pozostanie na zawsze .
Dotam , teraz na maseczkach i pandemii robi się kase .
Angierski na doładowaniach tak można tam było zrobić przekręty tylko potem i tak od ludzi ściągneli straty
moze byc taka sytuacja ze baza danych jest odcinana od wszelkich polaczen przed danym losowaniem
jest cos takiego jak wager_open_time i wager_close_time to jest dla systemu czas w ktorym przyjmowane sa zaklady
serio to powiem wam ze mozna manipulowac wynikami i tak i nie
co do doladowan to jak zaznaczysz ze wykorzystane to juz nie i tyle wyczerpany temat moim zdaniem
jest cos takiego jak wager_open_time i wager_close_time to jest dla systemu czas w ktorym przyjmowane sa zaklady
serio to powiem wam ze mozna manipulowac wynikami i tak i nie
co do doladowan to jak zaznaczysz ze wykorzystane to juz nie i tyle wyczerpany temat moim zdaniem
Wszystko ma swój czas .Nawet główna wygrana potrzebuje czasu .
Na doladowaniach kart zbijali fortunę ,ale wpadli .
znaczy grajac mozna wygrac, ale kumulacja czasami moze szybko zniknac z oczu nie wiadomo dlaczego
to tak jak ja na wyjezdzie integracyjnym zajalem drugie miejsce w biegu na orientacje z inna grupa, wiadomo dyrektor i zarzad wygral pierwszej miejsce i dostal dwie flaszki z nami sie nie podzielil a my mielismy drugie miejsce i oprocz orderu nic nie dostalismy
Angierski , z każdą inna gra jest prawie tak samo jak z Kaskada .Tutaj nie może być dwóch głównych wygranych , choć raz były dwie , a dlaczego ?