Wpisy 3 911 659 – 3 911 758
19 lipca 2020 16:18 → 19 lipca 2020 18:36, 100 wpisów
Ja płacę za prąd 40 zł/miesiąc.
Arczi.
260 : 30 = prawie 9 złotych na dzień.
Musisz używać jakiś piekarników aby zużyć tyle prądu.
Albo ktoś się do Ciebie podłączył.
260 : 30 = prawie 9 złotych na dzień.
Musisz używać jakiś piekarników aby zużyć tyle prądu.
Albo ktoś się do Ciebie podłączył.
W miejscowości Kazimierz Biskupi padła wygrana 166 368,50 zł w grze Mini Lotto
Zobacz wszystkie wysokie wygrane
W miejscowości Józefów padła wygrana 600,00 zł x 52 tygodnie w grze Szybkie 600
W miejscowości Kraków padła wygrana 600,00 zł x 52 tygodnie w grze Szybkie 600
arczi, zapłacić musisz, ale masz prawo do złożenia reklamacji, a tak poza tym zawsze możesz podawać swoje odczyty żeby płacić np. co miesiąc za faktyczne zużycie.
Arczi.
To kosztuje parę złotych, a możesz sprawdzić ile prądu ciągną Twoje urządzenia.
To kosztuje parę złotych, a możesz sprawdzić ile prądu ciągną Twoje urządzenia.

No już miałem pelikana w recejus bylo pierwsze psykniecue.. Puszki.. Jak zagrzmiało...
Puszke zostawiłem i rower i w nogi
Puszke zostawiłem i rower i w nogi
wiadomo, że najwięcej zużywają wszelkie urządzenia grzejne typu piecyki, termowentylatory, czajniki, żelazka, piekarniki itp
Arczi.
Tym możesz sprawdzić ile prądu ciągnie cały blok.

Tym możesz sprawdzić ile prądu ciągnie cały blok.

3 911 669. johno tak mam klime jak sobie otworze wszystkie okna w pokoju na całosc to wtedy mam klime po całosci
Nie te zdjęcie.
W maju miałam za dwa miesiące 184 zł
Arczi.
Poczytaj:
Miernik cęgowy do pomiaru prądu przemiennego.
Poczytaj:
Miernik cęgowy do pomiaru prądu przemiennego.
poprostu energetyka podejrzewam ze podniosła cene pradu a w v czy radio mamia ludzi ze zadnej podwyzki niema, mówia jedno a co inne robia, tak samo jest ze śmieciami i innymi odpodami, woda itd, rzad nam pomału i dokreca śróbke a mówia co inego a co innego robia,teraz do nikogo niemozna miec zaufania ani do zarzadu miasta ani nikogo , nawet w rodzinie jedni drugim robia na złośc
Droga dla samobójców.
Arczi kuchenkę masz elektryczna i bojler ?
' Makler ', Ty nie musisz się interesować nazwa tego nicku.Dla zaspokojenia ciekawości chce poinformować, że podczas rejestracji nicku wkradla się literówka
Albo kuchenka indukcyjna.
--> przepływowy podgrzewacz wody - kosmiczne rachunki za prąd.
Typowe urządzenie pobiera 20 kwh prądu na godzinę.
--> przepływowy podgrzewacz wody - kosmiczne rachunki za prąd.
Typowe urządzenie pobiera 20 kwh prądu na godzinę.
Zamiast ' RO0M ', jest ' RooW ', inaczej ' Krol Romów '.Są inne bardziej ciekawe, zatem odsyłam do ich lektury. Miłego popołudnia z Krakowa
Tak , powiedziałem , bardzo się udmial z Twoich uszczyplieych uwag i ' czekoladowego row...
Krol Albani
to jeszcze żebrzesz, widzę, jeszcze chodzą
a teraz to fajrant
to jeszcze żebrzesz, widzę, jeszcze chodzą
a teraz to fajrant
Witajcie wszyscy u mnie trochę pada
waldus
Nie gram na 21 50 tylko mini szkoda kasy na Multi
Trzy dni i zero wygranej od tych statystyk już mi się w głowie kręci co w sobotę co w niedzielę
Krasnalka.
3 911 670. Wędrowca netowy moze i tak, ale niemam czegos takiego , niestac mnie na taki cos aby zakupić, a z sasiadów nikt czegos takiego niema, niemam w domu kuchenki elektrycznej, wogole mam kuchenie gazowa tylko i w łazience bojler , który włanczam tylko wtedy , kiedy potrzeboje ciepla wode, wszystkie zarówki energooszczedne, zeby był mniejszy pobor pradu , niewiem czy ktoś tu pamieta jeszcze jak kiedyś pisałem ze czesto chodze na cmentarz, ze opiekuje sie tam kilkoma grobami i grobem mojej mamy brata starszego, którego dzieci i zona mieli w głebokim powarzaniu tam wujka co roku sadsze kwiaty, myje tablice dosypuje ziemie jak opada itd, poprostu pełny serwis na grobie wujka, powiem tak ten wujek był kiedys dla mnie niczym mój ojciec, pamietam go jako dziecko jeszcze,opiekuje sie tym grobem juz jakieś 43lata, moja ciotka i jej corki miały poprostyu wyrąbane
na swojego ojca, na człowieka który poszedł by za nimi w ogień,
na swojego ojca, na człowieka który poszedł by za nimi w ogień,
ja chciałbym miec takiego ojca jak one miały, a nigdy niemiałem, wujek byl niczym anioł, ludzie go lubili bo był uczynny duzo ludzim pomagal choc sam nieraz niemiał kasy i nigdy od nikogo nie brał pieniedzy za zrobienie czegoś, nieraz jak mnie ludzie spotkali na cmentarzu przy grobie to zawwze wujka chwalili jesli chodzi o ciotke wszyscy mowili porazka , to ona go wykonczyła i faktycznie mowili prawde ciotka przyczyniła sie do wujka śmierci, powinna siedzieć za to co zrobiła, ale niestety to bylo juz dawno, i nikt niechciał juz tej sprawy ruszać, przez 43 lata ani ciotka nie przychodzila na grób swojego meża ani wujka córki tez nie, kiedys któraś z nich napisała domnie przez faceboka cos tam na dzien dobry dostała opiernicz , zapytałem czy ona pamieta swojego tate , powiedziała ze tak, wiec zapytałem kiedy ostatnio odwiedzila swojego tate na cmentarzu, tu bylo długie milczenie, zapytałe,mm czy sie boi isc do swojego taty na grób , jesli tak to spotkajmy sie pojde z TOBA, pozniej dowiedziałem sie ze matka im zabronila chodzić na cmentarz do ojca, zaówarzyłem ze sa ustawione przeciwko ojcu,
Biedroneczka1977 dodał(a) komentarz w temacie: Loteriada 2020
od śmierci ich taty od roku 1981 zadna z córek nie odwiedza grobu ojca, co roku jest świeto wszystkich świetych, ja na grobem bywałem co roku z mama jesli bysmy nie poszli np, to niebylo by nikogo na grobie,bo poco przecierz nato wyglada ze wujek dzieci niemiał, a ja jestem siosrzencem, to moge tam robić, wiec kiedys nie wytrzymałem i pojechałem im wszystkim po rajtach powiedziałem co otym wszystkim mysle, i uwarzam, ciotka po smierci wujka olała cała rodzine ,liczyli sie inni faceci dla niej i alkochol, co tam zmarły mąż wazny był alkochol, 2 lata temu nagle po tym mojim opierniczu córek , nagle jedna z nich która mieszka wtyej samej miejscowosci co ja przybyla ze swojimi juz dorosłymi dziecmi na grobie ojca, niewiem chyba ja sumienie w koncu ruszyło, pozniej najmłodsza kuzynka moja przyjechała z angli tu do matki i też z ta starsza z mojego roku przyszły razem na grób po okolo 40latach, wtedy zapytałem czy ciotka zaplacila za grób wujka bo wisialo ogloszenie ze groby nieoplacone beda likwidowane, , wiec odpowiedzieli ze one nic niewiedza czy matka ich placila, za to czy nie polecilem zapytać,kiedys ja spotkałem na drodze kuzynke i zapytałem wtedy usłyszałem tekst abym sie niewpierdzielał.... itd,
wiec poszliśmy z mama sie dowiedzieć co i jak, i usłyszelismy że grób jest juz nieoplacony od, dawna i bedzie zlikwidowany, wiec mama wyciagneła ostatnie pieniedze jakie mielismy i oplaciliśmy ten grób aby go nie zlikwidowali,i zastrzeglismy aby nikogo tam niechowali, facet wystawil fakture za zaplate zapisał na fakturze ze zastrzeglismy ten grób, i niewolno tam nikogo chować, i tak było córki niestety nadal na grób ojca nieprzychodza,jak wczesniej tez tu kiedys pisałem kilka dni mnie nie było poniewaz mama moja niestety zaniemogła ibyła w stanie bardzo złym, w miedzy czasie zmarła ciotka teraz na dniach, i jedna córka zwujka napisała mi ze ich mama zmarła i ze pogrzeb bedzie w piatek teraz o14 godzibnie tak jakby mnie to obchodziło, ciotka sie wczesniej od rodziny meza wyrzekla, jej corka dobrze wiedziała ześmy oplacili grób jej ojca i sie nim opiekowali cały czas z mama, kiedy mama jeszcze była na chodzie, i tez jej powiedzielismy ze, gdyby wrazie czegos to maja tu swojej mamy niechować, powiedziała ok, nie my mame pochowamy gdzie indziej, i tak mialo być,
ja puscilem w buka kilka zakladow jeden juz przegrany bo nie strzelili bramki
ale zawsze gram powyzej tego co wkladam
czyli zalozmy za 4 dyszki ponad
czyli zalozmy za 4 dyszki ponad
czyli zaklad za 10 zl to zalozmy kilka zakladow to wygrana minimum 5 dyszek
jak trafi sie jeden / dwa a nawet 3 czesto wpadaja to jest wygrana
wyobrazcie sobie że mamie troszke sie polepszyło wiec mowie skocze na cmentarz zrobić porzadek na grobie wujka,bo juz dawno niebyłem tam od wszystkich swietych bo zawsze cos wypadlo, a potem ta pandemia itd, ale nic poszedłem przedwczoraj tam do wujka posprzatac , na grobie, gdy doszedłem do grobu mało mnie szlak tam nietrafił na miejscu grób wójka obłozony wieńcami i tabliczja przyklejona do plyty pomnika i tam pochowały dzieci swoja matke, \a wiedziały ze maja tam niechować, przecierz wczesniej rozmawialismy na ten temat, dobrze wiedziały i znały sytuacje jaka i co matka ich wyrabiałai one tak samo, teraz pomyslałem koniec tego teraz niech one sie wezma za robote niech teraz one tam sprzataja i sie opiekuja grobem ojca i matki, bo ja niebede wolem roboczym, ktos bedzie sobie odpoczywał chodzil po róznych imprezkach ale do jca isc zapalić swieczke pomodlić sie za jego dusze czy nawet jakiegos kwiatka zaniesć to po co?lepiej niiech ktos inny to robi, wiec postanowiłem ze te raz to ja bede tam tylko zagladał od czasu do czasu nie tak jak wczesniej to robiłem, nawet w własnej rodzinie nie mozna nikomu ufać, a ciotka niech spoczywa sobie w pokoju, juz tam,bo nic juz nieda rady zrobić teraz,
zgrywus ja w buka gram bo duzo osob podaje trafne kupony
wystarczy skopiowac ewentualnie cos wyrzucic i masz kase
wystarczy skopiowac ewentualnie cos wyrzucic i masz kase
ja mam kopiarke kuponow podaje tylko numer i mi kopiuje
a potem wyrzucam albo dodaje swoje mecze i wysylam
a potem wyrzucam albo dodaje swoje mecze i wysylam
Gosia.