Wpisy 383 819 – 383 918
7 lipca 2011 21:14 → 7 lipca 2011 21:35, 100 wpisów

ciekawe ile za kilogram
andro...

Cudowny grzyb

milan to taki ze jak go zjesz... to widzisz nagie piersi..w basenie z której jedziesz windą na dół......az do niebieskiego pokoju na diabelski mlyn gdzie czekają nagie laski

Grzyby halucynogenne - znamy ok. 5000 odmian grzybów z tego ok. 80 posiada właściwości psychoaktywne, głównie halucynogenne. Rosną praktycznie w każdym klimacie i szerokości geograficznej. Ich właściwości znane były od wieków, wykorzystywane przez magów i szamanów do wprowadzania się lub wiernych w stan oszołomienia i "boskiej rzeczywistości". Szczególnie popularne były w Ameryce Środkowej zajmowały ważne miejsce w obrzędach religijnych Majów i Azteków, ale też wśród szamanów syberyjskich. W związku z tym, że oprócz w/w właściwości w większości są one silnie toksyczne bywały też wykorzystywane w skrytobójstwie. Wśród całej gamy grzybów na uwagę zasługują dwa rodzaje: psylocybe semilanceata i amanita muscaria.
Łysiczka lancetowata (psylocybe semilanceata) - zwana też "czapeczką wolności" - jest najważniejsza z punktu widzenia narkomanii. Jest niepozorna, ma cienką nóżkę, stożkowaty kapelusik koloru brązowo - szarego. Zyskuje coraz większą popularność, ze względu na jej dostępność, rośnie na podmokłych łąkach, odłogach, obszarach przyleśnych, torfowiskach a nawet ogrodach i parkach. Najważniejszym składnikiem psychoaktywnym, jaki zawiera jest - psylocybina i w mniejszym stopniu psylocyna. W stanie czystym, psylocybina jest białym krystalicznym proszkiem, jednak ta postać w Polsce jest nieznana. W Polsce grzyby mają mniejszą zawartość substancji psychoaktywnych , niż w Ameryce. Aby uzyskać pożądane efekty należy spożyć ok. 30 grzybków następują wtenczas po ok. 15 minutach halucynacje, pojawiają się barwne obrazy o zamglonych, ruchomych konturach i dziwnych kształtach, powstaje uczucie stanu nieważkości. Po zażyciu ok. 50 - 60 sztuk, mogą nastąpić bardzo poważne zmiany świadomości, omamy, ciężkie stany lękowe, zawroty głowy, wymioty. Do tego dochodzi stan silnego odurzenia. Największego natężenia doznań możemy spodziewać się po ok. 90 minutach, trwają one czasami nawet do 6 godzin. Spotykany jest też proszek powstały w wyniku starcia wysuszonych grzybów, stosowany jest doustnie, czasami palony. Popularność zdobywa też ich wywar tzw. zupy grzybowe.
Łysiczka lancetowata (psylocybe semilanceata) - zwana też "czapeczką wolności" - jest najważniejsza z punktu widzenia narkomanii. Jest niepozorna, ma cienką nóżkę, stożkowaty kapelusik koloru brązowo - szarego. Zyskuje coraz większą popularność, ze względu na jej dostępność, rośnie na podmokłych łąkach, odłogach, obszarach przyleśnych, torfowiskach a nawet ogrodach i parkach. Najważniejszym składnikiem psychoaktywnym, jaki zawiera jest - psylocybina i w mniejszym stopniu psylocyna. W stanie czystym, psylocybina jest białym krystalicznym proszkiem, jednak ta postać w Polsce jest nieznana. W Polsce grzyby mają mniejszą zawartość substancji psychoaktywnych , niż w Ameryce. Aby uzyskać pożądane efekty należy spożyć ok. 30 grzybków następują wtenczas po ok. 15 minutach halucynacje, pojawiają się barwne obrazy o zamglonych, ruchomych konturach i dziwnych kształtach, powstaje uczucie stanu nieważkości. Po zażyciu ok. 50 - 60 sztuk, mogą nastąpić bardzo poważne zmiany świadomości, omamy, ciężkie stany lękowe, zawroty głowy, wymioty. Do tego dochodzi stan silnego odurzenia. Największego natężenia doznań możemy spodziewać się po ok. 90 minutach, trwają one czasami nawet do 6 godzin. Spotykany jest też proszek powstały w wyniku starcia wysuszonych grzybów, stosowany jest doustnie, czasami palony. Popularność zdobywa też ich wywar tzw. zupy grzybowe.
kolorowe kredki w pudełeczku noszę,kolorowe kredki bardzo lubia mnie,kolorowe kredki kiedy je poproszę namaluja wszystko to co chcę

Pewnie to słyszeliście bo ma już brodę ale może warto przypomnieć
Gostek żarliwie się modli do swojego boga
BOŻE DAJ MI WYGRAĆ W LOTTO
i nic
BOŻE TAK POTRZEBUJĘ TYCH PIENIĘDZY
i nic
BOŻE ŻONA CHORA - PROSZĘ
i nic - tak przez wiele dni
Aż wreszcie gostek będąc na dworze widzi jak niebo się otwiera a sam bóg przemawia
DAJ MI SZANSĘ - PUŚĆ KUPON

Gostek żarliwie się modli do swojego boga
BOŻE DAJ MI WYGRAĆ W LOTTO
i nic
BOŻE TAK POTRZEBUJĘ TYCH PIENIĘDZY
i nic
BOŻE ŻONA CHORA - PROSZĘ
i nic - tak przez wiele dni
Aż wreszcie gostek będąc na dworze widzi jak niebo się otwiera a sam bóg przemawia

DAJ MI SZANSĘ - PUŚĆ KUPON
mi kolega raz opowiadał ze po takich grzybkach jego koledzy uciekali bo ich goniły wsciekłe truskawki..trzeba ich było trzymac..i to nie zarty prawdziwa historyjka..wsciekle truskawki ich goniły

namaluja domek i na płocie kota i wesołe słonko na pochmurne dni

Andro mój znajomy pięć godzin siedział w wymyślonej studni i z różowym słoniem o polityce rozmawiał..
Więc w truskawki też wierzę

Więc w truskawki też wierzę

Domowe przedszkole wszystkie dieci kocha i chce byśmy także kochali je troche

domowe przedszkole czy słńce czy dzeszcz przyjść może do ciebie jesli tylko chceż

najlepszym grzybkiem dla faceta jest kobieta i odwrotnie ........najlepszą kobietą dla faceta jest grzybek
nic nie pokręciłem ??
nic nie pokręciłem ??
Moj dziadek dał mi psa pies cztery łapy ma

Bo fantazja jest od tego aby bawić się na całego

ogórek ogórek ogórek zielony ma garniturek i czapke i sandały zielony zielony jest cały

Stwierdzam, że z Wami jest coraz gorzej... dobrze, że Milan piwa polał 
Darek

Darek

Dariusz...

łapy łapy cztery łapy,a na łapach pies kudłaty,kto dogoni psa,kto dogoni psa,może ty,może ja

Kulfon,kulfon co z ciebie wyrosnie martwie się już od tygodnia 

szła dziewczka do laseczka napotkała mysliweczka haha..jak mysliweczek jest to i wilk

która to spotkała harcerza, bo już mi sie popitoliło? Ta od laseczka? ( żeby tylko literówki nie zrobić
)
)zębow nie myjesz kolegow wciąż bijesz diure masz w najnowszych spodniach 

lila

Ja jestem pan tik-tak zegar to mój znak

szczotka,pasta kubek zimna woda,tak sie zaczyna pierwsza przygoda.....