Wpisy 3 803 752 – 3 803 851
4 kwietnia 2020 00:00 → 4 kwietnia 2020 03:00, 100 wpisów
zaznaczam ze nie jestem zwolennikiem zadnej partji obecnej w rzadzie,i niepopieram nikogo, ani pisu , ani, po ani psl itd, mam wywalone kto bedzie rzadził , ale chce aby było dobrze dla wszystkich a nie tylko dla danej partji, nie głosuje i niezagłosuje na nikogo a to dlatego ze niema zadnego według mnie i zaufanego polityka, wszyscy walcza tylko dla siebie o stołki , a nas obywateli maja w głebokim powazaniu, my sie liczymy tylko przed wyborami, po wyboracjh jestesmy nikomu juz do niczeho nie potrzebni
Tak właśnie jest mają ludzi w 4 literach sami nam forsują kogo mamy wybierać dają propozycje reszta kandydatów się nie liczy
3 803 743. Watykanista a kto to jest ten hołownia, nieznam goscia, ską sie on wyłonil czy urwał kto to wogóle jest,ja nieznam takiej osoby
Najważniejsze tego koronawirusa zwalczyć reszte se poradzimy sami bez polityków
K30 nie zwalczysz, bo niby jak? Wysstarczy nawet jeden zarażony w pobliżu aby zarazic nawet 1000 osób.
To działa tak jak łancuszek jeden zarazi drugiego kolejny nastepnego i tak w nieskonczonosc. A ze ten wirus sie namnaza w czlowieku wiec zwieksza jeszcze wieej mozliwosc zakazenia NAWET BEZ OBJAWOW.
domino poleciało wirus się rozszedł ale to nie tylko to jest problem ale cała zapaść gospodarcza reset wszystkie a wręcz cofniecie się oby skutki gospodarcze nie były długo odczuwalne choć z tego co słyszę to raczej jestem za bardzo naiwny że tak szybko się to poprawi
3 803 745. Wojtt dokladnie sprawdzać ich alkomatem przed wejsciem do sali obrad, i stan ich trzezwosci podawać do wiadomosci wszystkich, nieraz jak ogladam tam ten cyrk to sie zastanawiam co oni tam pala ze maja taka jazde, i co oni pija, wogóle przecierz tam nieraz taki kosmos odchodoi ze szkoda gadać, nietrzeba kabaretonów wystarczy pogladac transmisje z obrad i wszystko wiadomo, cyrk na kólkach,
Polacy są piętami w polityce , a politykami w poezji.
Polacy są poetami w polityce , a politykami w poezji
Wy, tak WY wszyscy pokladacie nadzieje, ze niby ludzie zwalczą tego wirusa, to jestescie w bledzie, bo zapomnieliscie juz dawno o jednej wazneym szczegole...
cyrk powiadasz Arczi a skutki tego cyrku my odczuwamy na własnej skórze
Ten wirus to i tak nic, w porownaniu co nas czeka w przeszlosci jeszcze gorszego..
Skutki gospodarcze uratujemy wracając do pracy nawet jak pandemia nie ustąpi bo tak to dwa lata będziemy siedzieć
jak ten wirus nie wystarczy to na tym z pewnością się nie skończy
napisano, ze beda epidemie, głod, powodzie, trzesienie ziemi, narody powstaną przeciwko narodom (wojny), ale to przedsmak tego ma jeszcze gorszego nastąpic...
jak ktoś był z niczym od dawno to nic nie straci za wiele chyba tylko zdrowie bo to ważne by nie stracić, gorzej z tymi ludźmi co coś robili nie narzekali że nie ma pracy tylko tworzyli pracę dla siebie i dawali innym takich ludzi bardzo szkoda
Sluchalem historie jak czlowiek trzymal w domu rozne bachoochwalcze wizerunki, krzyze, i nie wiedzial czemu ciągle spotykają go nieszczescia, az w koncu sie pozbyl wszystkiego, i to ustalo...
jak ktoś stał przy budce i całe życie wciągał rękę by mu dać i zawsze mówił że nie ma pracy to na tym kryzysie nic nie straci
Czy nie jest odpowiednim o Polsce aforyzm Ignazio Silone ' Polityka to scena , z której czasem lepiej słychać suflerow niż aktorów '.
Czyli makinero wszystkie krzyże i błachostki wyrzucić jutro to zrobie i poprosze allacha o spokój na ziemi
Wolność nie jest rzeczą, którą można dostac w prezencie.
Dobre maseczki z filtrami rękawiczki i powinniśmy do pracy wrócić innego wyjścia nie widzę
Dobrej nocy 

3 803 759. Wojtt nie no ja naprawde nie znam tego goscia nigdy go niewidziałem osobiscie niewiem co ma mi jako obywatelowi tego kraju ma do zaoferowania, jaki ma program i wogole czym chce mnie przekonać ze akurat warto na niego zagłosować, co ma tez do zaoferowania mi pani poseł kidawa błonska,, jako przyszły prezydent? poza tym ze pała nienawisciom tak do partji pisu itd, zreszta nigdy nikt dlamnie z rzadzacych niezrobił aby mi sie sytuacja jako obywatela poprawiła,w zyciu, jesli noni dlamnie nierobia nic wiec ja sie tym samym im odpłacam, i jak dlamnie nie sa to ludzie godni mojego zaufania, oni olewaja mnie jako obywatela ja to samo robie wzgledem ich kandydowania, na dane stanowisko,zreszta jak obserwuje te ich tam przepychanki miedzy soba to stwierdzam ze akurat tylko na prezydenta nadaje sie własnie obecny prezydent który zrzadzi teraz, który reaguje na wszystko tak jak powinien, ja do tej osoby niemam nic, a to ze pochodzi z obecnego obozu partji rzadzacej, to mi wcale nieprzeszkadza jak innym osobom, itak samo pan premier jarosław kaczyński, co on jest mi winien, jest to jest, tez nic doio niego niemam, osobiscie, on mi tez nie przeszkadza, niech sobie tam żyje nadal,, jak dotąd,
K30, rozumiemy się mając wspólny język. Polska potrzebuje takich 65 %
Tu na zachodzie dużo zarażonych bo ludzie prace wybierają nie chcą stracić wszystkiego dlatego tak tu jest
Przez jakie Q pisze się polityka?
co wybrać siedzenie w domu i czekanie na katastrofę swoją finansową którą doprowadzi również do choroby psychicznego załamania i także choroby
Do maja pandemia nie minie myśle że ochrona osobista zdrowia maseczki itp
I powinno wrócić się do pracy bo inaczej tego żadna gospodarka nie wytrzyma
I powinno wrócić się do pracy bo inaczej tego żadna gospodarka nie wytrzyma
Mulag, znów 100 %" racji.
Myślę że i ci na górze wiedzą że tak długo się po prostu nie da bo to do prowadzi to katastrofy wszystkiego nie da się tak
Jedni na koronawirusie robią biznes, inni polityczne zagrywki .
To już dzisiaj
Jak znajdą szczepionke to puki to wyplenią to i dwa lata może potrwać nikt tyle nie wytrzyma
Ok też uciekam dobrej nocy wszystkim
Zdrowia no i pracy życzę by i tego i tego nie stracić
Zdrowia no i pracy życzę by i tego i tego nie stracić
Brat patrzy na szpital z balkonu, otoczony przez wojsko. Mnóstwo personelu zarażonego. Nowoczesny, ładny szpital, wrrr
Od roku nie oglądam TV.
3 803 774. Mulag dokladnie oni sie tam kłóca przekomarzaja a my jako obywatele dostajemy przez ich te ustawy po dupie, bo to sie wszystko odbija na nas, moim zdaniem kazdy posełw takiej partji powinien sobie zrobić rachunek sumienia i pokazać co zrobił dla obywatela w danym miesiacu, za który pobrał diete poselska, i to powinno byc podawane do opini publicznej, ja nie mam zaufania do rzadzących parti , bo jeszcze nigdy nikt mi z tych ugrupowań, w niczym nie pomógł, gdzie pójde i che coś załatwić to według, ich przepisów się mi nic nie należy i wszystko co dobre mnie omija szerokim łukiem, wiec jak mogę na kogoś głosować w jakich kolwiek wyborach, jak według mnie ta osoba nie jest dla mnie wiarygodna wcale, a w bajki już niewierze niestety dawno i zademn posełmnie juz nie zbajeruje swoimi opowisrtkami z krypty
K30, wczoraj wypiłem 350 gram. Rano myślałem, że wyzione ducha.
Żeby robić rachunek sumienia, trzeba go mieć.
Moim ideałem jest profesor Jan O. Obecny Europosel.
Olga Tokarczuk ' Księgi Jakubowe'.
3 803 804. Watykanista dokładnie tak jak piszesz, zanim wynajda na tego koronowirusa szczepionke to jeszcze dużo osób odejdzie z tego świata niestety,i i zostana tykllko młodzi którymi łatwo jest manipulować , którzy zatraca swoja polskość, i przywiazanie do ziemi ojczystej
Arczibalik73, dla radości mojego przyjaciela portalowego, powiem, że byłem na 14 - to dniowej kwarantannie. To z powodu podróży, w tym do Włoch, i.... śmierci dwóch osób z rodziny. Nawet nie mogłem być na pogrzebie. Niech się cieszy.
ja kiedys tez pracowałem nigdy nieleniuchowałem jak co niektórzy moji koledzy,lubiałem swoja prace i zawsze sie w niej dobrze czólem i pracowałem z wielkim poświeceniem,nigdy zadnego bumelowania,zawsze byłem czynnym obywatelem, nigdy niewyobrarzałem sobie ze moge stracić prace poprzez jakaś chorobe np.a jednak straciłem, zle sie czuje bez pracy,i niejestem wrogiemn pracy, chce pracować i żyć jak kiedyś, mamm nadzieje ze gdy przejdzie juz ta pademia gdzieś znajdę jakieś zatrudnienie ponownie i będe pracował jak kiedyś bo niewyobrażam sobie życia bez pracy
Arczibalik73 , nie bawię się w politykę i tu tylko raz (teraz) się wypowiem..., rząd nie jest aby Tobie pomagać! powinien być tylko po to, aby Ci nie przeszkadzać. PAD jest po to aby Ciebie reprezentować, to pewnie wiesz. A JK z kotem za nic nie poniesie odpowiedzialności! ...ale rządzi rządem RP - no comments.
Zdrowia życzę.
Zdrowia życzę.
3 803 819. Watykanista rozumie co do tej kwarantanny i wiem co czujesz i łaczę sie z Tobą w bólu, najgorsze jest to co moze być że niemozesz uczestniczyć w ostatniej drodze swoich bliskich, skaś to znam niestety, ja tez mam rodzine we włoszech, która tam mieszka juz pare lat, i wiem co oni tam czuja teraz jak wokół nich wszyscy umieraja, i oni tez sie boja o swoje zdrowie,
Wszędzie kstastrofy

Arczibalik73, Bóg zapłać
3 803 821. BrandImage witaj ja tez sie niebawie w polityke bo mi to wisi po całosci, piszesz ze rzad nie jest poto aby mi pomagać w niczym, a aby mnie reprezentowac, niestety nic takiego nierobia dla mnie ani dla zadnego obywatela tu w polsce,niczym mnie nie mnie niereprezentuja bo ja ich nieobvchodze wcale, tylko moze wtedy gdy chca sie dostac na stiołki,potem juz dla nich nieistnieje, widze to juz od 7lat, niema mnie, dla nich, piszesz ze JK nie poniesia żadnej odpowiedzialnosci, może i tak a może i nie, a jaka odpowiedzialność poniósł jaki kolwiek były prezydent czy poseł jakiekolwiek rzadu dotychczas? czy np, śwp. WJ, poniósł odpowiedzialność za stan wojenny za swojego życia,NIE-, wszyscy wszystko zwalali na dany system tylko jaki w tedy był w polsce, bo jak z tego co obserwuje to zaden przezydent czy premier nie poniósł zadnej kary,za swoje złe uczynki, a co złego zrobił JK że go tak ludzie nienawidzą z partji opozycji, przecierz on teraz juz nieżądzi, z tego co pamietam to po nim premierem była pani. B.SZ, póżniej urzad objoł urzad K.M.i teraz on jest przemierem,i rzadzi jak rzadzi,czyli dlaczego jest taka nienawiść do JK i wszystko co złe to sie temu byłemu premierowi przypisuje, a co zrobił były premier DT,podczas 8 lat rzdzenia w polsce zanim uciekł do brukseli co zrobuiła pani premier kopacz, NIC, wiec jaka kolwiek osoba z rzadu coś zrobi dla nas dobrego,nierozumie, dlaczego tamci przemierzy nie sa rozliczani za to co robili, tylko wszyscy wrą na byłego premiera JK który kiedys rzadził dawniej,
przecierz on teraz juz nierzadzi wcale,bo jest nowy premier, który chce aby w polsce było dobrze,ja czegos tu nierozumie, z czasem kazdy z nas odejdzie do innego świata, i niebedzie zmiłuj sie, wtedy nadejdzie taki czas, ludzie powinni z soba sie jednoczyć dogadywać a nie wieszać na sobie psy, zycie jest krótkie i pełne niespodzianek, które nas i zaskakuja,czy nie lepiej jest żyć w zgodzie i się wspólnie dogadywać? przecierz za chwile kogoś z nas moze juz nie być i co w tedy, jesli w rzadzie bedzie tak nadal jak jest to nigdy dobrze niebedzie a czas ucieka niestety nieubłagalnie, moim zdaniem wszyscy powinny sie jednoczyć i wspólnie sobie pomagać nie tylko w czasie jakiejs tam pademi, tylko zawsze, dziekuje i również zycze dużo zdrówka
3 803 831. K30 dziekuje i na wzajem
Pozdrawiam wszystkich portalowiczów mp
Regards to all portal users
Iza po waszemu

Regards to all portal users
Iza po waszemu

3 803 813. Watykanista 2020-04-04 (00:38)
watykanista ja mam tak co jakis czas ale jak mi sie podniesie cukier za wysoko, strasznie mnie suszy zgrzewka wody mineralnej tej 1,5 litrowej to jest mało dziennie, i niepije zadnego alkoholu bo bym juz chyba wtedy to wykitował od razu, dlatego wspomagam się mlekiem,tez które zabija łaknienie tych suchot, ta cukrzyca pomału zabija człowieka samoistnie
watykanista ja mam tak co jakis czas ale jak mi sie podniesie cukier za wysoko, strasznie mnie suszy zgrzewka wody mineralnej tej 1,5 litrowej to jest mało dziennie, i niepije zadnego alkoholu bo bym juz chyba wtedy to wykitował od razu, dlatego wspomagam się mlekiem,tez które zabija łaknienie tych suchot, ta cukrzyca pomału zabija człowieka samoistnie
3 803 834. K30 dziekuje i na wzajem
3 803 803. Mulag oczywiscie ze tak dobrej nocy i duzo zdrówka życze
Arczibalik73 ...w naszym kraju, żaden nic nie zrobił w sensie moim, tylko przeszkadza ...zamiast po prostu 'spijać' z naszych osiągnięć. Co do JK to chyba nie doczytałeś lub nie chcesz zrozumieć ...never mind.
...obawiam się osób, które nie mają nic do stracenia i nie chodzi mi o dobra materialne.
i dbaj o zdrowie, z tego co piszesz to raczej duużo warzyw i owoców Tobie wskazanie :-)
ja tak traktuję zdrowie, bo mam dla kogo żyć ...i setka dla zdrowotności ...w weekend :-)
...obawiam się osób, które nie mają nic do stracenia i nie chodzi mi o dobra materialne.
i dbaj o zdrowie, z tego co piszesz to raczej duużo warzyw i owoców Tobie wskazanie :-)
ja tak traktuję zdrowie, bo mam dla kogo żyć ...i setka dla zdrowotności ...w weekend :-)
3 803 839. BrandImage nie ze niechce zrozumieć, ani ze może nie doczytałem, poprostu nierozumie dlaczego wszyscy z innych parti czto obozów rzadzacych tak czepiaja sie akurat JK, a nie np innego premiera i wszyscy twierdza ze tych partji ze to JK pociaga za sznureczki, i ze to on decyduje, we wszzystkim co robi KM. to ze oni sa z jednej parti to jeszcze niewszystko,, moga sie i wywodzić z jednego ugrupowaniaale co to ma do żeczy,wiem że starszy premier z przed lat moze wspomagać w czymś obecnego premiera czego nie, ale to teraz rzadzi premier KM a nie juz JK, i to trzeba sobie jasno powiedzieć, tamten premier były juz niema nic do gadania jego czas rzadów już minoł tak samo jak czas rzadów mninoł pani doktor K, czy czas dla DT, byłego prenmiera, który tez chciał po przyjeżdzie z brukseli startować na prezydenta ,ale sie z tego wycofał bo niechce stawać w szranki z obecnym prezydentem, ale ja tez juz to pomijam, ok juz nic niepisze o polityce bo mnie ona nie dotyczy,
jeśli chodzi zas o zdrowie to szanuje swoje zdrowie, i to prawda powinienem spożywać duzo warzyw i owoców no warzywa jem na okretke ale latem jak są świerze sałata rzodkiewka seler,pora marchewka ,pomidor ,ogorek i czosnek, cebula,jest na porzadku dziennym bez tego ani róż ,robie czesto tez sałatki różne bo uwielbiam, jesli zaś chodzi o owoce to bardzo duzo spożywam, jabłek tylko ze kwaśnych ,banananów, od czsu do czasu jakiegos grejfruta, porzeczki czarne i czerwone zreszta to co dostane gdziekolwiek w sklepie,uwielbiam tez wisnie, i truskawki, choc niestety ale jestem uczulony na truskawki i niejem tego , tak że wiem ze te żeczy sa bardzo zdrowe, i daja duzo witamin i energi, ale do tego tez i nabiał. latem jak robie np sałatke z kapusty pekinskiej to do niej dodaje papryke czerwona żółta, zielona ogorkek ,ziola prawonsalskie i inne jeszcze zipola typu bazylia oregano itd, i do tego naturalny jogurt, pieprz sól tak jako przyprawe aby smakowało, lubieto robić i jeść pózniej,pije rózne soki też warzywne tzw smothinp seler z pietruszka i sokiem z cytryny,polecam bo jest dobre i zawiera duzo witamiin
jem to co jest zdrowe dla mnie i dodaje mi energi, przytym tez ćwicze pod chmurka bo cukier lubi ruch, i ja sie wtedy tez i lepiej czuje , gdy ćwicze spada mi cukier,i to lubie,nieraz po takich ćwiczeniach czuje sie tak jakbym zaraz miał góry przynosić, niestety tylko niebiegam, bo niemoge poniewaz szybko dostaje zadyszki i wtedy mam ataki duszności, bo od małego dziecka jestem chory na astme oskrzelowa i choroby krazenia, i jeszcze pare innych współistniejacych, kiedys na astme była renta ja niestety jako dziecko jej niedostawałem bo był warunek taki z zusu ze trzeba było miec przepracowane 5 lat aby cos takiego można bylo sie starać, gdy zas uzyskałem juz te 5 lat po skonczeniu szkoly i przepracowaniu tych 5 lat, to wtedy zus uleczył wszystkich z astma oskrzelowa i sercowa uznali ze to jest choroba ale szybko nie mozna na nia zejsc z tego świata
...jeszcze nie śpisz ...he he
3 803 840. arczibalik73 ...po prostu mu zazdroszczą = niestety! koniec tematu :-)
3 803 841. arczibalik73 ...żeś szczegółowy
, po prostu, muszą być urozmaicenia, nigdy skrajność w przepaść :-) ...A73 to rocznik? ...to prawie i mój ...rozumiem, mój Teść ma cukrzyce, ale dość ochoczo żyje! ...qurcze, Arczi chyba zbyt ze stresowany człek z ciebie ...więcej wiary, ...rzecz jasna w siebie ...więcej życia i pierdołami się nie zajmuj ...typu polityka
nie namawiam, ale zdrówko Twoje piję!! życzliwe jak najbardziej
3 803 840. arczibalik73 ...po prostu mu zazdroszczą = niestety! koniec tematu :-)
3 803 841. arczibalik73 ...żeś szczegółowy
, po prostu, muszą być urozmaicenia, nigdy skrajność w przepaść :-) ...A73 to rocznik? ...to prawie i mój ...rozumiem, mój Teść ma cukrzyce, ale dość ochoczo żyje! ...qurcze, Arczi chyba zbyt ze stresowany człek z ciebie ...więcej wiary, ...rzecz jasna w siebie ...więcej życia i pierdołami się nie zajmuj ...typu politykanie namawiam, ale zdrówko Twoje piję!! życzliwe jak najbardziej
dobra, spadam ...bo od szóstej na nogach jestem ...do miłego
na cukrzyce tez była renta teraz niema, teraz wszyscy co choruja na co kolwiek co niewiarze sie ze szybką smiercia to sa dla rzadzacych i tych w zusach wszyscy sa zdrowi, takie mamy prawo ludzie którzy maja raka tez sa zdrowi, według orzeczników zusowskich, tylko jak dla nich jest coś niekorzystnego jak np.podwyzki płac to nagle wszyscy sa chorzy i jak to kiedys napisali pracownicy z tej instytucji do rzadzacych ze jak niedostana podwyzki to odejda z pracy, jeszcze nie spotałem w swoim zyciu takiej osoby z ZUSu aby sie zwolniła z pracy i aby nadal niepracowała, z checia bym sie z ta osoba zamienił na posadę, iz tzw sytanowiskiem,i rzad im uległ widać bo nikt z nich sam nieodszedł jeszcze dobra ale koniec juz tych moich
Cześć
Co Wy spać nie możecie?
tu wpisów , i tak to nikogo nieinteresuje,
czesść sebastian M
czesść sebastian M
Cześć Arczi
Wymysliłeś jakieś liczby ?
Bo te Monolity jakoś nie wychodzą