Wpisy 3 795 171 – 3 795 270
26 marca 2020 15:41 → 26 marca 2020 17:13, 100 wpisów
Fake news
Holandia wykorzystuje obywateli krajów postkolonialnych (Polska) bo sami juz nie sa w stanie pracowac
3 795 103. Sebastian_M dlatego uwazam ze sie ośmiesza po całości, i jesli ktos bedzie na nią głosował to znaczy że jest bez serca i ma pod kopułą nie równo
Pasko -albo to jest strona gier TS,albo strona Rządowa,bo ta zajadłość jest ninamiejscu
3 795 149. Sebastian_M za pomysł i inicjatywę i postawę
Obłuda to jest to samo w kółko gadać i prowokować.
polski rząd narobił tak duzo ze az dupe sciska
zamknął ludzi w domach szkoly i galerie
taki mądry to i ja jestem
zamknął ludzi w domach szkoly i galerie
taki mądry to i ja jestem
Drukarki 3D są drogie trzeba by trafić kumulacje Lotto
dziwne że innych krajach to samo zrobili też są najwyraźniej mało mądrzy z tego wychodzi
Ciekawe czemu Kopalń niezamkneli,bo sie boją zadzierać z Górnikami nawet kosztem ich zdrowia,a wegla po kopalnią w tysiącach ton
i to wszystko co rząd mógł zrobić dla polaków zamknąc ludzi w domach nie pytająć nawet skąd wezmą na zycie czyli jak cie nie zabije wirus to zabije cie głód
No tak za PO by do tego nie dopuściła tylko kulami strzelali gumowymi
Szkoda czasu i atłasu
i jeszcze jedno co rząd zrobi to 50% bezrobocia i 30,000 firm padnie ale rzeczywiscie pomoc
było by więcej gdyby rząd PO nie zmniejszy z 6000 tyś na 4000 tyś coś
3 795 187. Andreas3864 niezamkneli bo naczymk bedza robic biznes, jesli kopalnie by zamkneli to by ludzi ich zniszczyli, ia tak biznes jest biznest i rzad na tym wiecej zarobi niz gdyby nie bylo wydobycia wegla i sprzedazy na cały świat
Wolnorynkowcy i gdzie jest teraz ten święty grall- wolny rynek???
Bez interwencjonizmu, państwowego, ani rusz!
Bez interwencjonizmu, państwowego, ani rusz!
kaczynski w sejmie za pleksą reszta posłów bez ochrony skandal nawet w nius o tym gadają
3 795 194. Mulag 2020-03-26 (16:02)
ta partia powinna odejsc z rzadu i powinna byc rozliczona przez naród, oni nic nie robia tylko podjudzaja do zamieszek i kłoca sie o stołki tam, wszystko co robia to wbrew polsce i polakom nawet teraz gdy szaleje koronowirus patrza tylko jak tu cos ugrać dla siebie
ta partia powinna odejsc z rzadu i powinna byc rozliczona przez naród, oni nic nie robia tylko podjudzaja do zamieszek i kłoca sie o stołki tam, wszystko co robia to wbrew polsce i polakom nawet teraz gdy szaleje koronowirus patrza tylko jak tu cos ugrać dla siebie
arczibalik73, chciałem ciebie poinformować ,że węgla leży na hałdach miliony ton , a mieszkam na Śląsku i piszesz głupoty
Rząd ma dać firmom kaskę wszystkim co ponieśli stratę Opozycja wie że to niemożliwe, że żadne Państwo na to nie stać
kaczor sie broni przed wirusem reszta posłów narazona skandal ogólno swiatowy wlasnie w news pokazywali osmieszysz PL na cały swiat
nie prawda to pozycja nie chciała zdalnie ich wina PO PANI Kidawa w UNII za zdalnym w Polsce nie sami tak chcieli
Co ty chcesz od starszego człowieka ale nienawiść nie mogę tego czytać straszne
Mulag-pieniądze z UNI na to są , pomoc ludziom i firmą i na walke z korono wirusem dla Polski 25mld EURO----mało
3 795 218. Mulag masz racje niema co sie denerwować grunt toio spokój i wszystko olać narazie wszystkim, milego dnia
arczibalik-co ty gadasz zwały węgla przy kopalniach,bo kupują z Rosji i Ukrainy,nasz węgiel jest po 800zł,a zRosji po 300zł to logika gdzie kupić.Od nas nikt nie kupuje bo za drogi nawet z Australii tańszy co płynie statkiem.Kitu ci na wciskają a ty łykasz jak Pelikan.A poco mają robić centralny magazyn węgla bo niema gdzie go już składować.Przyjedż na Śląsk to zobaczysz na własne oczy.Tyle w temacie.
UNIA daje 25mld EURO dla Polski,to dużo pieniędzy,można dużo dobrego zrobić dla ludzi i firm,w tak trudnych czasach
Trzeba sie wódki napić dla zdrowotności i spokojności ducha
No i co z tego ,ze daje 25 mld ,od tego sa czy to łaska? Jakas? No smieszne Polska jest w uni to dostaje kase,bo sama tez na ta unie łozy pieniadze
3 795 200. dotam jesli wegla mamy tak pod dostatkiem to dlaczego jest taki drogi, dlaczego jesli chce kupic na zimę wegiel to musze za niego tak drogo placić? jesli w polsce jest takie super wydobycie to dla polakow tu mieszkajacych powinien byc tanszy ,a rzad wraz górnictwem na sprzedazy w polsce robi biznes na zwyklych polakach i tyle w tym temacie , nieliczy sie polska i polacy tylko biznes i kasa
3 795 226. Andreas3864 jakby nasze kopoalnie taniej sprzedawały wegiel który sie unas wydobywa to by bylo ok, ale nie poco , lepiej drzozej sprzedawac, wiec ludzie kupuja wegiel tanszy, gdyby kopalnie i zarzad dobrze pomysleli niesprowadzali wegla z zagranicy tylko tu z polski to sprzedawali co tu wydobywaja to by mieli leprzy biznes ale poco jak trzeba wiecej zarobić, ja wegiel co roku musze kupic i to najmniej tak 2,5tony, i musze wydac nato kupe kasy, gdyby wegiel był tanszy to bym kupil sobie 5ton a nie tylko 2,5tony, na zime, cały rok musze zbierac po kilka zł zeby kupic 1tone wegla , u was tam naślasku wegiel jest po 800zł umknie zas za tone 1,200zł 1,350, tylko zalezy jeszcze z jakiej kopalni jest ten wegoieiell i który gatunek ui taka jest prawda
a czym sie różni wegiel z polski od tego z australi czy rosji ,co wiecej złota w nim jest?i lepiej sie pali , ja jakos róznicy nie widze i kupuje tylko wegiel z polskich kopalni
nie z zagranicy, i zapewne wiecej jest takich polaków ktorzy tak robia
nie z zagranicy, i zapewne wiecej jest takich polaków ktorzy tak robia
arczibalik73-dlatego jest droższy niż z Rosji i Ukrainy bo jest głębokie wydobycie od 800 do 1200metrów koszty wydobycia i jest za duża biurokracja to są dodatkowe koszty ,a to że jest taki drogi u ciebie to koszt transportu + pośrednicy którzy chandlują węglem.Ja kupuje 6 ton co Roku takie życie.masło maślane
koszty produkcji /wydobycia / są tak duże , różne przywileje , dodatki itp
koszty ,polskiego górnictwa sa ogromne, ilośc związków zawodowych na kopalniach ogromna
Australia wydobycie odkrywkowe -płytko jest węgiel,Ukraina i Rosja też dlatego małe koszty wydobycia i tania siła robocza.ile zarobi górnik Polski,z Rosji i Ukrainy--przepaść płacowa Polskie górnictwo i pozostali
Już jestem
Słuchajcie opozycja pomimo korona wirusa chce aby posiedzenia sejmu odbywały się tak jak do tej pory z narażeniem zdrowia i życia posłów. A wiecie dlaczego ?
Bo kilku posłów PIS jest zarażonych i ma kwarantannę a chodzi im tylko o to żeby mieć większość w sejmie . Nie jest dla nich ważne ze takie zgromadzenia są bardzo niebezpieczne. Dla nich liczy się tylko wygrana nic więcej
Słuchajcie opozycja pomimo korona wirusa chce aby posiedzenia sejmu odbywały się tak jak do tej pory z narażeniem zdrowia i życia posłów. A wiecie dlaczego ?
Bo kilku posłów PIS jest zarażonych i ma kwarantannę a chodzi im tylko o to żeby mieć większość w sejmie . Nie jest dla nich ważne ze takie zgromadzenia są bardzo niebezpieczne. Dla nich liczy się tylko wygrana nic więcej
3 795 233. dotam jak nierozumie, raz i kopalnie lobia biznes i chca jak najwiecej zarobic i tyle w tym temacie, dlaczego unia europejska chce zamknac kopalnie wegla, czy nie oto chodzilo cioci angelinnie z emiiratów niemieckich, aby w polsce pozamykac kopalnie wegla , i aby górnicy poszli na bruk, bo według nich cierpi srodowisko naturalne,a wiadomo ze najwiekszymi trucicielami unsrodowiska sa własdnie emiraty niemieckie, tu chodziło o pozamykanie kopaln w polsce aby pozniej niemcy mogły wykupic te kopalnie na wlasnosc i zatrudnic polaków za miske ryzu prz y dalszym wydobyciu wegla, po co sprzedajemy wegiel za granice a pozniej on do nas wraca za podwójne stawki, i sie go sprzedaje za wieksza cene
Na Świecie niema już zapotrzebowania na węgiel,Niemcy ze śmieci robią Biowodór,żródła alternatywne wchodzą na Rynki, Farmy wiatrakowe,Solary,energia ze słońca.Nikt JUŻ WEGLA NIE KUPUJE.
Obecna opozycja nie ma dla naszego kraju żadnej alternatywy. Żadnego pozytywnego pomysłu.
Chcą tylko wygrać . Cokolwiek wygrać aby pokazać jacy oni są silni. A tak naprawdę są żenujący i nieudolni co zresztą pokazali rządząc przez tyle lat
Chcą tylko wygrać . Cokolwiek wygrać aby pokazać jacy oni są silni. A tak naprawdę są żenujący i nieudolni co zresztą pokazali rządząc przez tyle lat
wychodzi na to że mieszkam w środku kopalń i nie ma pojęcia o górnictwie
Wojtt masz rację
Wojtt nie tylko tam strzelali gumowymi i nie tylko gumowymi
transmisja z obrad.....
oczywiście wszystkie poprawki wniesione przez opozycję
JAK ZAWSZE
w ciągu ostatnich 5 lat będą odrzucone
bez względu na to czy będzie 22 czy 629 poprawek
oczywiście wszystkie poprawki wniesione przez opozycję
JAK ZAWSZE
w ciągu ostatnich 5 lat będą odrzucone
bez względu na to czy będzie 22 czy 629 poprawek
Pogadamy jak Gęś z Prosięciem,masz net to reaguj na bodżce,dlaczego światłowód jest najlepszy w necie,a nie inny
dotam a Ty co wszystkie rozumy zjadłeś ?
Pokaż co Ty robisz dobrego dla kraju
Zacznij od siebie bo to jest najtrudniejsze prawda ?
Pokaż co Ty robisz dobrego dla kraju
Zacznij od siebie bo to jest najtrudniejsze prawda ?
nie ale mieszkam Jastrzębiu -Zdrój i nie będzie mi nikt głupot o węglu opowiadał
emeryt bo opozycja nie ma konkretnych rozwiązań i pomysłów.
Potrafią tylko wetować. Nic więcej
Potrafią tylko wetować. Nic więcej
Ja dłube w nosie od rana do wieczora i żyje z 500+.-6pociech,7me w drodze
dotam ja o węglu się nie wypowiadam bo w tej chwili nie jest to najważniejsze
Jeszcze myśle o 5cioraczkach 2,5tys
3 795 242. Sebastian_M dokladnie tak jest jak piszesz, ale z PO tez sa pozarazani posłowie, i nadal uczestnicza w walnych zgromadzeniach
dotam ja wiem ze wy to tam na górnym slaski widzicie w teczowych barwach, my zas jako klijenci którzy kupuja ten wegiekl z polskich kopalni , mamy inne zdanie na ten temart, gdyby kilka lat temu niezamkneli kopalni w wałbrzychu i dalej by sie ten wegiel wydobywało to bym kupował wegiel tu ze swojiej osciennej kopalni, i nie kupował bym ze slaska np, ale niestety tu kopalnia jest zamknieta i jestaem zdany na zakup wegla ze śląska, tylko czego tak drogo, ja rozumie ze kazdy chce zarobic, ale te ceny to juz przesada,jest, wpolsce nigdy niebedzie dobrze jesli polska bedzie sprzedawac wegiel za podwójna stawke, , i ilu górników przyplaca życiem zeby ten wegiel wydobyc np. dla mnie, jako potencjonalnego klijenta, dotam jak jestes taki madry to spróbuój kupic tone wegla za 1200zł jak masz powiedzmy emerytury 1,015zł
dotam ja wiem ze wy to tam na górnym slaski widzicie w teczowych barwach, my zas jako klijenci którzy kupuja ten wegiekl z polskich kopalni , mamy inne zdanie na ten temart, gdyby kilka lat temu niezamkneli kopalni w wałbrzychu i dalej by sie ten wegiel wydobywało to bym kupował wegiel tu ze swojiej osciennej kopalni, i nie kupował bym ze slaska np, ale niestety tu kopalnia jest zamknieta i jestaem zdany na zakup wegla ze śląska, tylko czego tak drogo, ja rozumie ze kazdy chce zarobic, ale te ceny to juz przesada,jest, wpolsce nigdy niebedzie dobrze jesli polska bedzie sprzedawac wegiel za podwójna stawke, , i ilu górników przyplaca życiem zeby ten wegiel wydobyc np. dla mnie, jako potencjonalnego klijenta, dotam jak jestes taki madry to spróbuój kupic tone wegla za 1200zł jak masz powiedzmy emerytury 1,015zł
Pani blondynka co uciekla do europarlamentu z pewnym panem politykiem zostali nagrani w pewnej restauracji jak kazali sluzba podpalic budke rosyjskiego straznika przed ambasada i zwalic na kiboli wine na marszu niepodleglosci,
Andreas3864 A ja nie dłubię w nosie tylko staram się działać
Dzieci to miód i przyszłość narodu ale trzeba mieć jeszcze inne zajęcia i perspektywy
Dzieci to miód i przyszłość narodu ale trzeba mieć jeszcze inne zajęcia i perspektywy
Wojtt TVN łże jak może. Czasami słucham tej stacji żeby zobaczyć co tam mówią ale trzeba mieć niezłe sito aby przecedzić prawdę od kłamstwa
Tak masz perspektywy jesteś tu od rana do wieczoraDziałasz