Wpisy 3 795 141 – 3 795 240
26 marca 2020 15:18 → 26 marca 2020 17:01, 100 wpisów
no chyba ze oto chodzi zeby zbankrutowalo i za grosze poszlo na zachód
Mocniejsze państwa niż Niderlandy niebawem wejdą w potężny kryzys.
A smierdziele wciąż na rząd plują .. Qrwa do Włoch bym was na wycieczki wysłał. Za darmo.
A smierdziele wciąż na rząd plują .. Qrwa do Włoch bym was na wycieczki wysłał. Za darmo.
Ide coś robić bo szkoda się Wku...ać
córki kolezanka ma zaklad fryzjerski dostanie ogromną pomoc od rządu 2000 zł
K30 zamiast marudzić rusz tyłek i postaraj się coś zrobić dla swojego kraju
Ja teraz pracuję nad czymś takim

Ja teraz pracuję nad czymś takim

Pakuj mandzur gościu . Jako jeden z pierwszych będziesz miał podziękowane.
Taka osłona jest teraz potrzebna w szpitalach. Chcę to wykonać i przekazać do szpitali
Ktoś jest chętny na współpracę czy wolicie biadolić ?
narazie nikt mi tu nie dziękuje proszą zebym nie wyjezdzal bo kto pracowac bedzie
Kokoszanek znowu zadyma pod nowym nickiem?-zdradziło cie słowo które pisałeś do emerytki
Narobią tu niektórzy ale chyba w gacie
zresztą to nie portal polityczny szkoda gadać poczekamy zobaczymy koncze temat polityki
POLSKA TO JEDYNY KRAJ NA ŚWIECIE, W KTÓRYM W CZASIE PANDEMII OPOZYCJA PLUJE NA RZĄD, KTÓRY PROFESJONALNIE WALCZY Z ZARAZĄ
Andreas.. już muszę aż tak napisać.. Yebnij ty się w łeb to może zmądrzejesz. Ja słowa do emerytki nie napisałem bo nawet nie miałem okazji jej spotkać.
Andreas.. już muszę aż tak napisać.. Yebnij ty się w łeb to może zmądrzejesz. Ja słowa do emerytki nie napisałem bo nawet nie miałem okazji jej spotkać.
Dziś jadę po poliwęglan .
Zobaczymy co z tego będzie
Zobaczymy co z tego będzie
sztuką jest utrzymac miejsca pracy i pomoc finansowa dla ludzi którzy nie mogą nawet dorobić
Jak skubnąć TS-na kase to powinien być Piorytet na tej stronie,a nie opowieści dziwnej treści,jacy jedni są wspaniali a drudzy Be.Bedzie Sajgon zobaczycie.
K30 w niderlandach nie ma ograniczeń w przemiszczaniu się ?
Obrrzydliwy jesteś w tym najeżdzaniu na Polskę.
Siedz tam na dupie i módl się żeby ci kopa naie dali a nie pluj na kraj.
Obrrzydliwy jesteś w tym najeżdzaniu na Polskę.
Siedz tam na dupie i módl się żeby ci kopa naie dali a nie pluj na kraj.
mówie jak powinno byc pomoc firmom i 70% pensjii od rządu to wszystko czego oczekują ludzie w PL
3 795 162. Kokoszanek 2020-03-26 (15:33)
tu się mylisz przyjedz zobaczysz
tu się mylisz przyjedz zobaczysz
dostaniesz 130euro kary za chodzenie to bedziesz mial przemieszczanie
K30 nie wdawaj się w dyskusję , tu są prowokacje , szkoda zdrowia, jest grupa która jak mantre powtarza to samo w kółko. Pozdrawiam
Fake news
Holandia wykorzystuje obywateli krajów postkolonialnych (Polska) bo sami juz nie sa w stanie pracowac
3 795 103. Sebastian_M dlatego uwazam ze sie ośmiesza po całości, i jesli ktos bedzie na nią głosował to znaczy że jest bez serca i ma pod kopułą nie równo
Pasko -albo to jest strona gier TS,albo strona Rządowa,bo ta zajadłość jest ninamiejscu
3 795 149. Sebastian_M za pomysł i inicjatywę i postawę
Obłuda to jest to samo w kółko gadać i prowokować.
polski rząd narobił tak duzo ze az dupe sciska
zamknął ludzi w domach szkoly i galerie
taki mądry to i ja jestem
zamknął ludzi w domach szkoly i galerie
taki mądry to i ja jestem
Drukarki 3D są drogie trzeba by trafić kumulacje Lotto
dziwne że innych krajach to samo zrobili też są najwyraźniej mało mądrzy z tego wychodzi
Ciekawe czemu Kopalń niezamkneli,bo sie boją zadzierać z Górnikami nawet kosztem ich zdrowia,a wegla po kopalnią w tysiącach ton
i to wszystko co rząd mógł zrobić dla polaków zamknąc ludzi w domach nie pytająć nawet skąd wezmą na zycie czyli jak cie nie zabije wirus to zabije cie głód
No tak za PO by do tego nie dopuściła tylko kulami strzelali gumowymi
Szkoda czasu i atłasu
i jeszcze jedno co rząd zrobi to 50% bezrobocia i 30,000 firm padnie ale rzeczywiscie pomoc
było by więcej gdyby rząd PO nie zmniejszy z 6000 tyś na 4000 tyś coś
3 795 187. Andreas3864 niezamkneli bo naczymk bedza robic biznes, jesli kopalnie by zamkneli to by ludzi ich zniszczyli, ia tak biznes jest biznest i rzad na tym wiecej zarobi niz gdyby nie bylo wydobycia wegla i sprzedazy na cały świat
Wolnorynkowcy i gdzie jest teraz ten święty grall- wolny rynek???
Bez interwencjonizmu, państwowego, ani rusz!
Bez interwencjonizmu, państwowego, ani rusz!
kaczynski w sejmie za pleksą reszta posłów bez ochrony skandal nawet w nius o tym gadają
3 795 194. Mulag 2020-03-26 (16:02)
ta partia powinna odejsc z rzadu i powinna byc rozliczona przez naród, oni nic nie robia tylko podjudzaja do zamieszek i kłoca sie o stołki tam, wszystko co robia to wbrew polsce i polakom nawet teraz gdy szaleje koronowirus patrza tylko jak tu cos ugrać dla siebie
ta partia powinna odejsc z rzadu i powinna byc rozliczona przez naród, oni nic nie robia tylko podjudzaja do zamieszek i kłoca sie o stołki tam, wszystko co robia to wbrew polsce i polakom nawet teraz gdy szaleje koronowirus patrza tylko jak tu cos ugrać dla siebie
arczibalik73, chciałem ciebie poinformować ,że węgla leży na hałdach miliony ton , a mieszkam na Śląsku i piszesz głupoty
Rząd ma dać firmom kaskę wszystkim co ponieśli stratę Opozycja wie że to niemożliwe, że żadne Państwo na to nie stać
kaczor sie broni przed wirusem reszta posłów narazona skandal ogólno swiatowy wlasnie w news pokazywali osmieszysz PL na cały swiat
nie prawda to pozycja nie chciała zdalnie ich wina PO PANI Kidawa w UNII za zdalnym w Polsce nie sami tak chcieli
Co ty chcesz od starszego człowieka ale nienawiść nie mogę tego czytać straszne
Mulag-pieniądze z UNI na to są , pomoc ludziom i firmą i na walke z korono wirusem dla Polski 25mld EURO----mało
3 795 218. Mulag masz racje niema co sie denerwować grunt toio spokój i wszystko olać narazie wszystkim, milego dnia
arczibalik-co ty gadasz zwały węgla przy kopalniach,bo kupują z Rosji i Ukrainy,nasz węgiel jest po 800zł,a zRosji po 300zł to logika gdzie kupić.Od nas nikt nie kupuje bo za drogi nawet z Australii tańszy co płynie statkiem.Kitu ci na wciskają a ty łykasz jak Pelikan.A poco mają robić centralny magazyn węgla bo niema gdzie go już składować.Przyjedż na Śląsk to zobaczysz na własne oczy.Tyle w temacie.
UNIA daje 25mld EURO dla Polski,to dużo pieniędzy,można dużo dobrego zrobić dla ludzi i firm,w tak trudnych czasach
Trzeba sie wódki napić dla zdrowotności i spokojności ducha
No i co z tego ,ze daje 25 mld ,od tego sa czy to łaska? Jakas? No smieszne Polska jest w uni to dostaje kase,bo sama tez na ta unie łozy pieniadze
3 795 200. dotam jesli wegla mamy tak pod dostatkiem to dlaczego jest taki drogi, dlaczego jesli chce kupic na zimę wegiel to musze za niego tak drogo placić? jesli w polsce jest takie super wydobycie to dla polakow tu mieszkajacych powinien byc tanszy ,a rzad wraz górnictwem na sprzedazy w polsce robi biznes na zwyklych polakach i tyle w tym temacie , nieliczy sie polska i polacy tylko biznes i kasa
3 795 226. Andreas3864 jakby nasze kopoalnie taniej sprzedawały wegiel który sie unas wydobywa to by bylo ok, ale nie poco , lepiej drzozej sprzedawac, wiec ludzie kupuja wegiel tanszy, gdyby kopalnie i zarzad dobrze pomysleli niesprowadzali wegla z zagranicy tylko tu z polski to sprzedawali co tu wydobywaja to by mieli leprzy biznes ale poco jak trzeba wiecej zarobić, ja wegiel co roku musze kupic i to najmniej tak 2,5tony, i musze wydac nato kupe kasy, gdyby wegiel był tanszy to bym kupil sobie 5ton a nie tylko 2,5tony, na zime, cały rok musze zbierac po kilka zł zeby kupic 1tone wegla , u was tam naślasku wegiel jest po 800zł umknie zas za tone 1,200zł 1,350, tylko zalezy jeszcze z jakiej kopalni jest ten wegoieiell i który gatunek ui taka jest prawda
a czym sie różni wegiel z polski od tego z australi czy rosji ,co wiecej złota w nim jest?i lepiej sie pali , ja jakos róznicy nie widze i kupuje tylko wegiel z polskich kopalni
nie z zagranicy, i zapewne wiecej jest takich polaków ktorzy tak robia
nie z zagranicy, i zapewne wiecej jest takich polaków ktorzy tak robia
arczibalik73-dlatego jest droższy niż z Rosji i Ukrainy bo jest głębokie wydobycie od 800 do 1200metrów koszty wydobycia i jest za duża biurokracja to są dodatkowe koszty ,a to że jest taki drogi u ciebie to koszt transportu + pośrednicy którzy chandlują węglem.Ja kupuje 6 ton co Roku takie życie.masło maślane
koszty produkcji /wydobycia / są tak duże , różne przywileje , dodatki itp
koszty ,polskiego górnictwa sa ogromne, ilośc związków zawodowych na kopalniach ogromna
Australia wydobycie odkrywkowe -płytko jest węgiel,Ukraina i Rosja też dlatego małe koszty wydobycia i tania siła robocza.ile zarobi górnik Polski,z Rosji i Ukrainy--przepaść płacowa Polskie górnictwo i pozostali