Wpisy 3 779 714 – 3 779 813
13 marca 2020 20:18 → 13 marca 2020 21:39, 100 wpisów
u nas pracuje 2000 tyś ludzi a może więcej firm zewnętrznych na samych pracownikach wydają na wypłaty ileś milionów nawet nie wiem dokładnie ile
wirus wirusem ale globalna ekonomia i polityka zmienia się a wirus ma to przykryć coś gorszego ale wirus jest już tak poważny że bo będzie uznany za nienormalnego człowieka
Mulag to chyba znowu prace zmienie jak tak będzie to Wieloooozadanioooowoooość Wieloooozadanioooowoooość Wieloooozadanioooowoooość
Wydaje się też, że władze chińskie są lepiej przygotowane na koronawirusa 2019-nCov, niż były na SARS. Szybko podjęto decyzje o kwarantannie, ograniczono transport publiczny, zamknięto lotniska i promy. W przypadku SARS decyzja o wprowadzeniu takich środków ostrożności zajęła cztery miesiące. Anthony Fauci, ekspert ds. Choróbw National Institutes of Health, powiedział w rozmowie z CNBC, że Chiny znacznie lepiej radzą sobie z koronawirusem z Wuhan niż z SARS.
Oczekuje poważnego podejścia rządu w kwestiach finansowego zabezpieczenia i żywnościowego wszystkich Polaków brakuje mi tego od rządu
To, co łączy koronawirusa z Wuhan i SARS to fakt, że przeciw obu tym wirusom nie ma skutecznego szczepienia. Mimo że od pandemii SARS minęło już 17 lat, do tej pory nie znaleziono skutecznego lekarstwa. Zgodnie z zaleceniami WHO, pacjenci, u których wykryto SARS byli poddani izolacji, z zachowaniem rygorystycznych barier epidemicznych. SARS próbowano leczyć lekami stosowanymi w leczeniu grypy, wirusowego zapalenie wątroby czy HIV, ale nie ma badań, które potwierdzałyby skuteczność leczenia.-na pocieszenie
co do maseczek mówili że trzeba mieć jak ich brakło maseczki nie są potrzebne już nie chronią później że płyn dezynfekcyjny trzeba jak go brakuje to już go nie potrzeba wystarczy mydło a jak braknie mydła ciekawe co wtedy wymyślą albo albo słyszę
Minister Chińskiej Narodowej Komisji Zdrowia tłumaczył, że okres inkubacji koronawirusa wynosi od 1 do 14 dni. Średni okres inkubacji w przypadku SARS wynosił ok. 5-6 dni. To, co stanowi problem to fakt, że osoba zarażona koronawirusem przekazuje go dalej, nawet jeśli jeszcze nie pojawiły się objawy, co znacznie utrudnia kontrolowanie rozprzestrzeniania się wirusa. Chińscy naukowcy uważają, że jedna osoba może zarazić od trzech do pięciu osób. WHO szacuje, że ta wartość jest niższa i wynosi od 1,4 do 2,5 osób.-mozna szalec?
Mulag to mój zakład może splaytować..to się przyjme na SEITO a pfuuu apfuuu Pan Staś najlepszy kolega
Oba wirusy najpierw pojawiły się w Chinach. Koronawirus 2019-nCov pojawił się w mieście Wuhan w prowincji Hubei, a SARS po raz pierwszy odkryto w prowincji Guandong. Oboma wirusami zarazić się można od zwierząt, prawdopodobnie nietoperzy, które są pierwszym źródłem wirusa. W przypadku SARS od nietoperzy zaraziły się cywety (rodzaj ssaka - przyp. red.), a w przypadku wirusa z Wuhan - węże. Od zwierząt sprzedawanych na targu zaraził się człowiek. Oba wirusy przenoszone są też z człowieka na człowieka.
przekroczyłem prób nie bycia złodziejem i idiotą bo tak jedna Pani Minister mówiła
z filtrami na sto procent ochroni gdyż jest stosowana przy potężnych zapyleniach noszona przez pewne grupy ludzi w pracy
nawet jak się wszystko uspokoi maski mi się przydają przy pyłach gipsowaniu szpachlowaniu innych pracach także spokojnie one będą przydatne
Aha... przez tubylców w buszu...przy produkcjii suszu herbaty..kudłaty
Dopisano wyniki Eurojackpot - 1,17,29,39,42 oraz dodatkowe liczby 7,8
jeszcze raz dziękuje przedsiębiorcy z Multipasko za kupno tych maseczek plus tych profesjonalnych mimo że zapłaciłem dziękuje
Mulag to ja już wiem poco Ci te maski były.. jak przyjdzie setupmen I od punktu 30 złotych a się kurzy..itp..a pitem gipsik
Mulag jak on bezrobotny on Ci mówi że nie nie nie nie nie nie ma pracy
dziś miałem wyczucie czołem że będzie problem ale ale sobie pomyślałem i mnie panika dosięgła nic takiego nie będzie a jednak problem z wybraniem pieniążków był
Mulag troche się obawiam..tak szczerze....niewiem czy nie będzie jakich zwolnień narazie tylko badają temperature.. ale jak pracujemy głównie dla Niemiec I Włoch..a tam maniana..to znowu będzie że nie nie nie nie nie nie nie ma pracy
muszę jutro zagrać może jeszcze się uda i co najgorsze jutro kupić dużo pokarmów dla świnki oby nie było za późno
Ja raczej jestem elementem wielozadaniowym w pracy więc jestem im bardzo potrzebny martwi mnie fakt że przybędzie mi obowiażków więcej niestety
Wiecie co dziś chciałam skorzystać z promieni słońca i co jak wyszłam to znika za chmurą myślałam że mnie szlak trafi w domu świeci wychodzę znika
Mulag jak byś pisał to bym Ci przywiózł ziemniaki..wczoraj kupowałem u Adama tego wiesz od hrum hrum 1 złoty za kilo..a rano Będe w mieście...
Mulag aleś Pan mnie rozbawił.. prace ja mam po niżej kości ogonowej w niedziele rocznica to kuroniówka już mi się należy...
Forsami bo wiesz co mnie w tej pracy trzyma marzenia realizacja za kaskę rzeczy które teraz mogę mieć
W Lotto i inne gry też grać na maksymalna ilość losowań. Zdrapek też można kupić na zapas. 

Dopisano wygrane Eurojackpot - odnotowano w Polsce 1 x 644 727,00 zł
Dopisano wygrane Eurojackpot dla pozostałych krajów UE.
Kumulacja Eurojackpot: 330 000 000 zł
Dobrze że przez neta można bo by człowiek miał przymusowy odwyk
Może robotę zamkną na 2tyg fajnie by bylo
Mowilem Zbychowi"kto pije piwo z puszek-to dopadnie go virusek"