Wpisy 3 774 046 – 3 774 145
6 marca 2020 23:46 → 7 marca 2020 00:10, 100 wpisów
moim zdaniem srodki są rozkradane autostrada to ma być autostrada a nie droga polna
Obecnie nasza składka=dotacjom,a będzie coraz gorzej
Trzeba spier...lać
Trzeba spier...lać
Aya jem kolację a co mam szukać ?
Bo nie rozumiem
Aya rozumiem chodzi Ci o przykład krótkiej pamięci tak ?
po pierwsze 500+
u mnie w miescie pod obwodnicą gruz lezy zamiast tłucznia a kase ukradli
3 774 020. Aya dokladnie tak jak piszesz
Po 2 Emerytury poszły w górę i emeryci dostaną 13 emeryturę
Po 3 jest praca dla każdego kto chce pracować
I więcej przykładów nie podam bo i tak piszecie że to nic nie znaczy a przykładów jest bardzo dużo
a pokarmy kosztują słodki i warzywny i siano trociny to ma być ta dobra zmiana
K30 nie przesadzaj
A zwykli robole mają co głodowe pensje minimalne i to nazywasz dobrobyt
Załóżcie okulary bo dziwne że nie widzicie tego co się zmieniło na lepsze
500+ idzie na alkochol a podwyżkami zabrali już pewnie tysiąc z kazdej kieszeni

Aya za poprzedniej władzy nie było pracy. Było bardzo duże bezrobocie już nie pamiętasz?
Kiedy zrównają pensje na Unijne wtedy można będzie mówić że jest tu dobrze
Aya czy Ty jesteś poważna ?
Aya kto Ci da tyle co w Unii ?
Aya gdzie Ty żyjesz ?
Przyjdz do mnie do pracy to Ci dam 7000 zł ? m-c chcesz ?
Czy to mało dla Ciebie ?
przyjdzie opozycja dowali podatków podatek katastralny wiek emerytalny do 90 dla facetów i 85 dla kobiet
K30 ile chcesz pracować to będziesz pracował
To co daję można zrobić pracując 10 h dziennie z przerwami
A Ty Seba uważasz że jesteś innym gorszym człowiekiem niż taki niemiec
dlaczego zakładasz że Polak ma mieć mniej , a za wszystko płaci więcej
dlaczego zakładasz że Polak ma mieć mniej , a za wszystko płaci więcej
Niedziele wolne
Aya a dlaczego Polak ma mieć więcej niż Niemiec ?
Aya jak się kiedyś spotkamy to Ci to wytłumaczę namacalnie
K30 w Niemczech sklepy otwarte w niedzielę ?
K30 nie rozśmieszaj mnie
W Niemczech sklepy są pozamykane
Byłem tam i widziałem nie siej popeliny
Aldi jest w niedzielę otwarty ?
Mentalność -zakodowane pracować za grosze byle pracować
Seba czytaj ze zrozumieniem -nie chcę więcej od niemca czy innych chcę tyle samo
Seba czytaj ze zrozumieniem -nie chcę więcej od niemca czy innych chcę tyle samo
Aya to wypracuj najpierw tak jak Niemcy to zrobili . Wypracowali ale kosztem innych rozumiesz to ?
to unia musiała by w prowadzić wypłaty minimalne w całej UNII takie same rząd Polski jak by nie był nic tu nie ma dogadania aż tak
3 774 071. Sebastian_M bezrobocie jest nadal duze, tylko ze niemówi sie otym prawdy, jak by było tak cudnie jak politycy opowiadaja to wszyscy polacy którzy wyjechali na saksy do innych krajów by tu wrócili i tu by żyli, to co opowiadaja o bezrobociu ze zmalało to sa bajki ja jestem co 2 tygodnie w poasredniaku, i widze jak jest naprawde, jesli by było tak cudnie jak opowiadaja politycy to te biura posrednictwa pracy juz dawno by niestniały, taka jest prawda, a nadal tam jest rzesza ludzi ktorzy pierdza w stołeki nic nie robia dla petenta, a środki masowego przekazu mowia jak to jest super w polsce, bezrobocie w polsce spada tylko latem lub wiosna jak kolejne tabuny ludzi udaje sie za chlebem za granice, wtedy jak jest sezon na pomidory, na winogrona szparagi itd,
Aya a Ty jaka jesteś ? Ostra ? Ale w czym ?
sebastian jutro zadzwonie do kumpla w dortmundzie zrobi zdjęcie godz otwarcia aldi lidl itp itd
Jesteśmy w UNII traktowani jak kolonia taka jest prawda a oszukuje się jak to nam dają miliardy dają to prawda ale to nie jest takie proste jak się wydaje a część tych miliardów wraca do unii
K30 ok
K30 niech zrobi zdjęcie od której Lidl czynny w niedziele
Mulag bo Tusk im na to pozwolił rozumiesz ?
sprawa jest prosta jak by chcieli stworzyć jedno super Państwo wspaniałą Unie jestem za tym ale to tak nie jest
Tusk i reszta sprzedali nas a oni w białych rękawiczkach okradali - czyli transferowali pieniądze do siebie
I taka jest prawda. A Wy teraz chcecie żeby w Polsce płaca była taka jak w Niemczech no nie rozśmieszajcie mnie
same Niemcy zachodnie w pompowały miliardy w wschodnie Niemcy by to wyrównać i dalej widać różnice
Jeszcze pieniądze wypływają z Polski ale już mniej
Za Tuska budżet miał deficyt kolosalny . Na wszystko brakowało kasy. Jak przyszła nowa władza dziwnym trafem nie ma deficytu i jest nadwyżka jak mi to wytłumaczycie ?
Nie ma takich samych praw w UNII a powinny być są takie same gdzie my na tym tracimy dopłaty do rolników mniejsze niż na zachodzi to jest ta sprawiedliwość czy wypłaty i tak można pisać godzinami a w innych dziedzinach mówią że ma być tak samo w tych co my na tym tracimy i musimy więcej płacić to jest ta w spaniała Unia wspólnotowa
K30 nie patrz na to . Żal Ci że ktoś zarabia więcej od Ciebie ?
A piosenkarze biorą za koncert 300 000 zł i co to jest coś nie tak ?
A piłkarze zarabiają bardzo dużo i co żal komuś ?
K30 myśl trochę
Mulag napisał jedno, mądre zdanie. ' Ten rząd jest mocno ograniczony'.
Dali z kasy państwoej
Ale teraz jest ta kasa a za Tuska jej nie było bo pieniądze uciekały
Jedno super-państwo europejskie-to utopia!!!Nic takiego w historii się nie udało.
Nawet nasz sen złoty>RON-
Nawet tak zdawało by się zintegrowane-jak W.Brytania-trzeszczy w szwach
Nawet nasz sen złoty>RON-
Nawet tak zdawało by się zintegrowane-jak W.Brytania-trzeszczy w szwach
A można dać Polakom ? Można a kiedyś można było ? Też można ale po co ?