Wpisy 3 661 207 – 3 661 306
29 września 2019 01:13 → 29 września 2019 12:56, 100 wpisów
Nic sie na to nie poradzi z cukrzyca mozna normalnie zyc tylko trzeba sie pilnowac
Ja sobie zlowie od czasu do czasu i sam zrobie ,nie smaze tylko zapiekam wczoraj szczupak siadl.duzy
3 661 209. Wojtt
a zaraz ta insulina atrapid R i M to mi kiedyś pisał kuzyna syn z niemiec ze jego kolega tam coś takiego bierze w niemczech i tez pytał sie mnie czy by mi lekarz niemugł by zmiemnic na taka insuline bo wtedy on by mi taka insuline przywiuzł z niemiec ,ale idz do lekarza i powiedz mu o zmianie insuliny na inna to zapyta sie kto pana leczy ja czy lekarze niemieccy,
a zaraz ta insulina atrapid R i M to mi kiedyś pisał kuzyna syn z niemiec ze jego kolega tam coś takiego bierze w niemczech i tez pytał sie mnie czy by mi lekarz niemugł by zmiemnic na taka insuline bo wtedy on by mi taka insuline przywiuzł z niemiec ,ale idz do lekarza i powiedz mu o zmianie insuliny na inna to zapyta sie kto pana leczy ja czy lekarze niemieccy,
niemczech sa inne insuliny i sa przedewszystkim za darmo , i podobno sa
lepsze niz te stosowane tu w polsce, kuzyna syn tez pytał mnie jaka
insuline biore, bo ten jego kolega i cała jego rodzina choruja na
cukrzyce, wiec mu powiedziałem on to przekazał koledze to ten niemiec sie
wysmiał z tej mojej insuliny i powiedział mi ze on polhumin mix3 brał 20
lat temu w niemczech
lepsze niz te stosowane tu w polsce, kuzyna syn tez pytał mnie jaka
insuline biore, bo ten jego kolega i cała jego rodzina choruja na
cukrzyce, wiec mu powiedziałem on to przekazał koledze to ten niemiec sie
wysmiał z tej mojej insuliny i powiedział mi ze on polhumin mix3 brał 20
lat temu w niemczech
nie no mi w szpitalu powiedzieli lekarze ze musze jesc duzo, śledzi w oleju, zero alkoholu i fajek, ja nie pije alkoholu i niepale wiec z tym sie niemartwie, co do śledzi takich to uwielbiam te rybki,i jak sie nieraz dosadze do takiego słoika to potrafie opchnać cały za 1 zamachem chociarz mnie póżniejj po nich muli trocheale jem
Arczi nie wiem ile kosztuje w Polsce atrapid ?normalnie,,,,bo dla seniora za darmo byla ta insulina
Arczi moim zdaniem sledzie w oleju to nie za bardzo,podnodza cukier i olej nie zdrowy jest,raczej tylko tunczyk i ryby w wodzie BEZ oleju
3 661 216. Wojtt nie no ja tez niewiem ile coś takiego kosztuje tu w polsce ale w niemczech sa inne stosowane insuliny jak tu w polsce, a ja niejestem jeszcze seniorem, wiec za wszystko musze płacić niestety tu jest polska nie niemcy ale w niemczech, holandi , szwecji, angli wszystkie leki plus insulina jest za darmo dla diabetyków,moji koledzy którzy mieszkaja wtamtych państwach wiele razy mi moówili ze gdybym żył w tamtych panstwach to bym miał te leki zadarmo ta ksamo jak całe oprzyzadowanie czyli glukometry igły, do wstrzykiwaczy i wstrzykiwacze, tu iestety wszystko jest za kase
Arczi powiem Ci jedno zrezygnuj z tych ryb w oleju Ty przy takim cukrze nie mozesz spozywac zadnego oleju
3 661 221. Wojtt wiesz ja lubie śledzie w oleju ale jem ich teraz mniej ostatnio coś juz mi sie przejadły teraz głownie lece na kaszy gryczanej bo ona niepodnosi cukru i mi tez bardzo smakuje, od czasu do czasu jakiś ryz gotowany, do tego surowa marchewka kapusta kiszona groszek itd.jakiś paprykarz szczecinski i ogórek do tego kiszony
Arczi to dobrze takie jedzenie owszem mozesz jessc ,a jak juz masz uzywac oleju to tylko kokosowy odrobine
Kurczak gotowany,watrobka z kurczaka.duszona ryby,unikac wieprzowiny
Owoce tez mozesz ,a nawet musisz jesc od czasu do czasu nawet
Gotowane jablko na drugie sniadanie mozesz zjesc
Gotowane jablko na drugie sniadanie mozesz zjesc
ale wody to pije duzo bardzo bo jak nałykam sie tych lekow tyle dziennie to mnie po nich tak suszy ze szkoda gadać mi co 2 dzień peka zgrzewka wody normalnie takich po 1,5litra, normalnie tak piję bo mnie suszy a na podniebieniu to czuje tak jakbym miał jakaś zaschnieta zaprawe,i niemoge mówić wtedy , mówiłem o tym lekarzowi 1 kontaktu który współpracuje z mojim diabetologiem , a on mówi no tak cukrzyca jest i chce sie pić
Napewno Arczi chce sie pic Ty masz wysoki cukier,co u Ciebie moze byc wskazane picie duzej ilosci wody
Gdzies sie wybierasz dalej itd zawsze trzeba miec cukier przy sdobie,jakies jedzenie no i insuline
Nie mam wiecej wodki,to znaczy w sumie. To mam duzo roznych trunkow,ale nie bede otwieral
Poniewaz żona mnie ubije wiec ide w kime,moze jutro cos zagram ?jak.jakies liczby przyjda mi do glowy to wysle multi z plusem i kilka mini ,ale nie wiem na 100%
No dobra śledziennicy
Starość-nie radość
Człowiek nawpieprza się całą masę różnych piguł-przepije muszynianką i modli się żeby rano się obudzić
Czego Wam życzę
Dobranoc
Starość-nie radość
Człowiek nawpieprza się całą masę różnych piguł-przepije muszynianką i modli się żeby rano się obudzić
Czego Wam życzę
Dobranoc
3 661 228. Wojtt, warzywa tak ,owoce tylko niektóre, nic słodkiego, jabłka tylko kwaśne, cukier nie lubi kwaśnych zeczy, no ja przedwczoraj byłem z chora mama u lekarza na wizycie , i lekarka popatrzyła na cukry mamy, bo mama tez ma cukrzyce, juz dłuzej odemnie, ale jest tylko na tabletkach nie bierze insuliny jak ja, gdy zaś zobaczyła moje cukry to sie złapała za głowe, i przekazała mi ze mam przyjsc za tydzien jak mamie sie troszke polepszy z choroba i mi wystawi skierowanie do szpitala bo zgłosilem tzw zadychy i kłocie w klatce piersiowej i bóle serca, ja od urodzenia jestem tez astmatykiem wiec i czesto tez mam ataki dusznośći,
DOBRANOC WSZYSTKIM
http://id.joe.pl/sub_images/pictures/538bae3a641f89faa896be8ba85c9880_th2.gif
Dzień dobry.
Dzień dobry.
191979
--->> mypolacy.de/
"Kupili kościół. Niedługo zamieszkają w nim studenci".
Ana71 zagrał(a) za 4 zł w typowaniach keno na los. nr 843993 i wygrał(a) 254 zł
Grajcie se
4,5,6,15,24,26,32,34,35,36,39,42,44,45,46,48,49,54,65,75,76,80
4,5,6,15,24,26,32,34,35,36,39,42,44,45,46,48,49,54,65,75,76,80
Zaq.
--->> 22 liczby.
Według rachunku prawdopodobieństwa powinni z tych liczb wylosować: 4 - 5 liczb, czyli... niewiele.
Według rachunku prawdopodobieństwa powinni z tych liczb wylosować: 4 - 5 liczb, czyli... niewiele.
Przy zachowaniu proporcji daje to:
2/10.
2/10.
Przerwa.
Telesfor zagrał(a) za 2 zł w typowaniach keno na los. nr 843998 i wygrał(a) 250 zł
W dziale wyniki keno pojawiło się losowanie nr 844 000
Witam
Pozwole Sobie zatypować
56,59,66__8,14,64__7,36,41__
22,35,38__50,57,65__39,47,66__
47,48,49__53,64,74__7,25,39__
37,40,76__34,37,64__33,51,59
35,60,70_34,36,38__
Pozwole Sobie zatypować
56,59,66__8,14,64__7,36,41__
22,35,38__50,57,65__39,47,66__
47,48,49__53,64,74__7,25,39__
37,40,76__34,37,64__33,51,59
35,60,70_34,36,38__
Nie patrzę na typowania... Mam to gdzieś... Ważne by w portfelu gruchnelo
Co łączy Lechię i W. Plockmaja wygrane po 4 mecze w ostatnich 5 kolejkach... tak, tak... To Wisła Płock ta co raka slaba
To są uje w Katarze... Kazali robić dodatkowe okrążenia bo sędziowie nie potrafili liczycPolacy wyczerpania wnoszenia na metę... Zresztą cześć zawodników na 50 km chodu wozono wózkami inwalidzkimiczy to jest jeszcze sport?
Islandorka zaraz ilas mie telepatycznie dawno temu nie miałem kataru jak wczoraj masakra dziś już jestem po
Wczoraj zjadłem 4 ząbki czosnku pokrojone na bardzo drobno nac pietruszki 50 gramów i 2 pełne lyzki miody rozpuszczone w letniej wodzie ..... i kilka piw ciepłych wczoraj wieczorem
sebool82 zagrał(a) za 2 zł w typowaniach keno na los. nr 844026 i wygrał(a) 250 zł
Zb
Zb ja cały czas mam to se wez
pikusiek
Nad czym tak dumasz ?
Nad czym tak dumasz ?
pikusiek
Sam do dziury wpadnie i się zakopie.
Sam do dziury wpadnie i się zakopie.
Znowu PiS konferencja w radio 1 żenada znowu prezes od kota będzie przemawiał a reszta?PiSdokracja
Znikam na obiad...jeszcze coś tam jest do jedzenia,ale za 4 lata jak Pis wygra to ciężko powiedzieć...może być kit z okien,pietruszka po 50 zł/kg i chleb po 20 zł ale ale ale..bachory dostaną po 500zł...pracodawcy też,ale do rachunku na miesiąc a my,takie zwykłe poloczki prądem odblokowanym też po piźźźździ3 dostaniemy
Z tej bezsilności pierniczą już głupoty rzad nie opowiada za ceny np warzyw czy owoców ale ci co nie maja bladego pojęcia najwięcej pierniczą a pakiet klimatyczny podpisała p Kopacz i to generalnie ich zasługa oczekiwanej podwyżki prądu ale tego to już nie widza
Znowu Kaczyński w radiu.
Czyżby zamieszkał tam na stałe???
Czyżby zamieszkał tam na stałe???
Chyba taknic nie wspomina że emerytom i rencistom nie da 13 emeryturypewnie da rolnikom w postaci dopłat
Wn jesteś medium wróżbita nie potrafisz przewidzieć przyszłości co będzie w radio żeby nie włączać tej stacji
To nie są głupoty bo jeśli 3000 płacą w 2021 to najniższa emerytura 1500 brutto nie wierzę że tyle dołożąjak teraz chyba 1000 zł do ręki nie mają
Słucham Radio Maryja i oni nie mają już takiego parcia na PiS jak kiedyś
Rozwijamy się szybkopewnie za 10 lat samochody nie będą potrzebne tylko samolotyA emeryci pójda do urnwieczności
Doktor.
Muszę słuchać co ten mały dywersant gada.
Czarno widzę te wszystkie obietnice.
............................
Na wiosnę gadali o budowie 2 elektrowni atomowych.
A teraz o tym cisza.
Muszę słuchać co ten mały dywersant gada.
Czarno widzę te wszystkie obietnice.
............................
Na wiosnę gadali o budowie 2 elektrowni atomowych.
A teraz o tym cisza.