Wpisy 3 661 126 – 3 661 225
28 września 2019 22:05 → 29 września 2019 01:43, 100 wpisów
Dopisano wygrane Kaskady - padła główna wygrana w wysokości 250 000 zł !
Muszę jutro jeszcze na powietrzu spożyć i zrobić fotę mojej Linii frontowej w kukurydzy.. Bo już kosza
tomi 77 wiesz co tu jest
https://www.youtube.com/watch?v=yrWyPnl6oHk
https://www.youtube.com/watch?v=yrWyPnl6oHk
Dopisano wygrane Multi Multi - brak głównej wygranej
Dopisano wygrane Lotto - brak głównej wygranej - KUMULACJA !
Dopisano wygrane Mini Lotto - padło 1 x 360 272,10 zł
Dopisano wygrane Ekstra Pensji - odnotowano 1 x EKSTRA PENSJA !
Dopisano wygrane Super Szansa
Dopisano wygrane Lotto Plus - brak głównej wygranej
Kumulacja Lotto: 7 000 000 zł
Pije sąsiad do siąsiada
Fajna jest biesiada
Kiedy naród jest w komplecie
Lepiej jest na świecie
WALDEK KIEPSKI:
Pije tatuś, pije synek
Trzęsie się budynek
Tańczy Paździoch, tańczy Boczek
Choć se plącze kroczek
ARNOLD BOCZEK:
Nie pić nie wypada
Kiedy trwa biesiada
Łupu cupu, Łupu cupu
Party, grill, parada
Fajna jest biesiada
Kiedy naród jest w komplecie
Lepiej jest na świecie
WALDEK KIEPSKI:
Pije tatuś, pije synek
Trzęsie się budynek
Tańczy Paździoch, tańczy Boczek
Choć se plącze kroczek
ARNOLD BOCZEK:
Nie pić nie wypada
Kiedy trwa biesiada
Łupu cupu, Łupu cupu
Party, grill, parada
Poniedziałek, wtorek, środa
Potem czwartek, piątek
Przy sobocie, po robocie
Biesiady początek
HELENA PAŹDZIOCHOWA:
I nadchodzi piękna chwila
Ustawiamy grilla
MARIAN PAŹDZIOCH:
Przyszła pora na kiełbasy
I inne frykasy
FERDEK KIEPSKI:
I niech świat poczuje
Jak Polak grilluje
Łupu cupu, łupu cupu
Niechaj wiedzą c***e
Potem czwartek, piątek
Przy sobocie, po robocie
Biesiady początek
HELENA PAŹDZIOCHOWA:
I nadchodzi piękna chwila
Ustawiamy grilla
MARIAN PAŹDZIOCH:
Przyszła pora na kiełbasy
I inne frykasy
FERDEK KIEPSKI:
I niech świat poczuje
Jak Polak grilluje
Łupu cupu, łupu cupu
Niechaj wiedzą c***e
mam 26 browarów kupione bo jutro sklepy otwarte
Baska miała fajny biust
Ela styl a Kaśka cos co lubie
Ewelina zimna jak lod
Chciała dać... Ale po slubie
Wszystko mógłbym Izie dać...
Ale ona czasem nie chciala brac
Ela styl a Kaśka cos co lubie
Ewelina zimna jak lod
Chciała dać... Ale po slubie
Wszystko mógłbym Izie dać...
Ale ona czasem nie chciala brac
Ponućcie tu sobie
a, ja się rozejrzę-na co by tu postawić,żeby wydusić ze 2zł
a, ja się rozejrzę-na co by tu postawić,żeby wydusić ze 2zł
stać pod kiblem nie wypada gdy u kiepskich jest biesiada
Waldek jak tu bedziesz posłuchaj tej piosenki bardzo smutna,,,,,,,,, Świat według Kiepskich - Pieśń benefisowa
Nie wierzę... 400000? przecież podrozal mini o 20 % więc kto zjadł kasę skoro ludzi nie gra mniej o 20%
witam obecnych
Marian nie chce mi sie,milion liczb przed oczami i w glowie,nie wiem co kreslic?,mialem grac multi na chybil i 10 mini swoje liczby,ale ogolnie dalem sobie spokoj i dobrze ,bo w mini nic bym nie mial
3 661 174. Wojtt
3 661 174. Wojtt nie chyba nie jeszcze nie sprawdzałem dopiero wróciłem z siłki, a co tam u Ciebie trafiasz coś w mini lotka,?
Mialem Ci kiedys opowiedziec o cukrzycy,bo opiekuje sie bardzo blisko osoba z rodziny co na to choruje juz ponad 12 lat i znam ta chorobe chyba lepiej niz nie jeden diabetolog
ostatnio trafiłem w mini 3/5 ale 21,9,2019
3 661 178. Wojtt no tak rozumie, co do cukrzycy, no ja tez dzisiaj wracajac z cmentarza okolo 20 godziny zaszedłem do kolektury i tak na pałę skreśliłem multika na 10/10 i pusciłem na 10 losowań go odrazu a mini lotka miałem do dzisiaj wiec niewysyłałem nic w mini ale z tego co tu widze po liczbach teraz to w mini trafione jest 2/5 i w multika tez 2/10 czyli lipa po całosci, ale gramy dalej
3 661 182. Wojtt wiem ze tak jest dobrze grac bo taki gram jedne numery na kilka losowań co by nielatac co róż i tak tez robię, tak jestem i na tabletkach i na insulinie
Jedyna rzecz do utrzymania tego w ladzie to dieta i zawsze cos slodkiego przy sobie,trzeba mierzyc cukier przed snem,zeby nie spadl przez noc,bo mozna sie nie obudzic
Jak ma sie okolo 100-120 cukru to raczej zawsze powinno sie wziac 1 lyzeczke cukru przed snem jak sie bierze na noc insuline i tabletki
W sumie przy 100-120 cukru mawet do 150 nie trzeba brac tabletek na noc jak sie insuline bierze
3 661 185. Wojtt no niestety no nie mmam przyjemnosc brac to i toczy chce czy nie ito 3 x dziennie,przedtem brałem 4 razy dziennie insuline a 3rodzaje insulin teraz mam juz tylko jeden rodzaj insuliny ale wciaz mieszanke, tak to prawda jest co piszesz no ja jako takiej diety nie trzymam, jak inni poniewaz diete stosuje sie przy jednolitej insulinie, nie przy mieszankach, ale i tak jem mało i niejem wszystkiego naco kiedyś mogłem sobie jeść jak niemiałem tej cukrzycy,
ja niemam takich małych cukrów jak tu piszesz umnie sa wieksze dlatego mam i tabletki i insuline cukier taki jak tu podajesz to 100czy 120 to mam jak pocwiczee na silowni pod chmurka to wtedy mi spada do tylu, dlatego chodze i ćwicze zeby ten cukier spadł, nic nie jadam słodkiego, tak mierze cukier 3 a nawet i 5 razy dziennie, nic nie pije słodkiego , tylko wode
Dobrze robisz jak masz taki wysoki cukier i pocwiczysz,wysilek zawsze go zmniejszy i wtedy spada
Ja mam doczynienia z takim,ze raz ta osoba ma nawet ponad 600 ,ze glukometr juz nie mierzy ,bo tylko do takiego stezenia jest w stanie mierzyc,nie raz jest tak ,ze spada ten cukier do 40 i nie raz byla juz spiaczka i pogotowie przyjezdzalo
i nieurzywam cukru wogole pije wszystko gorzkie, pije wode, kawe inke z mlekiem,lub mleko ods czasu do czasu, jak zachorowałem na ta przekleta chorobe odtstawiłem wszelki frykasy,niewolno mi jesc pieczywa jasnego, pierogów, kopytek, frytek ,nic smarzonego tylko gotowane,nawt ziemniaków makaronów jablek słodkich marchewki gotowanej tylko surowa, ia jem duzo sałaty pomidory, ogorki, itd , wojt ja własnie mam tgakie cukryu jak tu teraz piszesz na czczo powinnem miec 99mg cukru a ja na czczo mam 279mg, w poludnie nieraz dochodze nieraz i do 398mg a ,popłudniu nieraz i tez mam 589mg , nieraz i 600 też n
nieraz na glukometrze pojawia sie taki komunikat H1 czyli przekroczenie tej 600mg cukru i wtedy trzeba juz wezwać pogotowie m nieraz mam tez tak ze spada mi cukier do np 60mg,wtedy zaczyna mnie czepać i trzaść wtedy musze szybko coś zjesć słodkiego aby podnieść cukier do tych 100/150mg, i naczej tak jak mowisz śpiaczka wystepuje, dlatego staram sie niedopuszczać do takiego stanu , nieraz jest lepiej miec troszke wyzszy cukier niz za niski i zapaść w śpiaczke, dlatego tez i trzeba odrzucić inne używki typu alkohol czy i papierosy
a czy ta osoba która sie opiekujesz spozywa alkohol lub pali papierosy
Wiem ,ze wlasnie takie cos sie wyswietla na glukometrze h1 przy wysokim cukrze
Wie.,ze jak cukier jest wysoki lub niski to telepie,jak jest wysoki to duzo energi ma czlowiek ,niski cukier to sennosc i brak sil
ddokladnie wszystko gotowane i musi jesć duzo ryb najlepiej śledzie w occie lub w oleju, ja jak mam juz stan glukometru H1 to podaje wieksza ilosc jednostek insuliny sobie aby zbić ten cukier , przedwszystkim trzeba jesc duzo zieleniny, nie nie niemam gensuliny R,i M ja jeestem na insulinie polhumin mix 3 teraz przedtem mialem polhumin mix 4, polhumin mix5, i polhumin mix6, polhumin R
3 661 204. Wojtt 2019-09-29 (01:04) ND
Ja slyszalem tylko o gensulin R i M i Atrapid R i M
nie ja takich insulin nieznam, no lekarze diabetolodzy przypisuja rózne te insuliny wiec za tym nienadorzysz , no j amam od poczatku takie insuliny podawane ai teraz mizostawili ł lekarz tylko ta polhumin mix3 bo tylko ta sie sprawdzaw moim przypadku, co do glukopchage tez miałem to juz namnie niedziala, mialem to kiedyś teraz lece na tabletkach sofior 1000, glikada, symazide MR, doxar,
Ja slyszalem tylko o gensulin R i M i Atrapid R i M
nie ja takich insulin nieznam, no lekarze diabetolodzy przypisuja rózne te insuliny wiec za tym nienadorzysz , no j amam od poczatku takie insuliny podawane ai teraz mizostawili ł lekarz tylko ta polhumin mix3 bo tylko ta sie sprawdzaw moim przypadku, co do glukopchage tez miałem to juz namnie niedziala, mialem to kiedyś teraz lece na tabletkach sofior 1000, glikada, symazide MR, doxar,
Nic sie na to nie poradzi z cukrzyca mozna normalnie zyc tylko trzeba sie pilnowac
Ja sobie zlowie od czasu do czasu i sam zrobie ,nie smaze tylko zapiekam wczoraj szczupak siadl.duzy
3 661 209. Wojtt
a zaraz ta insulina atrapid R i M to mi kiedyś pisał kuzyna syn z niemiec ze jego kolega tam coś takiego bierze w niemczech i tez pytał sie mnie czy by mi lekarz niemugł by zmiemnic na taka insuline bo wtedy on by mi taka insuline przywiuzł z niemiec ,ale idz do lekarza i powiedz mu o zmianie insuliny na inna to zapyta sie kto pana leczy ja czy lekarze niemieccy,
a zaraz ta insulina atrapid R i M to mi kiedyś pisał kuzyna syn z niemiec ze jego kolega tam coś takiego bierze w niemczech i tez pytał sie mnie czy by mi lekarz niemugł by zmiemnic na taka insuline bo wtedy on by mi taka insuline przywiuzł z niemiec ,ale idz do lekarza i powiedz mu o zmianie insuliny na inna to zapyta sie kto pana leczy ja czy lekarze niemieccy,
niemczech sa inne insuliny i sa przedewszystkim za darmo , i podobno sa
lepsze niz te stosowane tu w polsce, kuzyna syn tez pytał mnie jaka
insuline biore, bo ten jego kolega i cała jego rodzina choruja na
cukrzyce, wiec mu powiedziałem on to przekazał koledze to ten niemiec sie
wysmiał z tej mojej insuliny i powiedział mi ze on polhumin mix3 brał 20
lat temu w niemczech
lepsze niz te stosowane tu w polsce, kuzyna syn tez pytał mnie jaka
insuline biore, bo ten jego kolega i cała jego rodzina choruja na
cukrzyce, wiec mu powiedziałem on to przekazał koledze to ten niemiec sie
wysmiał z tej mojej insuliny i powiedział mi ze on polhumin mix3 brał 20
lat temu w niemczech
nie no mi w szpitalu powiedzieli lekarze ze musze jesc duzo, śledzi w oleju, zero alkoholu i fajek, ja nie pije alkoholu i niepale wiec z tym sie niemartwie, co do śledzi takich to uwielbiam te rybki,i jak sie nieraz dosadze do takiego słoika to potrafie opchnać cały za 1 zamachem chociarz mnie póżniejj po nich muli trocheale jem
Arczi nie wiem ile kosztuje w Polsce atrapid ?normalnie,,,,bo dla seniora za darmo byla ta insulina
Arczi moim zdaniem sledzie w oleju to nie za bardzo,podnodza cukier i olej nie zdrowy jest,raczej tylko tunczyk i ryby w wodzie BEZ oleju
3 661 216. Wojtt nie no ja tez niewiem ile coś takiego kosztuje tu w polsce ale w niemczech sa inne stosowane insuliny jak tu w polsce, a ja niejestem jeszcze seniorem, wiec za wszystko musze płacić niestety tu jest polska nie niemcy ale w niemczech, holandi , szwecji, angli wszystkie leki plus insulina jest za darmo dla diabetyków,moji koledzy którzy mieszkaja wtamtych państwach wiele razy mi moówili ze gdybym żył w tamtych panstwach to bym miał te leki zadarmo ta ksamo jak całe oprzyzadowanie czyli glukometry igły, do wstrzykiwaczy i wstrzykiwacze, tu iestety wszystko jest za kase
Arczi powiem Ci jedno zrezygnuj z tych ryb w oleju Ty przy takim cukrze nie mozesz spozywac zadnego oleju
3 661 221. Wojtt wiesz ja lubie śledzie w oleju ale jem ich teraz mniej ostatnio coś juz mi sie przejadły teraz głownie lece na kaszy gryczanej bo ona niepodnosi cukru i mi tez bardzo smakuje, od czasu do czasu jakiś ryz gotowany, do tego surowa marchewka kapusta kiszona groszek itd.jakiś paprykarz szczecinski i ogórek do tego kiszony