Wpisy 3 577 264 – 3 577 363
23 maja 2019 22:11 → 23 maja 2019 23:59, 100 wpisów
A miało być?
jak jeden to
Zgadnijcie kto
Krysia z gazowni dziś nie grała
Już szybciej jej mąż
Arczibalik73za wyczucie choć późno podałam liczby arczibalik73 masz Dobre wyczucie
Nekla ?
4 minuty doliczyli
Dopisano wygrane Lotto - padło 1 x 18 504 558,20 zł
Dopisano wygrane Lotto Plus - brak głównej wygranej
2-0
Bez przesady
Dopisano wygrane Multi Multi - brak głównej wygranej
Dopisano wygrane Mini Lotto - padło 1 x 312 502,30 zł
Dopisano wygrane Ekstra Pensji - brak głównej wygranej
Dopisano wygrane Super Szansa
Mini Lotto - 1 x 312 502,30 zł
no i powinieneś się wstydzić -- bo Polacy nie gęsi i swój język mają
W Lotto mam 2/6
W Lotto Plus 2/6
W Mini mam 2/5
Krzysztof nie popisuj się, bo nie masz czym
I na moje w MM mam 4/7
Zamiast grać moje stawka x 10 to zagrałem Zbigniewa
Arczi miałeś rację grać swoje a nie czyjeś
4/7 to 6 zł x 10 to 60 zł.
Minus 25 na czysto 35 zł
Minus 25 na czysto 35 zł
KUMULACJA LOTTO ROZBITA.
Sebastian, mnóstwo razy było pisane by nie wierzyć liczbom podawanym na czacie. Nie wierz żadnym zestawów, mapkom i ststystykom. Statystyki są złudne. Tylko mądrość i intuicja jak Wielce Szanownego Maginero, przed którym chylę czoło. Adminie, podam link o os ustach pewnych gier.
Tak
Nie było we mnie ogromnej energii, ale była wiara i intuicja, że wszystko dobrze się skończy.
Jest coś takiego, jak intuicja i wewnętrzny ukryty głos, chyba czasem warto tego posłuchać.
makinero racja warto
Warto też robić to, co się lubi i otaczać się ludźmi, którzy nie zazdroszczą, nie oszukują i zawsze stoją za nami! Prostota... w sercu i działaniu przynosi szczęście.
3 577 256. Henryk9 co chcesz dobry film ogladnij sobie to co Pasko podał i jeszcze nastepny filmik ja ogladałem to i powiem CI ze coś w tym jest prawdy tez, bo takie wrózki ciagna kase od ludzi, a z tego co wiem to osoba która wrózy niepowinna za to wrózenie pobierać zadnej oplaty, to jest niewskazane w magji, osoba która okresla sie wrózbita i bierze za to kase nigdy niemówi CI prawdy tylko opowiada bzdury i to co chcesz usłyszec i w dodatku za twoje cieżko zarobione pieniadze, kiedys byłem w takiej sytuacji, spotkałem na drodze cyganke , która poprosiła mnie o kilka złotych, odmówiłem jej bo niemiałem zeby jej dac, miałem tylko na bilet na autobus do domu, wtedy ona powiedziała do mnie pewne słowa po cygansku z taka złoscia jakbym jej nie wiadomo co zrobił widziałem w jej oczach wsciekłosc, powiedziało to w swojej gwarze nie po polsku , zanim odeszła usłyszała odemnie w swojej gwarze romskiej,uwazaj aby sie tobie to nie przytrafiło,gdy usłyszała to odemnie , nagle spuściła z tonu i zbladła aż i zapytała mnie po polsku już czy chce aby mi powrózyła , odpowiedziałem za ile? odpowiedziala ze za 20zł wtedy powiedziałem jej ze ja jestem tanszy i moge jej powrózyc za 2zł i wybuchłem śmiechem, owa cyganka była zdziwiona skad ja znałem odpowiedz na jej przeklenstwo i w dodatku w jej gwarze? dlatego spuścila z tonu zaraz i przytym nagle zbladła, owa cyganka niewiedziała ze ja jako mały chłopiec jedziłem kiedys na opolszczyzne do rodziny swojej tam mieszkali cyganie którzy mieszkali kolo mojej cioci,gdy tam przyjezdzałem oni zawsze do mnie przychodzili, zebym wyszedł na dwór pobawić sie z nimi, miałem wśród nich kolezanki,kolegów , oni mnie czesto zabierali tez na swoje tzw. wariete jak ja to nazywam, czyli tance hulanki przy ognisku, i spiewy, bardzo spodobała mi sie ich kultura romska, były tez starsze cyganki ,ktore nie raz mi wróżyły i calkiem za darmo, nie za kase,jako łepek tez uczyli mnie powiedzonek po romsku, choć teraz juz nie pamietam tych słowek, ale wtedy tej napotkanej pseudo cygance odpowiedziałem własnie w jej gwarze i po cygansku , zeby uwazała ze by to ja to nie spotkało, dlatego ona na ta tzw, odpowiedz odemnie zbladła chyba zrozumiała ze nie trafiła na kogos głupiego i kogoś kto zna jej jezyk,
Makinero to mi się podoba
Arczi a wiesz co to znaczy po romsku odziamandziur ?
Arczi a wiesz co to znaczy po Romsku WW1 ?
Ja też znam język cygański spoko
Arczibalik73, zgadzam się z Tobą. W pełni zgadzam się z Makinero. Nie czas i miejsce na to by podawać tutaj przykłady. Dla niektórych mogą być bajka. Mogą się śmiać. Nie bede z nimi polemizowal.Chce podać kilka przykładów z życia. Warto posłuchać.
lubie jak cyganie śpiewaja i tańcza jak pokazuja swoja kulture innym mieszkancom miast, nie lubie tylko ich wtedy jak wszczynaja awantury i kradna, ale tak to sa spoko, według mnie są, co roku jezdiłem tam do cioci i co roku sie spotykaliśmy , pewnego razu przyjechałem do cioci do tego miasta i sie zdziwiłem bo nikogo ze swoich znajomych z dzieciństwa juz nie spotkałem z cyganów dowiedziałem sie tylko ze wszyscy cyganie romowie wyjechali do niemiec za chlebem, powiem wam ze gdy mieszkali CI tam romowie w miescie było jakioś bardziej wesoło gdy zas wyjechali w miescie odczólem taki smutek trochę, miałem kolege ktorego ojciec był cyganem a mama góralka, jakbyscie go zobaczyli, nigdy byscie niepowiedzieli ze to jest cygan, rom, nie był do cyganów w zaden sposób podobny, a posługiwał sie troche po polsku, po romsku z nutka góralska, ja zawsze sie z tego śmiałem z tej jego gwary,a on sie Śmiał z mojego jezyka POLSKIEGO
K84, podał przykład, że dał zebramowi 20 zł. Kiedyś dałem Romce kilka złotych. Spotkało mnie szczęście.
Wojtt, nie Cyganów, a Romów. To znaczy, że nie jesteś człowiekiem.
Dokończę jutro. Popatrzcie jak piękne były typowania na Portalu w porównaniu z Goldenlotto. Pewnie ktoś powie, że Kubraczki tak typowaly? Wojtt, z całym szacunkiem do Twojej Osoby ( chyba jesteś spod znaku Barana). Mówisz, że nie lubisz Romów. Ja nie lubię donosicieli, a jeszcze bardziej brzydze się osobami, które donosy odbierają.
Sebastian M pytałes o te słowo juz to gdzies słyszałem ale teraz nieodpowiem CI na to pytanie poniewaz po 1 nie pamietam, juz teraz zabardzo nic z tego jezyka bo sie na codzien z nikim nim nie posługuje , z kolegami o kolezankami cyganami nie mam juz kontaktu, takiego jak kiedyś dawniej,zostały po nich tylko miłe wspomnienia z dzieciństwa jakieś tam, pamietam tylko z tego jedno nazwisko a mianowicie MIRGA, ale to bardzo popularne jest nazwiskjo wśród nich
3 577 333. Henryk9 2019-05-23 (23:13) Wygra ten, kto na wygraną
Trzeba szanować każdego Człowieka.
tak niewarzne kto jaki jest szacunek nalerzy sie kazdemu, i niepowinno byc podziałow na gorszych i lepszych, bo wszyscy jesteśmy tacy sami, nie liczy sie nasz wyglad, jezyk czy kolor skóry, a liczy sie nasz charakter i serce, i kto jaki jest, dlatego szanujmy innych i badzmy tolerancyjni, a kanibalów z tego wykluczam jedynie,i zabujców
3 577 333. Henryk9 2019-05-23 (23:13) Wygra ten, kto na wygraną
Trzeba szanować każdego Człowieka.
tak niewarzne kto jaki jest szacunek nalerzy sie kazdemu, i niepowinno byc podziałow na gorszych i lepszych, bo wszyscy jesteśmy tacy sami, nie liczy sie nasz wyglad, jezyk czy kolor skóry, a liczy sie nasz charakter i serce, i kto jaki jest, dlatego szanujmy innych i badzmy tolerancyjni, a kanibalów z tego wykluczam jedynie,i zabujców
Henryk9 proste ,ze tez sie brzydze donosicielstwem,wychowalem sie w takim srodowisku,ze jak ktos doniosl to wiesz co dalej sie dzialo
Henryk czasami pracuje,ale ogolnie nie za czesto na jakis duzych wysokosciach
Kiedys pewna Romka chodzila i zebrala o jedzenie albo kase,moj dziadek dal jej jedzenie ,a ona wyrzucila na dole klatki to wszystko ,sa ludzie i ludzie Henryk,ja osobiscie nie przepadam za nimi
Wojtt, nie do Ciebie była aluzja o donoicielstwie. Ten kto chciał, zrozumieć moja wypowiedź, zrozumiał. Tu, na tym portalu jest wiele osobników obojga płci, którzy denuncjuja do pewnego osobnika, a ten im wierzy. Na podstawie tych donosow podejmuje błędne decyzje.
w starozytnym Rzymie jak złapano złodzieja to mu rekę ucinano, a unas sie takiego wsadza do wiezienia gdzie za dobre spawowanie wychodzi po 2 miesiacach odsiatki i gdzie tu jest sprawiedliwość? a wiecie dlaczego tak jest u nas bo lekarze orzecznicy w zus by mieli za duzo roboty, a zus by niemiał kasy na tyle na renty dla tych ludzi uznawanych za inwalidów,i tu jest pies pogrzebany
Cyganie siedza calymi dniami pod blokiem nic nie robia,chlopy potezne ,a do roboty zaden nie pojdzie tylko liczy na opieke spoleczna i rozne socjalne,zeruje tylko na nas WSZYSTKICH i na naszym panstwie
Arczibalik73, ileż wykonano wyroków śmierci na niewinnych osobach? A co było z Komenda, który odsiedzial 18 lat?
Co tu duzo gadac znam cyganow juz od bardzo dlugich lat ich zycie wyglada tak samo ,pod blokiem lub na ulicy ,spaceruja i tylko sie usmiechaja ,nigdy zaden nie pracowal zdrowe chlopy dlaczego Panstwo Polskie musi utrzymywac taka mniejszosc narodowa ,ktora nie kiwnie palcem nawet zeby pojsc i zarobic cos?
3 577 342. Wojtt skas to znam, oczym piszesz prawdziwy glodny nigdy nie odmówi strawy żadnej,natomiast wyzyskiwacz i naciągacz zrobi to z premedytacja, niedość że sie zlitujesz i dasz mu jedzenie to on to albo zostawi na parapecie półpietra albo wychodzac z bloku wyrzuci do kosza, a jak prosi to głownie o pieniadze, ja uważam że jesli ktoś jerst naprawde głodny to powinien wziąść to co mu ktoś daje z czystego serca, i se tym cieszyć ze wogóle coś dostał, a nie żadac kasy tylko, bo kasa na ulicy nielezy , trzeba sie ciezko napracować zeby ja zdobyć, a nacigacze patrza jak tu i na kim szybko zarobic najłatwiej jest
Marchwicki nie był wampirem. Został skazany na karę śmierci. Jan A.przebywal w areszcie jako poxejrzany o, abojstwo Stefanii M. Sprawca okazał się kto inny. Został skazany na kare śmierci. To ostatnia ara śmierci jaka została wykonana w Polsce /1978/
Ktos zaraz powie ,ze taka ich mentalnosc ,ale to jest zenada calego systemu ,kop w dupe i zapier.bo zdrowy ,a Polacy bez reki nawet rety z zusu nie dostana bo zdrowy i zdolny do pracy
Dzisiaj nawet 2 zl nie wygralem,ale jak wygram konkretna kase to bede jak Ci cyganie,wiec pewnie nigdy to nie nastapi
3 577 348. Wojtt to tez jest prawda co piszesz, ale ja jak pamietam moji znajomi cyganie pracowali nie chodzili bezczynnie a pracowali głownie w instytucji oczyszczania miasta, pamietyam kosili trawniki, zamiatali ulice itd, pamietam tego mojego kolegi mama pracowała w skupie butelek ta góralka a ojciec jego na budowie gdzieś nie leniuchowali ,oj tak kara śmierci by sie tu w polsce przydała bardzo szkoda ze jej juz niema,tych wszystkich zabujców niewinnych istot by napewno dosięgla wtedy by nie bylo zwyrodnialców róznych , jakby wszystkich co sadzaja do wiezienia i tych pedofilów zabojców unicestwiali,to by była jedyna sprawiedliwosc
Dużo ładnych typowan było dzisiaj na portalu. Niektórym z nich nie dane było napisać z pewnych powodów, tu ww.
Był czat z Adminem. Cóż ciekawego napisał oprócz podanego linku?Pewnie przyjmował paszkwile?
Pochwalcie się, ile osób z portalu wygrało większe kwoty dzięki temu portalowi?
Bo tam maja wiecej duzo wiecej kasy z zasilkow niz jak by w Polsce mieli zarobic
Pamiętacie Portalowicza, który opublikował na swoim profilu kupon lotto na dzisiaj, z dopiskiem."perelki online"?