Wpisy 3 460 507 – 3 460 606
9 stycznia 2019 15:03 → 9 stycznia 2019 16:35, 100 wpisów
Cześć pracuje blisko 1.5 roku w firmie, a teraz od nowego nie przedłużli umowy. Co robić ? A jak się wywale albo coś mi się stanie.
Coś na typowania nie mogę się zebrać, bo przeważnie przegapie i tylko w kilku byłem.
Krzysztof jak tak rzeczywiście jest to jak najszybciej zarejestruj się w biurze pracy odrazu masz ubezpieczenie zdrowotne Ty jak i twoja najbliższa rodzina czyli żona jak nie pracuje i twoje dzieci..
Chociaż po ustaniu zatrudnienia tochyba i tak przez miesiąc masz ważne ubezpieczenie zdrowotne ale warto spytać i to potwierdzić..
Krzysztof c, jeśli ss zarejestrowany na lotto.pl i na MULTIPASKO, nie martw się o emeryturę. Zagaj dzisiaj w E. P.stawka 10, problem z głowy.
Albo wyślij Multi Multi 10/10 z plusem, stawka 10: 3,19,29,43,46,49,59,61,63,80
3 460 533. Forsami witam pozwolcie ze sie wtrace wto co tu piszecie, co do krzysztofa to prawda ubezpieczenie zdrowotne jest jeszcze wazne po zakonczeniu pracy przez kolejny miesiac z dniem zakonczenia pracy jak najszybciej zarejstruj sie w PUP tam zostaniesz ubezpieczony, co zas tyczy sie twojej rodziny to niewiem ale podejrzewam zew ich to niedotyczy, bo to nie oni stracili pracem tylko Ty, i tylko tobie przysługuje ubezpieczenie
3 460 531. krzysztof c jak bedziesz sie rejstrował w posredniaku zapytaj przy rejstracji czy tez takie ubezpieczenie przysługuje twojej rodzince czy nie, niewiem jak teraz jjest z tym zubezpieczeniem dla rodziny, bezrobotnych, czy tez ich to obejmuje bo niewiem czy sie cos niezmienio w tych teraz przepisach, bo kiedys takniebylo, ja juz troche nie siedze w tych przepisach wiec niwiem dokladnie, bo moze i cos sie zmienilo, ale niechce wprowadzacc cie w bład, dlatego uwazam ze najlepiej jak dowiesz sie w PUP czyli urzedzie pracy, sam kiedys w tej instytucji pracowałem przy rejstracji ludzi , a przepisy sie tez co roz zminiały, i bywało roznie co do ubezpieczenia całej rodziny bezrobotnej osoby pozostajacej bez stosunku pracy, to niewiem nic aby posredniak ubezpieczał no bezrobotnego sie ubezpiecza z dniem rejstracji w PUP
3 460 528. krzysztof c 2019-01-09 (15:06)
Cześć pracuje blisko 1.5 roku w firmie, a teraz od nowego nie przedłużli umowy. Co robić ? A jak się wywale albo coś mi się stanie.
krzysztof 1 pytanie jakie mi sie nasówa to czy dostałes swiadectwo juz pracy z tego zakladu czy nie?
jesli dostałes to udaj sie PUP i sie zarejstruj jako osoba poszukujaca pracy, i tam odrazu zostaniesz ubezpieczony, jesli zas nie dostałes jeszcze swiadectwa pracy i nadal pracujesz w zakladzie i nikt ci nic niemowi , to znaczy ze bedziesz miał umowe przedluzona dalej, mozesz tez podejsc do zakladu do HR czyli tzw, kadr i zapytac co zamierzaja zrobic i czy bedziesz miał przedłuzona umowe i o prace, nieraz tak jest w zakladach ze pracodawca nie daje dalszej umowy zaraz po ustaniu tej ktora ustała w danym dniu, nieraz jest ze przedłuzaja nadal ta umowe tylko po jakims czasie, chodzi ze w tych biurach i Hr maja taki nieraz burdel ze szkoda gadac, warto zawsze jest podejsc do HR i zapytac co zamierzaja nadal, czy umowa zostanie przedłuzona na dalszy okres czy nie, ? ale podejrzewam ze jezli nie dostałes swiadectwa pracy to dostaniesz nadal umowe dalsza tylko z opoznieniem, moze tygodniowym, zaklad musi to zrobic do 7 dni roboczych, a co do ubezpieczenia to dopoki pracujesz jestes ubezpieczony ja CI zecze abys nadal pracował do poki mozesz tylko,
krzysztof 1 pytanie jakie mi sie nasówa to czy dostałes swiadectwo juz pracy z tego zakladu czy nie?
jesli dostałes to udaj sie PUP i sie zarejstruj jako osoba poszukujaca pracy, i tam odrazu zostaniesz ubezpieczony, jesli zas nie dostałes jeszcze swiadectwa pracy i nadal pracujesz w zakladzie i nikt ci nic niemowi , to znaczy ze bedziesz miał umowe przedluzona dalej, mozesz tez podejsc do zakladu do HR czyli tzw, kadr i zapytac co zamierzaja zrobic i czy bedziesz miał przedłuzona umowe i o prace, nieraz tak jest w zakladach ze pracodawca nie daje dalszej umowy zaraz po ustaniu tej ktora ustała w danym dniu, nieraz jest ze przedłuzaja nadal ta umowe tylko po jakims czasie, chodzi ze w tych biurach i Hr maja taki nieraz burdel ze szkoda gadac, warto zawsze jest podejsc do HR i zapytac co zamierzaja nadal, czy umowa zostanie przedłuzona na dalszy okres czy nie, ? ale podejrzewam ze jezli nie dostałes swiadectwa pracy to dostaniesz nadal umowe dalsza tylko z opoznieniem, moze tygodniowym, zaklad musi to zrobic do 7 dni roboczych, a co do ubezpieczenia to dopoki pracujesz jestes ubezpieczony ja CI zecze abys nadal pracował do poki mozesz tylko,
jest tu ktos wogole na czacie jeszcze oprocz mnie
no obserwatorów 25 a ja tu niewidze zeby ktokolwiek cos pisał o jest jedna osoba milan1980 witaj
spokojnie nie uciekajcie ze stronki przeze mnie nie bedzie dlugich wypracowan z mojej strony, to były tylko odpowiedzi na zadene pytanie przez krzysztofa c, mam nadziejeze to przeczytał zanim zszeedl ze stronki czatu
W miejscowości Rzeszów padła wysoka wygrana w zdrapce MÓJ PIERWSZY MILION
Zobacz szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
Zobacz szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
dobra lece zerknac sobie na liczby MM jak chodza