Wpisy 3 358 137 – 3 358 236
23 września 2018 01:00 → 23 września 2018 08:43, 100 wpisów
Z czym ?
Z Jolą?
Ja chyba ten sam sposub ale gralem na 6/6 i zawsze 5/6 dzisi muwil bym gral na 5/5 rzeczywiscie wlazla cala
Do jutra
Zespół Delbrücka to patologiczna zdolność do wprowadzania innych osób w błąd, kłamania, przeinaczania faktów, opowiadania zmyślonych historii przy jednoczesnym stawianiu własnej osoby w bardzo dobrym świetle.
Zespół Delbrücka, nazywany jest inaczej mitomanią, pseudologią oraz kłamstwem patologicznym. Jest to patologiczna zdolność do kłamania, wprowadzania innych osób w błąd, zmyślania czy zatajania prawdy. Osoby chore przedstawiają historie, które tak naprawdę nigdy nie miały miejsca.
Przyczyny mitomanii cały czas są poszukiwane. Kłamstwo patologiczne może być następstwem przebytych chorób organicznych mózgu, mowa tutaj o np. zapaleniach, urazach bądź uszkodzeniach. Wymieniane są także wrodzone właściwości psychopatyczne osoby chorej. Niektórzy pacjenci poprzez kłamstwo patologiczne chcą zwrócić na siebie uwagę, przez co czują się dowartościowani i pewni siebie.
U osób dorosłych zespół Delbrücka, dość trudno zdiagnozować. Pacjentom udaje się opowiadać różne, nieprawdziwe historie (może to prowadzić do uzależnienia psychicznego) jednak z czasem są oni rozpoznawani przez otoczenie. W większości przypadków mitomani to osoby o bardzo rozchwianej psychice, które za wszelką cenę chcą znajdować się w centrum zainteresowania.
JAK NIEMA JESTEM JUZ
Kurczę ten czy przyciąga coraz to większe czubyCo jeden odejdzie drugi zaraz go zastepuje
Jadę zaraz..przu okazji do swojego Miasta...Dębicy..i celowo..zajadę..na kolekture..przy..Cp..e.nie...ciekawe..czy będzie foch..terminal..zepsuty..czy..coś..innego bo tym tumokom..się..niechce..obsługiwać..to takie.kity..żeniom.to już tradycja..mam zagrane..już u siebie..na dzisiaj..to mi tam średnio..zależy
Cześć
Doktor po co będziesz lepił bałwana?
Staniesz na dworze i będzie gotowy
Tylko oczy posmaruj węglem a nos szminką
Staniesz na dworze i będzie gotowy
Tylko oczy posmaruj węglem a nos szminką
Szminkę pożycz od Joli a węgiel od Sancho Pansy
Forsami
Dziś niedziela
Dziś niedziela
Także doktorku nie musisz nic lepić
Już jesteś ulepiony jak talala