Wpisy 3 257 915 – 3 258 014
9 czerwca 2018 09:45 → 9 czerwca 2018 13:19, 100 wpisów
zag zeby kupić to ts by musiał dać coś wygrać,a on mnie nie lubi ostatniosame klepcie daje
sami widzicie co się dziejebonus zlikwidowany, promocję rzucili jako kiełbasę a prezenterzy występują jako soliści
https://sphoto.nasza-klasa.pl/53131998/16105/other/std/2c024b6ca5.jpeg
Dzień dobry,
Dzień dobry,
zaq ja mam takie mini z chybika 3,4,15,21,31 na 3 losowania nic w ty roku w mini
nie wiem jak te mini ugrysc i wiecej zakaldow lub 1 na pare losowan i nic
gryksio ja lece chybik bo ni widze tego cy wy zawsze skresle lipa a chybik cos tam da czasem
sebol typowana 10 oraz 8 z typowana 5 i zdaje sie z typowanych cos z 2 liczby i 1 jakas z innej paki
4k wkracza wiec zwykle Benda taniec za 200zl może kupi sie niedługo tv
Euro ciągle 385 milionów dlaczego kumulacja nierosnie
Robrerttt jeszcze te losowanie co będzie I muszą ja rozbić tak jest z EJ
Witam wszystkich u mnie na działce gorąco ale to nic zimne piwko załatwia sprawę moja piątka na 14 to 4,6,10,12,53 pozdrawiam
każdy z nas ma pasję jednak
czasem musi być po prostu cierpliwy, żeby ją odkryć
czasem musi być po prostu cierpliwy, żeby ją odkryć
Niby nic 1x6 w keno z trafił 4/6 wpadło na wysłanie lotto będzie i wezmę 1xkeno ale to później jak dotrę do celu miłego pa
wywołuje naprzemienne stany napięcia, pobudzenia (przed grą) i ulgi (podejmując grę 0 które z czasem zyskują charakter automatyzmu. Zniekształcenia poznawcze (np. przekonanie, że dzisiaj jest szczęśliwy dzień i na pewno wygra), trudności decyzyjne przeznaczę na granie tylko określoną kwotę) oraz ciągle zmieniające się myślenie na swój temat (od jestem najlepszy, do jestem do niczego) powodują, że hazardzista staje się coraz bardziej zagubiony, izoluje się od otoczenia, by ostatecznie w osamotnieniu pogrążać się w otchłani nałogu. Patologiczny przebieg procesów rozwijających się w życiu gracza (pogłębiające się różne problemy) prowadzi do powstania schematów, które określa się jako psychologiczne mechanizmy uzależnienia.
Uzależnienie od hazardu nie zaczyna się nagle pewnego dnia. Ma charakter postępujący i własną dynamikę. Nieleczone prowadzi do poważnych szkód i ostatecznie może spowodować śmierć (choroby krążenia, samobójstwa). Zmiany w funkcjonowaniu nałogowego gracza dotyczą zarówno strony fizycznej, psychicznej, jak i jego społecznych interakcji. Uzależniona osoba ma coraz mniejsze poczucie wpływu na własne życie, sama siebie nie rozumie i uważa, że inni również nie pojmują, co się z nią dzieje
Aby osiągnąć psychiczny dobrostan, człowiek wykonuje różne czynności, np. uprawia sporty, spotyka się ze znajomymi, rozwija zainteresowania, podróżuje, czyta, gotuje, flirtuje czy uprawia seks. Każda z tych aktywności wymaga pewnego wysiłku i czasem, aby poczuć się dobrze, człowiek musi się trochę natrudzić. Niektórzy znajdują inny sposób na lepsze samopoczucie, np. alkohol, leki, hazard. Dla części z nich okazuje się to dominującym sposobem radzenia sobie z problemami
R3 wszystko jest uzależnieniempijesz,palisz,kupujesz,pracujeszZ gra jest tak że jak masz nad głową jeszcze dach to jest okna totka nie ma systemu musisz trafić w dzień i tyle
http://www.uzaleznieniabehawioralne.pl/hazard/jesli-grasz-w-totka-twoje-dziecko-polubi-hazard/
Na stany depresyjne idealny jest kolor żółty i różowy. Wystarczy przystroić swoje otoczenie np. kwiatami w tych barwach i natychmiast radość i uśmiech powinien zagościć na waszych buziach
Idealnym kolorem do terapii odchudzających jest niebieski. Zatem jeśli chcecie skutecznie pozbyć się wagi zalecam jadać na niebieskich talerzach i otaczać się tą barwą wszędzie (łącznie z lodówką
Jeśli natomiast czujecie niedobór energii po przebudzeniu lub duże zmęczenie w ciągu dnia, otaczajcie się pomarańczowymi barwami. Pomoże Wam to odzyskać witalność i chęć do działania
NIEBIESKI świeżość, przestrzeń, spokój
Kolor ten ze względu na swe wychładzające właściwości, idealnie sprawdza się na lato
Kolor ten ze względu na swe wychładzające właściwości, idealnie sprawdza się na lato
Nocne zgrzytanie
Ludzie zaciskają i zgrzytają zębami zupełnie nieświadomie w trakcie dnia i nocy. Jednak aktywność nocna stanowi większy problem, gdyż odbywa się bez kontroli świadomości. (Bruksizm zaliczany jest do parasomnii niepożądane zjawiska występujące podczas snu
Ludzie zaciskają i zgrzytają zębami zupełnie nieświadomie w trakcie dnia i nocy. Jednak aktywność nocna stanowi większy problem, gdyż odbywa się bez kontroli świadomości. (Bruksizm zaliczany jest do parasomnii niepożądane zjawiska występujące podczas snu
Bruksizm, szczękościsk oraz zgrzytanie zębami
Bruksizm to podświadome zaciskanie i zgrzytanie zębami. Podczas dolegliwości związanych z tą chorobą dochodzi do wzmożonego napięcia mięśni żwaczy odpowiedzialnych za prawidłowe ruchy żuchwy
Bruksizm to podświadome zaciskanie i zgrzytanie zębami. Podczas dolegliwości związanych z tą chorobą dochodzi do wzmożonego napięcia mięśni żwaczy odpowiedzialnych za prawidłowe ruchy żuchwy
Jeśli aktywność żwaczy jest zbyt duża, prowadzi to w następstwie do silnego zaciskania zębów i ich tarcia. Choroba ta jest więc przyczyną starć koron zębowych, pękania szkliwa, a także zmian zwyrodnieniowych w stawach skroniowo żuchwowych. Bruksizm niszczy zęby. W efekcie wzmożonego zaciskania szczęk i zgrzytania odsłaniają się szyjki korzeni zębowych, co sprawia, że zęby łatwiej ulegają próchnicy
Wiele osób, które cierpi na ciągłe bóle głowy uważa że ma migrenę. Około 80% z nich nie zdaje sobie sprawy z tego że ma bruksizm
Przyczyny
Do głównych przyczyn zalicza się przede wszystkim:
nadmierny stres i predyspozycje do jego rozładowania poprzez zaciskanie szczęki lub zgrzytanie (statystyki mówią że w ten sposób odreagowuje stres około 60% dorosłych i 30% dzieci)
wady zgryzu, źle wyprofilowane wypełnienia, wadliwie ukształtowane powierzchnie koron oraz braki zębowe (zęby kontaktują się ze sobą w nieprawidłowy sposób)
zmiany w stawach skroniowo-żuchwowych
osobowość lękowa
tłumienie złości i innych emocji
wzrost aktywności bioelektrycznej w czasie snu (tzw. zaburzenia wzbudzenia)
nawykowe, długotrwałe żucie gumy lub żucie jednostronne
zaburzenia ośrodkowego układu nerwowego
Do głównych przyczyn zalicza się przede wszystkim:
nadmierny stres i predyspozycje do jego rozładowania poprzez zaciskanie szczęki lub zgrzytanie (statystyki mówią że w ten sposób odreagowuje stres około 60% dorosłych i 30% dzieci)
wady zgryzu, źle wyprofilowane wypełnienia, wadliwie ukształtowane powierzchnie koron oraz braki zębowe (zęby kontaktują się ze sobą w nieprawidłowy sposób)
zmiany w stawach skroniowo-żuchwowych
osobowość lękowa
tłumienie złości i innych emocji
wzrost aktywności bioelektrycznej w czasie snu (tzw. zaburzenia wzbudzenia)
nawykowe, długotrwałe żucie gumy lub żucie jednostronne
zaburzenia ośrodkowego układu nerwowego
na 19 liczb
tyle średnio:
0-19, 1-172, 2-685, 3-1588, 4-2400, 5-2505, 6-1865, 7-1010, 8-402, 9-117, 10-25, 11-4, 12-0, 13-0
tyle statystyka:
0-15, 1-152, 2-680, 3-1542, 4-2397, 5-2488, 6-1866, 7-1047, 8-424, 9-123, 10-49, 11-12, 12-2, 13-0
jeszcze musze popracowac nad wzorami i lepszym sortowaniem licze ze jeszcze bedzie lepiej
tyle średnio:
0-19, 1-172, 2-685, 3-1588, 4-2400, 5-2505, 6-1865, 7-1010, 8-402, 9-117, 10-25, 11-4, 12-0, 13-0
tyle statystyka:
0-15, 1-152, 2-680, 3-1542, 4-2397, 5-2488, 6-1866, 7-1047, 8-424, 9-123, 10-49, 11-12, 12-2, 13-0
jeszcze musze popracowac nad wzorami i lepszym sortowaniem licze ze jeszcze bedzie lepiej
ale licza sie tylko najwyzsze trafienia ponizej 8 raczej nei wchodzi w gre - moga to byc male zwroty ale nie duze wygrane
no efekt koncowy bedzie taki ze jak trafie 11/19 to sporo wygram
tak system sobie dobiore
jeszcze lepiej jakby sortowal te liczby i sortuje
jeszcze lepiej jakby sortowal te liczby i sortuje
R3dma6 no teoretycznie jesli w rodzinie kazdy sie zlozy na taki systemik to mozna dlugo pograc
jaki Cie system czy gra systemowa interesuje 15 liczb z iloma zakładami
R3dma6 powiedziec ci serio?? z glupiej statystyki czasami wchodza wysokie trafienia
sam sobie dobiore system
nei wiem czy bede gral systemem bo nie mam na tyle srodkow zbey wydawac, ale bede przynajmniej mniej tratny grajac raz na jakis czas
nei wiem czy bede gral systemem bo nie mam na tyle srodkow zbey wydawac, ale bede przynajmniej mniej tratny grajac raz na jakis czas