Wpisy 3 254 305 – 3 254 404
4 czerwca 2018 16:07 → 4 czerwca 2018 18:46, 100 wpisów
kiedyas tusk powiedzial takie slowa ze sprawi tak ze po likwiduje URZEDY PRACY BO NIE SZUKAJA LUDZIOM PRACY, I ZE TYLKO ONI MAJA PRACE A NAROD MAJA W D..... NIESTETY NIE ZLIKWIDOWAL TYCH PRZEDSIEBIORSTW DALEJ TAM SIE PASA NA STOLKACH, I DALEJ NIC NIEROBIA, JESTEM TAM CO MIESIAC ina wizycie i co miesiac dostarczam im liste zakladow gdzie bylem i szuklem pracy, bo taki pajac z rzadu wymyslil jakies taw 3 progi grup ludzi poprpostu hanba i wprowadzil takaie glupie reformy, ze szkoda gadac , ja szukam sobie sam pracy na wlasna reke, przez 6 lat ostanich posredniak niezaproponowal mi anie 1 oferty pracy, a chwala sie wszedzie w mediach ze bezrobocie spada, tak coraz wiecej ludzi emigruje z tego chorego kraju gdzie tylko wszystko robi sie dla dzieciakow i nikogo wiecej emerytow maja tez w dupie, daja snmieszne podwyzki raz w roku, a sobie wala kabze, nagrody i nne profity, juz im sie calkiem dw dupie po przewracalo, dlatego trzeba ich tez zmienic, jak najszybciej albo ukrocic kase nie tylko na 500+ ale tez i sobie moze dposlowie by sie tak zrzekli swoich diet poselskich i zmniejszyc im pensje, jesli polak wedlug nich moze przezyc za 200 zl czy 549 zl to czego oni tak niezyja tylko zarabiasja krocie, a narod mamia glupotami,
ja powiedzialem w urzedzie pracy ze sam sobie znajde i tak do tej pory bylo
arczibalik73 tak naprawde to w tych urzedach to nci nie robia tylko wykonuja swoja rytunowa prace, praktycznie jesli chcesz miec lepsza prace musisz sie starac sam, oni ci zaproponuja to co innym - a jeszcze w niektorych robotach to po kosztach przyjmuja a najlepiej ukraincow normalnie paranoja
nie smiejcie sie z roberta ze tak napisal gosciu moze sie tez i zalamac psychicznie i moze i tez tak zrobic ludzie juz nie moga wytrzymac tych obiecanek i xczekaja z nadzieja ze sie uda gdzies zaalapac dio pracy czekasz i czeskasz na odpowiedz z danego zakladu a tu nic i tak mozna czekac do usranej smierci, az jakis pradowaca zadzwoni do ciebie , poprostu hanba i tyle, a pracodawcy wola wlasnie ukraincow bo oni niechca zarobic jajk polak, on sie zadowoli mniejsza stawka, to wstyd aby polak w wlasnym kraju niemogl pracowac i zarobic choc te 2000zł , juz nie mowiac jak niektorzy zarabiaja po 5000tys zł , ja gdybym byl troszke zdrowszy to juz dawno bym olal ten kraj i wyjechal gdzies na zachod a tu bym nawet niechcial spojrzec w ta strone na ten kraj nedzy i obludy,
no taka prawda.. to co napisales, polak pracodawca nawet jak zarobi duzo na pracownikach to wysrubuje tak pensje ze praktycznie na zachodzie 3-4 razy wiecej zarobi, ja bym tez chetnie wyjechal na zachod ale do fizycznej pracy raczej sie nie nadaje wiec pozostaje mi szukac pracy w tym chorym kraju
wogole te rozdawnictwo pieniedzy jest dobre z jednej strony tylko - bo jak by byly w budzecie to by rozkradli
a co do roberta to sie mu wcale niedziwie bo tez szukam pracy, i jak narazie to czarno to wiidze ,ale sie nie zalamije i wieze ze nie dzisiaj to jutro moze cos sie zmieni dla mnie na lepsze i bede szczesliwszy, grunt to sie niezalamywac i i dazyc do wyznaczonego celu, wokol mnie jest duzo firm korporacji miedzynarodowych i roznych zakladow, sa tzw strefy ekonomiczne itd ale wszdzie wola ukraincow bo im nietrzeba duzo placic, a ja jak pojde i pytam oprace to dlamnie niema, szkoda gadac poprostu zenada i nic pozatym, a rzad tylko pomaga i daje na 500+ inic wiecej i tym sie podniecaja ze co oni nierobia dalej sa wz reaka w nocniku jak byli ddotad i nigdy tu niebedzie dobrze w tym kraju jak niewezma sie za godne reformy i niezaczna o wszystkich dbac mojej bylej panienki siostra mlodsza postarala sie o 6 dzieci ma teraz 25 lat i i kasiora jest co miesiac 2500 tys zł co miesiac za nic, porzucila prace bo poco jej pracowac jak kase dostaje za darmo, i tak jest w wiekszosci polskich rodzin, rzad tworzy jeszcze gorasza patologie niz byla dotad, bo w takich rodzinach co idzie na dzieci to idzie a co na przelew to juz inna bajka, jest, patlogia szerzy jeszcze wieksza patologie gdzie byl alkohol w rodzinie tam nadal tak jest,nic sie niezmienilo na lepsze tylko zmienaja sie slupki i kasa w rzadowych kieszeniach tych oslow z wiejskiej i nic pozatym, a ty polaku jak masz uj to kombinuj , o d tak jest
W miejscowości Zamoustne padła wysoka wygrana w zdrapce PENSJA
Zobacz szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
Zobacz szczegóły oraz skan wygranej zdrapki
angierski ja stracilem prace w roku 2012 z powodu choroby cukrzycy i do dzisiaj jeszcze posredniak m nie zaproponowal zadnej pracy dasz wiare? a podobno nie ma rak do pracy, wiec pytam co robia dla mnie ta instytucje i jak mi szukaja pracy ,przez te 6 lat za co oni tam biora pieniadze za to ze tylko siedza i wku..... ludzi jak sie tam przyjdzie kilka razy prosilem o jakis kurs zeby sie przekwalifikowac , niestety nieprowadza juz zadnych kursow chyba ze pracodawca ktory cie zatrudni to i jezeli wystapi z w nioskiem takim potrzebuje osobe wykwalifikowana w takim np kursie i ze cie zechce przyjac jeszczer ale musi to ptwierdzic to wtedy oni taki kurs zorganizuja, jesli chodzi o ofery pracy to sa tylko dla slusarzy spawaczy, budowlancow, i kierowcow, a jesli niemasz papierka slusarza spawacza budowlanca i sie na takich robotach nieznasz to co masz umierac? bo tak jest w rzeczywistosci jesli ja sie nieznam na tych zeczach i choruje to co mam robic? wiec niedziwie sie robertow i wcale jestem praktycznie w takiej samej sytuacji nie mam na leki niema na zycie nie pracuje jestem na czyims garnuszku poprostu szkoda gadac i 500+ tez mi sie nienalezy, dlatego gram w gry liczbowe ze by choc moc sobie kupi jakies leki ktore musze brac na ta piprzona cukrzyce, i musze kombinowac zeby mi na wszystko jakos starczylo niestety lekow niemam za darmo tez, i pracy tez, i wciaz szukam. i narazie nic,
- faktycznie,zanim założyłem swój własny biznes też byłem parę razy w UP i dawali różne kursy i do tego wypłata przez 9-więć miesięcy ale tylko dla tych z wykształceniem podstawowym a mnie że jestem po technikum to odsyłali z kwitkiem, -poje---y ten UP
a ta reforme gdzie probili podziały na tzw 3 profile wprowadzil niejaki pan kamysz ktory byl posłem od spraw bezrobocia,wielki posel poprostu szkoda gadac ,jak mozna dzielic i kwalifikowac ludzi do jakis profilow, i miec ludzi w du....e , tak jest wlasnie a oni sie tylko w tym rzadzie stolkami zamieniebnaja i nic pozatym, a narod nadal cierpi, sytuacja sie porawila tylko w rodzinach gdzie sa dzieci i gdzie dostaja 500+ i nic pozatym, , a gdzie reszta ludzi, gdzie dla nich jajkas poprawa ma byc zycia? bo jak narazie to niewidze zeby cos szlo ku lepszemu np dla mnie jako polaka, moja cala rodzina wyjechala na zachod tam zapierdzielaja ostro i jakos zyja wiadomo nikomu sie nie przelewa ale widze co w polsce robia , a i na co ich stac, ale oni maja zdrowie wiec pracuja, i maja przytym farta jeszcze ze wyjezdazjac tam na zachod ,zalapali sie gdzies, ja takiego farta w zyciu nie dostalem ja musze sam tu kombinowac zeby miec na cokolwiek, i tyle w tym temacie, a jesli chodzi o roberta i nne osoby takie jak ja i poszukujace pracy to powiem tak najwazniejsze jest sie nie zalamywac i szukac pracy nadal i zyc nadzieja ze jutro bedzie lepiej ,ze moze jutro sie usmiechnie do nas los i my tez cos wygramy moze , a moze i jaki los na loterji, a moze znajdziemy tzw upragniona prace i nas los sie odmini choc na jakis czas, tego wszystkim zycze z calego serca jak i sobie samemu tez
mnie co miesiac praktycznie same leki cukrzycowe wynosza wraz insulina 400zł ,tak lekko nikt mi tego nie refunduje a gdzie jeszcze jakas kasa na zycie otym juz niema mowy, musze byc w dodatku na czyims garnuszku jeszcze ,az szkoda gadac dla mnie to jest chanba i rzad powinien sie wstydzic ze ja obywatel polski musze i prosic gdzies o jakas prace po zakladach,a tak strasznie wszystkim pomagaja tak chyba zejsc z tego swiata, chanba i wstyd dla rzadzacych,
mnie co miesiac praktycznie same leki cukrzycowe wynosza wraz insulina 400zł ,tak lekko nikt mi tego nie refunduje a gdzie jeszcze jakas kasa na zycie otym juz niema mowy, musze byc w dodatku na czyims garnuszku jeszcze ,az szkoda gadac dla mnie to jest chanba i rzad powinien sie wstydzic ze ja obywatel polski musze i prosic gdzies o jakas prace po zakladach,a tak strasznie wszystkim pomagaja tak chyba zejsc z tego swiata, chanba i wstyd dla rzadzacych,
Arczi sorry nie wiem jak inni lecz ja ani litry nie przeczytałem tylko do góry co było przed twoim wpisem
ROBERT nie podawaj sie tak latwo i nie rob nic zlego , walcz o lepsze swoje jutro , grunt to sie nie zalamywac i nie robic nic glupigo, walcz o swoje i szukaj nadal pracy daz do celu tak jak i ja walcze na codzien z chorobami roznymi tez, gryunt to sie niezalamywac i wierzyc i miec nadzieje ze sie uda nie dzis to jutro, albo i pojutrze, razem mozemy zrobic wiele tez ale grunt to myslec pozytywnie
przepraszam ze sie az tak tu rozpisałem dzisiaj wiecej nie bede tyle juz pisal , wiem ze co nie ktorych too razi i tez i uciekaja moze i przezemnie z czata bo pisze zbyt dlugie teksty, ale nie moglem nie zareagowac nato co Rrrroobbeerrtt napisal ze teraz pozostaje tylko sznur i drzewo,, niewolno tak pisac i myslec, i tak robic
kiedys sie upadlo teraz wszystko trzeba robic zeby moc sie podnniesc i jakos zyc tez,wiem to sam po sobie niewolno sie poddawac nigdyi poprostu walczycaby zyc
kiedys sie upadlo teraz wszystko trzeba robic zeby moc sie podnniesc i jakos zyc tez,wiem to sam po sobie niewolno sie poddawac nigdyi poprostu walczycaby zyc
Arczi wybacz to nie Szkola by referaty pisać konkretnie można a skrócie kg jest też
gryks76 niemusicz czytac tego co napisalem okej ja to rozumiem, bez 2 zdan, i tez nikogo niezmuszam do czytania tego ale niestety prawda boli niestety , ja jeszcze dopowiem takie slowka ze w najblizeszych zblizajacych sie wyborach wespe tak samo obecne wladze w wyborach samorzadowych jak oni mnie wspieraja dotychczas przez ostanie 6 lat mojego zycia obecnego tak samo im pomoge jak oni mi teraz pomagaja i tyle w tym teremacie
Nie da się nic pisać czytać długie wpisy przeszkadzaja czuje się jak w szkole na studiach
arczibalik73 dostaja 500 plus a traktuja innych tych ktorzy pracuja jak poprostu no nie da sie opisac poprostu sa robole co pracuja na pkb tego kraju reszta z tego korzysta
polska dla polakow i tak powinno byc - rzadzmy swoim panstwem dla dobra polakow i swojego i tego powinni sie trzymac - dbac o swoje podworko i tyle
angierski polska dla polaków to może zamknąć granice i niech wracają do kraju
3 254 352.gryks76 to nie szkolsa jest i nie studia dlatego nie bede juz nic pisal o sobie czy o sytuacji swojeej, bo nikogo to nie interesuje rozumie twoja aluzje dokladnie wiem ze ciebie to moze jak i inych i meczy , dlatego niebede pisal tu referatow, ja zas szkoly swoje i kursy oraz inne przedsiebiorstw gdzie kiedys pracowalem zawsze milo wspominam , i niemam jakis przykrych doswiadczen z tego okresu, ale rozumie wiec teraz moze przejdzmy wsztyscy do codziennych celow i zajmijmy sie typowaniem na gry liczb
krasnalek z tych osob co juz wyjechali za granice nikt nie reflektuje spowrotem tu przyjazdu dopoki sie tu niezmieni nic na lepsze dla osob np z mojej rodzinki ktorzy tam wyjechali na zacgod i maja tam dzieci tez nikt tu niechce wrocic pomimo 500+ i mieszkania plusczy jakiegos innego dziadostwa oni twierdza ze zostajac tam beda mieli i tak lepiej niz my tu w polsce
Arczi, jezeli szukasz pracy musisz wysylac CV a napewno ktos sie odezwie sytuacja na rynku pracy poprawila sie na tyle ze teraz pracodawcy szukaja pracownikow i mozna przebierac w ofertach
wroca tu jedynie tylko te osoby ktore uzyskaja juz pelne prawo do emerytury i z tamtad beda mieli renty, wroca wtedy tylko tu na stare lata natomiast ich dzieci tez juz tez niemysla o powrocie tutaj no chyba ze na wakacje i odwiedzic kogos na pare dni i zpowrotem wracaja tam bo tam maja prace i wiedza ze zyja a ne tu
Przez UP mozesz nigdy sie nie doczekac mozesz jeszcze sprobowac przez jakas agencje
johno wysłalem CV DO 45 PRACODAWCOW DO 45 FIRM ROZNEJ BRANZY JUZ MINELO POL ROKU I NIKT SIE Z NIKAD NIEODEZWAŁ jeszcze dotad wiec nie widze tego w jakis kolorowych barwach, ze cos sie zmieni, jakby tak potrzebowali ludzi do pracy to powinienem dziennie miec chocby z 3 telefony, o pracy a tu niema nic, praca dla ukraincow jest ale nie dla polakow polacy moga sobie wyjechac jak chca tak samo jak ukraincy tutaj moga przyjechac do pracy
Czesć
Co tu się dzieje ?
Arczi pisz długie teksty jak chcesz. To jest czat i mozna pisać długie oraz krótkie teksty.
Gryks ma mało do powiedzenia to pisze mało i nie mam mu tego za złe
Jak ktos chce napisać więcej to niech pisze. A jak dana osoba taka jak Gruyks nie chce czytać to nie musi i nikt tej osoby nie zmusza do czytania.
Nie ograniczajmy nikogo co do ilości wpisów i długości tekstu
To jest nasz wspólny czat i szanujmy sie tu nawzajem
Co do czata oraz forum strony, to przede wszystkim:
Pisz zwięźle i na temat.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd
Pisz zwięźle i na temat.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd
Dobrego arbuza kupiłem i zajadam mniam mniam
Pracodawcy zatrudniaja ukraincow w przypadkach jak nie maja wyboru ale zapewne wola polakow, Arczi a masz jakies kwalifikacje?
ja rozumiem polacy zarabiaja wiecej robia lepiej i wszystko gra
Rozumiam jak ktoś pisze nie na temat np tak Jak Emeryt wklejał jakieś banialuki o polityce i w ten sposób obrażał osoby tu typujące to dostał bana i dobrze siestało
Tak jest w regulaminie.
Johno ja tez wole zatrudnić Polaka niż Ukraińca
Piszę niewyraźnie ?
angierski ja zaczynam sobie chwalić obecny rząd i ta wyspa PO mi nie jest potrzebna
Arczi natomiast odpowiada na pytania osób będących na czacie lub opowiada o tym co go spotkało i to się chwali
Krasnalek
Krasnalek w tym miesiącu będzie Krasnal i to cały
Gryks jestes tu i ziorasz. Masz zale do Arczi że pisze o tym co Ciebie nie inetresuje a sam piszesz różne rzeczy o piłce i sporcie i też nie każdego to inetresuje. Nie zauważyłeś tego ?
Poza tym myśle że jest ok i żyjmy w zgodzie a będzie jeszcze lepiej
Absolutnie
w srodkach masowego przekazu gadaja glupoty, i ludzi mamia swoja stara spiewka ze brakuje rak do pracy ze spada bezrobocie itd, to nie jest prawda wcale, sa niektorzy pracodawcy tez moze ktorym brakuje ludzi do pracy ,moze w tych rejonach , krakow warszawa i innych, gdzies ludzie ich opuscili bo sie wynagrodzenia ich zdawaly za male, dobry pracodawca nigdy nie zwolni pracownika ktory jest zbyt wydajny w pracy i zapierdziela na dobro firmy i swoje, jesli jakis pracodawca chce sie utrzymac na rynku to wszystko robi dla pracownika jak i dla siebie aby jego firma przetrwala na rynku i patrzy aby zarobic a nie stracic, , ja jako byly zas pracownik zawsze stralem sie zyc zgodnie z pracodawca i przynosic mu nie straty a zyski, nigdy sie niw wylamywalem z niczym, nigdy niewstrzynalem zadnych rozrob itd zawsze pracowalem z nalezytym szacunkiem i sumiennie wykonywalem swoje obowiazki pracownicze, z ludzmi zylem w zgodzie tez a pomimo naglej choroby zostalem po chorobobowym usuniety z zakladu , pomimo tzw, wczesniejszej umowy z kadrami ze jesli mi sie ciut na zdrowiu poprawi to bede mogl wrocic do pracy, niestety wrocilem ale po wypowiedzenie, umowa juz niebyla wazna, zaklad mnie usunol z pracy chociarz jak zawsze mowili omnie przodownik pracy , z usmiechem na twarzy, bo teraz niema juz przodownikow pracy teraz sa naiwni, i tzw, pracocholicy, ja naiwny niejestem, ale niestety zaklad mnie po chorobie wykrecil zreszta jak wiele osob pozniej tez, , wyobrazasz sobie np znalezienie pracy od domu gdzies o jakies 500km od domu, i tak codzienneie dojezdzac z miejsca zamieszkania bo ja nie jedz pociagiem tak codziennie jak niemasz samochodu ani zadnego lokum tam gdzie np jest praca, a wiesz ze na zamieszkanie cie gdzies tam cie niestac
tu jest o wiele innych problemow z tym zwiazanych, niemasz prawka samochodu nie jestes kombinatorem zlodziejem to niemasz nic. i w tym kraju, oczywiscie bez obrazy tu na stronce dla niektorych pracodawcow ktorzy maja swoje male firmy ja tu glownie pisze o firmach konkretnych swiatowych korporacjach gdzie ludzi sie wykorzystuje na maxa za smieszne wynagrodzenia , lamiac jawnie przepisy prawa pracy itd,
tu jest o wiele innych problemow z tym zwiazanych, niemasz prawka samochodu nie jestes kombinatorem zlodziejem to niemasz nic. i w tym kraju, oczywiscie bez obrazy tu na stronce dla niektorych pracodawcow ktorzy maja swoje male firmy ja tu glownie pisze o firmach konkretnych swiatowych korporacjach gdzie ludzi sie wykorzystuje na maxa za smieszne wynagrodzenia , lamiac jawnie przepisy prawa pracy itd,
Czy to jest zwięzłe pisanie ?
To jest 'zwięzłe pisanie inaczej'.
krasnalek
Makler