Wpisy 3 204 755 – 3 204 854
12 kwietnia 2018 14:09 → 12 kwietnia 2018 20:23, 100 wpisów
ty lewy zajmij sie sobą, a nie śledzikami
nic nie obstawiasz, to w jakim celu tutaj mieszasz???
olala niepracuje odkad dostalem cukrzyce juz idzie 6 rok jak mnie zwolnili i niechca nigdzie przyjac poniewaz cukrzycy nimoga pracowac noca i nimoga pracowac ciezko, ci co kiedys sie zalapali do pracy za st\arych cczasow i maja cukrzyce to pracuja ale swoja chorobe ukrywaja dla pracodawcy, jak na strefie np w jakims zakldziejak by sie dowiedzieli ze ich pracownik jest chory na cukrzyce i podaje sobie zastrzyki i nsulinowe odrazu jest eliminmowany z zakladu, bo w fabrykach takich stawia sie na robotow a nie ludzi i potrzebni sa tylko ludzie rpracujacy jak roboty nie jak ludxzie a teraz glownie stawia sie na ludzi mlodychdo - roku zycia takich sie przyjmuje do pracym nie starszych,pomimo plecenia glupot w tv opajacy od bezroocia ktorzy udaja tylko zapracowanych i pieprza glupoty to co i m kaza q w tej telewizji,
a na poprzednim stanowisku moim pracowal ktos kto zmarl na cukrzyce
ludzie z cukrzyca nie powinni pracowac ciezko bo organizm spala cukier ktory sie nie unormowuje
ale w polsce jak sie idzie po rente to cukrzycy nie biora pod uwage, bo to choroba spoleczna duzo osob choruje ja nawet slyszalem duzo przypadkow ze na ta chorobe nie daja renty
Olala45 ja pomimo ze niepracuje zawodowo ale to nieznaczy ze nic nnie robie bo duzo robie tyllko ze nikt mi zato nielplac, co do twojego meza to rozumie, jak mowie jak kiedys sie ktos zalapal dawniej jeszcze do jakiegos zakladyu panstwowego to bedzie pracowal w tych nowoczesnych fabrykach juz by niepracowal zgory by zostal zwolniony, wczesniej czy pozniej lub przy najblizszej redukcji zatrudnieniam tak jest wszedzie za starego systemu tak niebylo, teraz jest inaczej z godziny na godzine zdarzaja sie cuda szaczegolnie w rzadzie a slyszeliscie to ze maja poslom i burnmistrzom, wojewodom obnizyc pensje, i ze maja mniej dostawac jak dotychczas biora
caly aparat panstwowy wojsko policja urzedy sady zusy i inne komorki panstwowe biora 70% tego co zostaje w budzecie
takze placimy na panstwo ktore jest drogie a jeszcze burmistrzowie, radni, wojtowie, wojewodzi itp
Dopisano wygrane Kaskady - brak głównej wygranej
Kufel dałbyś cynk wcześniej
Dopisano wygrane Super Szansa
Dopisano wygrane Multi Multi - brak głównej wygranej
Bonus Multi Multi: 200 000 zł
wiecie ze najlepsze dla gospodarki jest przeplyw pieniedzy znaczy ze nikt tych pieniedz ynie ma tylko one przeplywaja
bo jak kazdy np. by trzymal w skarpecie pieniadze i nie wydawal to by firmy splajtowaly ludzie by mniej zarabiali i tez by nic nie kupowali
oczywiscie wtedy by wartosc pieniadza spadla bo by nie bylo podazy na rynku
Super szansa nikt nie trafił 10000
Tylko na sucho trafiali
angierski moj znajomy z ulicuy obok chodzi chleje paliwo oktanowe chyba ,i tez ma cukrzyce i od wielu lat jest juz na recie, bo dostal za czasow komuny, ja byłem kierowany na rete przez zaklad i stawalem na kilku komisjach juz i niedostalem renty tak jak mowisz kcukrzyca jes uznawana za chorobe spoleczna, kiedys leki na cukrzyce byly za darmo tabletki insulina itd teraz za wszystko musisz placic, niema nic za friko tak zrobila sluzba zdrowia araczej minister zdrowia, , nie mam nic niemam renty niemam nic jestem na utrzymaniu schorowanej matuli z ktora mieszkam ktora tez ma cukrzyce i rinopatie cukrzycowa oraz wiele innych chorob, od malego dziecka choruje i juz dawno powinienem miec rente ale niemialem lat wypracowanych wtedy i niedostalem mialem tylko przez cale zycie orzeczenie o niepelnosprawnosci grupa 3z zus ale nigdy renta od dzieska staje npo komisjach lekarskich a ostatnio doszla mi do astmy jeszcze cukrzyca i tak mnie uzdrowili w zus, odwolywalem sie kilka razy a le to okant dupy rozbic bo w tym kraju ludziom chorym sie niedaje rent chorobowych, a lekaz orzecznik na ostatniej komisji powiedzial mi ze moge sie starac wtedy o rente na cukrzyce jesli niebede juz mogl chodzic i jak niebedzie pa n juz nic widzial i wtedy niewiadomo czy pan wogole dostanie, to takich chcamow tam trzymaja na niczym sie nieznaja ostatnia swoja komisje mialem we wrocławiu poprostu szkoda gadac jest na ten temat, gdzie ja sie jjuz nieodwolywalem , i tak maja gleboko w D....., dlatego sam szukam sobie pracy w dupie mam ich rente, ktorej i tak niedostane, powiem wam ze gdybym mial zdrowie to bym tu minutty w tym kraju niesiedzial wolalbym najgorsza jakas prace wykonywac za granica niz tu w polsce siedziec i niepracowac zawodow, ale niemam zdrowia i niemoge wyjechac gdzies za praca moja rodzinka cala siedzi za granica tu tylko babcie pozostawaly i dziadkowie nikogo w polsce z mlodych niema, d dlatego od czas u do czasu tez i gram w gry losowe a noz cos sie trafi, aby miec za co i kupic sobie leki itd, zyc jakos trzeba, a ci w rzadzie maja w dupie polakow tylko zajmuja sie pomnikami, wiecami , amberd gold i naferami a polakow maja gdzies w powazaniu,
w polsce nie patrzy sie jak dac zarobic ludziom tylko jak od nich wytargac i okrojic kazdegio z kasy a daja zarobic tylko sobie na wiejskiej i nikomu pozatym, tam jest kasa nie w fabrykach ,dla ludzi tylko tam u gory miliny licz miedzy soba,i w powiatach, urzedach marszalkowskich, itd, a polak moze zdychac, alkoholikom sie daje renty soscjalne i rozne zapomogi chorym ludziom ktorzy nie sa na wozkach inwalidzkich i nieleza plackiem nic sie nienalezy moga zdychac z glodu to jest kraj plynacy miodem i kraj cudow z wiejskiej ale sorki koniec juz o tym bo mnie to wkurza ten temat a ta stronka niejest do takich tematow,
juz wole pisac o liczbach niz io chorym systemie z wiejskiej, dlatego kiedys tu napisałem ze gram o kase na emeryture i leki bo od panstwa chorego i nadal zkorupowanego nigdy sie nic nie otrzyma, jesli nie bedzie sie pracowalo bynajmniej na 5 etatach i na okretke niektuzi pracodawcy to mowia pracownikom ze najlepiej jagby wogole nie wracali do domow do rodzin tyklko zamieszkali gdzies na zakladzie, sproboj poprosic o jeden dzien wolnego czy urlopu z 2 dni, odrazu leci sie za brame,prawa pracownicze sa lamane nagminnie, tylko sie o tym glosno niemowi, bo poco szum na zakladzie robic, i pozyc sie miejsca pracy, ludzie ktorzy pracuja w HR czyli kadrach nieumieja poprawnie wypisac nawet swiadectwa pracy, 5 razy poprawiali mi date zwolnienia w mmiesiacu i tak spierdzielili normalnie smiech na sali kogo to zatrudniaja w takich kadrach, jestem tez po kursie kadrowcow , jakbym ja zrobil taki blad w dacie dokumentu to juz bym dawno wylecial z pracy, a wtym HR nie pracuja nadal nieuki po pare lat po znajomosciach i tyle w tym temacie pozostaje mi teraz chyba sie tylko odwolac do pani minister od spraw bezrobotnych tam na wiejsjka bo krasc niebede zebym mogl sie leczyc i pracowac, jestem za uczciwa osoba i niepozwole sobie na taka chanbe
Arczi bo wedlug nich alkoholizm to choroba. Za co by pili..Ja na przymusowy odwyk bym ich dala
alkoholizm to niejest zadna choroba to jest wymysl ludzi ktorzy pija i bo chca pic i sa uwazani za chorych i dostaja kase na wodke z OPS , ja bym ich wszystkich zagonil do takiej wlasnie firmy zey pracowali na okretke by wtedy niemieli czasu napic sie alkoholu ani nawet pomyslec o alkocholu, ja uwazam ze jesli ktos moze pic to i mloze pracowac, ja niepije alkoholu wogole i jalkos zyje i wiem ze monzna nie pic i niepalic, niebrac swinstw roznych , i mozna wyzyc jakos jak sie pracuje, a nie ja pojde do OPS i mi sie nic nienalezy wedlug ich krterjw i ustaw a alkocholicy dostaja, bo n niema na zycie , ja tez niemam na zycie i niedostane nic bo ich przepisy sa porabane , to jest polska tu sie nigdy nic nikomu biednemu nienalezy tylko pijakom i tym wyzej na stanowiskach
ja zawsze powtarzam takie madre slowa na kaca jest dobra praca
ten link co podalem ogladalem sporo filmow z tego vlogu koles pozytywny, choc bogaty, ale ma beztroskie zycie
dobra ja uciekam , narazie wszystkim do wieczora ide troche gdzies polazic cos pogladac w sklepach,
Arcziblik w duzej mierze sie z Tobą zgadzam ale moglbys pisac mniej obszernie bo bede musial brac urlop by mi czasu starczylo na przeczytanie tego co piszesz
3 204 561. zaq69 2018-04-12 (07:52)
7,10,11,16,19,28,29,34,47,48,54,58,60,62,72 ....9/15 słabo
7,10,11,16,19,28,29,34,47,48,54,58,60,62,72 ....9/15 słabo
arczibalik częściowo masz rację, tam gdzie mówisz ,ze nie należy alkoholizmu nagradzać.
Ale alkoholizm jest chorobą umysłową,bo jest przymus robienia czegoś co nie przynosi tej osobi i otoczeniu korzyści ,a wręcz straty.
Ale alkoholizm jest chorobą umysłową,bo jest przymus robienia czegoś co nie przynosi tej osobi i otoczeniu korzyści ,a wręcz straty.
Forsabedzie bal jak cos ustrzelimy w duzego...a teraz mala lampka winaa jutro Lech...gramy o mitrza alenie lekcewazyc Korony choc to Wisla Plock bedzie rozdawac
Witam wszystkich
15,58/36__43,44/59__7,38/20__
10,69/56__2,28__3,33/32__1,63/37_
_13,68__34,74__53,77__14,16/36__
64,66__22,54__62,79
12,14,16__3,6,9
15,58/36__43,44/59__7,38/20__
10,69/56__2,28__3,33/32__1,63/37_
_13,68__34,74__53,77__14,16/36__
64,66__22,54__62,79
12,14,16__3,6,9