Wpisy 3 120 433 – 3 120 532
3 lutego 2018 22:47 → 3 lutego 2018 23:19, 100 wpisów
Saltosky Jocia pamięta zime z 1945 jak nas niemce goniły mróz po pas śniegu 40 stopni a my z Jocią we żyto Jocia w prawo ja w lewo a Czesiek za nami
na wojnie każdy chce zyć. mnie to nie dziwi. bohaterowie juz dawno wygineli.
Kiedyś porucznik mnie eskortował do wojskowego medyka i ten popatrzył na mine i sie pyta..co żołnierzykowi dolega ? a ja mówię , że mnie nic i pokazując na porucznika mowię, że z nim przyjechałem
No od razu mi się JW inna wydała bo ja służyłem w pancernej a na bramie sie mnie taki chyba telegrafista jąkała pyta ti ti ti żo żo żołnierzu to z jakiej formacji a ja że z libacji
Jocia tak pokazał sędzia w Etiopii na boisku i go tłum stratował myśląc , że wyciągnął suchara
Ceha kapral to mi kazał pilnować bo generał miał przyjechać i co chwila sie budził i pytał gdzie ten generał W końcu sie zagapiłem Generał wchodzi na kompanie a ja podchodze do niego z rękami w kieszeniach i wale tekst,...tee generał słuchaj. Kapral sie o ciebie już z 5 razy pytał masz prze,,,
Ceha. Na przepustkę wyjezdzales 2 dni wcześniej. Żeby omłotu nie dostac
Olala45 babcia jak nie wiedziała co powiedzieć to..a lekcje odrobiłeś ?
Pamiętam tylko jak leciałem do mycia z całym wyposażeniem Szafką plecakiem bo jakiś idiota wytrącił mi szczoteczkę do zębów
Kurde przypomnieliście mi normalnie czasy jak Rambo sobie Wietnam
Gabriel.łepol do szafki a my będziemy napierdzielac butami o nią
Jak ten wierszyk leciał ? aaaa już wiem Gdy zbrzydnie ci wojsko i stanie się piekłem wejdź bracie do czołgu pier..sie deklem
Najlepsze jak mnie za karę za samowolkę skierowali do kopania transzejii na strzelnicy i znowu mine WSW przywiozło Dowódca kompanii się mnie pyta skąd miałem wódkę a ja że ..melduję posłusznie wykopałem