Wpisy 3 085 005 – 3 085 104
1 stycznia 2018 17:05 → 1 stycznia 2018 17:35, 100 wpisów
dla tego jak się człowiek sam nie będzie szanował to nikt ciebie nie będzie szanował
to jest punkt wyjścia pracodawca bada grunt ile sobie może pozwolić jak jest granica ludzie dużo pozwalają i dla tego tak jest
olala wybudowal 2 chałupy za grube miliony A LUDZIOM NIE DAWAŁ WYPŁAT W TERMINIE
tak było od stuleci że na biednych bogacili się bogatsi i stawali sie jeszcze bogatsi
Mulagtez mysle ze mocniejsi robotnicy wywieraja presje,albo tyrasz z nami albo giniesz i wylatujesz bo psycha wysiada
Ja sie ide popluskac we wannnie a wy ...myslcie jakby cos zmienic?
Olala45 bo cie boli ze ktos sie buntuje, mam prawo wkoncu jestem tak samo jak ty czlowiekiem
Mnie normalnie w prace osłabiło wypowiedź jednej pracownicy akurat była góra na dole na obozie pracy kołchozowego akurat było sporo wolnego Kierownik pyta kobitę czy zadwolona czy odpoczęła zamiast powiedzieć tak Panie Kierowniku tak właśnie normalny człowiek odpoczywa po ciężkiej pracy to wali do niego my nie nieprzyzwyczajani tyle odpoczywać chcemy pracować
Mulag
oni by sie zesrali a by mowili ze jest dobrze bo maja prace
oni by sie zesrali a by mowili ze jest dobrze bo maja prace
ktos moze szanowac prace albo nie, jego sprawa moze jak podwinie mu sie noga to wyleci ale nie ma co kogos na sile przymuszac do czegos
Angierski to prawda .że jesteś człowiekiem. I pracownikiem
JA OD 9lat niemam urlopu.kumasz to
JA OD 9lat niemam urlopu.kumasz to
wogole wiecie ze im wiecej robilem dla zakladu tym bardziej mowili ze sie obijam i nic nie robie
Kołchoz się wali a oni do końca pracują jak by nic tyrają jak motorki w dupi..
Olala45 nie masz od 9 lat urlopu bo sama sobie taki zawod wybralas
A za co wynagrodzenie. ? Za zwolnienia. O nie nie .u Niemca na truskawach.zdolni.a w wprawy nie
praca dla człowieka a nie człowiek dla pracy wszystko się po mieszało mix max
gorzej niż niewolnicy bo niewolnika trzeba było jeszcze przywiedź
oni by chcieli zebys zap....jak robot zaprogramowali by cie podkrecili i wpoili takie wartosci zebys mial klapki na oczach
a na koncu jakbys sie zbuntowal to na drugi dzien zwolnienie, albo jakbys za bardzo zapuscil korzenie w pracy
Tak prędkości u mnie są na maszynach na żółwia a wszyscy na zająca jadą
znaczy jedna rzecz mi sie nie podoba
ze szef mysli ze moze wszystko.. zwolnic mnie w jeden dzien
ja mowie nie ma sprawy ide do innego
ze szef mysli ze moze wszystko.. zwolnic mnie w jeden dzien
ja mowie nie ma sprawy ide do innego
max prędkość przychodzi Pan właściciel i patrzy jak maszyna max prędkość jeszcze pyta czy coś się ni8e da zwiększyć
jak mogę to wam coś napiszę w tamtym roku miałam w grudniu 264 godz pracy w miesiącu i 1620 zł na rękę
Olala mnie pytasz co
w styczniu uciekłam i tułałam się do sierpnia
w styczniu uciekłam i tułałam się do sierpnia
nie zawsze się da bo wszyscy ponad to jak się nie dostosujesz to wylatujesz tak ludzie zrobili
U mnie tak jest przynajmniej że gdzie nie pójdziesz zarobki podobne jak by taka zmowa pracodawców z tym że charakter pracy czy jej ciężar odpowiedzialność różna bo jeśli chodzi o zarobki podobne
znalazłam firmę w lutym poszłam za najniższą ale za ustawowe godziny ( w czerwcu padła )
potem był znowu prywaciarz bez umowy 1600 za miesiąc i 9 godz dziennie
teraz jest duża firma i lepsza kasa kto szuka to znajdzie
potem był znowu prywaciarz bez umowy 1600 za miesiąc i 9 godz dziennie
teraz jest duża firma i lepsza kasa kto szuka to znajdzie
ja mam dwa etaty w domu dorabiam jako niby biurowy a w zakładzie kołchoz mam czyli jestem na nizinach