Wpisy 3 058 141 – 3 058 240
12 grudnia 2017 18:18 → 12 grudnia 2017 19:12, 100 wpisów
trzeba się przejść do puszczy oglądnąć co jak zapłacić komuś co się zna i w tedy wypowiadać a tak to wiemy tyle co nic tylko prasa i telewizja i na tym opieramy się
Umnie deby wycieli zasadzili młody las jeszcze zostały dalej stare deby ciekawe kiedy wytna
puszcza powinna zyc wlasnym zyciem - narodzic sie i umierac bez ingerencji czlowieka
Szwecja taka Eko awszystko wycinają maszynowo i sadza
Mulag ta wycinka to sciema tu chodzi o zloza tytanu, bo ktos ma w tym interes
mam w znajomego leśniczego w tamtej okolicy , w lutym byłem u niego na kuliku
mówi że z tym kornikiem to ściema , zarażone drzewa powinny być okorowane , kora i ofisy spalone z kornikiem a nie maszyna wytnie i ciaga drzewo przez pól lasy roznosi kornika
mówi że z tym kornikiem to ściema , zarażone drzewa powinny być okorowane , kora i ofisy spalone z kornikiem a nie maszyna wytnie i ciaga drzewo przez pól lasy roznosi kornika
a jak nie ma tytanu to wiadomo chodzi o drewno
Rrrooobbbeeerrrttt tylko ty mieszasz zwykly las z puszcza - puszcza to naturalny ekoklimat
Rrrooobbbeeerrrttt tylko ty mieszasz zwykly las z puszcza - puszcza to naturalny ekoklimat
dadzą nam polityka co kocha ludzi i Polskę i robi bez insertowanie chociaż takich ze świecą szukać ale jak by taki był będzie zagrażał lobbystom to tak go osmarują że ludzie sami bedą go kamienować ale to proste
Kwestia czasu coraz więcej drig budują ludzi przybywa musimy rozserzyc przestrzeń życiową
kedzior13 dokladnie to sa poprostu sciemy zeby ludziom przeslonic oczy
ale tak z nim porozmawiać samemu dochodzić do prawdy i tu jest problem
Ludzie musza miec robotę piepszyc puszcze
wogole po co ratowac las skoro to naturalne ze puszcza to tez powalone drzewa
wychodzi na to że Stalin i Hitler by nikogo nie musiał zabijać gdyby miał prasę telewizje
Rrrooobbbeeerrrttt tak a w twoim kranie powinna plynac brudna woda (tylko do mycia)
Wżyciu liczy sie kasa wyciąć wszystko
leśnik mowi że im to też na rękę bo kasa idzie do nadleśnictwa i bedą premie na święta
kedzior13 a czy wogole jacys eksperci cos robia czy tylko nic nie robia innego niz tylko wyciac drewno
Puszcza Bialowieska to 1% wycinki w Polsce oczym tu gadać
kedzior13 nie ratuja puszczy tylko wycinaja wszystko bo im drewno potrzebne, bo wiadomo jak same by spruchnialo to by sie nie nadawalo do niczego ale puszcza by byla ladniejsza
Medialnie glosno ale to ulamek wycinki w Bieszczadach dopiero tną ale tam teren trudny jak umnie gorki maszyny maja wycisk albo konie
wszędzie tną w moim miescie dużo było drzew jak było gorąco mozna było przejść koło drzew wszystko ma być odkryte
na pólrocze podano oficjalnie że wycięto ok 100 tys drzew w puszczy to pewnie teraz będzie ze 180 tys bo tną dalej
W Krakowie niech sadza drzewa bo tam pyl choc bylem wlecie i dużej różnicy niewidze
ja czekam kiedy wytną z urzędu ministra Szynszylka który to zlecił
Jarek musi nam powiększyć przestrzeń życiową na Ukrainie dożo ziemi
kazdy powinien dbac o srodowisko, a nie zostawic syf przyszlym pokoleniom, a nie tylko kierowac sie wlasnym interesem
W Puszczy około 1,3 mln drzew jest zaatakowanych przez kornika. Jedno drzewo chore zaraża około 30 drzew, a w ciągu jednego roku dzieje się tak czykrotnie
Szyszko dobra robotę robi
Mulag reklama tez widziałem hehe
coś w tym jest dziwne że Unia reaguje nigdy na korzyść naszą nie działa coś tu śmierdzi
potrzebna jedna porządniejsza zima z tem -30 jak kiedyś bywało kornik sam padnie
może być tak że prawda jest po środku tylko nikt nie mówi czyli Szyszko ma trochę racji i też ubarwia jak również =druga strona
każdy staje przy swoim zamiast przynzac racje sobie i dojśc do kompromisu bo się da każdy się zabarykadował i nie odpuszcza chore to
a ja teraz wytnę strusia i skoczę puścić kupony które kornik drukarz wydrukował
dla tego nie szukajcie jednej strony bo to jest bład ja zawsze szukam prawdy sam nigdy nie wierze jednej stronie ale to kosztuje czasu ludziom się nie chcę szukać
rządź i dziel ludzi tak podzieli a ludzie sami nic nie myślą bo tak łatwiej i koniec ten ma racje i tyle konic myślenia własnego
ja zawsze szukam czasem się tez pomylę ale jak ktoś mnie zawalili argumentami przyznam mu racje i powiem bo to nie wstyd myliłem się
puszcza to dzedzictwo narodowe, rezerwat tam wszystko ma prawo sie dziac bez ingerencji czlowieka
ale jaka to godnosć po prostu taką się miało wiedzę i na tym się stało ale czasem przychodzą nowe fakty i można zweryfikować swoje poglądy
nie lubie takich ludzi ktorzy swoja frustracja wyladowuja sie na naturze, albo zwierzynie
bez wątpienie coś tam jest nie tak ale mam mieszane zdanie na ten temat coś tu z dwóch stron mi śmierdzi
szczerze Ci powiedziec... poprostu tak bylo i jest... raz lepiej raz gorzej
Problem polega na tym że Pan Szyszko mieć szanse wypowiedzi konkretnie jakoś nie dochodza jego argumenty coś tu śmierdzi jakieś wyrywki za przeciw nie słyszałem takiej rozmowy by sobie zdanie wyrobić słysze że niszczy Puszcze i tyle
ja rozumiem drzewo jest potrzebne, ale bez przesady zeby wycinac ladne drzewa
jeśli bez powodu dymisja i na zbitego pisiorka z teki ministra jeśli jest okey a kotś robi szum bezpodstawny wyciągnąć konsekwencje Pytanie czemu ma służyć takie przeciąganie tego przez dwie strony
nie ma co pewne postulaty moga byc dobre pewne zle, kazdy niech to oceni wzgledem siebie
Tu jest szum może i potrzebny ale pod osłoną nocy rząd PO chciał zrobić prywatyzacje i sprzedać Lasy Polskie ciekawe jak by to wyglądało boje się że źle
3 058 209. Mulag 2017-12-12 (18:55) Krakus
Tu jest szum może i potrzebny ale pod osłoną nocy rząd PO chciał zrobić prywatyzacje i sprzedać Lasy Polskie ciekawe jak by to wyglądało boje się że źle
Podobno wszystko sprawdzasz? To sprawdź ile w tym co napisałeś prawdy....
Podobno wszystko sprawdzasz? To sprawdź ile w tym co napisałeś prawdy....
sprawdzone w nocy Po chciało z prywatyzować lasy sprzedać co mam sprawdzić moze coś Połominem Proszę powiedzieć co
Pamiętam ten szum w nocy w Parlamencie co mam sprawdzać bo nie wiem
po to nie partia obywatelska bo tam dla obywateli nic nie zrobila tylko zadluzyla kraj, zadluzyla wojsko, sluzbe zdrowia i jeszcze bylo im malo - podatkow, a korzystali najbogatsi
Poczytaj.... https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/mieszkanie-prywatyzacja-lasow,208,0,2348496.html
póżniej się wycofali i chcieli zabezpieczyć ale nie zmienia ich intencji nic nie musze sprawdząc
a o samych lasach / z 2010r./ masz tutaj.... http://www.ekologia.pl/srodowisko/przyroda/lasy-panstwowe-i-lesnictwo-wielka-prywatyzacja-lasow-panstwowych,13306.html
i zanim zaczniesz powtarzać to co dla "głupi lud to kupi" sprawdź
nie zmienia to faktu wcale wcześniej był zły projekt PO mylisz się z niego się wycofali
i jeszcze....zanim zaczniesz "dyskutować" o puszczy, przeczytaj O CZYM mówisz.....
"Puszcza (dawniej pustkowie lub dzicz)[1]
"Puszcza (dawniej pustkowie lub dzicz)[1]
wielki, niezamieszkany obszar porośnięty lasami lub borami. Pierwotne puszczańskie drzewostany były bardzo bogate pod względem składu gatunkowego i struktury warstwowej. Rosły tam nie tylko stare, potężne drzewa, ale również wiele krzewów, mniejszych, osłoniętych od światła drzew, bogate runo oraz młode drzewa, które urosły między leżącymi pniami.
Obszar Polski porastała niegdyś puszcza, ciągnąca się od stepów wschodu po zachodnioeuropejskie lasy liściaste. Lasy te były bogate w zwierzynę. Żyły w nich tury, żubry, niedźwiedzie, łosie, wilki, rosomaki, rysie oraz żbiki. W Europie ostatnią wielką puszczą (lasem), zbliżoną swą strukturą do lasów pierwotnych są pozostałe fragmenty Puszczy Białowieskie
Obszar Polski porastała niegdyś puszcza, ciągnąca się od stepów wschodu po zachodnioeuropejskie lasy liściaste. Lasy te były bogate w zwierzynę. Żyły w nich tury, żubry, niedźwiedzie, łosie, wilki, rosomaki, rysie oraz żbiki. W Europie ostatnią wielką puszczą (lasem), zbliżoną swą strukturą do lasów pierwotnych są pozostałe fragmenty Puszczy Białowieskie
nie podawaj definicji bo tu nie szkoła lub wykład akademicki ja tu nie wykłada nic o puszczy
poszukaj sobie mniej ogólnie....chcesz się wypowiadać? Poznaj temat
ja nie pisze co to puszcza żeby mnie pouczać że źle pisze to by była racja twoja
ich też temat puszczy nie intersował a ty mi zdefinicjami wyjedżasz co to ma do rzeczy
tak piszesz jak był ja podawał zła definicje puszczy a ty mi że jest nie ścisła