Wpisy 3 057 174 – 3 057 273
11 grudnia 2017 21:09 → 11 grudnia 2017 21:42, 100 wpisów
PIKOLO JA WIDZE ZE TY ZNOW DOMNIE COS PIJESZ CO? JA TYLKO MOWIE JAK jest i w jakiej sytuacji sie teraz znajduje, obecnie, ja nie chodze i nieprosze nigdy nikogo o pomoc , nie zebram 500plus choc by mi soie to by przydalo na leki iina insulim\ne gdzie miesiecznie kosztuje ja mnie leki 400zł a gdzie cos do zjedzenia oplaty,? pytasz co ja dalem od siebie panstwu, poswiecalem sie w pracy dla panstwa za co dostawalem marne grosze , i teraz zachorowalem i pozbawiono mnie pracy zarobku itd i lekow, powiec mi pikolo co mi dalo pastwo ,czy tobie . bo ja jakos nigdy odnikogo nic za friko niedostalem, na wszystko musialem sobie sam zarobic, mi w zyciu nikt nic niedal zadarmo mozna powiedziec pracowalem przez 12 lat po12 a nieraz i 16godzin godzin za grosze przez 12 lat niewiedzialem co to sa jakiekolwiek swieta, czy to koscielne czy pastwowe, ludzie w wekendy grilowali bawili sie, a ja zapieprzalem w pracy i teraz zostalem jeszxcze bez srodkow do zycia iniewiadomo czy kiedykolwiek dostane emeryture , to mnie boli, rozumisz?, czlowiek poswieca swoje zycie i gowno z tego maa ci na stolkach u gory sie tylko chwala i madrza no zobaczymy teraz co zrobia,pozyjemy zobaczymy :ja pisze to tak ogolnie nienarzekam i niepopieram sekt typu PO np,
Problem tkwi w narodzie...Polacy są wydajni na zachodzie za lepszą stawkę więc w Polsce nie będą za 4x niższą stawkę. Tu tkwi problem prezes firmy jeździ autem które pije 50l/100 a oczekuje od pracownika, że wyrobi 4 normy za najniższą krajową.
sa tacy co zarabiaja duzo i jest ich coraz wiecej, ale w porownaniu do ogolu ludzi to maly procent
Tylko do pewnego momentu podnoszenie podatków daje zysk potem zaczyna się spadek a szara strefa jest nie do ogarnięcia. Traci zachłanne państwo ale przede wszystkim obywatel bo jeszcze więcej będzie miał zabrane.
I koło tak się kręci...
człowiek traci prace czy zachoruje chociaż płącił skąłdki podatki jak traci prace zostaje z niczym
najgorszy ten szary obywatel co placi haracz i nic z tego nie ma
tyra się kazdy dzień w pracy męczy by coś zarobić za życia młodego gówienko a na starość jeszcze gorzej się szykuje żyć z takim przeświadczeniem coś strasznego jungla i pustka
Ja bym widział dobrą zmianę od rządzących, którzy dla dobra narodu obniżyli by wydatki na siebie i swoje pensje ale to jest już utopia
najgorzej ma
a jak zachoruje to kazdy ma to w d...
skoro pracuje znaczy ze ma prawo zachorowac
a skoro nie pracuje to nie
a jak zachoruje to kazdy ma to w d...
skoro pracuje znaczy ze ma prawo zachorowac
a skoro nie pracuje to nie
zawsze mnie śmieszy zachoruje w pracy nie z mojej winy kara 80 %b wypłaty a tu jeszcze leki kara bo chorujesz podwójna bo mniejsza kwota plus wykup leków
wiecie co...
jak wzrastaja ceny itp pensja tez powinna rosnac
jak oni wymusza na prywaciarzu podniesienie plac??? w zaden sposob tego nie zrobia
a w budzetowce place rosna
jak wzrastaja ceny itp pensja tez powinna rosnac
jak oni wymusza na prywaciarzu podniesienie plac??? w zaden sposob tego nie zrobia
a w budzetowce place rosna
wątpię czy dam rady do pracować do emerytury tej obecnej nie mówiąc tej wyższej bo będą podwyższać i tak
takie życie padać jak mucha w trakcie pracy składki płacić taki dodatkowy podatek i oto im chodzi kaska zostanie
bedzie taka poprzeczka postawiona ze tylko nie liczni sie utrzymaja na poziomie
już widać straszne rozwarstwienie w poziomie życia Polaków będzie jak w Argentynie w tych krajach ameryki łacińskiej
Oki! Powodzonka! Ktoś ma coś jeszcze ciekawego na wieczór do MM??
kasta Panów poza prawem z przywilejami tak będzie bo do tego zmierza może tego tak nie widać ale tak się robi powoli już
a tak miało być dobze w sumie to nie wiem w jakim systemie żyje bo to tajemnica
moji mlodsi koledzy z podworka ktorzy maja ledwo podstawowke skonczona siedza na zachodzi e tru przyjezdzaja od czasu do czasuy, maja auta nowe, kasy jak lodu, w polsce nigdy nierobili bo ich rodzice zywili, oni mieli prace w powarzaniu, ja tu zapieprzalenmm jak i wielu ludzi i nagle zachorowalemj, stracilem prace zostalem bez niczego gdzie sie niezwroce gdzies do jakiejs instytucji to mi sie nic niemnalezy wedlug ich wewnetrznych przepisow, moji koledzy maja wszystko azemnie sie smieja ze ja sie tu uczylem i pracowalem i gowno mam, smieja sie ze niesytesc mnie nazwet na wycieczke zagraniczna jak ich, gdybym nizezachorowal ibyl zdrowy sekundy bym w tym kraju obludy niesiedzial ale niestety musze tu byc oto mi chodzi, nikt z moicvch znajomych ani z rodziny ktotrzy pracuje na zachodzie niechce za zadne skarby tu wracac, a w rzadzie mowia ze duza liczba polakow chce wrocic do polski, jak zwykle klamia, nikt tu nierchce wracac na staqle, tak jest jak ktos zachoruje i powinie sie mu noga to wszyscy gomaja wd.... dopoki pracujesz i jestes zdrowy to wszyscy cie powarzaja bo jestes im potrzebny do wykonywania czarnej roboty zeby oni u gory mogli lezec palnikiem do gory aszary robol niech na nich zapieprza , pikolo mowisz m ze h ja narzekam powiedz mi prosze dlaczego rzad tyle mowi opomocy ludziom o rozwijajacej sie gospodarce o malym bezrobociu itd o tanszych lekach itd i dlaczego tak teraz jest ze diabetycy kiedys wszystkie leki i insuline mieli za darmo a teraz za te same leki musze co miesiac placic 400zł gdzie jest ta poprawa niby co/ za komuyny leki tego typu byly za darmo dla chorych a dzisiaj trzeba za nie placic ? dlaczego za komuny ludzie jemieli zadarmo?a ja teraz musze kupe kasy comiesiac dac za to zeby zyc co?
w sumie jest dobrze dla wybranych a reszta kogo to obchodzi znieczulica i tyle
Rozwarstwienie było(w normalności)i będzie
Równość była(niby)w komunizmie
Ale,za nią dziękujemy
Równość była(niby)w komunizmie
Ale,za nią dziękujemy
pytanie do Pana Pasko admina:
jak usunąć konto z multipasko na zawsze ?
jak usunąć konto z multipasko na zawsze ?
ale nie takie jak teraz tego nie widzisz i się pogłębia strasznie
Dusia 35,41 Dziękuję Ktoś jeszcze ma coś ciekawego na wieczór do MM?
dobrze mi kiedyś powiedział taki mądry człowiek choć to nic dobrego i w sumie nie chcę tego i nikomu najgorszemu wrogowi nie życzę, ale powiedział wojna coś w tym jest w tedy znów wszyscy są równi i wszyscy zaczynają od nowa
dobra ale niebede tu juz nic pisal na swoj temat typu jak to ktos okreslilm narzekaniem mojim, ja poczekam niech ci w rzadzie zachoruja i niech oni poleca z pracy zobaczymy kto im wtedy poda reke i kto im da leki za friko,mam nadzieje ze doczekam jeszcze tego i zobacze jak sie rzad wali :
gandalf doloz sobie do numerkow 36,37, 39,55, na MM na DZIS
Junak56 tak ale chodzi mi z punktu widzenia ekonomicznego i to się zawsze sprawdzało
WSZYSTKIM ZYCZE DZIS WYSOKICH WYGRANYCH OBYSMY WYGRALI I MOGLI SOBIE ZA TO KUPIC LEKI NA WSZELKIE NASZE DOLEWGLIWOSCI :
gonzaga no nie wiem staram się być na jego miejscu chyba w jego wieku myślałam by tak samo
Dobry wieczór
Nie chcielibyście wojny, to nie rozwiązałoby naszych problemów. Najlepsza jest inwestycja w siebie, w swoje umiejętności
Powodzenia za 3 minuty!
Powodzenia za 3 minuty!
Zostało 2 minuty
Została minuta
JA UWAZAM ZE NAJLEPIEJ JEST NIECHOROWAC INIEBRAC ZADNYCH LEKOW A NAJPIERW TRZEBA UZDROWIC TYCH TAM U GORY NA STOLKACH , ZMNIEJSZYC IM WIEK EMERYTALNY DO 55 LAT A JAK KTOS MA WIECEJ NIZ 55LAT TO WYPAD Z RZADU NA EMERYTURE I TA NAJNIZSZA DO 1000ZŁ
POOBCINAC IM WSZYSTKIE DODATKI , WTEDY BEDZIE W KRAJU DOBRZE
POOBCINAC IM WSZYSTKIE DODATKI , WTEDY BEDZIE W KRAJU DOBRZE
Zaraz kabaret zaraz cyrk zaraz rodeo na 102
Część
Ja też bym chciał