Wpisy 29 805 – 29 904
13 października 2008 21:29 → 15 października 2008 16:31, 100 wpisów
Przyznam, szczerze, że trochę mnie śmieszą tacy mistrzowie, którzy wymyślają różne filtracje, zbiory, podzbiory i permutacje oraz kalibracje liczb, zakładają grupy, aby zwiększyć szansę wygrania.
Podczas, gdy prawda jest banalna, a mianowicie wystarczy na jednym zakładzie skreślić 10, 6, lub 5 liczb, (w zależności od rodzaju gry) aby zasmakować pełni szczęścia. Dochodzenie do wygranej ich sposobem, może doprowadzić do frustracji lub do większego nieszczęścia.
W życiu najważniejszy jest umiar, a jak czytam na forum tych pseudo-badaczy, to mi się wydaje, że umiar już dawno zatracili. Pozdrawiam
Podczas, gdy prawda jest banalna, a mianowicie wystarczy na jednym zakładzie skreślić 10, 6, lub 5 liczb, (w zależności od rodzaju gry) aby zasmakować pełni szczęścia. Dochodzenie do wygranej ich sposobem, może doprowadzić do frustracji lub do większego nieszczęścia.
W życiu najważniejszy jest umiar, a jak czytam na forum tych pseudo-badaczy, to mi się wydaje, że umiar już dawno zatracili. Pozdrawiam
wasze badanie czy wykrywanie wygranych to nic nowego na tym forum lepiej zapiszcie sie do AH tam na was czekaja i wylecza wasze chore systemy
Depesz moge tylko podac ci w Fortunie i tylko to: Hong Kong 6/49 1 liczba kurs 7, 2 kurs 55 ,3 kurs 550 , 4 kurs 7000 , 5 kurs 100 000. Singapur 6/45 1 kurs 6,5, 2 kurs 50, 3 kurs 500, 4 kurs 6000, 5 kurs 70 000, nie wiem nic wiecej, ja wiem ze to chyba nie to czego szukasz ale moze ci sie przyda.Pozdrawiam
KOGUCIK te kursy z fortuny na 2 czy 3 liczby to chodzi o multilotka az takie wysokie bo niechce wierzyc ze dali taki kurs bo w tipsporcie sa mniejsze
Wobec możliwości gry w firmie FORTUNA zakładami systemowymi na stawki zaczynające się już od 0,05zł, czyli od 5 groszy - przedstawię w kilku wpisach metody gry na duże ilości zakładów, które nadane ze stawkami groszowymi nie okażą się bardzo kosztowne, a przy spełnieniu przez grającego niezbyt wygórowanych kryteriów skuteczności trafień - przyniosą mu wymierny zysk.
METODA nr 1.
Dokonujemy wyboru 15 liczb, a oczekiwana od grającego skuteczność trafień to 40%, czyli 6z15 liczb.
Te wybrane 15 liczb rozpisujemy po 5 , wg swojego uznania na jeden z takich sposobów:
Sposób A
a/ 1-2-3-4-5
b/ 6-7-8-9-10
c/ 11-12-13-14-15
lub
Sposób B
a/ 1-3-9-10-12
b/ 2-5-6-7-14
c/ 4-8-11-13-15
Następnie dokonujemy wyboru kolejnej grupy 15 liczb i też rozpisujemy ją wg jednego z w/w schematów na 3 zakłady.
Teraz dokonujemy połączenia wszystkich zakładów jednego rozpisu, ze wszystkimi zakładami drugiego - tworząc 3x3=9 takich połączeń.
Na jednym kuponie zagramy każdy element 5 liczbowy jako system 2z5 w połączeniu z systemem 2z5 dla drugiego elementu.
Koszt takiej gry to:
3x3=9x(2z5) x ( 2x5)=9x10x10=900 jednostek.
Przyjmując jako jednostkę stawki np.10 groszy koszt ten wyniesie 90zł.
Przy trafieniu 6z15 liczb, czyli przy zachowanej skuteczności typowania na poziomie 40%, najprawdopodobniejsze jest wygranie 4x "2".
Tak więc mając po 4x "2" w obu grupach 15-liczbowych, uzyskujemy 4x4=16 trafionych "czwórek".
W FORTUNIE kurs na 4 liczby ML to 200, czyli wygramy:
16x200=3200x0,9x0,10zł=288 zł.
Koszt nadania tych kuponów wielosystemowych ( przy stawce 10 groszy ) to 90zł, więc przy równoległym trafieniu po 6z15 liczb w obu grupach, zysk netto to 288zł-90zł=198zł.
W innych firmach, gdzie minimalna stawka przy grze systemowej to 1zł, koszt takiej gry to 900zł, a wtedy zysk netto przy trafieniu po 6z15 liczb wyniesie 1980 zł.
Przy trafieniu 5z15 liczb,czyli przy naszej skuteczności na poziomie 33,33%, tabelka najbardziej prawdopodobnych wygranych wygląda tak:
a/ 41% na to,że wygramy 2x"2"
b/ 24% na to, że wygramy 3x"2"
c/ 17% na to, że wygramy 1x "2"
d/ 14% na to, że wygramy 4x "2".
Przy trafieniu 7z15 liczb mamy:
a/ 26% na to,że wygramy 5x "2"
b/ 26% na to, że wygramy 4x "2"
c/ 16% na to, że wygramy 1x "2"
d/ 16% na to, że wygramy 6x "2".
Z powyższego wynika, że nawet mając trafione zaledwie 5z15 liczb, najprawdopodobniej uzyskamy 4 "czwórki" , oddające nam 4x200=800x0,9x0,10zł=72zł, czyli 80% kosztu gry wynoszącego 90zł.
Pzdr.
METODA nr 1.
Dokonujemy wyboru 15 liczb, a oczekiwana od grającego skuteczność trafień to 40%, czyli 6z15 liczb.
Te wybrane 15 liczb rozpisujemy po 5 , wg swojego uznania na jeden z takich sposobów:
Sposób A
a/ 1-2-3-4-5
b/ 6-7-8-9-10
c/ 11-12-13-14-15
lub
Sposób B
a/ 1-3-9-10-12
b/ 2-5-6-7-14
c/ 4-8-11-13-15
Następnie dokonujemy wyboru kolejnej grupy 15 liczb i też rozpisujemy ją wg jednego z w/w schematów na 3 zakłady.
Teraz dokonujemy połączenia wszystkich zakładów jednego rozpisu, ze wszystkimi zakładami drugiego - tworząc 3x3=9 takich połączeń.
Na jednym kuponie zagramy każdy element 5 liczbowy jako system 2z5 w połączeniu z systemem 2z5 dla drugiego elementu.
Koszt takiej gry to:
3x3=9x(2z5) x ( 2x5)=9x10x10=900 jednostek.
Przyjmując jako jednostkę stawki np.10 groszy koszt ten wyniesie 90zł.
Przy trafieniu 6z15 liczb, czyli przy zachowanej skuteczności typowania na poziomie 40%, najprawdopodobniejsze jest wygranie 4x "2".
Tak więc mając po 4x "2" w obu grupach 15-liczbowych, uzyskujemy 4x4=16 trafionych "czwórek".
16x200=3200x0,9x0,10zł=288 zł.
Koszt nadania tych kuponów wielosystemowych ( przy stawce 10 groszy ) to 90zł, więc przy równoległym trafieniu po 6z15 liczb w obu grupach, zysk netto to 288zł-90zł=198zł.
W innych firmach, gdzie minimalna stawka przy grze systemowej to 1zł, koszt takiej gry to 900zł, a wtedy zysk netto przy trafieniu po 6z15 liczb wyniesie 1980 zł.
Przy trafieniu 5z15 liczb,czyli przy naszej skuteczności na poziomie 33,33%, tabelka najbardziej prawdopodobnych wygranych wygląda tak:
a/ 41% na to,że wygramy 2x"2"
b/ 24% na to, że wygramy 3x"2"
c/ 17% na to, że wygramy 1x "2"
d/ 14% na to, że wygramy 4x "2".
Przy trafieniu 7z15 liczb mamy:
a/ 26% na to,że wygramy 5x "2"
b/ 26% na to, że wygramy 4x "2"
c/ 16% na to, że wygramy 1x "2"
d/ 16% na to, że wygramy 6x "2".
Z powyższego wynika, że nawet mając trafione zaledwie 5z15 liczb, najprawdopodobniej uzyskamy 4 "czwórki" , oddające nam 4x200=800x0,9x0,10zł=72zł, czyli 80% kosztu gry wynoszącego 90zł.
Pzdr.
Czy mógłby ktoś spowodować, aby zaprzestać robienia profanum ze świętości. Od dłuższego czasu profanuje się na tej stronie medalik M.B skaplerznej. Nie wiem kto za tym stoi i czy jest to złośliwa robota. Na dodatek dziś pojawił się na tej stronie bardzo śmieszny gość, któremu oczy z orbit wychodzą ze zdumienia. ( czyżby dziwił się, z powodów takiego kisz-masz? Pozdr dla administratora Pasko.
Edi8 ja z kolei będę musiał Cię odesłać do pierwotnego źródła z którego tę informacje zaczerpnąłem .Mniejsza o to .Pomyliłem się w tym o "pół raza " .
Z JEDENJ STRONY TO TAK :
Rico na cholerę tam wchodzisz i czytasz .Umysł sobie tylko zaśmiecasz PO CO ??
Myślę że mało wiesz jeśli tak piszesz .Ale ja Cię nie oświecę . Za cienki bolek jestem po za tym bzdury piszę .
Z DRUGIEJ STRONY PROPONUJĘ
Jeśli był byś tak uprzejmy to bardzo proszę wejdź na forum i poddaj to wszystko krytyce ośmiesz to ale niech to będzie tam żebym miał szansę to dostrzec.
P.o.z
Z JEDENJ STRONY TO TAK :
Rico na cholerę tam wchodzisz i czytasz .Umysł sobie tylko zaśmiecasz PO CO ??
Myślę że mało wiesz jeśli tak piszesz .Ale ja Cię nie oświecę . Za cienki bolek jestem po za tym bzdury piszę .
Z DRUGIEJ STRONY PROPONUJĘ
Jeśli był byś tak uprzejmy to bardzo proszę wejdź na forum i poddaj to wszystko krytyce ośmiesz to ale niech to będzie tam żebym miał szansę to dostrzec.
P.o.z
Zen, z całym szacunkiem, dla ciebie, ale taka jest prawda. Gwoli ścisłości, to nie ciebie miałem na myśli, bo ty występujesz nie w roli "mistrza", ale w roli koordynatora ich zmagań.
Rozumiem jednak, twoje rozżalenie i nie będę więcej komentował poczynań "mistrzów".
Co do jednego musisz przyznać mi rację: "We wszystkim potrzebny jest umiar", bo inaczej "przegrywa rozsądek". Pozdrawiam.
Rozumiem jednak, twoje rozżalenie i nie będę więcej komentował poczynań "mistrzów".
Co do jednego musisz przyznać mi rację: "We wszystkim potrzebny jest umiar", bo inaczej "przegrywa rozsądek". Pozdrawiam.
Witam.Niestety nic nie upolowalem z liczb,natomiast 1 zakres plusa,oraz P w multi .DEPESZ kursy z FORTUNY ktore podalem to nie sa kursy na multilotka tylko na 6 z 49 ,oraz 6/45 .
P.S ZEN, na potwierdzenie moich słów, w dzisiejszym losowaniu wystarczyło ręcznie przepisać na 1 zakładzie liczby z wczorajszego losowania M.L aby uzyskać 10/10, a mianowicie: 10,17,,39,40,41,42,47,60,61,68.
Czy do tego są potrzebne jakieś naukowe i komputerowe symulacje, chyba nie. Pozdrawiam.
Czy do tego są potrzebne jakieś naukowe i komputerowe symulacje, chyba nie. Pozdrawiam.
depesz: popieram to, że jeden zakład wystarczy (systemowy na 12 liczb w DL) są na to dowody w dziale typowania.
Opisana wczoraj ( wpis 29756 ) metoda sumowania liczb w pionie, przyniosła 3 trafienia z 7 możliwych - czyli skuteczność na poziomie 42,85%:
a/ 27+20+15=62 WESZŁO
b/ 12+12+19=43 WESZŁO
c/ 4+4+10=18 WESZŁO
Pzdr.
a/ 27+20+15=62 WESZŁO
b/ 12+12+19=43 WESZŁO
c/ 4+4+10=18 WESZŁO
Pzdr.
o cholera, nie zauważyłem, rzeczywiście wylosowano 20 liczb, ale wśród tych liczb, była jednak ta szczęśliwa "dziesiątka".
No cóż, nieszczęścia chodzą tysiącami, a szczęście tylko "od czasu do czasu parami". Live is brutal.
Rico nie uzurpuję sobie do określenia mojej osoby jako "mistrza" poza jednym jestem najlepszy w filtrowaniu EXPRESSA . Niestety to znacznie za mało żeby wygrać -trzeba mieć co filtrować . (w ilościach umiarkowanych) . Rico po fakcie podajesz mi gotowy przepis na wygraną -gdyby za to płacili to ja codziennie podawałbym przepis co należało zrobić żeby wygrać .
Dałem sprostowanie w dziale Expres Lotek
Właściwe proporcje to
16,5 (raza) i (10,5) raza gorsze niż Express.
P.o.z
Dałem sprostowanie w dziale Expres Lotek
Właściwe proporcje to
16,5 (raza) i (10,5) raza gorsze niż Express.
P.o.z
edi8,Witam Cię po długim czasie.Twoja metoda dodawanie liczb w pionie bardzo mnie zainteresowała,wyjaśnij proszę w jakim to pionie te liczby sumować.pozdrawiam
Dzięki ZEN, odpowiedź godna mistrza, Cenię ludzi którzy mają klasę, a ty ją posiadasz. Pozdrawiam i życzę sukcesów.
P.S z tymi liczbami to był żart. (po losowaniu, kazdy jest mądry).
P.S z tymi liczbami to był żart. (po losowaniu, kazdy jest mądry).
GROM:
Witaj! Wczoraj we wpisie 29756 podałem kolejną z metod doboru typów - a polega ona na sumowaniu w pionie liczb sortowanych z 3 ostatnich losowań.
Tak więc, na wczorajsze losowanie braliśmy pod uwagę liczby z dni:9,10 i 11 października dodając do siebie:
a/ liczby z pozycji nr 1 dla każdego z tych w/w dni,czyli idąc od 9.10 w górę
b/ liczby z pozycji nr 2 w tych dniach
c/ liczby z pozycji nr 3 itd.
Robimy tak,aż suma trzech takich liczb nie przekroczy 80 - bo to zamyka typowanie.
Z wczoraj na dziś szło tak dobrać 7 typów - i 3 z nich weszły, dając tę skuteczność typowania 42,85%.
Pzdr.
Witaj! Wczoraj we wpisie 29756 podałem kolejną z metod doboru typów - a polega ona na sumowaniu w pionie liczb sortowanych z 3 ostatnich losowań.
Tak więc, na wczorajsze losowanie braliśmy pod uwagę liczby z dni:9,10 i 11 października dodając do siebie:
a/ liczby z pozycji nr 1 dla każdego z tych w/w dni,czyli idąc od 9.10 w górę
b/ liczby z pozycji nr 2 w tych dniach
c/ liczby z pozycji nr 3 itd.
Robimy tak,aż suma trzech takich liczb nie przekroczy 80 - bo to zamyka typowanie.
Z wczoraj na dziś szło tak dobrać 7 typów - i 3 z nich weszły, dając tę skuteczność typowania 42,85%.
Pzdr.
Dziś totalna porażka typujących w dziale typowania:
na blisko 300 typujących
nikt nie trafił 5/5 lub 4/5
jedynie trzem typerom udało się trafić 3/3.
Nie jest to jednak łatwa gra.
na blisko 300 typujących
nikt nie trafił 5/5 lub 4/5
jedynie trzem typerom udało się trafić 3/3.
Nie jest to jednak łatwa gra.
edi8: sprawdzałeś wszystkie kombinacje sumowania trzech dowolnych pozycji czy narzuciły się one wzrokowo.
sinbad i inni grajcie jutro 51 jako pewniak na bank a jutro mi podziekujecie
sindbad:
Witam.Powtórzę Ci co już tu kilka razy pisałem:
28.06.zawitałem na to forum, zapowiadając że choć sam nie gram w gry losowe - to na te wakacje założyłem sobie ambitny plan przyjrzenia się ML i poszukania sposobu dobrania się do tej gry...Moje myślenie szło w kierunku przeanalizowania nie samego występowania liczb i np. ich częstotliwości występowania - ale w taki sposób,aby same liczby były wtórne do układów graficznych ( lokalizacyjnych ) i z tych układów jedynie wynikające.
Z oceanu możliwych w/w układów, zrobiłem plan co do analizy kilkuset spośród nich.
Zapowiedziałem i tak robiłem, że na gorąco wychwycone a ciekawe wg mnie spostrzeżenia z tych analiz tu zamieszczałem.Tak samo było i wczoraj...
Moim celem jest dobór takich najlepszych 12 metod, które będą dawały skuteczność typowania na poziomie 50%.
Mając bowiem te 50% skuteczności - mogę zacząć grać w ML , robiąc przy tym poważne " kuku " firmie TS...
Wiem jak to zrobić!
Pzdr.
Witam.Powtórzę Ci co już tu kilka razy pisałem:
28.06.zawitałem na to forum, zapowiadając że choć sam nie gram w gry losowe - to na te wakacje założyłem sobie ambitny plan przyjrzenia się ML i poszukania sposobu dobrania się do tej gry...Moje myślenie szło w kierunku przeanalizowania nie samego występowania liczb i np. ich częstotliwości występowania - ale w taki sposób,aby same liczby były wtórne do układów graficznych ( lokalizacyjnych ) i z tych układów jedynie wynikające.
Z oceanu możliwych w/w układów, zrobiłem plan co do analizy kilkuset spośród nich.
Zapowiedziałem i tak robiłem, że na gorąco wychwycone a ciekawe wg mnie spostrzeżenia z tych analiz tu zamieszczałem.Tak samo było i wczoraj...
Moim celem jest dobór takich najlepszych 12 metod, które będą dawały skuteczność typowania na poziomie 50%.
Mając bowiem te 50% skuteczności - mogę zacząć grać w ML , robiąc przy tym poważne " kuku " firmie TS...
Wiem jak to zrobić!
Pzdr.
c.d.
Trochę z rozpędu mi się napisało że "firmie TS "...bo są oferujące lepsze kursy!
Trochę z rozpędu mi się napisało że "firmie TS "...bo są oferujące lepsze kursy!
Edi8 b.ciekawie piszesz co ważniejsze WYJAŚNIASZ !!. Dlaczego nie zamieszczasz tego na forum ?. Jeśli się dzielisz swoją myślą to niech ta myśl pozostanie na dłużej.... Załóż temat lub dopisuj gdzie Ci odpowiada .. Tu wszystko ginie w natłoku różności po prostu "groch z kapustą"
P.o.z
P.o.z
Wiecie co? Za numerka nie jest tak źle,7.30,myślałem że będzie gorzej.
Reszta stopni wygranych jest też całkiem możliwa,fakt że 3 bez numerka było również 88 + -,tylko 2 razy było taniej.
I stopień 0 0.00
II stopień 1 11164.10
III stopień 1 11164.10
IV stopień 161 88.70
V stopień 154 88.70
VI stopień 1451 14.50
VII stopień 3644 7.30
II stopień 1 11164.10
III stopień 1 11164.10
IV stopień 161 88.70
V stopień 154 88.70
VI stopień 1451 14.50
VII stopień 3644 7.30
OPA:
skoro nie ma u Ciebie firm bukmacherskich, to oznacza to iż jest za to NISZA na rynku pracy i chyba każda firma marzy o tym, aby nie mieć konkurencji...
Zatem albo sam, albo w spółce - otwieraj kolego taką firmę!
Pzdr.
skoro nie ma u Ciebie firm bukmacherskich, to oznacza to iż jest za to NISZA na rynku pracy i chyba każda firma marzy o tym, aby nie mieć konkurencji...
Zatem albo sam, albo w spółce - otwieraj kolego taką firmę!
Pzdr.
OPA:
rozumiem...tak, STS nie ma zakładów na zdarzenia z gier losowych.
rozumiem...tak, STS nie ma zakładów na zdarzenia z gier losowych.
W tamtym tygodniu,weszły 3 razy 3/3 z moich zestawów,czasem jest ich nawet ok.10 trójek,a dziś z trzech -jedna trójka również weszła...także od biedy może być,pozdro
Drodzy Forumowicze - wytlumaczcie bom za glupi chyba.. dlaczego na stronie lotto podaja ze prawdopodobienstwo wylosowania numerka (1z36) wynosi 1:53 ?????
A tak na serio powoduje to to, że przecież odbywają się 2 losowania a nie jedno.
Bo przecież prawdopodobieństwo trafienia jednej liczby z 36 oraz zero z 45. Prawdopodobieństwo 1:36 będzie tylko przy jednym losowaniu.
Na podobnej zasadzie opierają się niektóre gry hazardowe w internecie. Można nie zdawać sobie sprawy, że jest się na z góry przegranej pozycji. Chociaż teoretycznie i tak o tym wiemy.
WITAM wszystkich a szczególnie Edi08 -SKRYTEGO INTELEKTUALISTE Kogucika19-ROMANTYCZNEGO INDYWIDUALISTE ,oraz adaśia - miłego REALISTE. Jeszcze raz serdeczne dzięki za wsparcie. Jest dobrze i będzie jaszcze lepiej dzięki takim osobom jak WY.
Witaj Aga28!
Jesteś - jak widzę - bardzo utalentowaną osobą na odcinku nazewnictwa, ale to nie jedyny Twój niezwykły talent....
Pobiłaś mnie na głowę, tworząc swoją własną metodę gry - ale w oparciu o TOTALNIE OD SIEBIE RÓŻNE rady uzyskane od kilku userów:
a/ "kogucika19": aby grać progresją z zakładanym zyskiem 2zł przy wejściu obstawianego zdarzenia ML i dzięki temu obserwować malejący deficyt z poziomu Twego -6000zł do -5998zł itd.
b/ "adasia": aby iść tropem jego zwycięstwa nad samym sobą i grać obecnie okazjonalnie, za małe stawki
c/ "ediego8": aby grać tam, gdzie uzyskuje się najwyższy na rynku zakładów bukmacherskich kurs - stosując metodę gry rozpisami zakładów skróconych, przy wymaganej dla sukcesu 40%-owej skuteczności typowania.
Naprawdę, zrobienie z tego wszystkiego mixa i ulokowanie w jednej, nowej metodzie gry trzeba NOBLEM uhonorować!
Pozdrawiam i gratuluję.
Jesteś - jak widzę - bardzo utalentowaną osobą na odcinku nazewnictwa, ale to nie jedyny Twój niezwykły talent....
Pobiłaś mnie na głowę, tworząc swoją własną metodę gry - ale w oparciu o TOTALNIE OD SIEBIE RÓŻNE rady uzyskane od kilku userów:
a/ "kogucika19": aby grać progresją z zakładanym zyskiem 2zł przy wejściu obstawianego zdarzenia ML i dzięki temu obserwować malejący deficyt z poziomu Twego -6000zł do -5998zł itd.
b/ "adasia": aby iść tropem jego zwycięstwa nad samym sobą i grać obecnie okazjonalnie, za małe stawki
c/ "ediego8": aby grać tam, gdzie uzyskuje się najwyższy na rynku zakładów bukmacherskich kurs - stosując metodę gry rozpisami zakładów skróconych, przy wymaganej dla sukcesu 40%-owej skuteczności typowania.
Naprawdę, zrobienie z tego wszystkiego mixa i ulokowanie w jednej, nowej metodzie gry trzeba NOBLEM uhonorować!
Pozdrawiam i gratuluję.
Witaj AGA28 dzieki za fajna selekcje,dla mnie sympatyczna,ciesze sie ze sie jakos pozytywnie u ciebie ruszylo,wiec powodzenia,choc jestes tajemnicza co do metody twojej gry,ale moze tak ci lepiej ,warzne ze do przodu.Kogucik zagra dzis na liczby:3,49,5,6,9,29,37,50,45,49,54,66,73,75,77,80,56,57,49,i bede gral juz nie dodajac nic do konca tygodnia,szczegoly na forum .Pozdrawiam
edi8,Dziękuję CI za wyjaśnieniejuż zrozumiałem.Przepraszam,że teraz dopiero się odzywam,ale po napisaniu do Ciebie miałem usterkę internetu,dlatego dzisiaj mogę Ci za to wyjaśnienie podziękować.Dzięki i pozdrawiam.
GROM:
Wszystko w porządku, bo pora była przecież już i tak bardzo późna - nawet gdyby nie zawiodła dodatkowo technika...
Powodzenia!
Pzdr.
Wszystko w porządku, bo pora była przecież już i tak bardzo późna - nawet gdyby nie zawiodła dodatkowo technika...
Powodzenia!
Pzdr.
ale jaja, w najbliższych dniach, nie do wiary, ale jaja............
No i od dziś expres lotek 3 razy w tygodniu jestem zadowolony bowiem najwieksze wygrane jakie wygrałem to w expresa przez ostnie 2 lata w sumie 5 tys zł Bedą wieksze szanse na wygrane ! moja dziedziną jest tylko duzy i expres a multi to tylko dodatek do kturego regularnie dokładam !Może dlatego że gram w profie a tam nie ma posrednich wygranych wiec nic sie nie zwraca chociaż po części,chodz jak utrafie to wygram 10 krotnie wiecej niż w TS, ale na dziś taka
4,12,13,70,41/5
2,6,7,8,23,65/6
Pozdrawiam i piszcie wiecej bo smutno ,a tak jest co poczytac i sie posmiać!
4,12,13,70,41/5
2,6,7,8,23,65/6
Pozdrawiam i piszcie wiecej bo smutno ,a tak jest co poczytac i sie posmiać!
Witam ! Prosze mi odpowiedzieć na takie pytanie , Wczoraj za numerek płacono 2,50 zł . Gdy stawka wynosiła 1,25 zł
I minimalna wygrana za trafiony sam numerek wynosiła 5zł. za Stawkę 2,50 wygrana za numerek wyniosła wczoraj 7,30 zł?
Czy to nie jest wbrew regulaminowi?
I minimalna wygrana za trafiony sam numerek wynosiła 5zł. za Stawkę 2,50 wygrana za numerek wyniosła wczoraj 7,30 zł?
Czy to nie jest wbrew regulaminowi?
Nie,jeśli chodzi o numerka wcześniej był on gwarantowany(sam numerek),teraz już nie.
Jeśli w numerku nie padnie wygrana 2 stopnia,przechodzi ona w całości na kumulację I stopnia.Także pula rośnie szybciej,co nie? Oczywiście wzrosła również o 6% pula przeznaczona na wygrane I stopnia.
TSN, O matko takie same wygrane za stopnie 2,3 oraz stopnie 4,5. Czyli te nowe przepisy są strasznie kiłowe.
OPA wystarczy jest mało bo zmienili dzień nie każdy pamieta że losowanie expresa dzis nie jutro !
Witam!
Nieźle dają pozycje:
1+3+9 liczba 61
3+8+1 liczba 57
4+8+1 liczba 61
6+4+3 liczba 40
Na dziś trójka 40, 57, 61
Nieźle dają pozycje:
1+3+9 liczba 61
3+8+1 liczba 57
4+8+1 liczba 61
6+4+3 liczba 40
Na dziś trójka 40, 57, 61
Witam.
Oto zapowiedziana kolejna metoda grania zakładami wielosystemowymi w ML.
Firma FORTUNA umożliwia zawieranie takich właśnie zakładów systemowych, już ze stawką 5 groszy za zakład.
METODA NR 2 ( poprzednia we wpisie 29809 ).
Wybieramy wg własnych kryteriów 10 liczb, a oczekiwana od gracza skuteczność trafień to 40%, czyli 4z10.
Dokonujemy rozpisania naszych 10 liczb na 4 zakłady, po 6 skreśleń każdy:
a/ 1-2-3-4-5-6
b/ 1-2-7-8-9-10
c/ 1-3-4-5-6-9
d/ 3-4-5-6-7-8
Następnie dokonujemy wyboru i rozpisania kolejnej grupy innych 10 liczb, które także rozpisujemy wg tego samego w/w schematu rozpisu.
Mając już rozpisane te nasze 2 grupy liczb - dokonujemy teraz połączenia każdej linii rozpisu pierwszej grupy liczb z każdą linią rozpisu grupy drugiej.
Uzyskamy w ten sposób 4x4=16 takich połączeń.
Na każdym kuponie ( będzie ich oczywiście 16 ) zagramy każdy element 6 liczbowy jako system 2z6 - czyli na jednym kuponie umieścimy dwa systemy 2z6 i koszt takiego kuponu to (2z6)x(2z6)=15x15=225 a więc koszt całego systemu liczącego 16 kuponów to 16x225=3600x0,10zł=360zł.
Koszt 360zł wynika z przyjęcia tu jako jednostki 0,10zł ale można ten koszt jeszcze zredukować o 1/2 i nadać kupony ze stawką 5gr za zakład.
Oczywiście pamiętamy, że wygrana jest funkcją kursu i stawki - więc obniżając stawkę, obniżamy też naszą wygraną co do jej kwoty.
Spełnienie przez grającego wymogu 40%-owej skuteczności w postaci trafienia 4z10 liczb, zaskutkuje takimi możliwymi co do ich prawdopodobieństwa trafieniami:
a/ 27% na to ,że wygramy 8x "2" , czyli 8 parek w grupie
b/ 19% na to, że wygramy 6x "2"
c/ 15% na to, że wygramy 5x "2".
Oznacza to, że mając trafione po 4z10 liczb w każdej z grup, najprawdopodobniejsze jest wygranie 8x8=64x "4".
64x200=12800x0,9=11520
Grając ze stawką 10gr, nasza wygrana wyniesie wtedy 11520x0,10zł=1152zł.
Koszt gry przy stawce 10gr to 360zł, więc wygrana netto to 1152zł-360zł=792zł.
Zysk liczony od wkładu na grę, wyrażony w procentach to 792:360=2,2x100=220%.
Pzdr.
Oto zapowiedziana kolejna metoda grania zakładami wielosystemowymi w ML.
Firma FORTUNA umożliwia zawieranie takich właśnie zakładów systemowych, już ze stawką 5 groszy za zakład.
METODA NR 2 ( poprzednia we wpisie 29809 ).
Wybieramy wg własnych kryteriów 10 liczb, a oczekiwana od gracza skuteczność trafień to 40%, czyli 4z10.
Dokonujemy rozpisania naszych 10 liczb na 4 zakłady, po 6 skreśleń każdy:
a/ 1-2-3-4-5-6
b/ 1-2-7-8-9-10
c/ 1-3-4-5-6-9
d/ 3-4-5-6-7-8
Następnie dokonujemy wyboru i rozpisania kolejnej grupy innych 10 liczb, które także rozpisujemy wg tego samego w/w schematu rozpisu.
Mając już rozpisane te nasze 2 grupy liczb - dokonujemy teraz połączenia każdej linii rozpisu pierwszej grupy liczb z każdą linią rozpisu grupy drugiej.
Uzyskamy w ten sposób 4x4=16 takich połączeń.
Na każdym kuponie ( będzie ich oczywiście 16 ) zagramy każdy element 6 liczbowy jako system 2z6 - czyli na jednym kuponie umieścimy dwa systemy 2z6 i koszt takiego kuponu to (2z6)x(2z6)=15x15=225 a więc koszt całego systemu liczącego 16 kuponów to 16x225=3600x0,10zł=360zł.
Koszt 360zł wynika z przyjęcia tu jako jednostki 0,10zł ale można ten koszt jeszcze zredukować o 1/2 i nadać kupony ze stawką 5gr za zakład.
Oczywiście pamiętamy, że wygrana jest funkcją kursu i stawki - więc obniżając stawkę, obniżamy też naszą wygraną co do jej kwoty.
Spełnienie przez grającego wymogu 40%-owej skuteczności w postaci trafienia 4z10 liczb, zaskutkuje takimi możliwymi co do ich prawdopodobieństwa trafieniami:
a/ 27% na to ,że wygramy 8x "2" , czyli 8 parek w grupie
b/ 19% na to, że wygramy 6x "2"
c/ 15% na to, że wygramy 5x "2".
Oznacza to, że mając trafione po 4z10 liczb w każdej z grup, najprawdopodobniejsze jest wygranie 8x8=64x "4".
64x200=12800x0,9=11520
Grając ze stawką 10gr, nasza wygrana wyniesie wtedy 11520x0,10zł=1152zł.
Koszt gry przy stawce 10gr to 360zł, więc wygrana netto to 1152zł-360zł=792zł.
Zysk liczony od wkładu na grę, wyrażony w procentach to 792:360=2,2x100=220%.
Pzdr.
Dziś weszło 33,33% z możliwych do zagrania liczb sumowanych w pionie:
a/ 8+17+17=42
b/ 20+27+26=73
Pzdr.
a/ 8+17+17=42
b/ 20+27+26=73
Pzdr.
gratulacje TOTO sam skreślałeś?. Ja niestety tylko dwie 2/6. Gram dalej.
no to miałeś dobrego nosa TOTO.Życzę aby następnym razem było jeszcze lepiej. Pozdrawiam.
Kilka dni temu pisałem tutaj że warto wybrać 3 liczby z przedziału czterdziestek, jedna z dziesiątek i 2 z trzydziestek. Częściowo dzięki takiemu ustawieniu mam to 4/6. Pozdrawiam
erka:
Mając 2x 2z6 w DL można w FORTUNIE dostać za taką "czwórkę" niezłą wygraną , bo kurs jest wtedy 7000...
Kupon wielosystemowy (2z6) x (2z6)=15x15=225 ze stawką np.10gr to koszt 225x0,10zł=22,50zł, a trafienie po "2" w obu grupach 6-liczbowych daje tę "czwórkę" z kursem 7000x0,9x0,10zł=630zł.
Pzdr.
Mając 2x 2z6 w DL można w FORTUNIE dostać za taką "czwórkę" niezłą wygraną , bo kurs jest wtedy 7000...
Kupon wielosystemowy (2z6) x (2z6)=15x15=225 ze stawką np.10gr to koszt 225x0,10zł=22,50zł, a trafienie po "2" w obu grupach 6-liczbowych daje tę "czwórkę" z kursem 7000x0,9x0,10zł=630zł.
Pzdr.
E dzis cienizna 3/6 w multi i cztery razy 3/6 w dużego -Expres lipa ale jutro gramy dalej ;)
No to super czekalem na ta informacjie! Znikam bądzcie pozdrowieni !
Witam.Dzis zagramy tylko na 50 reszta niech czeka,trudno to groby zwierz juz jest wiec i polowanie duzymi nabojami sie zaczelo.
Nie podanych na multipasko wygranych z multilotka i numerka wraz z liczbami zawartych zakładów.
Wygrane na multipasko pojawiają się obecnie z opóźnieniem. Być może kiedyś to się zmieni, ale póki co nie są zczytywane automatycznie ze strony lotto.
W przypadku większych kumulacji Dużego Lotka staram się czuwać i wtedy wygrane pojawiają się tutaj nawet szybciej niż na lotto.pl :)
W przypadku większych kumulacji Dużego Lotka staram się czuwać i wtedy wygrane pojawiają się tutaj nawet szybciej niż na lotto.pl :)
PASKO:
od tego wpisu pozostało już tylko 100 do magicznej liczby 30.000...
A byli tu tacy, którzy wieszczyli upadek tego mini-czatu i niemożność osiągnięcia tej granicy!
Pzdr.
od tego wpisu pozostało już tylko 100 do magicznej liczby 30.000...
A byli tu tacy, którzy wieszczyli upadek tego mini-czatu i niemożność osiągnięcia tej granicy!
Pzdr.
30 000 w niespełna 1,5 roku. Za 2 lata będzie 100 000, a nie żaden upadek :)
PASKO:
chyba samych moich będzie 100.000 :) a jeszcze i inni tu coś zapewne napiszą!
Pzdr.
chyba samych moich będzie 100.000 :) a jeszcze i inni tu coś zapewne napiszą!
Pzdr.