Wpisy 2 862 613 – 2 862 712
9 kwietnia 2017 16:29 → 9 kwietnia 2017 18:50, 100 wpisów
Mój dziadek miał coś z Napolełona i babcia do niego mowiła napol Lełon bo zimno
menster kiedyś mnie zabrali do wojskowego felczera bo ściemniałem. Eskortował mnie porucznik i ten felczer wojskowy się mnie pyta..co żołnierzykowi dolega a ja pokazuję na porucznika i mówię, że z nim przyjechałem
tam masz tylko ciemność i trzy rodzaje wideł ale mon poleca te duże najcięższe
Panowie jak to mon i wojsko dziś
?
To dno dno
Kiedyś tak nasze roczniki pamiętają!.
?
To dno dno
Kiedyś tak nasze roczniki pamiętają!.
Ja ci żółnierzu ten pas pprawie bo zaraz ci jaja urwie a sam nie miał na czym pasa zapiąć bo się z wandziocha zsuwał i to było wojsko królwej Jadwigi
Co do widełek to mój dziadek miał procę z żyletką po środku i od razu nią sadził dwa rządki kartolfli
Pamietam scene. Wyjazd alarmowy z jednostki. Stoi przy bramie generał z d-cą pułku obserwują a tu ja jadę pszczółką i nagle coś w niej trzask trzask . Urwał się wałek od wciągarki Wysiadam spoko luz schylam sie pod auto otwieram pake wałek sruu wsiadam i odjeżdżam Dostałem 7 dni urlopu
Dobry żołnierz pamiętajcie synkowie to i buta glizdą zawiąże jak mu sznurówka pęknie
nie mon u macierewicza to nic ja mówię o piekle na ziemi mon to jest a nie o szkółce niedzielnej
Dobra kolejno odlicz ...raz dwa trzy cztery pppięęęćć ..wróć nierówno ..raz 2 3 4 ppięęęćć Piątka wystąp jak sięnazywacie ..spprręężżynaaa
ja wiem dla tego mówię o mon jak ktoś chcę to polecam czekają na ambitnych co mają zdolności do władania widłami trzech rodzaji
Jeśli żaliç ktoś się chce żal się babce z PKT Gabrielto trzeba przeżyć
Forsami zależy w jakim regionie się slużyło tak się mówiło u nas było koniowi na PKT
Baaczność ..jutro wyjazd żołnierze w poligon o 9-tej podjedzie autobus z przyczepą . są jakieś pytania ? łapka w górę oczywiście Gabriel ..słucham żołnierzu...o której odjeżdża przyczepa ?
Gabriel przynJmniej forsami nie bierze misiewicza na kolchoz bo by sobie nie poradził
my tu mówimy mon nie macierewicza czy innego ministra ale o skrócie mon do piekła gdzie nie liczni wychodzą reszta nogami do przodu
Pamiętam też scenę z poligonu jak se stoimy przed SKOT-em zakopaliśmy wcześniej w piachu łuskę czołgową palimy grzebiemy ot tak w piachu butami. Podchodzi na fajke d-ca i ja nagle się schylam i mowię ooo a co to i zaczynam wydzierać a ten drze sie spiee... i do mnie zostaw to bo cie ukaram jak wybuchnie
pamiętam też początek takiego wierszyka. Nie wolno było ot tak podejść i zgasić światło Trza było stanąć przed nim na bacznośc i..szanowny kontakcie plastikowy , ja żołnierz hu..itd
Słyszałem że teraz to będą w wojsku nie tylko niebieskie,czerwone ale i moherowe berety
Dobra mykam jak coś dajcie numerki do szyfranta Kowalskiego ti ti ta ta ta ti ti on to rozpacuje
Ayapowinno być przynajmniej 1x6/6 na to gram a 10 to tak sobie puszczona
Dr