Wpisy 269 053 – 269 152
14 kwietnia 2011 00:00 → 14 kwietnia 2011 10:40, 100 wpisów
W sumie ciężko mi sobie wyobrazić, że są tam osoby zatrudnione, które surfują po internecie i coś takiego znajdują i zgłaszają...
odnośnie izby celnej
dziś zatrzymano jakichś dwóch celników zdaje się - i mają postawione zarzuty korupcji
No właśnie...czy urząd ten ma prawo składania takich wniosków na policje?
według mnie mają swój aparat, który ma podobne uprawnienia jak policja, więc dziwię się, że na posterunek Cię wzywali...
dziś zatrzymano jakichś dwóch celników zdaje się - i mają postawione zarzuty korupcji
No właśnie...czy urząd ten ma prawo składania takich wniosków na policje?
według mnie mają swój aparat, który ma podobne uprawnienia jak policja, więc dziwię się, że na posterunek Cię wzywali...Izba Celna podejmuje działanie gdy do obrotu są wprowadzone towary z podrobionymi znakami towarowymi. Moim zdaniem nie jest możliwe aby Izba Celna sama złożyła zawiadomienie.
Kończy się chyba anonimowość w necie bo chcą cenzurować i kontrolować już wszystko.
Izba Celna mogłaby podjąć działania w związku z Twoim konkursem bo na to jest wymagana zgoda ale do znaków towarowych na stronie nie powinni się czepiać. Nie oferujesz podrobionych towarów.
to jakiś chory sen polityków...oni mogą kłamać w żywe oczy, obiecywać, bez żadnych konsekwencji, a szary obywatel musi się tłumaczyć, że czegoś nie zrobił... To jest taka postawa zazdrości chyba, żeby niszczyć ludzi
Słyszeliście pewnie o tej firmie komputerowej...i ile odszkodowania teraz dostaną a naszej kieszeni...
Słyszeliście pewnie o tej firmie komputerowej...i ile odszkodowania teraz dostaną a naszej kieszeni...
martini1985 spokojnie, nie jest tak źle. Obywatel nie ma obowiązku udowadniać że jest niewinny. To służby muszą Ci udowodnić że jesteś winny a Ty masz prawo się bronić jak również odmówić składania wyjaśnień.
w zapisach prawnych, wiem że jest inaczej "zasada domniemanej niewinności" - ale w praktyce nawet niewinnych ludzi spotyka kara ze strony nieudolnych/nieodpowiedzialnych urzędników. Np. sprawa tej firmy wygląda tak, ze upadła...urzędnicy nie zapłacą dziś odszkodowania z własnych kieszeni, ale wszyscy obywatele.
Lestek. A czy gminny ośrodek kultury ma obowiązek zgłaszania konkursu recytatorskiego z nagrodami?
hahaha
mi się wydaje, że ogólnie nie trzeba zgłaszać takich rzeczy jeśli kwota nagrody nie przekroczy jakiegoś progu. Nie wiem ile to teraz? tysiąc złotych?
mi się wydaje, że ogólnie nie trzeba zgłaszać takich rzeczy jeśli kwota nagrody nie przekroczy jakiegoś progu. Nie wiem ile to teraz? tysiąc złotych?Mylisz pojęcia, zasada domniemanej niewinności to zasada wg. której dopóki sąd nie zdecyduje o Twojej winie, dopóty jesteś niewinny.
Co do opisywanej przez Ciebie sprawy każdy kij ma dwa końce. Płaca w administracji publicznej jest stosunkowo słabo płatna. Jeśli funkcjonariusz publiczny miałby odpowiadać swoim majątkiem po prostu nie byłoby chętnych.
Co do opisywanej przez Ciebie sprawy każdy kij ma dwa końce. Płaca w administracji publicznej jest stosunkowo słabo płatna. Jeśli funkcjonariusz publiczny miałby odpowiadać swoim majątkiem po prostu nie byłoby chętnych.
Skoro nie pobieram żadnych pieniędzy i nie czerpię zysku z konkursu, to nadal muszę mieć zgodę?
do odoło 4000 tysięcy od darowizny nie musisz odprowadzaś podatku
Lestek, ale to się podobno ma zmienić, urzędnik państwowy za własne błędy będzie odpowiadać bodajże do 10-cio krotnej wartości wynagrodzenia.
Być może się mylę, prawnikiem nie jestem, Sędzi Anny Marii nie oglądam
ale...wydaje mi się, że niewinnym się jest do momentu zapadnięcia wyroku właśnie 
Być może się mylę, prawnikiem nie jestem, Sędzi Anny Marii nie oglądam
ale...wydaje mi się, że niewinnym się jest do momentu zapadnięcia wyroku właśnie 
Pasko nie wiem. Z jednej strony to jest podobna zasada co kulki u buka. Też są zabronione. Ty oferujesz wygraną za pewne zdarzenie. Pewnie udowodniliby Ci że osiągasz korzyść z reklam na stronie. Wiesz jak to jest...
Ja kiedyś organizowałem loterię z pulą nagród przekraczającą 2 mln. Wiem ile było cyrku.
Ja kiedyś organizowałem loterię z pulą nagród przekraczającą 2 mln. Wiem ile było cyrku.
oczywiście jeśli wyrok jest orzekający o winie
haha
hahazortha właśnie tu są cyrki, obdarowany i obdarowujący
Dlatego teraz jest tak mało darowizn np. na domy kultury itp.
Dlatego teraz jest tak mało darowizn np. na domy kultury itp.W loterii było dokładnie 1,4 mln a w konkursie reszta. Duża ogólnopolska hurtownia sprzętu komputerowego, nagrody dla najlepszych klientów.
Pawcio oczywiście, trzeba było zabezpieczyć w banku wygraną itp. Udział osoby z zezwoleniem w losowaniu. A żebyście wiedzieli jak Izba Celna badała losowość programu losującego. Siwy dym...
no to ciekawe dlaczego szanowna Izba nie wzięła się za PUSTE SMS-Y i inne tego typu loterie, przecież reporteży wielokrotnie udowadniali, że tych samochodów nie ma...
na stronie loterii pusty sms pisze ze maja zgode i akceptacje izby celnej w Wawie.
Właśnie z tą losowością było najtrudniej. Firma, która pisała program do przeprowadzenia losowania musiała dostarczyć dokumentację. Już teraz nie pamiętam jak to było, ale był brany mikroczas i temperatura procesora komputera do wygenerowania inicjatora. Po prostu masakra.
Od tego czasu minęło mnóstwo czasu ale strona konkursu jeszcze wisi: www.milion.pronox.com
TAK macie rację.... ten co daje też buli ... pamiętacie tego biednego piekarza ...musiał zamknąć interes, bo oddawał chleb biednym ...wszystko to jest zdrowo popieprzone
a wydawałoby się ,że po nagłośnieniu przez media sprawy uniewinnią go ... 

a wydawałoby się ,że po nagłośnieniu przez media sprawy uniewinnią go ... 

no Pawcio wiem, że piszą o zgodzie, tak samo się chwalili ową zgodą w reklamach telewizyjnych...a niezły pasztet z tego wyszedł... i to jest ciekawe
są równi i równiejsi?
są równi i równiejsi?OK. Ja lecę kimać. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy. Dobranoc wszystkim 

narazie Pawcio 

Mylicie pewne pojęcia. Zgoda wydawana jest na podstawie regulaminu, jeśli regulamin jest poprawny to Prezes Izby Celnej musi wydać zgodę. Co innego dalsze działania organizatora.
Lestek, nie zraziły Cię problemy przy organizowaniu loterii? Jak na dzień dzisiejszy przedstawiają się Twoje opinie dot. tej sprawy? Zorganizujesz jeszcze jakąś? 

martini1985 wiesz co, gdybym miał wystarczającą ilość forsy jasne że zorganizowałbym taką loterię bo zyski są nieporównywalnie większe niż koszty
Biurokracja też jest do przejścia, trzeba po prostu być wyczulonym na błędy. Zadziwiło mnie podejście MF do losowości dlatego jestem spokojny co do Lotto
Nasze losowanie było prowadzone za pomocą programu komputerowego, który był sprawdzany na wskroś, szerokość i długość
Próby losowości etc. 
Biurokracja też jest do przejścia, trzeba po prostu być wyczulonym na błędy. Zadziwiło mnie podejście MF do losowości dlatego jestem spokojny co do Lotto
Nasze losowanie było prowadzone za pomocą programu komputerowego, który był sprawdzany na wskroś, szerokość i długość
Próby losowości etc. 
no ale wiesz...Lotto póki co zasila kasę m.in. ministerstwa sportu
chyba ochrony dziedzictwa narodowego i zdrowia 
chyba ochrony dziedzictwa narodowego i zdrowia 
Dobranoc Lestek
dzięki za rozmowe 
dzięki za rozmowe 
Kosmaty,w dniu Twoich 50 urodzin składam Ci serdeczne życzenia,zdrowia,pomyślności na następne 5o lat oraz trafienia 10/10

Kosmaty..z okazji Twoich 50 Urodzin..
zycze Tobie wszystkiego Naj Naj Najlepszego..
Duzo Zdrowie oraz spelnienia Marzen..
oczywiscie super Wygranych..

zycze Tobie wszystkiego Naj Naj Najlepszego..
Duzo Zdrowie oraz spelnienia Marzen..
oczywiscie super Wygranych..

reszardz,ulexxa niemogę rozpakowac tych 
hanusia76 dziekuje zx życzenia i

hanusia76 dziekuje zx życzenia i

Kosmatku..jakos dasz rade..
baw sie dobrze..

..ja uciekam do pracy..
pa pa

baw sie dobrze..

..ja uciekam do pracy..

pa pakosmaty

kosmaty,mieliśmy do Ciebie wpaść całą paczką,skład był już gotowy do wyjazduale autokar nawalił 

kosmaty ale skład się już rozleciał,poszli spać a pilotką miała być Lila,bez pilota nie pojedziemy

kosmaty baw się dobrze,obowiązki wzywają,śniadanie,zabiegi
na Twoje zdrowi

na Twoje zdrowi

Co dziś z tego będzie. Oto jest pytanie?
1-11-12-13-17-18-21-22-26-40
-41-46-49-52-58-61-63-65-70-78

witam wszystkich w tej pop.....onej polsce
a zwłaszcza kapusi z t.s

a zwłaszcza kapusi z t.s

Witam wszystkich. 
pewniaczek na 14-stą hm............24 na 100 % i 33 na 80 %

pewniaczek na 14-stą hm............24 na 100 % i 33 na 80 %

WITAM WSZYSTKICH.
DZIS DAJE SPOKÓJ NA JAKIS CZAS NA 14:00
13,15,54,70,72
DZIS DAJE SPOKÓJ NA JAKIS CZAS NA 14:00
13,15,54,70,72
Dzień dobry.

Witam wszystkich

Kasika,mozesz mi podac jakis adres na strone, do Korna..
bo na.."typowanieparkami"..mi nie wchodzi..

Kasika,mozesz mi podac jakis adres na strone, do Korna..
bo na.."typowanieparkami"..mi nie wchodzi..
Witam
Od pewnego czasu gram w Jokera, zawsze stawiam na tę samą liczbę - czy według was to słuszna strategia?
Od pewnego czasu gram w Jokera, zawsze stawiam na tę samą liczbę - czy według was to słuszna strategia?a...to rozumiem,dlaczego..nie da sie wejsc..
dziekuje Kasia..
ide dalej popracowac..
dziekuje Kasia..

ide dalej popracowac..

Witam ponownie.
Niedawno wróciłam. Co myślicie na dziś o liczbie 3 i 6?
Niedawno wróciłam. Co myślicie na dziś o liczbie 3 i 6?
Witam wszystkich. Kosmaty 100 lat. Na dzisiaj mam 11,19.24.25.28.30.31.32.38.43 /21.23.24.27.28
Aga. Witaj.. .
Jak Tobie idzie typowaniem liczb do mm.?
Dzisiaj w Suwałkach będzie świecić SŁOŃCE.
Pozdrawiam i miłego słonecznego dnia życzę.. .
Jak Tobie idzie typowaniem liczb do mm.?
Dzisiaj w Suwałkach będzie świecić SŁOŃCE.
Pozdrawiam i miłego słonecznego dnia życzę.. .
Witaj Wędrowco.

Słoneczko mnie dziś z rana obudziło i pięknie świeci. Na razie mam 4 liczby na dziś i ciekawe co z tego będzie
Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Słoneczko mnie dziś z rana obudziło i pięknie świeci. Na razie mam 4 liczby na dziś i ciekawe co z tego będzie
Pozdrawiam i miłego dnia życzę
51 osób na czacie i tylko niektórzy piszą,a reszta śledzi i tylko czeka na pewniaki. Nie podam nic

mam taką propozycję wytypujmy wszyscy taką samą 10 sprawdzimy jak działa prawo przyciąganie teoria kwantowa co wy na to im więcej ludzi tym lepiej może coś z tego będzie jak myślicie

Proponuję wybrać z tego:
Witaj aga31.
Przesłałem Ci na e-maila moje typy, sprawdź.
Może coś się uda
Przesłałem Ci na e-maila moje typy, sprawdź.
Może coś się uda