Wpisy 2 577 197 – 2 577 296
18 lutego 2016 18:21 → 18 lutego 2016 18:52, 100 wpisów
oj nie tu dochody nic nie mają do tego
ja na dwójkę już za stara
ja na dwójkę już za stara
Kiedy wprowadza bykowe
Krasnalek to jeszcze zdazysz
Dzis z mezem po losowaniu
Dwa koty
Czterdziesci lat minelo jak jeden dzien
krasnalek,angierski,seven
Angierski masz dzieci
zbigniew
jak typowania u was?
Krzysztow my tu o rozmazaniu a nie o typach na 21;40
u mnie u mnie dzis tylko 26 zeta
hehe
Komisja Europejska postanowiła wybudować bramę w trzecie tysiąclecie, jako symbol coraz ściślejszych więzi łączących państwa członkowskie.
Wyłoniono podkomisję do przeprowadzenia przetargu, ogłoszono przetarg.
Do wykonania bramy zgłosiło się trzech oferentów: Turek, Niemiec i Polak.
Pierwszy ofertę przedstawił Turek: brama solidna, projekt kompletny, koszt: 6.000 euro.
Drugi był Niemiec: projekt w zasadzie nie odbiegał od projektu Turka, podobne wykonanie, cena wyniosła 10.000 euro.
Komisja pyta:
- Czemu aż 10.000?
- Solidny niemiecki projekt, solidne niemieckie materiały, solidne niemieckie wykonanie, a to kosztuje.
Ostatni był Polak, który przedstawił projekt bardzo podobny do obu poprzednich, ale cena wynosiła 56.000 euro.
Członkowie komisji przetargowej o mało nie spadli z krzeseł, a po chwili pytają:
- Skąd wzięła się taka wielka kwota.
- 25.000 euro dla mnie, 25.000 dla Szanownej Komisji za trud włożony w przeprowadzenie przetargu i skuteczne jego rozstrzygnięcie, a 6.000 dla Turka, bo przecież ktoś te bramę musi postawić.
Wyłoniono podkomisję do przeprowadzenia przetargu, ogłoszono przetarg.
Do wykonania bramy zgłosiło się trzech oferentów: Turek, Niemiec i Polak.
Pierwszy ofertę przedstawił Turek: brama solidna, projekt kompletny, koszt: 6.000 euro.
Drugi był Niemiec: projekt w zasadzie nie odbiegał od projektu Turka, podobne wykonanie, cena wyniosła 10.000 euro.
Komisja pyta:
- Czemu aż 10.000?
- Solidny niemiecki projekt, solidne niemieckie materiały, solidne niemieckie wykonanie, a to kosztuje.
Ostatni był Polak, który przedstawił projekt bardzo podobny do obu poprzednich, ale cena wynosiła 56.000 euro.
Członkowie komisji przetargowej o mało nie spadli z krzeseł, a po chwili pytają:
- Skąd wzięła się taka wielka kwota.
- 25.000 euro dla mnie, 25.000 dla Szanownej Komisji za trud włożony w przeprowadzenie przetargu i skuteczne jego rozstrzygnięcie, a 6.000 dla Turka, bo przecież ktoś te bramę musi postawić.
Papasmerf lubisz koty
Rozumiem masz uraz do klakiera
"krasnalek no przciez masz już jedną" - PapaSmerf - skąd wiesz , że biała
hej smerfy krasnale i ferajna...to tylko ja...
PapaSmerf
a co powiecie o: 5,26,47,54,71,78
hmm postawiłbym na 26,71 ?? ale 71 już się boję
a co powiecie o: 5,26,47,54,71,78
hmm postawiłbym na 26,71 ?? ale 71 już się boję