Wpisy 249 973 – 250 072
17 marca 2011 22:36 → 17 marca 2011 23:36, 100 wpisów
Generalnie szykuje się nowy sposób zawierania zakładów chybił-trafił. Nie tylko w kolekturach, ale również w punktach sprzedaży w postaci kart!
I tu się mylicie bo jest rejestr osób z zakazem uczestnictwa w grach hazardowych i kasyna taki wykaz mają.
Zarząd TS może wprowadzić stawkę promocyjną za określoną liczbę zakładów zawartych
na jedno losowanie. Informacja o promocyjnym cenniku zakładów oraz czasie trwania
promocji ustalana jest przez Zarząd TS i podawana do publicznej wiadomości grających,
na co najmniej 24 dni przed jej wprowadzeniem.
na jedno losowanie. Informacja o promocyjnym cenniku zakładów oraz czasie trwania
promocji ustalana jest przez Zarząd TS i podawana do publicznej wiadomości grających,
na co najmniej 24 dni przed jej wprowadzeniem.
ta metoda kart chybil-trafil to typowa jak w UK,mozna poprosic pania o lucky dip albo zaznaczyc opcje LD na karcie i podac pusty kupon a maszyna wyda CH-T-nie jest to takie glupie bo mozna np miec 1 i 3 zaklad swoj a 2 i np 5 -jako CH-T na jednym kuponie
Lestek,ok zgodze sie z Tobą w połowie.Kasy mają ale sprzedawca w żóltej budce raczej nie
Picasso19 ale to już podstawa do niewypłacenia nagrody. Chociaż z drugiej strony kupon jest na okaziciela. Martwy przepis.
pasko -a ta promo stawka to taki sprawdzian chyba czy nie przesadzili z cena zakladow,jezeli dadza promo i sie zwiekszy grywalnosc to moze obniza
ciężkie czasy nastały ...do żółtej budy będzie się chodzić z dowodem, pozwoleniem od rodziców / niezależnie od wieku/ , zaświadczeniu o niekaralności i odbytej służbie wojskowej, zaświadczeniu od lekarza o braku przeciwwskazań 

do tego podanie z prośbą aby zagrać x3zdjęcia i pełny życiorys
bez konfabulacji
bez konfabulacji

Lestek ale kto inny moze wysłać kupon i kto inny moze odebrać wygraną,np żoną wysyła a maż odbiera kase,wiec z tym nowym "przepisem" to jak kula w płot
1. TS prowadzi ewidencję wypłaconych (wydanych) wygranych, których wartość wynosi
co najmniej 20 000 zł.
2. Uczestnik gry, który uzyska wygraną wynoszącą co najmniej 20 000 zł zobowiązany
jest zgłosić fakt wygranej organizatorowi w celu ewidencji.
3. W ewidencji, o której mowa w ust. 1 umieszcza się:
a) dane osoby wygrywającej (imię i nazwisko, rodzaj i numer dokumentu
potwierdzającego tożsamość, numer PESEL, a w przypadku braku numeru
PESEL â adres zamieszkania, datę urodzenia i obywatelstwo),
b) wartość wypłaconej (wydanej ) wygranej ,
c) datę wypłaty (wydania).
co najmniej 20 000 zł.
2. Uczestnik gry, który uzyska wygraną wynoszącą co najmniej 20 000 zł zobowiązany
jest zgłosić fakt wygranej organizatorowi w celu ewidencji.
3. W ewidencji, o której mowa w ust. 1 umieszcza się:
a) dane osoby wygrywającej (imię i nazwisko, rodzaj i numer dokumentu
potwierdzającego tożsamość, numer PESEL, a w przypadku braku numeru
PESEL â adres zamieszkania, datę urodzenia i obywatelstwo),
b) wartość wypłaconej (wydanej ) wygranej ,
c) datę wypłaty (wydania).
4x5/10 1x3/7
poczekajcie,jeszcze zrobią tak że bezrobotny i klient opieki społecznej nie będą mogli grać

Pasko zapomniałeś jeszcze o potrzebnym jednym szczególe identyfikacyjnym bez którego nie wypłaca Ci powyżej 20 000 zł NIP
* -promo stawka może być zachętą na te nowe karty
A jak lekarz stwierdzi, że "głupie panie te liczby", i zakaże grać, a wejdą ? To CO wtedy ?

A jak lekarz stwierdzi, że "głupie panie te liczby", i zakaże grać, a wejdą ? To CO wtedy ?

Żeby odebrać wygraną to wprowadziłbym jeszcze wymóg zaświadczenia o niekaralności.
Picasso19 oczywiście że wypłacą wygraną bez NIPu ale jak zawsze w takim wypadku, płatnik wypełnia druk NIP1.
Pawcio akurat zapis o niekaralności za przestępstwa umyślne nie jest głupi.
Pawcio akurat zapis o niekaralności za przestępstwa umyślne nie jest głupi.
250000. Picasso19 2011-03-17 (22:46) Bydgoszcz
tak i jeszcze 3 ostatnie wyciągi z US i ZUS
Zapamietajcie ten wpis,jest on historyczny
tak i jeszcze 3 ostatnie wyciągi z US i ZUS
Zapamietajcie ten wpis,jest on historyczny
A może TS ządać przed wypłatą wygranych zaświadczenia z urzędu skarbowego o niezaleganiu w podatkach
Spox Picasso ...my też na odwyku - odwykamy od grania a toast jest tusipexem 

Pasko>
Czemu się dziwisz ? Przecież ewidencja wygranych > 20 tys jest i w tej chwili ?
Czemu się dziwisz ? Przecież ewidencja wygranych > 20 tys jest i w tej chwili ?
i proszę jak się towarzystwo wzajemnej adoracji rozpiło

mirnam61-nie bój,nie bój jutro będziesz miał 3z10

mirnam61-nie bój,nie bój jutro będziesz miał 3z10

Ewidencja jest po to żebyś w swojej szczęśliwości nie zapędził się za bardzo w grabieniu TS 

mareq teoretycznie US może potrącić z wszelkich dochodów należności z tytułu zobowiązań. Wygrana to dochód.
dzisiaj rozmawiałam z kolektorem kiedy rusza nowa gra kaskada?
ktoś coś wie?
ktoś coś wie?
http://serwis.lotto.pl/files/183/4ac0712459efe/Regulamin_Lotto.pdf
VS.
http://serwis.lotto.pl/files/0/3358/Regulamin_LOTTO_2011.pdf
VS.
http://serwis.lotto.pl/files/0/3358/Regulamin_LOTTO_2011.pdf
Lestek. Nie jestem pewien czy US może zająć wierzytelności z wygranych. Muszę to sprawdzić
Ludziska tu zgromadzeni a co myślicie o imigraci zza zachodnią granice "MADE IN POLAND" od 1 maja??CZekam na wypowiedzi??
US może zająć wierzytelności z każdego dochodu, musi pozostawić minimum na przeżycie.
Fachowcy wyjadą - będzie łatwiej o pracę dla mniej ambitnych albo nie będzie niczego. 21 - maj na taką datę w usa się przygotowują na jakieś wydarzenie zmieniające świat
a u nas na wyjazd za chlebem bo w kraju niebawem nowy tręd będzie wszystko po 10zł
a u nas na wyjazd za chlebem bo w kraju niebawem nowy tręd będzie wszystko po 10złBella34 ostatnio po dniach suchych ją wracałem na właściwy tor to zaraz coś większego trafiłem.
Lestek. Tak, ale wtedy gdy zna źródło przychodu. Nie wyobrażam sobie jak by miał zająć wierzytelność w TS. To by było zaprzeczeniem zasady niejawności wygranych.
Mi się wydaje że nasza wspaniała gospodarka narodowa wyhamuje i to ostra albo sie zatrzyma miejscu
Pasko - generalnie - ujednolicają,te zapisy o ewidencjonowaniu jako nowe pojawiły się najpierw w /chyba? w reg. Jokera ...
Tam też np. dopisali punkt o pełnoletności i możliwości żądania dokumentu, ale to wszystko to taka raczej kosmetyka, czy nie ?
marekg>>
powyżej pewnej kwoty nie masz niejawności
i nie chodzi mi o beemki
Tam też np. dopisali punkt o pełnoletności i możliwości żądania dokumentu, ale to wszystko to taka raczej kosmetyka, czy nie ?
marekg>>
powyżej pewnej kwoty nie masz niejawności

i nie chodzi mi o beemki

mirnam61 nie wątpię
jak długo jest cinko....to wreszcie musi coś walnąć

jak długo jest cinko....to wreszcie musi coś walnąć

makreg a gdy US blokuje konto to zna dochody? Przedsiębiorca nie ma dostępu do środków, US nie zna dochodów które wpływają na te konto i je pobiera.
Dodatkowo niejawność wygranych... Przecież TS odprowadza 10% podatku, wypełnia PIT gdzie podaje nasze dochody. Dodatkowo po wysokiej wygranej w formularzu PIT36/37 wygraną wpisujesz drugi raz jako inną... US wie o wygranej. TS ma obowiązek na żądanie wystawić dodatkowe potwierdzenie wygranej.
Tusk i Obama spotkali Pana Boga.
są ciekawi jak będzie wyglądała przyszłość.
- Za ile lat w USA będzie kryzys ekonomiczny? - pyta Obama.
- Za 20 lat.
- To już nie za mojej kadencji - stwierdza Obama.
- Kiedy w Polsce będzie dobrobyt? - pyta Tusk
- A to już nie za mojej kadencji - odpowiada Pan Bóg.
są ciekawi jak będzie wyglądała przyszłość.
- Za ile lat w USA będzie kryzys ekonomiczny? - pyta Obama.
- Za 20 lat.
- To już nie za mojej kadencji - stwierdza Obama.
- Kiedy w Polsce będzie dobrobyt? - pyta Tusk
- A to już nie za mojej kadencji - odpowiada Pan Bóg.
Lestek. W PIT 36 lub 37 nie wpisujesz żadnych wygranych. Pobrany przez TS podatek 10% jest ostateczny i nie podlega kumulacji z innymi dochodami. Przecież ostatecznie przy wysokich wygranych byś wpadał w stawkę podatku 32%
Belunia rozpijmy jeszcze flaszeczkę flegaminy - jakośik tak mnie tyrpie zimno od rana 

pod te ćwierć miliona u Pasko 
hosiu
mnie również dżuma nie opuszcza
ale ja się leczę grzańcem
flegamina mi nie podchodzi

za trafiony bonus-jutro o 14 przez nas
mnie również dżuma nie opuszczaale ja się leczę grzańcem
flegamina mi nie podchodzi
za trafiony bonus-jutro o 14 przez nas

Lestek >>
NIC, nie wpisujesz w pita
no, może, ewentualnie, jako "inne" - przecież było opodatkowane
Nie wypłacają Ci całości / kwoty brutto / - bez potrącenia podatku
Jak myślicie - jest 6/6 ?
NIC, nie wpisujesz w pita
no, może, ewentualnie, jako "inne" - przecież było opodatkowane
Nie wypłacają Ci całości / kwoty brutto / - bez potrącenia podatku

Jak myślicie - jest 6/6 ?
marekg nie masz racji. Wygraną wpisujesz ponownie w zeznaniu rocznym jako kwotę niepodlegającą opodatkowaniu. Podobnie jak diety (PIT-R) etc. Oczywiście podatek płacisz raz ale uwzględniasz źródło dochodu w zeznaniu rocznym.
Wygranych opodatkowanych 10-procentowym podatkiem nie łączy się z innymi dochodami i nie wpisuje się w rozliczenie PIT za 2010 r. Rozliczenia PIT dokonuje wypłacający wygraną składając do urzędu skarbowego zbiorczą deklarację o zryczałtowanym podatku dochodowym PIT-8A. Przychodów z tego tytułu nie łączy się z dochodami opodatkowanymi według skali podatkowej i nie wlicza się w rozliczenia pitu 2010.
Czyli jeśli wygrasz 100 000, to w padasz w drugi próg podatkowy i płacisz od pozostałego dochodu 32%
A widzisz mag... czyli jest ok. Bo gdyby było jak ja napisałem, to by było nieciekawie 

Mój ojciec wygrał większą sumę, nie wpisał i był wzywany do wyjaśnienia. Uzupełniał zeznanie roczne.
250058 - NIE
płaci się 10% ryczałtu, wykazuje w zeznaniu i basta
Przecież te 10 % to i tak niemało...
a codziennie, do stawki, dopłaca się 25%...
dobranoc
płaci się 10% ryczałtu, wykazuje w zeznaniu i basta
Przecież te 10 % to i tak niemało...
a codziennie, do stawki, dopłaca się 25%...
dobranoc
mag dałeś fragment z opisu programu do rozliczania pitu. Podstawą jest interpretacja Naczelnika US.
Kumulacja Lotto: 17 000 000 złotych
Dopisano wygrane multi multi
Dopisano wygrane lotto
Dopisano wygrane mini lotto
jedna parka 19-21 i luzaki z parek x moje liczby
mogłoby być lepiej, nie jest źle
mogłoby być lepiej, nie jest źle

no fakt.... jeszcze zdane psychotesty 

ze