Wpisy 2 223 256 – 2 223 355
21 grudnia 2014 15:41 → 21 grudnia 2014 17:46, 100 wpisów
Ja rozmawialem na support u buka o tej sytuacji. Przyznał że to jest chora sprawa. I zeby nie robic na raz przelewów powyzej 20 tys. ALe z tego co sie wypowiadał Kapica to nie wazne czy ktos wygrywal czy nie, liczy sie uczestnictwo. Support na koniec mi powiedzial że my gracze, powinnismy złożyc sie po 10 zl i dac sprawe do Strasburga i bysmy napewno wygrali. Bo Polska bedac w Unii łamie troche to prawo.
wlasnie o tym mowie zaskarzyc do strasburga tam sprawe wczesniej czy pozniej bedzie tak ze ktos zaskarzy i zobaczymy
znam kolege wygram troche ale byl poza terenem polski wiec ma to w dupie powiedzial
sprzeda tu jescze mieszkani i powiedzial ze nie chce miec z tym dzikim panstwem nic do czynienia
Tak czy siak CI ktorzy grali przez ostatnie lata mają sie czego bać. Taka grzywna moze niezle skompikowac życie...nawet do samej śmierci jak ktoś dostanie 100 tyś kary. Tylko sie powiesic.
policza 1 dzien wiezienia po 10 zl to 300 zl a utzrymaniw 1 osadonego 3,5 tys to chore panstwo
powini wszyscy wyjechac i niech sie bawiam sami tylko kto dawal im by kase na te ich zabawy
wczoraj kiepsko 0 zł ale dziś wysłałem za 15 zł i 6/10 oraz 8/6 wsumie do przodu
2 223 204. emeryt 2014-12-21 (14:37)
kolega z Kalisza
grający u buków przez internet
ma zapłacić 123 000 zł podatku
Emeryt... jakiego podatku? Co ty pleciesz??
kolega z Kalisza
grający u buków przez internet
ma zapłacić 123 000 zł podatku
Emeryt... jakiego podatku? Co ty pleciesz??
Tomecki> to wiem ale to bzdura.
Najprawdopodobniej był przeciek danych od jednego tylko bukmachera i to dotyczyło tylko klientów jednego banku.
Jak już to mogą ukarać grzywną, nakazać zwrot do wysokości uzyskanych wygranych.
Najprawdopodobniej był przeciek danych od jednego tylko bukmachera i to dotyczyło tylko klientów jednego banku.
Jak już to mogą ukarać grzywną, nakazać zwrot do wysokości uzyskanych wygranych.
Jak ktoś tak ...niefrasobliwy że robi depozyt i wypłaty bezpośrednio ze swojego konta bankowego via konto bukmachera to sam sobie w kolano strzela.
ja uwazam ze nie ma czym sie martic bardzie sie martwie zeby cos trafic w TS
odtatnio mialem info od lottoland s sprawdzilem ze sa gibraltar
firmy bukmacherskie mają w rachunku bankowym kod który od razu wskazuje że przelew związany jest z hazardem..
NO a jak placisz karta to robia ci zwrot na karte ale karta jest i tak podpieta pod konto
Bo te nasze finansisty to debile są. Zamais zalegalizować i za firko ciągnąć kasę z obrotów to jakieś dziwne akcje uskuteczniają.
tylko mnie interesuje jedno czy tu chodzi o granie czy o wygrywanie ?
dziś losowanie ex gracie ja zaszalałem 8 zakładów
8,15,16,24,33plus4
8,10,14,19,23plus2
6,20,21,22,29plus4
5,11,15,25,35plus3
14,19,20,31,33plus3
11,18,23,32,33plus4
4,6,9,18,34plus3
1,7,10,28,32plus4
8,15,16,24,33plus4
8,10,14,19,23plus2
6,20,21,22,29plus4
5,11,15,25,35plus3
14,19,20,31,33plus3
11,18,23,32,33plus4
4,6,9,18,34plus3
1,7,10,28,32plus4
czyli bezsensu bo pisa o przepadku wygranej a jak ktos gral a nie wygral to co mma mu przepasc
żeby wygrać trzeba grAĆ
<< Dobry wieczór >>
.................................
.................................
mysle robia szum zeby ludzie poszli na to czyli donos na samego siebie
Aby można było skorzystać z instytucji czynnego żalu, spełnione muszą zostać następujące warunki:
- został zawiadomiony w formie pisemnej właściwy organ ścigania - urząd celny,
- zgłoszenie musi zawierać szczegółowe dane, dotyczące popełnionego czynu,
- nie jest prowadzone postępowanie dotyczące ujawnionego popełnienia czynu zabronionego - jeśli czynny żal zostanie złożony już po wykryciu przestępstwa, nie będzie on uwzględniony przez organy ścigania,
- wyrażenie zgody na przepadek wygranych - czynny żal chroni tylko przed ewentualną grzywną lub karą pozbawienia wolnośc
- został zawiadomiony w formie pisemnej właściwy organ ścigania - urząd celny,
- zgłoszenie musi zawierać szczegółowe dane, dotyczące popełnionego czynu,
- nie jest prowadzone postępowanie dotyczące ujawnionego popełnienia czynu zabronionego - jeśli czynny żal zostanie złożony już po wykryciu przestępstwa, nie będzie on uwzględniony przez organy ścigania,
- wyrażenie zgody na przepadek wygranych - czynny żal chroni tylko przed ewentualną grzywną lub karą pozbawienia wolnośc
Jackwar...
...........................................
...........................................
Tomecki>> w tym jest więcej straszenia,propagandy i walenia w bębenek niż rzeczywistych akcji.Najwięcej szumu robią legalni bukmacherzy. To im zależy na wyeliminowanie szarej strefy w tym biznesie.
tomecki , emeryt przeczytał artykuł , dołożył bajeczkę o koledze i zrobił temat .
Nie wdawaj się z nim w dyskusję bo to wodolejca
Lenin , ty czerwona świnio
Nie wdawaj się z nim w dyskusję bo to wodolejca
Lenin , ty czerwona świnio
Ja do spowiedzi pójdę i księdzu wyznam winy. Dam na tacę i będzie odpuszczone.
A że jest konkordat to niech się z fiskus s kościołem dogadują.
A że jest konkordat to niech się z fiskus s kościołem dogadują.
a najciekawsze jest ze ustawa od 2009 roku a 2 skazanych he he przez 5 lat he he
Jak chcą to niech kararzę organizatora takich nielegalnych zakladów.
Pędzenie bimbru jest w Polsce karalne.
Ale chyba za samo jego wypicie nikogo nie posadzili jeszcze?
Cześć wam życzę wszystkim tu obecnym jak również nie obecnym aktualnie na stronie wszystkiego najlepszego na zbliżające się wielkimi krokami Świąt Bożego Narodzenia dużo zdrowi, szczęścia, pomyślności, sukcesów zawodowych i innych szeroko rozumianych, oraz tego co sobie życzycie. No i oczywiście wysokich wygranych w tym i nowym 2015 roku.
Krzysztof_c, no ja b. dziękuję!
A czy to znaczy, że do Świąt już nie.zagoscisz na multipasko ??
A czy to znaczy, że do Świąt już nie.zagoscisz na multipasko ??
Majpan,
bez narzucania poproszę o kilka pewnych piątek do MM, jeżeli to nie problem...
bez narzucania poproszę o kilka pewnych piątek do MM, jeżeli to nie problem...
Nie wiem na czym to polega, ale wydaje mi się,że starsi ludzie(czyt. zaawansowani emeryci) mają jakieś niebywałe czucie liczb w grach... no i łatwość jakąś...
... no i baaardzo młodzi (czyt. dzieci prawie), ale u nich to chyba szczęście bardziej...
Może to polega na specyf. spokoju wewnętrznym i jakiejś spokojnej koncentracji..
Z tymi dziećmi to przesadziłam, bo właściwie osobiście nie znam takich przypadków
EstyMy nie będę a co boisz się że mnie już na razie nie będzie ?
Monet nie czytałem a co napisałeś ?
Kwestia zaangażowania umysłu.
Dzieci JESZCZE nie kombinują i spekulują a ludzie starsi -JUŻ w mniejszym stopniu to robią.
Dzieci JESZCZE nie kombinują i spekulują a ludzie starsi -JUŻ w mniejszym stopniu to robią.
krzysztof c
Jeśli dobrze podałeś kwotę brutto wujek Cię raczej w uja robi.
Pokaż mu poniższe wyliczenie i niech się do tego ustosunkuje.
Brutto 1680
ZUS 230
Składka na ubez. zdr. 130,47
Zaliczka na podatek 82
Netto 1237,20
Jeśli dobrze podałeś kwotę brutto wujek Cię raczej w uja robi.
Pokaż mu poniższe wyliczenie i niech się do tego ustosunkuje.
Brutto 1680
ZUS 230
Składka na ubez. zdr. 130,47
Zaliczka na podatek 82
Netto 1237,20
Ale emeryci
Byłam jakieś z dwa tyg. temu w kolekturze takiej hmm...prawdziwiej, gdzie tylko TS a nie prasa, mydło i powidło...
a przy stoliku na przeciw ekranu z KENO siedział sobie spokojny starszy... powiem tak: staruszek, skromny pan i obserwował KENO. Dosiadlam się i troszkę porozmawialiśmy, zapytałam czy coś się wygrywa w KENO w ogóle a on na to, że ma jakoś prawie raz w tyg. ok. 500 złoty, tj. 6/6 chyba...
i taka kobieta w.średnim wieku.
Troszkę to niesamowite. Siedział tam z całym niehazardowym spokojem jak na polnudnej lekcji i obserwował wyniki losowań KENO robiąc notatki.
Pokazałam mu MP z baza losowań wstecz, wykazał zainteresowanie.
Byłam jakieś z dwa tyg. temu w kolekturze takiej hmm...prawdziwiej, gdzie tylko TS a nie prasa, mydło i powidło...
a przy stoliku na przeciw ekranu z KENO siedział sobie spokojny starszy... powiem tak: staruszek, skromny pan i obserwował KENO. Dosiadlam się i troszkę porozmawialiśmy, zapytałam czy coś się wygrywa w KENO w ogóle a on na to, że ma jakoś prawie raz w tyg. ok. 500 złoty, tj. 6/6 chyba...
i taka kobieta w.średnim wieku.
Troszkę to niesamowite. Siedział tam z całym niehazardowym spokojem jak na polnudnej lekcji i obserwował wyniki losowań KENO robiąc notatki.
Pokazałam mu MP z baza losowań wstecz, wykazał zainteresowanie.
najlepszy świąteczny prezent.