Wpisy 2 223 193 – 2 223 292
21 grudnia 2014 14:31 → 21 grudnia 2014 16:33, 100 wpisów
ok każdy sobie kowalem losu...niech i tak bedzie...
greg dla Ani
zgrywus,naganianie liczb,to się liczy.Wczorajsze lanie TS-owi
pomogło
pomogło
VIP CARDS & CORNERS PICK FROM - www.betandrelax.com
12/21/14 14:30
Netherlands Eredivisie
Excelsior Ajax
VIP Pick: Corners Under 11.5 @ 1.40
12/21/14 14:30
Netherlands Eredivisie
Excelsior Ajax
VIP Pick: Corners Under 11.5 @ 1.40
VIP CARDS & CORNERS PICK FROM - http://www.betandrelax.com/
12/21/14 17:30
Turkey Super Lig
Besiktas Akhisar Genclik Spor
VIP Pick: Corners Under 11.5
12/21/14 17:30
Turkey Super Lig
Besiktas Akhisar Genclik Spor
VIP Pick: Corners Under 11.5
oboki na wieczorek
06,16,17,40,41,35,36,65
21,20,24,27,32,31,09,29,01,69
06,16,17,40,41,35,36,65
21,20,24,27,32,31,09,29,01,69
kolega z Kalisza
grający u buków przez internet
ma zapłacić 123 000 zł podatku
nie wygrałą, lecz wygrywał dużo
ale oni naliczają od czasu, gdy wydano ustawę
ale oni naliczają od czasu, gdy wydano ustawę
A powiedzcie, ci co grali w kasynie internetowym tez musza płacic podatek?
dzieki emeryt, ja nie grałam i nie gram...ale kolezanki mąz jest namiętnym graczem
od dawna widziałem, że Brjan leje wodę czyżby uczeń przerósł mistrza?
bezpośrednio od niego
zresztą prezentowałem tu jakiś miesiąc temu
link w wyrokiem w Szczecinie
gdzie facet też musi zapłacić
zresztą prezentowałem tu jakiś miesiąc temu
link w wyrokiem w Szczecinie
gdzie facet też musi zapłacić
od kiedy jest ustawa bo z tego co wiem prawo ni dzial wstecz ?
Czyli chodzi o te działania służby celnej? Podobno chodzi o graczy bet-at-home...to już chyba trzeci wyrok.
http://www.bankier.pl/wiadomosc/5500-zl-kary-za-hazard-w-internecie-7224391.html
przeczytajcie
przeczytajcie
http://www.biztok.pl/biznes/sluzba-celna-ma-dane-graczy-korzystajacych-z-betathome-i-pekao_a19117
http://www.biztok.pl/biznes/jest-pierwszy-skazany-za-gre-u-internetowych-bukmacherow-prawo-zaczelo-dzialac_a18845
jest duzo kasyn netowych zarejestrowanych w rajach podatkowych np betclik
Rozumiem zakazy ale wkurza mnie jak ci wszyscy politycy zamieszani w aferach a dostaje sie nieswiadomym ludziom. taki kraj...
mało ???
to
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/789506,hazard-w-internecie-w-polsce-grozi-za-to-wiezienie.html
to
http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/789506,hazard-w-internecie-w-polsce-grozi-za-to-wiezienie.html
więzienie? Lub kary od 1000 zł do 16 mln zł. Niezle jaja? Ale prawdziwe.
http://24kurier.pl/Aktualnosci/Region/Gryfice/Pierwszy-wyrok-za-internetowy-hazard
Aby można było skorzystać z instytucji czynnego żalu, spełnione muszą zostać następujące warunki:
- został zawiadomiony w formie pisemnej właściwy organ ścigania - urząd celny,
- zgłoszenie musi zawierać szczegółowe dane, dotyczące popełnionego czynu,
- nie jest prowadzone postępowanie dotyczące ujawnionego popełnienia czynu zabronionego - jeśli czynny żal zostanie złożony już po wykryciu przestępstwa, nie będzie on uwzględniony przez organy ścigania,
- wyrażenie zgody na przepadek wygranych - czynny żal chroni tylko przed ewentualną grzywną lub karą pozbawienia wolności. (k)
Drukuj Poleć artykuł Zgłoś błąd
Share on facebook Share on print Share on digg Share on google Share on favorites More Sharing Services
-127058-_Dariusz_Gorajski_izba_celna53
Komentarze:
Olaboga (2014-11-28 21:10:10)
A przecież Totolotek i Totek są w ręku obcych a więc zagranicznych dlaczego całe zarządy i wszyscy grający nie zostali jeszcze ukarani?
Marcin (2014-11-29 01:20:35)
Szanowna Redakcjo! Nie jest to pierwszy wyrok lecz drugi. Pierwszy jest pod adresem http://www.bankier.pl/wiadomosc/5500-zl-kary-za-hazard-w-internecie-7224391.html
@ (2014-11-29 11:16:10)
Wszyscy kradną i oszukują tylko nie pańswo.
Takie zafajdane teksty słyszane były 40 lat temu
AJAKS (2014-11-29 16:06:36)
To są chore przepisy
art (2014-11-29 17:44:21)
Ciekawe jak zareagują celnicy na śmieci płynące do Polski z Salwadoru?
Kami (2014-12-01 07:32:38)
Czyli jak pojadę do czeskiego Cieszyna lub Gorlitz i puszczę sobie tamtejszego lotka lub zagram w bingo z babciami w DPS-ie to dostanę po głowie bo to u nas jest karalne... genialne rozwiązanie!! aż chce się żyć w tym WOLNYM kraju
Dodaj komentarz
Imię:
Wiadomość:
Podaj kod z obrazka:
Security code
Akceptuję regulamin
Pogoda
5
- nie jest prowadzone postępowanie dotyczące ujawnionego popełnienia czynu zabronionego - jeśli czynny żal zostanie złożony już po wykryciu przestępstwa, nie będzie on uwzględniony przez organy ścigania,
- wyrażenie zgody na przepadek wygranych - czynny żal chroni tylko przed ewentualną grzywną lub karą pozbawienia wolności. (k)
Drukuj Poleć artykuł Zgłoś błąd
Share on facebook Share on print Share on digg Share on google Share on favorites More Sharing Services
-127058-_Dariusz_Gorajski_izba_celna53
Komentarze:
Olaboga (2014-11-28 21:10:10)
A przecież Totolotek i Totek są w ręku obcych a więc zagranicznych dlaczego całe zarządy i wszyscy grający nie zostali jeszcze ukarani?
Marcin (2014-11-29 01:20:35)
Szanowna Redakcjo! Nie jest to pierwszy wyrok lecz drugi. Pierwszy jest pod adresem http://www.bankier.pl/wiadomosc/5500-zl-kary-za-hazard-w-internecie-7224391.html
@ (2014-11-29 11:16:10)
Wszyscy kradną i oszukują tylko nie pańswo.
Takie zafajdane teksty słyszane były 40 lat temu
AJAKS (2014-11-29 16:06:36)
To są chore przepisy
art (2014-11-29 17:44:21)
Ciekawe jak zareagują celnicy na śmieci płynące do Polski z Salwadoru?
Kami (2014-12-01 07:32:38)
Czyli jak pojadę do czeskiego Cieszyna lub Gorlitz i puszczę sobie tamtejszego lotka lub zagram w bingo z babciami w DPS-ie to dostanę po głowie bo to u nas jest karalne... genialne rozwiązanie!! aż chce się żyć w tym WOLNYM kraju
Dodaj komentarz
Imię:
Wiadomość:
Podaj kod z obrazka:
Security code
Akceptuję regulamin
Pogoda
5
http://interjak.pl/2014/11/20/pierwsze-wyroki-za-gre-u-zagranicznych-nielegalnych-bukmacherow/
myślę, że te artykuły już dużo Wam wyjaśniają
nigdy nie grałem w internecie, nawet nie rejestrowałem się do tych gier
odkąd dwóch kolegów nie dostało
9 000
i drugi 12 000
że nie postawili gdzieś tam kropki podczas rejestracji
takie otrzymali tłumaczenie tych firm
ale zapłatę oczywiście za te gry wzięli
ŚMIECHU warte
myślę, że te artykuły już dużo Wam wyjaśniają
nigdy nie grałem w internecie, nawet nie rejestrowałem się do tych gier
odkąd dwóch kolegów nie dostało
9 000
i drugi 12 000
że nie postawili gdzieś tam kropki podczas rejestracji
takie otrzymali tłumaczenie tych firm
ale zapłatę oczywiście za te gry wzięli
ŚMIECHU warte
Aby można było skorzystać z instytucji czynnego żalu, spełnione muszą zostać następujące warunki:
zgłoszenie musi zawierać szczegółowe dane, dotyczące popełnionego czynu
mają już zanotowane
jak wynika z ich komunikatów
około 25 000 grających w internecie
i zabierają się po kolei
jak wynika z ich komunikatów
około 25 000 grających w internecie
i zabierają się po kolei
25 tys wiesz ile to w sadzie czasu maj bo banki maj grajacy w polsce i prowayderrzy internety sprzedaja dane
i to jest jak grasz na terenie polski ciekawe jak ktos wygral za granica ama polskie konto
ciekawe jak to ktos napisze skarge do strasbyrga czy gdzies do uni co wtedy bedzie
nic nie będzie
bo ustawa w kraju jest ustawą
i nikt nie uniknie kary
bo ustawa w kraju jest ustawą
i nikt nie uniknie kary
wrescie zadzwonile i napisalem ze moge im wyslac ksero rozliczenia jarografu z holandi zeby sobie zobaczyli
a gosc mi ze oni to juz maj to ja w czym problem wszytko macie a mi dupe zawracacie i sie skoczylo
a gosc mi ze oni to juz maj to ja w czym problem wszytko macie a mi dupe zawracacie i sie skoczylo
tak ale jest przesyl danych wymiany itp moze byc nie zgodna z wytycznymi w uni
wiem bo banki daj dane powyzej chyba 10 tys e maja to zglosic
ok 10 e jednorazowy przelew potem sprawdza wszytkie u gosci i wszytko maj jak na tapecie
Ja rozmawialem na support u buka o tej sytuacji. Przyznał że to jest chora sprawa. I zeby nie robic na raz przelewów powyzej 20 tys. ALe z tego co sie wypowiadał Kapica to nie wazne czy ktos wygrywal czy nie, liczy sie uczestnictwo. Support na koniec mi powiedzial że my gracze, powinnismy złożyc sie po 10 zl i dac sprawe do Strasburga i bysmy napewno wygrali. Bo Polska bedac w Unii łamie troche to prawo.
wlasnie o tym mowie zaskarzyc do strasburga tam sprawe wczesniej czy pozniej bedzie tak ze ktos zaskarzy i zobaczymy
znam kolege wygram troche ale byl poza terenem polski wiec ma to w dupie powiedzial
sprzeda tu jescze mieszkani i powiedzial ze nie chce miec z tym dzikim panstwem nic do czynienia
Tak czy siak CI ktorzy grali przez ostatnie lata mają sie czego bać. Taka grzywna moze niezle skompikowac życie...nawet do samej śmierci jak ktoś dostanie 100 tyś kary. Tylko sie powiesic.
policza 1 dzien wiezienia po 10 zl to 300 zl a utzrymaniw 1 osadonego 3,5 tys to chore panstwo
powini wszyscy wyjechac i niech sie bawiam sami tylko kto dawal im by kase na te ich zabawy
wczoraj kiepsko 0 zł ale dziś wysłałem za 15 zł i 6/10 oraz 8/6 wsumie do przodu
2 223 204. emeryt 2014-12-21 (14:37)
kolega z Kalisza
Emeryt... jakiego podatku? Co ty pleciesz??
kolega z Kalisza
Emeryt... jakiego podatku? Co ty pleciesz??
Tomecki> to wiem ale to bzdura.
Najprawdopodobniej był przeciek danych od jednego tylko bukmachera i to dotyczyło tylko klientów jednego banku.
Jak już to mogą ukarać grzywną, nakazać zwrot do wysokości uzyskanych wygranych.
Najprawdopodobniej był przeciek danych od jednego tylko bukmachera i to dotyczyło tylko klientów jednego banku.
Jak już to mogą ukarać grzywną, nakazać zwrot do wysokości uzyskanych wygranych.
Jak ktoś tak ...niefrasobliwy że robi depozyt i wypłaty bezpośrednio ze swojego konta bankowego via konto bukmachera to sam sobie w kolano strzela.
ja uwazam ze nie ma czym sie martic bardzie sie martwie zeby cos trafic w TS
odtatnio mialem info od lottoland s sprawdzilem ze sa gibraltar
firmy bukmacherskie mają w rachunku bankowym kod który od razu wskazuje że przelew związany jest z hazardem..
NO a jak placisz karta to robia ci zwrot na karte ale karta jest i tak podpieta pod konto
Bo te nasze finansisty to debile są. Zamais zalegalizować i za firko ciągnąć kasę z obrotów to jakieś dziwne akcje uskuteczniają.