Wpisy 2 221 492 – 2 221 591
19 grudnia 2014 21:51 → 19 grudnia 2014 22:46, 100 wpisów
a jutro wyciągamy ciasto na pierniczki, które swoje już odstało i poszalejemy.
niestety głównie sprzątanie zajmuje najwiecej czasu bo zaplanowaliśmy generalne porządki. Na mnie czeka jutro pucowanie żyrandoli z pajęczyn
bolek
niestety głównie sprzątanie zajmuje najwiecej czasu bo zaplanowaliśmy generalne porządki. Na mnie czeka jutro pucowanie żyrandoli z pajęczyn
bolek
medusiu nie ma sprawy,ja w pracy jadam przepyszne ciasteczka niby maślane z orzechani włoskimi ale trochę jaby z bebikiem było taki posmak,i nie mają przepisu
nic nie idzie nic k ......... nic ........ czlowiek ciezko pracuje naraze d... za 1 800 zl i nic .... kw .....aq
liberum veto dla ts
to możemy się wymienić chyba że przywieziesz mi na degustację
nowatelka ołówek w dłoń
25 dkg masła
3 żółtka
3/4 szklanki śmietany 36 %
mąki tyle ile przyjmie ciasto ( tak babcia zapisała) eksperymentalnie doszłyśmy do tego, że zaczynamy od szklanki a potem dodajemy aż ciasto jest zwarte i sie odkleja od dłoni bez problemu
Żółtka, śmietanę, mąkę zagnieśc. Masło z jak najmniejszą ilością mąki zagnieśc w drugie ( chodzi o to by osiągnąc konsystencję taką by dało się wałkowac i dawało odkleic od wałka. Schłodzic oba w lodówce przez kwadrans. Potem oba rozwałkowujemy i to maslane kładziemy na drugie. Potem składamy je w kopertę i rozwałkujemy. Schładzamy 15 min. Rozwałkujemy i składamy w kopertę. Proces powtarzamy 3 razy.
Na koniec rozwałkowujemy. Wycinamy szklanką kółka a potem jakims korkiem środek. "Oponki" jedną ze stron moczymy w białku a potem w cukrze. Piekarnik trzeba rozgrzac do 180-200 stopni a potem pieczemy 15 minut ( aż cukier sie stopi i zacznie leciutko brązowiec)
25 dkg masła
3 żółtka
3/4 szklanki śmietany 36 %
mąki tyle ile przyjmie ciasto ( tak babcia zapisała) eksperymentalnie doszłyśmy do tego, że zaczynamy od szklanki a potem dodajemy aż ciasto jest zwarte i sie odkleja od dłoni bez problemu
Żółtka, śmietanę, mąkę zagnieśc. Masło z jak najmniejszą ilością mąki zagnieśc w drugie ( chodzi o to by osiągnąc konsystencję taką by dało się wałkowac i dawało odkleic od wałka. Schłodzic oba w lodówce przez kwadrans. Potem oba rozwałkowujemy i to maslane kładziemy na drugie. Potem składamy je w kopertę i rozwałkujemy. Schładzamy 15 min. Rozwałkujemy i składamy w kopertę. Proces powtarzamy 3 razy.
Na koniec rozwałkowujemy. Wycinamy szklanką kółka a potem jakims korkiem środek. "Oponki" jedną ze stron moczymy w białku a potem w cukrze. Piekarnik trzeba rozgrzac do 180-200 stopni a potem pieczemy 15 minut ( aż cukier sie stopi i zacznie leciutko brązowiec)
wujek już ci coś mówiłam na ten temat,ale powtórzę ostatni raz przy wszystkich bo się nie wstydzę,mam mały biust i wiele ważniejszych zalet,ale swój ideał mam w domu więc ...
Ciekawe, czy nie ten osobnik ---->> <<----- miesza w moich liczbach...
Te liczby podawałem w ubiegłym tygodniu do Ekstra Przękretu:
>> o2, 11, 27, 31, 35.
A tak dzisiaj losowali:
>> o2, 11, 27, 32, 36.
.................................................
Te liczby podawałem w ubiegłym tygodniu do Ekstra Przękretu:
>> o2, 11, 27, 31, 35.
A tak dzisiaj losowali:
>> o2, 11, 27, 32, 36.
.................................................
Dopisano wygrane Multi Multi - brak głównej wygranej
blisko piąteczki
Kumulacja Jokera: 1 600 000 zł
Dopisano wygrane Kaskady - brak głównej wygranej
Dopisano wygrane Mini Lotto - brak głównej wygranej
Dopisano wygrane Jokera - brak głównej wygranej - kumulacja
cycki iiii................ja już stąd idę bo to nie moja zmiana
dobranoc nowatelko
nie rozpoisanym ale tanim nie tym co ci wysallem mam tylko 1 -3
Za 25 zł masz 20 zakładów zwykłych,to przy zwykłym systemie masz kilka 3/5.To przy moim kwadracie z 11 liczb,miałbym kilka trójek
tyko,że nie grałem dzisiaj w nic
tyko,że nie grałem dzisiaj w nic
zamit jestes
tomecki72 ,gratulacje,mały sukces
2,4,9,14,19,25,29,30,27,32,35
zastanawialem sie nad 36 ale dalem 35
zastanawialem sie nad 36 ale dalem 35
brian czy mozna gdzies zobaczyc ten rozpis na kwadrat w sieci