Wpisy 2 178 860 – 2 178 959
6 listopada 2014 20:00 → 6 listopada 2014 20:35, 100 wpisów
krzysztof c jeżeli jest to praca z urzędu to no bierze na Ciebie kasę czyli dostaje dotację a Ciebie robi w balona
krasnalku ale mam umowę na 9 miesięcy no jeszcze niecałe 8 zostało. A kolega z tatą kilka lat na budowie robił pomagał mu bo tata murarz i chłopak zarabiał sobie na swoje potrzeby a teraz prawie miesiąc z urzędu pracy jest z zakładzie niedaleko mnie i jego około 500 m gdzie obuwie filcowe robią na akord 8 godzin 3 zmiany za sztukę 25 groszy to tak wychodzi mówi się około 70-80 zł na dzień. A ja byłem na stażu od 01.04-30.09 w gimnazjum na unijnym z woźnym, gdzie blisko 6 000 zł wpadło na konto jeszcze
5 523,20 jest około.
5 523,20 jest około.
Co mam powiedzieć wujkowi żeby dał trochę kasy ?
A mało tego jeszcze staruje na radnego do gminy i chcę żebym na niego i głosował no proszę a za poprzedni miesiąc nic nie dał. Ale robót to tysiąc zaraz najlepiej.
krzysztof c że nic mu nie podpiszesz i złożysz skargę w urzędzie pracy
matura 2015
Matura 2015 - arkusze
Kompletny materiał, 5 przedmiotów. Co cię czeka na egzaminie? Sprawdź!
zdasz.to/Matura_2015
Matura 2015 - arkusze
Kompletny materiał, 5 przedmiotów. Co cię czeka na egzaminie? Sprawdź!
zdasz.to/Matura_2015
Fiola...3 pogrzeby w tym babci...przeprowadzka plus zwiększenie obowiazków w pracy...o pozbieraniu psychicznym nie wspomnę ale dałemradę
fiolka nic bo nie zdałam przed 14 a miałam zdać 75 tylko tego pewniaczka a ztego co wczoraj zdałam
Fiola..już po wszystkim...mam mieszkanie, pracę,zdrowie..jestem szcześliwy ale trzeba było to wszystko przejść..dzisiaj już po wszystkim.jest ok
2 178 885. mariucha 2014-11-06 (20:08) Brzeg/Opolskie
Krzysztof tylko PIP cię ratuje.
Dobry motyw.
A jak z tą laską Z tesco kolego Krzysztofie jeśli już w temacie?
Krzysztof tylko PIP cię ratuje.
Dobry motyw.
A jak z tą laską Z tesco kolego Krzysztofie jeśli już w temacie?
Po zakończeniu refundacji wynagrodzeń i składek na ubezpieczenia społeczne. Czegoś jednego nie rozumiem czyli ile wujek na mnie kasy dostaje wtedy nie 800 tylko więcej mam za to rozumieć ? Czyli gdzie jest ta kasa ?
Jak ja nawet nie wiem czy kupię te zdrapki tam czy czas będzie ? A wujek w przedszkolu dał mi dzisiaj druk do podpisania że odebrałem minimalną krajową a dupa bo nie dał. Powiedział że nie ma aż tak dla mnie pracy a 1 miesiącu jednak sporo robiłem i dupa kurde. Mówił że okazało się że te około 800 zł to na opłaty moje idzie emerytalne, rentowe, zdrowotne i takie tam i nic prawie nie zostaje. A wy co o tym sądzicie ? Znaczy ja się zgodziłem bo jest tylko taka korzyść że będę potem mieć kuroniówkę i staż pracy. Musze się upomnieć żeby dał trochę kasy jednak a co ? Wy co byście jemu powiedzieli na waszym miejscu do tego to mój chrzestny.
Czyli ma rozumieć że w***a mnie robi ?
O nie niech ja go dorwę w swoje łapy.
Ile ogólnie dostanie na mnie z pracy interwencyjnej bo według niego tal mi powiedział że o prawie wszystko na składki wezmą i nic nie zostanie to jak mam się go zapytać ale tak żeby sam się zdradził ? Za pomoc dziękuje.
Fiola...najważniejsze w życiu jest szczęscie a nie zdrowie...Bo ci co poginęli w wypadkach to zdrowie mieli tylko szczęścia nie mieli ...więc szczęscie jest ważniejsze od zdrowia...mam rację?
Dobry Wieczór
Jutro ostatni dzień urlopu, bo poniedziałek mamy wolny za pierwszego. Puściłam chybika no i w czwartek czyli dzień mojego urodzenia los byl laskawy 4/8 czyli biorąc pod uwagę że puściłam na dwa losowania oraz jednego mini to o mało co jestem na zero
Jutro ostatni dzień urlopu, bo poniedziałek mamy wolny za pierwszego. Puściłam chybika no i w czwartek czyli dzień mojego urodzenia los byl laskawy 4/8 czyli biorąc pod uwagę że puściłam na dwa losowania oraz jednego mini to o mało co jestem na zero
Witam Wszystkich
Witajcie
medea76 cześć i Tobie wróżko
Noc
opady deszczu w Polsce Północno-zachodniej i zachodniej
jutro w piątek mokro na Północy.
opady deszczu w Polsce Północno-zachodniej i zachodniej
jutro w piątek mokro na Północy.
ja dziś wydrapałam 4 zł i 2 zł w słoniku...kobietka przede mna znowu szczęsliwiej....w kalendarzu czy tam krzyżówce gruby banknocik wydrapałą
krasnalek
Uwaga:
Deszczowa sobota na Śląsku, Opolszczyżnie,Małopolsce zachodniej
Mazowszu.
Miejscami na Śląsku może spaść 15-20 mm. deszczu.
Deszczowa sobota na Śląsku, Opolszczyżnie,Małopolsce zachodniej
Mazowszu.
Miejscami na Śląsku może spaść 15-20 mm. deszczu.
krasnalek
fiolka dziś mój syn poniósł SV i dostał pracę tylko badania musi zrobić
krasnalek ....nie dziękuję... bo także i straciłam..jestem w zakupie zdrapek o 10 zł do tyłu, pochciwiłam się na droższą i chyba niepotrzebnie...w tych po 1zł, 2zł często się zwraca chociaż
krasnalek
Urodziłam się 10 czerwca roku ..... no cóż dama wieku nie zdradza Był to czwartek a poza tym jestem Bliźniakiem i Czerwonym Elektrycznym Wędrowcem wg. kalendarza Majów, Jeleniem w horoskopie indianskim, Smokiem w chińskim, Grabem w celtyckim itp. itd.
Urodziłam się 10 czerwca roku ..... no cóż dama wieku nie zdradza Był to czwartek a poza tym jestem Bliźniakiem i Czerwonym Elektrycznym Wędrowcem wg. kalendarza Majów, Jeleniem w horoskopie indianskim, Smokiem w chińskim, Grabem w celtyckim itp. itd.
E mail wysłałem na zieloną linię w tej sprawie.
Ile ogólnie dostanie na mnie z pracy interwencyjnej bo według niego tal mi powiedział że o prawie wszystko na składki wezmą i nic nie zostanie to jak mam się go zapytać ale tak żeby sam się zdradził ? Za pomoc dziękuje.
Musze Was też ostrzec po przygodzie ze śledzącym Panem.. spotkała mnie druga mniej spersonalizowana....kuponiki, niehigienicznie potraktowane przez klientów, brzydko pachniały(można się domyślić co na nich było...) a każdy łapką tyka...FUJJJ , brudasy z niektórych grających. Na szczęście dostałam od Pani w kolekturze świeżą paczuszkę do podebrania..
No nikt z was się nie orientuje ile jest na pracy interwencyjnej płacone dla pracownika ?
Powiedzmy ....tez jestem na stażu...też mam obiecany stały etat...na niby
mariucha to ty tak jak ja ?
Jak ja nawet nie wiem czy kupię te zdrapki tam czy czas będzie ? A wujek w przedszkolu dał mi dzisiaj druk do podpisania że odebrałem minimalną krajową a dupa bo nie dał. Powiedział że nie ma aż tak dla mnie pracy a 1 miesiącu jednak sporo robiłem i dupa kurde. Mówił że okazało się że te około 800 zł to na opłaty moje idzie emerytalne, rentowe, zdrowotne i takie tam i nic prawie nie zostaje. A wy co o tym sądzicie ? Znaczy ja się zgodziłem bo jest tylko taka korzyść że będę potem mieć kuroniówkę i staż pracy. Musze się upomnieć żeby dał trochę kasy jednak a co ? Wy co byście jemu powiedzieli na waszym miejscu do tego to mój chrzestny.
medea76 ...czy możesz zdradzić mi liczbę na jutro dla mnie i też z jakich innych znaków wg wierzeń, kultur jestem??
Wszelkie staże to szwindel..Tylko pracodawca ma z tego zysk a nie ty zwykły robotniku a po stażu....zostaniesz zwolniony by móc pracować potem dalej na czarno...
fiolka
Jaki mój wujek ma w tym interes że mnie zatrudnił na pracę interwencyjną powiedział że dostanie 800 zł na mnie i to na składki pójdzie na dla mnie mało co do ręki że sam musiał by minimalną z kieszeni mi dać właśnie dzisiaj podpisać dał mi że odebrałem oszustwo jedno wielkie.
syn pracował na zlecenie to dostawał od 980-1205 i jeździł na 5 rano za zwolnienie nie płacili i rzucił to w cholerę po miesiącu szukania znalazł zobaczymy co z tego będzie
mariucha czyli ile dostanie od urzędu w takim razie co ?