Wpisy 2 172 188 – 2 172 287
30 października 2014 14:06 → 30 października 2014 16:17, 100 wpisów
drapek ileś wydrapał ostatnio???
Kuzyn ma 3/10 niestety 0 wygranych.
pusciłem 2 zakłady mini było 3/5...wiec pusciłem 8, to nie było nawet 2/5
kondi, bo takich jak ja są setki tysięcy. Ile osób wygrywa? A reszta to frajerzy
A ja trafiłem dwa drzewka w zdrapce o numerze 0296-011744-013 a co też zdrapaliście je ?
tak, zdrapalismy też, te samiutkie co ty krzysztof
krzysiek...ja osttanie 20PLn chyba w bitwie morskiej drapnąłem, a tak 1PLN tylko, abo 2
dancia 2dni temu w drzewki 32zł i mega pensji 100zł, a wczoraj... 500zł w keno
torsanie dzięki
torsanie dzięki
grzesiek normalnie jak cie dopadne...
drapek zagraj za mnie ty w czepku urodzony...
spokojnie isla. drapek wcale tyle nie wydrapje....droczy sie tylko
drapek wsio u Jolci?
drapek to puść 2x jak co...
ja dzis miałam 4 drzewka..tylko ze kazdemu była przypisana złotówka...to advocem do pytania Krzysia czy wydrapalismy dzis jakies drzewka...
tak prawdę powiedziawszy w drapkach bryndza- brak jest zdrapek zodiak/szy50/diamenty-czyli tych gdzie można "szybko" 50zł drapnąć i muszę sięgać po te droższe i więcej puszczam keno
drapcio daj dobre na keno na 12-13bo o tej porze jestem w miescie...
Dopisano wygrane multi multi - brak głównej wygranej
Po co grać w EP.
Jak ktoś ma wejście -zatrudnić się w NFZ. Też ponad 5 kola dostanie.
NFZ 2004 - 2014 w liczbach!
Liczba etatów
2004 - 4140
2014 - 5092
W NFZ pracuje potężna armia urzędników. Liczba etatów w ciągu 10 lat wzrosła o 950. Konieczność powstania nowych etatów urzędnicy tłumaczą zwiększoną liczbą obowiązków. Tylko w październiku na stronach internetowych NFZ pojawiło się 11 nowych ofert pracy.
Średnia pensja
2004 - 3354 zł
2014 - 5431 zł
Urzędnicy NFZ zarabiają znacznie więcej niż średnia krajowa. Wysokie pensje administracji budziły kontrowersje już na początku powstania tej instytucji. Posłowie wskazywali, że portierzy w NFZ zarabiają więcej niż pielęgniarki pracujące przy łóżkach chorych.
Wydatki na administrację
2004 - 334 mln zł
2014 - 703 mln zł
Z roku na rok rosną koszty administracyjne związane z utrzymaniem biurokratycznej maszyny NFZ. W ciągu 10 lat zwiększyły się prawie dwukrotnie.
Wydatki na pensje
2004 - 168 mln zł
2014 - 312 mln zł
Każdego roku rosną wydatki NFZ na pensje urzędników, w tym na premie za dobrą pracę gwarantowane im stosownymi zapisami.
Czas oczekiwania na lekarza
2004 - 3 miesiące
2014 - 11 miesięcy
W 2004 roku szczytem było czekanie na wizytę u specjalisty (kardiologa i okulisty) ponad 3 miesiące. Dzisiaj średni czas oczekiwania np. do stomatologa czy ortopedy to niemal równo rok!
Jak ktoś ma wejście -zatrudnić się w NFZ. Też ponad 5 kola dostanie.
NFZ 2004 - 2014 w liczbach!
Liczba etatów
2004 - 4140
2014 - 5092
W NFZ pracuje potężna armia urzędników. Liczba etatów w ciągu 10 lat wzrosła o 950. Konieczność powstania nowych etatów urzędnicy tłumaczą zwiększoną liczbą obowiązków. Tylko w październiku na stronach internetowych NFZ pojawiło się 11 nowych ofert pracy.
Średnia pensja
2004 - 3354 zł
2014 - 5431 zł
Urzędnicy NFZ zarabiają znacznie więcej niż średnia krajowa. Wysokie pensje administracji budziły kontrowersje już na początku powstania tej instytucji. Posłowie wskazywali, że portierzy w NFZ zarabiają więcej niż pielęgniarki pracujące przy łóżkach chorych.
Wydatki na administrację
2004 - 334 mln zł
2014 - 703 mln zł
Z roku na rok rosną koszty administracyjne związane z utrzymaniem biurokratycznej maszyny NFZ. W ciągu 10 lat zwiększyły się prawie dwukrotnie.
Wydatki na pensje
2004 - 168 mln zł
2014 - 312 mln zł
Każdego roku rosną wydatki NFZ na pensje urzędników, w tym na premie za dobrą pracę gwarantowane im stosownymi zapisami.
Czas oczekiwania na lekarza
2004 - 3 miesiące
2014 - 11 miesięcy
W 2004 roku szczytem było czekanie na wizytę u specjalisty (kardiologa i okulisty) ponad 3 miesiące. Dzisiaj średni czas oczekiwania np. do stomatologa czy ortopedy to niemal równo rok!
Bonus Multi Multi: 250 000 zł
dancia o tej porze w pracy jestem; dziś rano chodziły liczby z zestawu 22-26-63-66-67-70 miałem 2x 4/6 i 1xkosz; po 15tej sprawdzę czy chodzą dalej
Witam wszystkich. Mam do was pytanie i prośbę o skomentowanie mojego pomysłu na grę w lotto/minilotto. Stworzyłem stronę http://wylosuj.pl , której celem było kontrolowanie wyżej wymienionych gier liczbowych przez ludzi wysyłających zakłady. Pomysł jest taki: Na tej stronie można losować kombinacje z bazy danych kombinacji dla danego losowania, danego dnia (dla lotto i minilotto) lub wybierać własne (jeżeli są jeszcze dostępne). Rozwiązuje to problemy niepotrzebnego powtarzania się kombinacji przez kilka osób, więc jest większa szansa, że ktoś w danym losowaniu wygra główną wygraną. Dodatkowo możemy śledzić na każdej podstronie aktualną sytuację. Czyli wiemy ile i jakie kombinacje zostały już wysłane i ile jeszcze potrzeba do wysłania wszystkich 13983816 kombinacji, po których ktoś na pewno wygra (szóstka). Liczby można wybierać dla kolejnych trzech (dla lotto) lub sześciu (dla minilotto) losowań. Po każdym losowaniu w archiwum można dowiedzieć się czy ktoś wybrał szczęśliwą szóstkę/piątkę. Niektórzy ludzie powątpiewają w uczciwość przeprowadzania losowań. W tym wypadku byłoby wszystko pokazane jasno i klarownie, ponieważ po wybraniu wszystkich kombinacji ktoś musi wygrać. Co Wy na to?
gaja ,,,,nie uciekaj ...szukaj twój przyjacie 13maxa ,,,mozesz teraz obudzisz
krzysio...jak to ująć najlepiej..z MAxiem mamy kose....ale jesli chodzi o mnie to juz wszystko zapomniane...
Strona niemal co dopiero powstała więc jeszcze nie. Pytam się po prostu Was, ludzi którzy zapewne dosyć często grają w gry liczbowe o sens tego pomysłu.
każdy pomysł jest dobry wylosuj...tylko czcionke zmień, bo nei idzie sie rozczytac...dodałem kombinację, ale tutaj na MP też są stałe zestawy mini
podobnie jak fortunata - nei wierzę w przypadkowość losowanych liczb - na pewno idzie to wyjaśnić . uciekam, powodzenia
grzesiu jak jestes...zerknij swoim mistrzowskim oczkiem na cyferki dla mnie z godzin 1213 bo ty lepiej to widzisz...i zostaw info jak co na meila lub kg...
mp puste .....
wasyl .. basen gumowy u ciebie ty rządzi sam pływałes ... a gdzie jest reszta dziewczyny nie chciales z kim
Użytkownik "wylosuj" podsunął mi dzisiaj ciekawy pomysł.
Na stronie multipasko jest zarejestrowanych blisko 15 000 aktywnych kont użytkowników.
Jeśli podzielimy wszystkie kombinacje Mini Lotto (około 850 tysiecy) na użytkowników to wyjdzie po 50-60 kombinacji na jeden profil.
Przed każdym losowaniem mógłbym "rozdać" po równo wszystkim użytkownikom różne kombinacje Mini Lotto, tak, aby na 100% komuś wpadła
Jakby to wyglądało?
Po wejściu na profil użytkownika i na typowania Mini Lotto, pojawiła by się sekcja np. "unikalne kombinacje od multipasko".
Pytanie czy jest to etyczne?
Przy obecnej liczbie zarejestrowanych użytkownikó koszt gry to wciąż około 70 zł, a komuś może być przykro jeśli otrzyma szczęśliwe 5/5.
Temat pod dyskusję. Również został stworzony temat na forum.multipasko.pl
Pozdrowienia !
Na stronie multipasko jest zarejestrowanych blisko 15 000 aktywnych kont użytkowników.
Jeśli podzielimy wszystkie kombinacje Mini Lotto (około 850 tysiecy) na użytkowników to wyjdzie po 50-60 kombinacji na jeden profil.
Przed każdym losowaniem mógłbym "rozdać" po równo wszystkim użytkownikom różne kombinacje Mini Lotto, tak, aby na 100% komuś wpadła
Jakby to wyglądało?
Po wejściu na profil użytkownika i na typowania Mini Lotto, pojawiła by się sekcja np. "unikalne kombinacje od multipasko".
Pytanie czy jest to etyczne?
Przy obecnej liczbie zarejestrowanych użytkownikó koszt gry to wciąż około 70 zł, a komuś może być przykro jeśli otrzyma szczęśliwe 5/5.
Temat pod dyskusję. Również został stworzony temat na forum.multipasko.pl
Pozdrowienia !
Pasko
..etyczne,w końcu to gra losowa.
...to podrzuć mi te trafione
Pozdrawiam
..etyczne,w końcu to gra losowa.
...to podrzuć mi te trafione
Pozdrawiam
tris
..a ja bym się >>>
..bo tego typu pomysł,to dobra zabawa>>coś dla relaksu >>
O!!!.. wyskoczyło u mnie 5/5 czy 6/6 i ....
..na poważnie to tylko >> mapki,ja wolę sam wybrać
..a ja bym się >>>
..bo tego typu pomysł,to dobra zabawa>>coś dla relaksu >>
O!!!.. wyskoczyło u mnie 5/5 czy 6/6 i ....
..na poważnie to tylko >> mapki,ja wolę sam wybrać
taki: no nie wiem co Ty liczysz. Przemysl to moze faktycznie raz w miesiacu ale oczywiscie nie znaczy od razu ze ktos bedzie musial grac na te liczby
ogolnie pomysl jak najbardziej fajny
zapedzilem sie z obliczeniami
zapedzilem sie z obliczeniami
Jak to w grach liczbowych ,nigdy nie wiadomo kiedy trafisz,jest to zabawa
Wszystko zależy od zasobności skarbonki.W Hiszpańskiej jest większe prawdopodobieństwo trafienia i losy są po 130 zł w Polsce.
Trzeba też pamiętać, że w ten sposób 185 kombinacji rozdanych da trafienie 4/5, a 6660 3/5. No i będzie też ta jedna szczęśliwa 5/5
Ktoś w końcu by się cieszył że trafił 5 w Mini Lotto,a że nie poszedł do kolektury no to miał by okazje pójść do Pab się napić
Miło mi, że zapoczątkowałem jakąś dyskusję. Mam jednak jedno "ale". Nie sądzę, że każdy z tych użytkowników wyda aż tyle pieniędzy (zawsze), to raz. Dwa, każdy miałby narzucone odgórnie dane kombinacje (u mnie może je wybierać sam). Trzy, potrzeba trochę więcej niż 15k użytkowników, żeby to miało sens.
"każdy miałby narzucone odgórnie dane kombinacje"
no tak ale co losowanie inne rozumiem ?
mozna by napisac jakis prosty skrypt
no tak ale co losowanie inne rozumiem ?
mozna by napisac jakis prosty skrypt
I tak prawie wszyscy siedzimy w Grach Losowych więc realizować pomysł
kol. wylosuj -
czy w ostatnim zdaniu przypadkiem sam sobie nie odpowiedzialeś na pytanie - "co Wy na to" ?
I ktoś by dostał 1,2,3,4,5 i by pomyślał: "A tego to nie wyślę". U mnie jest na bieżąco podane ile jeszcze zakładów zostało do "pewnej wygranej". Jak na koniec zostaną same takie "mało wiarygodne" kombinacje to i tak je trzeba będzie wziąć, żeby dopełnić całą pulę kombinacji.
Pasko,pomysł pod kątem tego że,będzie można dodatkowo śledzić >> kto miał szanse....
..no i zgłosiłem się jako pierwszy po ,,wygrany zestaw''...
Ubaw nieziemski
..ja już się dobrze bawię zatem jestem ZA!
mykam
..no i zgłosiłem się jako pierwszy po ,,wygrany zestaw''...
Ubaw nieziemski
..ja już się dobrze bawię zatem jestem ZA!
mykam
wylosuj przy 50/60 kombinaciach wychodzi za drogo imo.ale czemu nie ? zrobic
W toto wszystko tak naprawdę nie ma dużego sensu,ale jest zabawa ,jakieś szczęście ktoś może będzie miał i wylosuje sobie z tych zestawów jakieś liczby