Wpisy 2 162 045 – 2 162 144
15 października 2014 22:43 → 15 października 2014 23:59, 100 wpisów
5529,20 na koncie.
Samochód chce kupić.
EstyMy , siemka chłopak ma racje , jeśli świadczenie mu się należy to czemu ma z tego rezygnować ?
Mam już estek.
jackwar z krzysztof c nie ma dyskutowac. ma swój świat i swoje zabawki
Jackwar, daruj sobie politykow PO i inne demagogie. MAM tak od dziecka, nigdy nie korzystam z niczego darmowego (cudzysłów) ani w to specjalnie nie wierzę, nie narzekam też, że Państwo mi czegoś nie daje. A jak ja byłam na stażu to hmm...pracowalo się za darmo i trzeba było się utrzymać za swoje (a instytucja była szacowna i szanowana)
estek , wiemy że znasz krzysia dokładnie , co już nie raz dałeś przykład . chłopina lubi pomażyć
EstyMy , ja korzystałem z zasiłków 3 razy , tam szły i idą każdego z nas pieniądze , czemu mam im darować , by mogli zatródniać większą liczbę biurokratów ?
estek nie znam cie i nie obrażaj panie dobre ?
049. Dlatego Jackwar, że jak ktoś jest zdrowy, młody... no i ma szacunek do sobie, to o jałmużnę nie prosi (nawet panstwo). Dlatego.
Co do polityków PO , wymieniłem ich bo to oni powtarzają te bzdury . nasi ojcowie i my budowaliśmy ten kraj który jest sprzedawany a kasa nie idzie do nas tylko jest wydawana i rozgrabiana .
Ej jak usunąć grę z dysku z PS3 Super Slim ? Bo 12 GB mam.
Wcześniej już usuwałem a teraz nie mogę coś znaleść plików.
estek szanujmy sie wszyscy /obojętnie jacy jesteśmy/a świat będzie lepszy
Jackwar po 89 kazdy rząd sprzedaje itp najwiecej za czasów Wałesy
EstyMy , to powiedz to matkom które biorą zasiłki i innym . niech nikomu nic nie dają . ja uważam że jeśli komuś się należy to ma do tego prawo . jeśli ty nie korzystasz to nie broń tego innym . To jest twój wybór .
krzysztof c np brał udział podczas strongman i za swoja odwage ma plusa
Jackwar, nie.chcę.Cię martwić za bardzo (na noc) co do tego hmm sprzedawania kraju, to... Polska jest już dawno skolonizowana
Wykładów Ci tu nie będę robić, ale zainteresuj się prof. Kieżunem i jego doświadczeniami, w tym tymi z Afryki i pewnymi mechanizmami o których dość jasno i prosto mówi.
Wykładów Ci tu nie będę robić, ale zainteresuj się prof. Kieżunem i jego doświadczeniami, w tym tymi z Afryki i pewnymi mechanizmami o których dość jasno i prosto mówi.
estek , była przerwa w sprzedaży przez 2 lata za PiSu wtedy w prasie była nagonka że nie można wstrzymywać prywatyzacji . Czemu tak politycy innych partii tak krzyczeli ? Bielecki , Gronkiewicz , Marcinkiewicz , Alicja Kornasiewicz i jeszcze inni po skończeniu urzędowania jako ministrowie i premierzy dostawali stołki w Londynie w tak zwanym banku światowym , jak myślicie , potrzebni im byli tacy fachowcy ?
EstyMy , ja to wiem ale wszystko można odwrócić , oczywiście kosz tego będzie ogromny , można brać przykład z Madziarów .
no ba dajmy już spokój z tym ale jesli chłopak który ma 21 lat mysli o zasiłku to nie jest chyba dobrze?
estek , jeżeli jest mało zaradny a w jego okolicy brak pracy to jego wybór .
Ad. 070. Nie korzystam (TEŻ dlatego), że myślę/uważam, że są ludzie w gorszej sytuacji.
I takie myślenie -CO NAJMNIEJ- powinno przyświecac mężczyźnie ok. dwudziestoletniemu, ZDROWEMU, któremu sił nie brakuje jak pisze.
Przynajmniej takie!!
Amen.
I takie myślenie -CO NAJMNIEJ- powinno przyświecac mężczyźnie ok. dwudziestoletniemu, ZDROWEMU, któremu sił nie brakuje jak pisze.
Przynajmniej takie!!
Amen.
Ad. 075. Dlaczego ludziom w Polsce się wydaje, że wciąż POWINNI brać z kogoś przykład ??
To jest niepojęte wręcz.
To jest niepojęte wręcz.
EstyMy , jeszcze raz powtarzam , jeśli przysługuje to czemu ma nie skorzystać . To jest wina polityków i rządu . Obciążenia pracodawców są za duże i mimo że mogli by zatrudnić więcej osób to wolą ograniczyć działalność . Jest też chciwość pracodawcy , orać tymi co ma .
Koniec tematu, raczej bo ze sposobem myślenia się nie dyskutuje jackwar
EstyMy , ja nie piszę że mamy z nich brać przykład , pokazuję że tak można . My ciągle bierzemy przykład z zachodu a ostatnio pisali że w niemczech najbogatrza jest rodzina Gebelsów . przypadek ?
ja też już się pożegnammiłych snów życzę,a pewniaczek na jutro to 57
EstyMy , każdy ma wolny wybór i jest kowalem swojego życia . jeden zakasze rękawy i nie będzie się oglądał na nic a drugi kombinuje , trzeci kradnie a czwarty stoi od rana pod sklepem i zbiera na alpagę .
083. Wiesz Jackwar a więźniom przysługuje całodobowy wikt i pewnie opierunek i dach nad głową i... internet pewnie i i (nie wiem co jeszcze) TO nie znaczy, że jeżeli szanujący się człowiek znajdzie się głodny bez dachu nad głową w pewnych okolicznościach to MA skorzystać z tej okazji (cudZysłów) bo mu się będzie należało (cudzysłów).
nie można nikomu nakazywać co ma robić , tak było za komuny , dostawali ludzie nakaz pracy a jak nie to był gnębiony . teraz też gnębią przedsiębiorców , podatkami , karami , obywateli mandatami . państwo potrzebuje kasy
Młody chłopak, ledwie zaczął staz a juz mysli co mu sie należy.To mi się tez nie podba. Skończ chłopcze odbywac staże,potem szukaj pracy - zasiłek to ostateczność. Ty myślisz..o tym co sie należy i o tym co chcesz kupić i to same zachcianki, nie to co jest Tobie potrzebne do życia.Fatalne wychowanie.
Same roszczenia- nic z siebie
Same roszczenia- nic z siebie
EstyMy , rozumiem że był byś za tym by więzienia tak jak w stanach były prywatne i więzień musi zarobić na swoje utrzymanie i na obsługę więzienia tylko czemu mamy brać przykład od innych ? może niestety już nie da się wymyślić czegoś nowego , gdyż już to ktoś wymyślił ?
Jocia ja Cię rozumiem,
ale Tobie i mi podobny sposób myślenia jest b.często dla ludzi tak hmm nieludzki (cudzysłów) i DENERWUJĄCY właśnie jak ich dla Ciebie
dla mnie.
ale Tobie i mi podobny sposób myślenia jest b.często dla ludzi tak hmm nieludzki (cudzysłów) i DENERWUJĄCY właśnie jak ich dla Ciebie
dla mnie.
jocia miłości ty moja , spoko nie zabraniaj nikomu jak ma żyć .
jak idę do pracy lub z , to często widzę młodych którzy grają na instrumentach , to jest ich wybór i sposób na życie . inni podrużują , czemu mam im tego zabraniać ?
jackwar..ja nie zabraniam., ale to własnie z komuny. Wszystko NASZE, można kraść i wszystko sie należy.
Młody chłopak, powinien sie starać, a nie myslec o zasiłku.
Wstyd nawet pisać, honoru nie ma.Koniec kropka.
Młody chłopak, powinien sie starać, a nie myslec o zasiłku.
Wstyd nawet pisać, honoru nie ma.Koniec kropka.
Jackwar. Po pierwsze nie jestem mężczyzna.
Po drugie, po pierwsze nie stawiaj pytań z tezą
i nie epatuj zrozumieniem mojego myślenia/opinii/poglądów, zanim Ci go nie objawię (a nie zrobię tego, bo mi się nie chce), bo jesteś mówiąc krótko W BŁĘDZIE co do mojej koncepcji Świata i prognoz naw lepsze go urządzenie (cudzysłów).
Po drugie, po pierwsze nie stawiaj pytań z tezą
i nie epatuj zrozumieniem mojego myślenia/opinii/poglądów, zanim Ci go nie objawię (a nie zrobię tego, bo mi się nie chce), bo jesteś mówiąc krótko W BŁĘDZIE co do mojej koncepcji Świata i prognoz naw lepsze go urządzenie (cudzysłów).
Mam zły biomerr dzisaj, pobolewa mnie głowa.
Nawet nieskładnie piszę...
Spadam w mapki.
Nawet nieskładnie piszę...
Spadam w mapki.
EstyMy , sory że pomyliłem twoją płeć , myślałem że polityką zajmują się w większości faceci a kobiety od tego stronią
jackwar kobiet jest sporo w polityce, a jak nie to sa żonami .A żony to "szyje" w większośći
wracając do polityków , jak się kończy kadencja to ci co nie zostaną wybrani piszą o zapomogi lub renty specjalne i w większości je dostają , dostają też wszyscy odprawy nie małe . Dodatkowo ich uposażenie nie jest opodatkowane . każdy minister po przepracowaniu co najmniej 3 miesięcy ma zapewnioną emeryturę rządową to samo poseł po 2 kadencjach , gdzie tu jest sprawiedliwość ? my mamy pracować do 67 lat a najlepiej dłużej .
Nie trzeba zajmować się polityką, żeby mieć poglądy (poglądy własne i własny ogląd świata).
EstyMy , poglądy to też w pewnym stopniu związane są z polityką , takie zasiłki , podatki i inne prawa ustala rząd , mając zdanie o tych i innych regulacjach wchodzimy w reakcjie z polityką rządu
EstyMy , pewnie słyszałaś ostatnio o podaku przy kupnie smartfonów i laptopów ?
Jacy to politycy? 90 % naszych- powinna zostać na swoich stanowiszkach pracy.... albo w domach.
to nie sa politycy, to karierowicze. Mało takich widocznych przypadków było ? WSTYD tylko.
to nie sa politycy, to karierowicze. Mało takich widocznych przypadków było ? WSTYD tylko.
Wiem Jackwar
zmylilo Cię to, że wśród chichów i chichotów nie poinformowalam o kupieniu bikini (z podaniem koloru i marki) na przyszły sezon
i że w przyszłym tyg. lecę naw fashion week do Mediolanu, ale tak będę zajęta u kosm., że nie zdążę zrobić nowego światełka we włosach (taka subtelna gra naturalnymi kolorami przy koloryzacji)
To wszystko razem i każde z osobna (które nie zaistniało) zbilo Cię z pantałyku
zmylilo Cię to, że wśród chichów i chichotów nie poinformowalam o kupieniu bikini (z podaniem koloru i marki) na przyszły sezon
i że w przyszłym tyg. lecę naw fashion week do Mediolanu, ale tak będę zajęta u kosm., że nie zdążę zrobić nowego światełka we włosach (taka subtelna gra naturalnymi kolorami przy koloryzacji)
To wszystko razem i każde z osobna (które nie zaistniało) zbilo Cię z pantałyku
jocia , spokojnie uśmiechnij się przecież ich wybiera naród no może nie zupełnie bo niektórzy wchodzą z tak zwanych list partyjnych mimo że z artmetyki głosowania nie załapują się ale to my na nich głosujemy , nawet ci co nie chodzą na głosowania
A MÓWIŁAM, że koniec.
Zgodnie z trojpodzialem Władzy (mamy w PL też)
prawo stanowi PARLAMENT, nie Rząd Jackwar
Ad. 114.
Zgodnie z trojpodzialem Władzy (mamy w PL też)
prawo stanowi PARLAMENT, nie Rząd Jackwar
Ad. 114.
EstyMy , ja ostatnio mało tu zaglądan na chat , jak bym to czytał to napewno byn cię pozdrawiał tak jak inne kobiety tu
EstyMy mylisz się co do prawa rząd wydaje rozporządzenia a parlament ustawy jedno i drugie jest wiążące
Jackwar, masz racje Naród, ale naród , przez X lat nie myslał samodzielnie i dalej tak jest. Zgoda taki naród z taką świadomościa wybrał .. co wybrał i kogo wybrał
Jackwar, nie wqurzaj mnie... akurat wyobraź sobie WIEM co piszę...
rozporządzenia i zarządzenia JEDYNIE niejako uzupełniają ustawy, jeżeli Ustawa takie uzupełnienie przewiduje etc itp.
rozporządzenia i zarządzenia JEDYNIE niejako uzupełniają ustawy, jeżeli Ustawa takie uzupełnienie przewiduje etc itp.
EstyMy , zgadzam się że ustawy ograniczają pole manewru ale niektóre ustawy nawet łamią konstytucje to rząd rządzi i jeszcze żaden nasz polityk nie poniósł konsekwencji prawnych . wyjątek Tomasz Lipiec , minister sporu , ale to za łapówki
wszystkim dobrej nocy
ja też już spadam
Jeszcze Polska nie zginęła ....
ja też już spadam
Jeszcze Polska nie zginęła ....
EstyMy , przepraszam i dziękuję za pogawędkę dobrej nocy
złoty baw się dobrze tylko grzecznie
złoty baw się dobrze tylko grzecznie