Wpisy 2 150 819 – 2 150 918
1 października 2014 17:36 → 1 października 2014 18:54, 100 wpisów
Ordynacja faktycznie
Tylko jednomandatowe może by coś dały?
Ale,która partia się na to zgodzi???
Danower>> ja o takie innej służbie pisałem.
Ni ezaraz tak żeby ktoś do mnie strzelał albo granatem we mnie rzucał .
Ja tak w ciszy i cieniu ..gabinetow kasiorką państwową się zaopiekuję..
Ni ezaraz tak żeby ktoś do mnie strzelał albo granatem we mnie rzucał .
Ja tak w ciszy i cieniu ..gabinetow kasiorką państwową się zaopiekuję..
jocia sie nie denerwuj bo żyłka na szyi strzeli
2 150 824. Vondeoff 2014-10-01 (17:39) Pipidówka
Ordynacja faktycznie
Bingo!
Żadna.
Ordynacja faktycznie
Bingo!
Żadna.
Von Doenhoff najpierw to może ludzi zachęcić (cudzysłów) obowiązkiem do udziału w wyborach, jak w Belgii np.
2 150 823. EstyMy 2014-10-01 (17:39)
Rosomaczku nie chcę Cię martwić,
w ogóle niejadalna jestem
To do czego się nadajesz?
Rosomaczku nie chcę Cię martwić,
w ogóle niejadalna jestem
To do czego się nadajesz?
Vondeoff ...był taki jeden co zwał się J.Palikot ale i jemu też przeszły jednomandatowe pomysły
Palikot już sie pucuje Kopaczowej.. Juz ma ma Ruchu.
Głowka popiołem,szczere wyznanie winy ,jakaś pokuta i może przyjmą znowu?
Głowka popiołem,szczere wyznanie winy ,jakaś pokuta i może przyjmą znowu?
835 >>> OJ.. To Ty biedulka jesteś.
Widzisz jak empatie potrafisz we mnie wykrzesać?
Widzisz jak empatie potrafisz we mnie wykrzesać?
Nie ma jaśnie panujących (w cudzysł.) to nie monarchia absolutna, tylko Demokracja ponoć.
Czyli Ty panujesz, bo Ty udzielasz władzy, danower.
Swoją drogą, jakie to ładne...
Czyli Ty panujesz, bo Ty udzielasz władzy, danower.
Swoją drogą, jakie to ładne...
A więc tak trzeba po 1. Opodatkować banki, duże markety żeby tutaj odprowadzały pieniądze. 2. Postarać się zmniejszyć bezrobocie a no poprzez nie likwidowanie przemysłu a wręcz tworzenie nowym miejsc pracy i nowych firm, zakładów, przedsiębiorstw gdzie towar i całe dobro będzie eksportowane za granicę. Tutaj przydało by się również zmniejszyć wysokie obciążenie fiskalne dla właścicieli przedsiębiorstw zatrudniających pracowników. Tworzenie miejsc pracy jest możliwe poprzez utrzymanie aktywności gospodarczej. No właśnie nie wiem ile aktualnie mamy wzrostu gospodarczego % ale jak jest powyżej 5% bezrobocie co robi spada no właśnie i o to chodzi w tym. Trzeba a więc szukać różnych sposobów na poruszenie się gospodarki która jest motorem napędowym do tego aby zmniejszyć te złe zjawisko którym jest bezrobocie. Jest oczywiście istotne zapraszanie inwestorów i tworzenie warunków dla inwestycji krajowych, zagranicznych dlatego, że każda nowa inwestycja tworzy miejsca pracy. Szczególnie ta która nie dotyczy wyłącznie restrukturyzacji, bo restrukturyzacje raczej tworzą bezrobocie, ale taki etap musimy przejść. Natomiast nowe inwestycje, nowe przedsiębiorstwa tworzące się niejako na polu są szansą. Jest oczywiście konieczne i bez tego niczego nie zrobimy, wygospodarowanie pieniędzy na aktywną walkę z bezrobociem. Natomiast bez kilku miliardów złotych, które powinny się znaleźć i które powinny tworzyć te miejsca pracy będzie bardzo trudno cokolwiek uczynić, a pieniędzy na walkę z bezrobociem jest mniej a nie więcej i być może trzeba zastanowić się nad jakimiś oryginalnymi sposobami znalezienia tych środków, czy z rezerw które posiadamy, czy z funduszy choćby unijnych, które będą do Polski przychodzić. My musimy wiele miejsc pracy stworzyć poprzez rozwój budownictwa, poprzez roboty publiczne, drogi, autostrady, inwestycje ekologiczne, tak jak na całym świecie. Nie trzeba Ameryki odkrywać bo walka z bezrobociem miała miejsce we wszystkich właściwie państwach świata. Oczywiście powinniśmy wprowadzić odpowiedni system podatkowy. Niewątpliwie w systemach podatkowych trzeba przyjąć zasadę, że są ulgi podatkowe wynikające z tworzenia miejsc pracy. Warto się nad tym zastanowić, czy to nie działało by jednak stymulująco i nie dawało by nowych miejsc pracy. 3. To nawiązuje do poprzedniego punktu czyli wiemy nie od dziś że ludzie emigrują za pracą za granicę i tam rodzą kobiety dzieci tam żyją tam odprowadzają podatki itp. To jest złe powinni tu mieć zapewnione godne życie a jak jak nie ma pracy do tego jak już za minimalną pensję.
4. Rozbudować i zmodernizować służby wojskowe nie będę wchodzić głębiej w ten temat bo wiem o co chodzi. 5. Aby młodzi ludzie nie wyjeżdżali czy to za pracą chodzi o wykształconych za granicę czy do uczelni ale mieli to zapewnione tutaj na miejscu bez gdzieś tam tułania się. 6. Aby ludzie mieli nie tylko pieniądze na przeżycie ale na wyjazd na odpoczynek gdzieś po nie rzadko ciężkiej pracy, czy to za granicę czy niedaleko ale aby było ich stać na to. 7. Zmniejszyć Administrację po której sam niejako jestem po Policealnym Studium Zawodowym po którym pewnie cięzko będzie mi w przyszłości znaleść pracę. Będzie więcej pieniędzy w budżecie państwa. 8. Podwyższyć emerytury i renty aby mogli godnie żyć po karierze zawodowej i zająć się własnymi sprawami i zainteresowaniami. 9. Przeznaczyć fundusze na żłobki i przedszkola bo bym zapomniał o tym co jest ważnym bardzo ogniwem dla ludzi którzy nie mają z kim zostawić swoich dzieci ale poprzez zabawę i naukę rozwijać się od samego początku. 10. Przeznaczyć pieniądze z służbę zdrowia aby leki były tańsze i mniejsze kolejki do specjalistów. 11. Aby te grube dotacje z UE były dobrze wykorzystane i zagospodarowane na powyżej uzyskane punkty a i również inne typu polepszenie infrastruktury dalszej itd. 12. Właśnie pomóc Polskiemu rolnikowi poprzez oprócz dopłat jakiś programów, kursów itp. 13. Ważne jest nie jak do tej pory abyśmy więcej naszych dóbr importowali lecz przeciwnie eksportowali za granicę co powiększy na przychód i spowoduje ogólne polepszenie stanu rodzin i konkurencyjność na rynkach krajowych i zagranicznych. 14. W edukacji aby młodzież miała dostęp do większej praktyki znaczy się przygotowania do życia ale w sensie działalności później. Chodzi dokładnie o to aby było więcej szkoleń,kursów, programów dokształcających itp. 15. Aha teraz sprawa waluty euro oczywiście wprowadzić ją nic przeciwko temu ale żeby przez to wzrosły pensje ludziom bo gdy przy obecnych stawkach wprowadzona zostanie waluta to marny będzie stan naprawdę. I to by było na tyle choć na pewno wszystkich ważnych kwestii nie udało mi się ująć. I w przypadku bezrobocia pozwoliłem sobie trochę zacytować.
Spoko. Radzę sobie jakoś .
Przecież to nie ja się chwalę się że do "czegoś tam" się nie nadaję.
Przecież to nie ja się chwalę się że do "czegoś tam" się nie nadaję.
Przeczytajcie sobie co o tym sądzicie ?
chodzi mi oto ze narod maja gleboko gdzies zachowuja sie jak swiete krowy
I które punkty będą trudne do zrealizowania ?
a że w PL jest poziom korupcji i innych dziwnych zachowań jaki jest (co mnie osobiście boli),
to jest tak jak widać.
to jest tak jak widać.
Dużo napisałem co ?
W 2 puncie ostatnie kilka zdań bo aż tyle to nie wiem niestety.
Jocia uroczyście oświadczam, że zostaniesz Szefową Protokołu dyplomatycznego
Nie naprawdę sam napisałem. Może trochę kierowałem się problemami.
I jak podoba wam się mój program ?
150 849. jocia 2014-10-01 (17:53) Hańba temu,kto myśli o tym źle
EstyMy na Premiera
Jocia>> Zlituj się ..Toż to by było gorsze niż hunta wojskowa G.J.
Co Ty wymyślasz
EstyMy na Premiera
Jocia>> Zlituj się ..Toż to by było gorsze niż hunta wojskowa G.J.
Co Ty wymyślasz
Może dasz się zachwycić, bo dyplomacja to jednak interesująca dziedzina i przygód pełna.
Dla Ciebie von Doenhoff też się coś znajdzie
Dla Ciebie von Doenhoff też się coś znajdzie
za plagiat wyrzucilicby Cie Krzysiu z uczelni...musisz podac konkretne źródło...
A mnie na kogo w takim razie za pomysły dacie ?
krzysztof c skąd ty te punkty wytrzasnoł
gaja
gaja
EstyMy, mimo wszystko, dziekuje bardzo, a tak..to zakrawa na " kolesiostwo "
Sam je ułożyłem dobre są ?
krzysztof c
Jak je albinlotto oceniasz ? Tylko kilka zdań w 2 punkcie wziąłem z Internetu.
krzysztof c zmień proszki z niebieskich na czerwone
Ty Krzysztof_c ponieważ język pewnie jaki obcy znasz (nie jak niektórzy) to zgłoś się (najlepiej natychmiast) do p. D. Tuska, bo pewnie tłumaczy będzie potrzebował
Pewnie 2 punkt najlepszy co a według was ?
Dobrze Niemiecki i tak sobie Angielski a co ?
krzysztof c z tego że ty umisz tu pisać to ja wiem ale w tych punktach rozpisałeś sie dosyć
2 150 890. jocia 2014-10-01 (18:06) Hańba temu,kto myśli o tym źle
Putinka
Jocia rozmkiniłaś agenta śpiocha.
Putinka
Jocia rozmkiniłaś agenta śpiocha.
Ad. 860. Lepsze to, bo z Rosomakiem to by było jak Sandero Luminoso... w akcji.
Krzysztof c -Zlituj się
Obawiam się,że za chwilę wkleisz 50-tomów Encyklopedia Brytannica
Obawiam się,że za chwilę wkleisz 50-tomów Encyklopedia Brytannica
ad. 845. się nikt nie chwali, tylko odp. na wcześniejsze pytanie, przez przeciwieństwo
A teraz, trzasnawszy drzwiami idę sobie.
Moje myśli Ci towarzyszą, obywatelu Monet
Moje myśli Ci towarzyszą, obywatelu Monet
Zanim jednak coś napiszesz, ustalmy JENO JEDNO
Prawdziwy Mężczyzna z Kobietą nie walczy
Prawdziwy Mężczyzna z Kobietą nie walczy
I bez obywatela mi tu.
Żle mi się kojarzy .. urzędniczo -mundurowo.
A nie cierpie..
Żle mi się kojarzy .. urzędniczo -mundurowo.
A nie cierpie..
Vondeoff wypraszam sobie to są moje punkty.
Czyli mamy ustalone że "prawdziwy mężczyzna" daje się tyrać każdej ewentualnie sfrustrowanej damie? Dobrze rozumiem?
2 150 901. EstyMy 2014-10-01 (18:44)
trzasnawszy drzwiami << co za maniery
trzasnawszy drzwiami << co za maniery
2 150 904. EstyMy 2014-10-01 (18:48)
Zanim jednak coś napiszesz, ustalmy JENO JEDNO << totalitaryzm
Zanim jednak coś napiszesz, ustalmy JENO JEDNO << totalitaryzm
Odejdz od drzwi, bo Ci się na nosku zamkną
ewentualne na łapie...
ewentualne na łapie...
A jeszcze nie wspomniałem o jako 16. o energetyce przecież to ważna sprawa jest dla nas a może nawet uniezależnienie się od innych przez wydobywanie gazu łupkowego choć czytałem że to nie dobre dla środowiska jest. A to może z Ameryki czy skądś indziej importować go do nas statkami czy jak. 17. punkt czyli więcej innowacyjności żeby nasza nauka i młodzi ambitni mogli odkrywać czy budować nowe żeby i wdrażać je w życie dla poprawy standardów.