Wpisy 2 135 575 – 2 135 674
15 września 2014 22:11 → 15 września 2014 23:59, 100 wpisów
bastek...komputer w TS zlcza wygrane z całej polski
Dopisano wygrane mini lotto - padło 3x 63 891,80 zł
Dopisano wygrane multi multi
Bonus Multi Multi: 670 000 zł
Neko
Dopisano wygrane kaskada - brak głównej wygranej
dobranoc do juterka
profesor miłych
Ja to mam szczescie
Nie dosc ze w nocy nie moglem spac do 5
To popołudniu wywróciłem sie na schodach
Prosto na kręgosłup
Nie dosc ze w nocy nie moglem spac do 5
To popołudniu wywróciłem sie na schodach
Prosto na kręgosłup
i ja
o matko na kręgosłup
o matko na kręgosłup
oj Neko Neko
Dopisano wygrane jokera
cześć Neko
nie pamiętam czy się z tobą witałem jestem dzisiaj trochę zakręcony
nie pamiętam czy się z tobą witałem jestem dzisiaj trochę zakręcony
nie lubie poniedziałku
coś w tym filmie jest prawdy
coś w tym filmie jest prawdy
chodziło mi o tytuł tak się mówi ogólnie
miałem do bani dzionek
miałem do bani dzionek
samo życie od rana nic się kupy nie trzyma psa na spacer to już muszę nosić a ma trochę wagi i jeszcze mi rower zaj.....
marcinek36 ja tam się cieszę jak rano wstaję i nic nie boli nie strzyka
reszta to bajka
no nie wiem czy to taka bajka
Neko końską maścią się na smaruj
jak masz
jak masz
mój pies się sam wyprowadza potem go w schronisku znajduję
ale masz rację trzeba nauczyć na toaletę
gralem tylko na 14 w multi i guzik w mini od 10 wrzesnia w zakladzie na 6 losowan 3 eh dobre i to to mozna isc spac Dobranocka
Neko to się ściągni bandażem i rano do doktorka a jak bardzo boli to już do doktorka
Ta dzisiejsza młodzież, taka słabowita.....
To leż na boku, dobrze,że na boku możesz leżeć, ciesz się
To leż na boku, dobrze,że na boku możesz leżeć, ciesz się
cześć gonzaga
Dobrywieczór
Jocia
marcinek
Gonzaga
Neko
Gonzaga
Neko
Neko miałeś fatalny dzień, słyszę
a głowa spokoju nie dała nic ?
a głowa spokoju nie dała nic ?
staszek
ojjej
ale dobrze że nie boli
przejechałeś się po schodach ?
Ma Ktoś jakiegoś pewniaka na jutro? bo coś nie nie mogę wydumać
Nieszczęścia chodzą seriami
to uważaj z tym chodzeniem po schodach i wogóle z chodzeniem
w tym okresie
to uważaj z tym chodzeniem po schodach i wogóle z chodzeniem
w tym okresie
bo pewnie i gorączkę ładną masz
ja wiele lat temu zaliczyłem rekord: lekko ponad 40 gorączki
i bylem bardzo słaby
i bylem bardzo słaby
apropo gorączki ... to czym ją mierzyć
Dawniej były termometry na rtęć i prosto... teraz kupiłem jakiś bezdotykowy za około 150 zł i nie zawsze mu ufam... gdzie się nie przyłoży to inaczej pokazuje...
Dawniej były termometry na rtęć i prosto... teraz kupiłem jakiś bezdotykowy za około 150 zł i nie zawsze mu ufam... gdzie się nie przyłoży to inaczej pokazuje...
Pasko ja używam tego z rtęciom i pod pachę
tak samo jak z aparatami do mierzenia cukru we krwi mam trzy mogę pomiar robić w tym samym czasie i zawsze inne wyniki
Neko
tak ja tak samo myslałem ale zmierzylem i termometr pokazał
40,3 bylem w szoku ! jak to mozliwe, jeszcze jakoś chodzę
na nogach a tu aż Tyle
Uznalem że termometr zwariował, ze to nie prawda
wziąłem drugi inny termometr i wyszło dokładnie to samo
Mialem grypę,słaby, co parę minut padałem na łożko ale nie bylo tak straszliwie jak wczesniej myslalem że przy takiej temperaturze
jest
tak ja tak samo myslałem ale zmierzylem i termometr pokazał
40,3 bylem w szoku ! jak to mozliwe, jeszcze jakoś chodzę
na nogach a tu aż Tyle
Uznalem że termometr zwariował, ze to nie prawda
wziąłem drugi inny termometr i wyszło dokładnie to samo
Mialem grypę,słaby, co parę minut padałem na łożko ale nie bylo tak straszliwie jak wczesniej myslalem że przy takiej temperaturze
jest
Pasko-To akurat wydaje mi się normalne.Inaczej przy głowie,a inaczej u małego palca u nogi
dr n. med. Janusz Szajewski
specjalista chorób wewnętrznych, toksykolog
http://www.forumzdrowia.pl/id,184,art,107,ptitle,zatrucia-pozorne---falszywe-alarmy.htm
Cytat:
"zjedzenie przez dziecko rtęci z termometru jest zupełnie nieszkodliwe, ale jeśli wraz z metaliczną rtęcią do przewodu pokarmowego dostaną się kawałki szkła z termometru, wtedy wydarzenie to może mieć poważne skutki."
specjalista chorób wewnętrznych, toksykolog
http://www.forumzdrowia.pl/id,184,art,107,ptitle,zatrucia-pozorne---falszywe-alarmy.htm
Cytat:
"zjedzenie przez dziecko rtęci z termometru jest zupełnie nieszkodliwe, ale jeśli wraz z metaliczną rtęcią do przewodu pokarmowego dostaną się kawałki szkła z termometru, wtedy wydarzenie to może mieć poważne skutki."
Pasko, to normalne zjawisko
Skóra ma w róznych miejscach rózna ciepłotę..wszystko zależy od ukrwienia .
Pary rtęci sa trujące
Skóra ma w róznych miejscach rózna ciepłotę..wszystko zależy od ukrwienia .
Pary rtęci sa trujące
jocia: no oczywiste... przecież wiadomo,że ręce i nogi w zimie, to mogą spaść i do 10 stopni jak na mrozie pobędą za dużo
Ja miałem na myśli, że jak jest gorączka, to do czoła jak się przykłada...np. na środku czoła 38, po prawej stronie czoła 39, po lewej stronie czoła 38,5
Ja miałem na myśli, że jak jest gorączka, to do czoła jak się przykłada...np. na środku czoła 38, po prawej stronie czoła 39, po lewej stronie czoła 38,5
zwykle wtedy na zakolach czoła jest najcieplej zauważyłem niż na środku... ale tylko przy gorączce. Tylko czy w zasadzie powinno się odczytywać to ze środka czoła, czy najwyższa gdzie się znajdzie
będąc w szpitalu no własnie do czoła do boku czoła a i do ucha przykładają
no wiesz... mi raz żona gorączkowała, to na środku czoła bliżej 39, ale już gdzieś tam na jednym zakolu to byłem w stanie 40,5 znaleźć i to już mnie wystraszało
ostatnio w sumie kupiłem na allegro na rtęć znowu... i jak kiedyś będzie wyższa gorączka (odpukać) to skonfrontuję rtęciowy z tym super nowoczesnym
A jak w instrukcji stoi ?
rtęciowe tez róznie pokazują , kiedys testowałam .. i były róznice, tak jak spirytusowe w sklepie, jak kupuję, to proszę o kilka egzemplarzy..wybieram ten ze średnia wartością.
Może kupiłes bubel
rtęciowe tez róznie pokazują , kiedys testowałam .. i były róznice, tak jak spirytusowe w sklepie, jak kupuję, to proszę o kilka egzemplarzy..wybieram ten ze średnia wartością.
Może kupiłes bubel
ten artykuł co ten toksykolog się wypowiada:
Substancjami względnie nieszkodliwymi są :
- kosmetyki dla dzieci, kosmetyki do makijażu, do oczu, szminki do warg, kremy ochronne do opalania się i samoopalacze, szampony do włosów i ciała, płyny do kąpieli, toniki do ciała, wody toaletowe, kolońskie, po goleniu, kremy do golenia, kremy do rąk, dezodoranty, pasta do zębów (również zawierająca fluor), lakier do paznokci, pasta do butów;
- odświeżacze powietrza, detergenty do zmywania naczyń i do prania bielizny, mydło, krochmal, proszki ścierne do czyszczenia (np. Ajax);
- kreda, gips, glina, kit, farby do wnętrz (lateksowe i akrylowe);
- olej do smarowania maszyn, olej silnikowy, parafina, gliceryna;
- atrament niebieski i czarny, kredki do rysowania (oznaczone symbolami AP, CP, CS-140), grafit z ołówka, plastelina, gumki do wycierania, kapiszony, zapałki (spożyte w liczbie do 30 sztuk), świeczki, papieros (1 sztuka), fotografie, tynk, rdza;
- węgiel drzewny, pokarm dla zwierząt, odchody zwierzęce, popiół drzewny i z papierosów.
Substancjami względnie nieszkodliwymi są :
- kosmetyki dla dzieci, kosmetyki do makijażu, do oczu, szminki do warg, kremy ochronne do opalania się i samoopalacze, szampony do włosów i ciała, płyny do kąpieli, toniki do ciała, wody toaletowe, kolońskie, po goleniu, kremy do golenia, kremy do rąk, dezodoranty, pasta do zębów (również zawierająca fluor), lakier do paznokci, pasta do butów;
- odświeżacze powietrza, detergenty do zmywania naczyń i do prania bielizny, mydło, krochmal, proszki ścierne do czyszczenia (np. Ajax);
- kreda, gips, glina, kit, farby do wnętrz (lateksowe i akrylowe);
- olej do smarowania maszyn, olej silnikowy, parafina, gliceryna;
- atrament niebieski i czarny, kredki do rysowania (oznaczone symbolami AP, CP, CS-140), grafit z ołówka, plastelina, gumki do wycierania, kapiszony, zapałki (spożyte w liczbie do 30 sztuk), świeczki, papieros (1 sztuka), fotografie, tynk, rdza;
- węgiel drzewny, pokarm dla zwierząt, odchody zwierzęce, popiół drzewny i z papierosów.
no i wiadomo z czego dzieci tyją
no chyba, że sobie usiądziesz tyłkiem np. na przystanku autobusowym na mrozie z godzinkę
właśnie Kiepski na atm podaje receptę na wygranąw grach losowych