Wpisy 1 984 757 – 1 984 856
19 marca 2014 17:29 → 19 marca 2014 18:27, 100 wpisów
albinlotto
ok - i nawet rozumiem - co najmniej raz miała miejsce taka sytuacja, że najprawdopodobniej ktoś tak właśnie grając zgarnął dwie części tego tortu - padło wtedy bodaj siedem x 6/6, a dwie w jednej kolekturze
ok - i nawet rozumiem - co najmniej raz miała miejsce taka sytuacja, że najprawdopodobniej ktoś tak właśnie grając zgarnął dwie części tego tortu - padło wtedy bodaj siedem x 6/6, a dwie w jednej kolekturze
Pan Tadeusz właśnie przed chwilą przeczytany.
Tak tylko że z leksykonu.
Robal_36 lepeij jak sie ma wiecej z tego tortu kawalkow niz 1 wiem ze byl przypadek ze na 1 kuponie byly x2 takie 6/6
witam
Ale gdzie jest XIII księga ?
jocia
mw29121986
albin i wszyscy
No i przypomniałem sobie co było w lekturze ale teraz wypracowanie napisać.
Teraz czas na Potop.
albin
nie na jednym kuponie - tego nie potwierdzili - informacja była o tym, że - w jednej kolekturze
nie na jednym kuponie - tego nie potwierdzili - informacja była o tym, że - w jednej kolekturze
na wieczór dobre do multi są 1,29
Robal_36 na jednym kuponie bo czytalem artykul ty znasz pewnie inny przypadek
od piątku zaczynam wznawiam prawdopodobnie grę w multi
czego jocia nie możesz czytać?
Filmy też lektur widziałem. A to jocia według ciebie jaką lekturę dadzą ?
A przecież nawet znając lekturę trzeba jeszcze dobrze no nie wiem jak to dobrze określić zinterpretować temat aby poprawnie napisać wypracowanie prawda czy źle rozumiem tą kwestie ?
Zaimki osobowe piszemy wielka literą
Napisałam jakis czas temu ,ze nie mam bladego pojęcia..maturę zdałam i już zapomniałam .
Ta kwestia
Tę kwestię
Napisałam jakis czas temu ,ze nie mam bladego pojęcia..maturę zdałam i już zapomniałam .
Ta kwestia
Tę kwestię
Ale się tylko spytałem wasze typy lektur to tak trudno odpowiedzieć ?
Krzysiu dasz rade, ale proszę czytaj książki, z czytania są same korzyści...
albin
artykuły autorzy różni piszą, czasem zupełnie bez wnikania w szczegóły - jeszcze się obrażą i nie będzie reklamy /, czasem są to art. w promocji, a czasem tzw - sponsorowane
w .pl nie było dwóch takich sytuacji - w jednym punkcie...
... mógł to być gracz w stanie tzw wskazującym, mógł zostawić blankiet i ktoś skorzystał wiele rzeczy mogło być
artykuły autorzy różni piszą, czasem zupełnie bez wnikania w szczegóły - jeszcze się obrażą i nie będzie reklamy /, czasem są to art. w promocji, a czasem tzw - sponsorowane
w .pl nie było dwóch takich sytuacji - w jednym punkcie...
... mógł to być gracz w stanie tzw wskazującym, mógł zostawić blankiet i ktoś skorzystał wiele rzeczy mogło być
krzysztof ..bardzo ważne :
http://lukaszrokicki.pl/2013/10/12/ta-czy-te-o-odmianie-zaimka-ta/
http://lukaszrokicki.pl/2013/10/12/ta-czy-te-o-odmianie-zaimka-ta/
Witajcie wszyscy, buziaki
ja bardzo lubie Dostojewskiego, najbardziej "Biesy" i "Idiote"...Krzysiu a czy "Zbrodnia i kara" jest jeszcze w wykazie lektur szkoł średnich...
mrówka gaja
Jest a co ?
Robal_36 trzeba pobic rekord x3 w jednej kolektorze wszystko przed nami graczami ..........
http://autorzy365.pl/matura-2014-wykaz-lektur-liceum-technikum_a109
krzysztof no to życze Ci aby tematy maturalne dotyczyły tej lektury..
Dziękuje.
duzo psychologicznie interesujących kwestii można poruszyc na podstawie tej powieści...
albin
wieeeeeesz - no tak - oczywiście , ale takie cuda, to już wyższa mag ia
wieeeeeesz - no tak - oczywiście , ale takie cuda, to już wyższa mag ia
No bo żeby napisać wypracowanie trzeba rozpoznać prawda czy to jest liryka,epika lub dramat prawda ?
ludzie ja miałem z dziadów fragment, mimo że nawet nie czytałem nigdy dziadów, streszczenie tylko, to z tego fragmentu wyciągnałem co potrzeba i zdałem pisemny, także jak dla mnie nie ma co się bać.jak umiesz czytać ze zrozumieniem to dasz radę
mniej więcej trzeba wiedzieć o czym książka, a resztę z fragmentu
także trudne to nie jest
ja się do pisemnej tak ogólnie tylko raz czy 2 razy wszystkie streszczenia przeczytałem. dzisiejsza pisemna z polskiego wg mnie jest łatwa, mimo iż zaznaczam że miałem kiepskie oceny z polsiekgo
rozumiem z matmy albo z języka nie zdać, polski g mnie najłatwiejszy
u mnie kujony się stresowały uczyły,a ja na spokojnie i ten sam wynik co oni, tylko że ja sobie chodziłem a zakute pały się uczyły
na moje to powinno być tak jak kiedyś powinny być egzaminy na studia, bo moim zdaniem i wielu matura jest za łatwa i nie może być wyznacznikiem na studia
jak zdolna przez całe technikum dopuszczający z polskiego, ja poprostu umiem czytać ze zrozumieniem i z tekstu wyciągam. także nie trzeba być bóg wie kim
trzeba myśleć
no więc o tym pisze mw ze nie musiałes się duzo uczyc gdyż jestes zdolny i szybko kojarzysz..
ja jak zdawałem maturę to się zdziwiłem, łatwością, myślałem że będzie ciężej. ja pisałem jak jeszcze nie było matmy,zamiast tego geografie wybrałem
gaja prawda, wielu powtarza mi i powtarzało że jestem zdolny i bystry, tylko leniwy
W niedziele pofatyguję się i na tace rzucę w intencji. Nich krzysztof już zda tą maturę bo czym będzie bliżej tym będzie gorzej.
ale w sytuacji sprężam się włączam umysł i daje radę
w przyszłym roku,bo w tym nie dam rady ,zamierzam zacząć jakieś studia, jeszcze nie wiem ,ale trzeba wybrać takie po których jest perspektywa pracy na wiele lat
nie oszukujmy się trzeba się dostosować do rynku
Monet
"powtarzało że jestem zdolny i bystry, tylko leniwy" - nie to żebym wątpił ale chyba każdy ten kit miał wciskany.
To tzw. bajer-motywator.
To tzw. bajer-motywator.
monet ale ja nie chwaląc się mam potencjał, nauka przychodzi mnie łatwo, także to nie żeby dodać skrzydeł, tylko lenia motywować
gaj trzeba się rozwijać
Zaplanowałam zajęcie na jutrzejszy dzień.
http://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201403/1395152291_6ycqnz_600.jpg
http://img4.demotywatoryfb.pl//uploads/201403/1395152291_6ycqnz_600.jpg
gaja
mw29121986 2014-03-19 (18:10) Leszno
w przyszłym roku,bo w tym nie dam rady ,zamierzam zacząć jakieś studia, jeszcze nie wiem ,ale trzeba wybrać takie po których jest perspektywa pracy na wiele lat
Jak chcesz opcję na wiele lat- pewną i bezpieczną to w tym kraju tylko-
te studia Ci to zapewnią.
Wyższe Seminarium Duchowne.
Jak chcesz opcję na wiele lat- pewną i bezpieczną to w tym kraju tylko-
te studia Ci to zapewnią.
Wyższe Seminarium Duchowne.
monet jak się tam nie nadaje
na pierwszy rzut oka administracja u nas rośnie w siłę
witaj Brajan
Hej Brajan
ja nie chce być darmozjadem