Wpisy 1 979 335 – 1 979 434
15 marca 2014 14:07 → 15 marca 2014 14:38, 100 wpisów
Witam. Też mam indukcję i rachunki nie idą w górę... prąd to mój jedyny rachunek, gazu nie ma wcale i tak jest super
a dla zainteresowanych
zmieniłem zdięcie w profilu
zmieniłem zdięcie w profilu
rodzina 3 osoby, codziennie obiam i gotowanie wody na herbate, kawe, itd. Nie mam TV. Non stop chodzi laptop, czasem zmywarka, pralka...non stop lodówka, wieczorem pompa od pieca i solary jak jest ciepło. Rachunki płacę max 130 PLN
Wasyl
w przyszłym tygodniu !
w przyszłym tygodniu !
pasko
a ile płacisz za prad
a ile płacisz za prad
wasyl
kondi: za miesiąc ? ja płacę około 100 zł za miesiąc. zmywarka chodzi często i pralka, laptop non stop, i telewizor plazmowy też prawie non stop
bo ja chce przejsc z gazu z butli na indukcje
i zebym sie nie wtopił
i zebym sie nie wtopił
wasyl ledwo się zmieściłeś w tej wannie ruda by już tam nie weszła
Wasyl
Pulpecik z Ciebie..
Do normalnej wanny chyba byłoby ciężko?
Pulpecik z Ciebie..
Do normalnej wanny chyba byłoby ciężko?
UWAGA: Fatalny weekend, wieje i bedzie wiało, padało, a nawet grzmiało. Niedziela przyniesie nową porcję deszczu na zachodzie i na poludniu a na wschodzie, Warmnii-mazurach- też śniegu.
Opady mieszane z udziałem sniegu możliwe jutro także na poludniu
malopolski i podkarpacia.
W niedzielę intensywne opady na Podbeskidziu, Podhalu i południu.
Opady mieszane z udziałem sniegu możliwe jutro także na poludniu
malopolski i podkarpacia.
W niedzielę intensywne opady na Podbeskidziu, Podhalu i południu.
no u mnie normalnie huragan...
ja płace podobnie jak Pasko o 100 m-c ale indukcji nie mam...
bo ja wiem Pasko...jak robilem sobie jakis eko test, to nie załapałem sie nawet na minimum mimo, iz wiekszosc roku jeżdże rowerem
wasyl nie wiem bo słyszałam że indukyjna kuchenka pożera prąd bardzo,do tego te garnki,chociaż to nie jest najgorsze,a jak prądu braknie??
Bronson to chodż świniak zabity...ja zagrycha ty zapitka!!!
Pasko to chyba masz panele słoneczne bo z doświadczenia wiem że indukcja zrzera mnustwo prądu
wanna jest dla mnie
a nie dla bab
to ja sobie sam bombelki puszczam i mam dzakuzi
a nie dla bab
to ja sobie sam bombelki puszczam i mam dzakuzi
Wasyl-zalewajke to ugotujesz w byle jakim garze,50zeta na 2m-ce za butle to nie jest zle!,a instalacje elektryczna masz nowa???Gary do indukcji 500zeta,a kuchnia kolo 2tysiakow!-koszty!!!
garnki lepiej dobre kupić, bo w emalii wszystko spalisz. Sokownik aluminiowy też nie przejdzie. Najlepsza nierdzewka z wielorakim dnem
bronson ja nie ten rejon...ale jak chcesz to ci znajde...
Nowatelka-jak braknie pradu to suchy prowiant-konserwy!!!!
gaz mam na dwa miechy 50zł
ino kazwa twarz brakuje mi gazu zawsze w połowie obiadu
pytam czemu zawsze w połowie
ino kazwa twarz brakuje mi gazu zawsze w połowie obiadu
pytam czemu zawsze w połowie
islandorka oki lubię kiełbasę taką wiejską uwędzoną z czosnkiem
wujek,bo ja już uciekamnie gniewam się,alenastępnym razem dobranoc mi chociaż powiedz
mnie chodzi to na 230V i elektryk mimo podprowadzonej siły - 400V mi odradził. Po co zażynać maszynę. Ciężko przyzwyczaic sie było, że woda i wszystko szybko sie gotuje, ale jak juz sie człowiek przyzwyczaił, to oczekiwanie na wodę nastawioną na gazie u tesciowej wydaje sie wiecznością
Wasyl, znam ten ból Jak bywam u teściów to nie moge na to patrzec. A to braknie zawsze w niedziele przed obiadem, a to gary upieprzone tym "gazem", itd.
wasyl to jak gotujesz to pod pokrywkąmoże akurat ci ię zdąży uważyć szybciej,a nie ciągle do gara zaglądać
wujek-te nowe plazmy nie sa az tak pradozerne,Alkochol to tez drogi sport!!!
po 2 patach po garnkach nie widać użytkowania, nic sie nie brudzi, nie zatyka, niczego nei brakuje, żona uszu nie suszy, że obiad za wolno zrobiony, albo gary uwalone
Dopisano wygrane multi multi
Bonus Multi Multi: 50 000 zł
Zeby bylo co do gara wsadzic!!!!
emalia działa na indukcji, ale na tym ziemniaki zawsze sie paliły pamietam...dobre gary trzeba kupic i ból z głowy. Wcale nie drogir
Andreas mam plazme i indukcję więc się oriętuję ile to prądu żre
robiłem test: gdzie sie szybciej litr wody zagotuje: na indukcji czy w czajniku elektrycznym - wygrał (nieznacznie )czajnik
a jaka kuchenke indukcyjna polecacie
dajcie linka poczytac
dajcie linka poczytac
wujek czyli polecasz przejsc z butli gazowej na indukcje
TEKA IR641...taką mam...dużo opinii miała wtedy, jak szukaliśmy - dlatego sie zdecydowalismy. Poza tym Teka od zawsze robi agd
a brac 2wu czy cztero palnikowa
Sprawdzalem miernikiem i okazało się ze telewizor plazmowy na czuwaniu pobiera tyle samo prądu co w cyklu pracy dla tego listwę wyłanczam jak nie oglądam
po prostu elektryk mi odradził siłę i sie zgodziłem. Kolega podpiąl pod siłę i od początku ma problemy, ale jaka firma kuchenki to nie powiem
Wasyl jak cię stać to tak ale schabowy smakuje taksamo z gazowej lub indukcji
kto sie przerzuci z gazu i tak nie uwierzy, że wszystko tak szybko sie gotuje
kondi ale jajka na miękko
3 minuty
3 minuty
Mam na siłę i wszystko spoko oprucz licznika cholernie szybko się kręci
kondi/jaki elektryk taka praca ja mam indukcje 7 lat na siłę i myka ślicznie i pięknie,sąsiadowi po 2 miesiącach coś tam przerywało okazało się że elektryk ile skasował tak wypracował,dałem mu namiary na mojego do dziś śmiga mu piec na 6+ tak więc do siły trzeba mieć dobrego fachowca nie Stasia za 20zł
wasyl...jajek nie ma co szybko gotować, bo popękają i sie wszystko rozleje u mnie daję na 9 i jak słyszę, że zaczną wrzec, to zmniejszam na 5 i jest ok trzeba sie przyzwyczaic i oswoic
poza tym, tyle razy, co mnie prąd pierdynkął, to powinienem świecić ekologicznym swiatłem do konca życia
indukcje są dobre,oszczędne ale z roku na rok jest tracony jakiś % siły grzewczej
zelka no ba