Wpisy 1 973 798 – 1 973 897
11 marca 2014 01:36 → 11 marca 2014 02:19, 100 wpisów
wszyscy kończą studia-tylko coraz mniej mądrych ludzi w Polsce
Piratko.. to nie moja zasługa, jesli tak jest, ale moich Rodziców
ja kiedyś przyznam się nie byłem do końca ok, ale życie mnie trochę zmieniło i skierowałem się na dobrą drogę i myślę że to najlepsza droga
w sensie postrzegania świata,stosunku do otoczenia. nie miałem na myśli problemów z prawem, bo tej materii zawsze ok
mw-wytrwałości
popełniłem w życiu dużo błędów ale pamiętam o tym i umiem wyciągać wnioski. nie wstydzę się każdy błądzi
Istotnie-straszna dewluacja nauki.
Ale co się dziwić-uniwersytet w Pcimiu Dolnym[wszystko na sprzedaż]
Ale co się dziwić-uniwersytet w Pcimiu Dolnym[wszystko na sprzedaż]
każdy ma coś za skórą
Mnie też życie zmieniło-teraz jedyne,co pragnę-to być dobrym człowiekiem
najważniejsze jest przyznanie do błędu,wyciąganie wniosków i niepowtarzanie ponownie
wszystko idzie jakoś naprawić.
kiedys kto chcial to sie uczyl a teraz ten kogo na to stac i to jest okrutne
tak nie powinno być
a zaś w Urzędach są ludzi co jak się idzie to człowiek wie więcej od nich chodź się ich fachu nie uczył, taka prawda
dostać temat i ściągnąć z internetu prace lub złożyć z paru znalezionych to każdy potrafi
mw bo tam sa w wiekszosci pociotki naszych oligarchow,oni nie sa do pracy
Znam dużo młodych ludzi,którzy chcieliby się uczyć-a niestety sytuacja materialna im na to nie pozwala
studia są na równi z policealnymi szkołami, jedyna różnica w cenie studia są droższe
chodzi mi o poziom
Wiecie ,tak sie nieraz zastanawiam ile jeszcze Polacy sa w stanie wytrzymac
u mnie z byłej pracy pracownica robiła sobie studia, za bystra to ona nie była, a robiła bo miała rodzinę wyżej i miała zostać bhp-owcem bo poprzednik odchodzi niedługo na emeryturę, podstawa to ZNAJOMOŚCI
robiła je żeby nie robić fizycznie tylko siedzieć pry biurku i pić kawkę
bo to był leser jak nie wiem,ściemniacz
No nie wiem czy teraz nie jest lepiej.Dziś pieniądze,a wcześniej
Też łapówki i znajomości[sam się dostałem za 3-cim X]
Też łapówki i znajomości[sam się dostałem za 3-cim X]
w Polsce istnieje takie coś jak dziedziczenie nie tylko majątku ale także stanowisk
jak za króla wymiana pokoleniowa
bo to Polska jest, najdziwniejszy chyba kraj na świecie, nie idzie pojąć tego wszystkiego jak to działa
jeden znajomy pracował to było dwóch właścicieli jeden kazał mu to robić a drugi mówił że nie ma tego robić ma robić to co on każę Kolega sam nie wiedział co ma końcu robić.co by nie zrobił to zawsze przeciwko poleceniu drugiemu
dziala to ostatnio na takiej zasadzie ..im gorzej tym lepiej ,przynajmniej ja tak odbieram
tak jocia dzisiaj najważniejsza elekcja
piratka prawda, na zachodzie jest kaptalizm, ale tam jest bardziej ludźko,pańśtwo więcej dba i pracodawcy dla swoich są inni
a tu jak w dziczy
przepraszam za błędy
tam swojego w pracy nie obrazi, bo wie że się rozniesie opinia i nikt nie przyjdzie, szanują ludzi bo człowiek na niego pracuję
a tu gdzieś bo za bramą 1000 chętnych
to z pośpiechu, bo mam dużo na myśli
wykorzystują ,że jest bezrobocie i wykorzystują i straszą ludzi. jak w dżungli
gonzaga erekcja też zwłaszcza jak na sekretarkę, to sekretarka musi zaliczyć erekcje szefa
a czemu sobie pozwalamy bo jesteśmy przykro to mówić głupim narodem, w innych krajach to by ich spalili i na taczkach wywieźli jakby tak mieli jak my, myślę o zachodzie
chcesz to graj stawką ja ci nie zabraniam
mw ...masz racje ,doprowadzili do biedy .spoleczenstwo sklocili i czerpia z tego calymi garsciami
teraz ostatnio to w Portugalii policjanci wyszli , a u nas była by cicho sza
ta zawiść u nas też jest z między innymi z biedy i ciężkich warunków życia
Mw
Jociuniu co się dziwisz,nie mów,że to dla Ciebie bez znaczenia
Jociuniu co się dziwisz,nie mów,że to dla Ciebie bez znaczenia
no i robienie ludziom wody z mozgu przez pewna TV sie do tego przyczynia
Polskę załatwiło to co było po II wojnie, gdyby nie to to może poziom życia był jak we Francji czy Niemczech, takie jest moje zdanie
mw..tu się nie zgodzę, to nie tylko z biedy,czy z cięzkich warunków życia , to trzeba mieć taki charakter
Ruskie nas zacofały
jocia to też
Niemcy wojnę przegrały, kary miały, a jaką teraz mają gospodarkę, a my co dno, firmy sprzedają, likwidują
tak Jociu ,idzie taki do szefa i donosi na kolege ,bo boi sie ze straci prace ,czyli jedno z drugim sie wiaze ,bieda z charakterkiem
Ale trzeba przyznać ,że zahamowało to Polskę znacznie niestety
za to teraz sie bardzo spiesza leca te samoloty i doleciec nie moga
piratka donoszenie to na porządku dziennym jest
wiem dlatego ja sie nie nadaje juz do pracy w takich zespolach,zawsze mowie to co mysle ,a takich nie lubia teraz
najlepsze jest to ,że są szefowie co nawet otwarcie lubią mieć donoszone o wszystkim
mają swojego kapusia
kapuś oczywiście dobrze zarabiający i mniej intensywniej pracujący
piratka ty na bezrobociu tak jak ja?
aha. lepiej próbować bo najgorzej z ludźmi ,sama praca to niekiedy pikus nawet ciężka. tylko LUDZIE
psychiczny ból gorszy od fizycznego
Piratko..możesz zdradzic..tak bardzo ogólnie??Oczywiście nie musisz
słowo nieraz bardziej rani jak nóż