Wpisy 1 815 173 – 1 815 272
30 listopada 2013 15:57 → 30 listopada 2013 17:02, 100 wpisów
wiem bo sam się przekonałem
polak polaka zawsze wyru-cha
za granicą i w polsce tez
byłem w Niemczech trochę to wiem . Niemcy to naród raczej życzliwy nie obrazi cie normalnie cie traktuje. A u nas w Polsce sami nie życzliwi ludzie zazdrość i nienawiść do drugiego człowieka na każdym kroku.Każdy każdym się interesuje.
Ale ja zdawałem i bardzo dobrze znam język niemiecki w końcu ustny 53% a pisemny 63% słabo ? Ich learne aus mathe. Ich gaerne in Lotto 10 000 000 gewonnen. Ich gearne gut arbeit arbeiten. Elschuldigung bis maine gramatchic.
ja krótko pracowałem . wróciłem przez Polaków bo z tymi ludźmi nie szło pracować i się dogadać.hamstwo jak nie wiem.
Ja zamierzam zacząć uczyć się niemieckiego na poważnie.W technikum miałem 5 a z matury 75% ustny i 85 % pisemny. tylko wyleciało z głowy. ale szybko sobie przypomne bo mam to tego języka predyspozycje łatwo mi wchodził
torsan zamiast bogactwa masz calorie
znajomość chociażby 1 języka może dużo pomóc. zawsze więcej możliwośći
ajs wajs controle bite
no z mini to ino na mini dobre zycie
czyli popłacic rachunki i zadłuzenia i zaszalec z 2 imprezy
obecnie zamiast nauki muszę się skupić na znalezieniu jakieś jakieś roboty. ciężko o pracę w tym zasr...m kraju
Polska to najgorszy kraj w Europie i narazie nie zmienie o nim zdanie. Każdy z kim gadam to to samo brak pieniędzy problemy z pracą i w pracy.Wyzysk na każdym kroku
ale mnie ta myśl że nie mam pracy deprymuje i nie mogę się skupić.
mnie zwolnili bo byłem na chorobowym bo się poparzyłem w pracy. chcieli żebym po 2 tygodniach wrócił a ja to leczyłem 1,5 miesiąca i lekarz powiedział że tak szybko się goiło
wszedzie idzie zyc z godnoscia
a zapomniałem ino nie w polsce
a zapomniałem ino nie w polsce
Czy warto mieszkać w Polsce ??? Nie. Wystarczy porównać minimalne płace... .
1. Francja - 37 zł/godz.
2. Luksemburg - 49 zł/godz.
3. Wielka Brytania - 33 zł/godz.
4. Hiszpania - 20 zł/godz.
...........................................................
Niedawno w Trójmieście jakiś pracodawca polski oferował pracę w ochronie za... 2.50 zł/godz.
1. Francja - 37 zł/godz.
2. Luksemburg - 49 zł/godz.
3. Wielka Brytania - 33 zł/godz.
4. Hiszpania - 20 zł/godz.
...........................................................
Niedawno w Trójmieście jakiś pracodawca polski oferował pracę w ochronie za... 2.50 zł/godz.
cieszę się też że wymigałem się od wojska że nie musiałem dla tego ***..go kraju służyć za darmoche.
skończyłem 7 lat temu szkołę i przez ten czas same problemy i nie stabilna sytuacja.Same zmartwienia.A wszystko przez to że nie mam kolesiów.Bo u nas wszystko po znajomości. W poprzedniej pracy to na stanowiskach kierowniczych same głąby.Poznać to było po rozmowie z nimi.Puste jak pustak.Ale wiadomo czyiś synek.
Jak dzisiaj nie będzie szóstki w Lotto, to zacznę znów robić test na NIE do Lotka.. .
..................................................
..................................................
Marzy mi się w niedalekiej przyszłości otworzyć własny interes.Nie mam zamiaru całe życie za pensje w okolicy minimalnej pracować.
mw29121986
wiesz, zal mi Ciebie jestes mlodym chlopakiem, napewno cos znajdziesz, ale Twoja sytuacja jest podobna do sytuacji mojego syna skonczyl studia pracowal 1,5 roku jest nauczycielem kontraktowym, tlumaczem unijnym i bez pracy
wiesz, zal mi Ciebie jestes mlodym chlopakiem, napewno cos znajdziesz, ale Twoja sytuacja jest podobna do sytuacji mojego syna skonczyl studia pracowal 1,5 roku jest nauczycielem kontraktowym, tlumaczem unijnym i bez pracy
robią kumulacje na mikołaja
Jeszcze w tym roku dają bezzwrotne pożyczki na własną firmę.. .
Od nowego roku trzeba będzie niestety ... zwracać.. .
.................................................
Od nowego roku trzeba będzie niestety ... zwracać.. .
.................................................
tutaj nie liczy się wykształcenie i wiedza tylko znajomości .
ja tam ma w dupie ich pieniądze. Ja dojdę do tego za swoje . Mam swój plan co będe robił.Swoje pieniądze odłożone mam ale to jeszcze za wcześnie wszystko trzeba z głową żeby w razie w nie został z nimczym
nie zamierzam całej kasy ryzykować. do 30 tki zdąże
jola zaś znów nie omsknął ci się palec i z 31 nie zrobiło się 32...ale jest
10,35 weszły..31..wiadomo..49 nie weszło i widac nie miało zamiaru
narazie spadam
ja się skusił na krzyżówkę popołudniu ale przegrana była, zaś rano 50zł w kop. szmaragdów
dzisiaj w markecie przywitał mnie książę...dał wizytówkę...musi być dobrze
to nic, że reklamował tyskie
to nic, że reklamował tyskie
trzeba znowu zrobić kulkę z blankietu i przedziurawić ją igłą..zobaczymy jakie cyferki wskaze
Jeszcze tylko miesiąc i będzie .... 2014 rok.. .
....................................................
....................................................
w naszym oddziale nadal szcz.liczba,jeszcze lotek, moze tutti frutti- choć w rzeszowie było 2x5k, to nigdy nic nie wiadomo- może jeszcze będzie jaka główna; po 2 to zodiak i może s7, a po 3 na razie każda w/g mnie dobra
I co z tego że 2014 a w czym będzie lepszy ten nowy rok a mniejsze bezrobocie może wyższe dochody dodatkowo wyższe PKB o 5% czy znowu stara nuda ?
drapek, przeszyte liczby to: 19,46,10,55,14...blisko było 69 i 50...na liczbie losowań przebiłi "1" i "3" to mój prezent dla Ciebie
1 814 770. jocia 2013-11-30 (02:44) Hańba temu,kto myśli o Tym źle
Weź sobie 09. bo nie powinna powtórzyc teraz .. skłaniam sie ku 19
jeszcze jedna podana
Weź sobie 09. bo nie powinna powtórzyc teraz .. skłaniam sie ku 19
jeszcze jedna podana
19 też miałem
kondi prezent odebrałem - pomyslę nad nim ...jutro
kondi prezent odebrałem - pomyslę nad nim ...jutro
10,19,22,30,35 takie jola trafiłem, a nie weszły 71,79,4 i czwartej nie pamiętam
4,14,24,41,74,79
4,15,21,41,49,64,66,69,79
takie gaju mam 2 zakłady; jak widać pewniak 4,41 i 79
4,15,21,41,49,64,66,69,79
takie gaju mam 2 zakłady; jak widać pewniak 4,41 i 79