Wpisy 1 713 002 – 1 713 101
14 września 2013 10:46 → 14 września 2013 11:44, 100 wpisów
płacimy podatki
całe zycie
po co
po to by menel i nierób
miał rente alkocholową
bo ma padaczkę
....a od czego ma te padaczkę
od alkocholu bo pije
błednę koło
całe zycie
po co
po to by menel i nierób
miał rente alkocholową
bo ma padaczkę
....a od czego ma te padaczkę
od alkocholu bo pije
błednę koło
zabrac kase to nie bedzie pił
i padaka zniknie
i padaka zniknie
ja uświadamiam,ze nawet akcyzy waty sa haraczem bo nie mamy nic z tego ani szkolnictwa,infrastruktury,służby zdrowia - dlaczego mamy dawać im kasę skoro nic z tego nie mamy / nie wiele / z jakiej racji?
nie chce robic
niech zebra
niech zebra
u mnie na osiedlu jest taki sklep- z alkoholem , o ktorej by mi sie nie zdarzyło isc stoja pod nim faceciki- caly czas ta sama piątka.... znaczy nie pracuja , kase skas maja na picie prawda? może wygrali w lotto ?
heheh
heheh
za naszych czasów książki do szkoły były ze szkoły za darmo
teraz cza płacic
i co roku inna ksiązka
po co
by imm nabijac kase
teraz cza płacic
i co roku inna ksiązka
po co
by imm nabijac kase
wasyl......nie najężdżaj na alkoholików........za wcześnie na to
fajnie jest patrzeć jak ludzie zyskują świadomość i zaczynają się np. zastanawiać nad składkami NFZ i kolejkami do specjalisty.Miłe,ze ma sie wpływ na czyjąś świadomość i zmusza do myślenia.
wlasnei wasyl , ja mialam pozyczane ze szkoly.
teraz dzieciakom musialam kupic.....
one sa w takiej sytuacji ze moga odkupic uzywane.... ale dzieci z obecnej 5 klasy i nizej juz tak nie dadza rady bo coroku sie bedzie zmienial program- koszmar
teraz dzieciakom musialam kupic.....
one sa w takiej sytuacji ze moga odkupic uzywane.... ale dzieci z obecnej 5 klasy i nizej juz tak nie dadza rady bo coroku sie bedzie zmienial program- koszmar
wiesz dama ja akurat z dostaniem sie do lekarza ne mam prob;emow. ale fakt faktem ze NFZ to kpina, wczoraj był reportaz o jakims gościu co kazali mu czekac bodajże rok na zdjęcie gipsu bo im sie limity skonczyly
klepak
ja tez byłem alkocholikiem
i jestem bo jest sie nim czasem całe zycie
-ale robie i mam za co pic
nie zwolniłem sie i nie stoje pod sklepem
ja tez byłem alkocholikiem
i jestem bo jest sie nim czasem całe zycie
-ale robie i mam za co pic
nie zwolniłem sie i nie stoje pod sklepem
1 713 008. niszcząc przy tym naturalne środowisko,wycinając drzewa,zużywając energie do produkcji.
solerka
po co zmieniają program co roku
bo poczuli kase
za naszych czasów był jeden program
po co zmieniają program co roku
bo poczuli kase
za naszych czasów był jeden program
sorelka może jak kiedyś będziesz miała t o zachce Ci sie coś robić w tym kierunku aby zmienić a na to jestem wyjątkowo cięta
wiesz owszem zmienie ..... jak tylko uporzadkuje sprawy po mamie i babci sprzedam swoj dom to stad wyjezdzam.
ide na grzyby
po drodze kupie flaszkę
i wjadę w sklep z tymi 5 nierobami
po drodze kupie flaszkę
i wjadę w sklep z tymi 5 nierobami
Wasyl.......i nas w kraju ...niestety tak jest......chcesz dostać rentę......utnij se nogi ...albo chlaj aż prawie masz walnąć w ramki......to Ci dadzą rętę,,......inaczej nie ma szans
do 22
klepak
znowu pada.....i nie mogę iść do pracy......znowu będzie poślizg w terminach
Dzień dobry
Jest jak jest.Świat się zmienia i to ludzie go zmienają.
Czy na lepsze?
Wszechobecna komercja ustala warunki i to już się nie zmieni. A wręcz przeciwnie.Trzeba,czy się to podoba czy nie powyrywać korzenie i płynąc z prądem . Inaczej się nie da.Dostosujesz się - żyjesz. Nie potrafisz - to zginiesz.
Jak w dzungli. Prawie
Jest jak jest.Świat się zmienia i to ludzie go zmienają.
Czy na lepsze?
Wszechobecna komercja ustala warunki i to już się nie zmieni. A wręcz przeciwnie.Trzeba,czy się to podoba czy nie powyrywać korzenie i płynąc z prądem . Inaczej się nie da.Dostosujesz się - żyjesz. Nie potrafisz - to zginiesz.
Jak w dzungli. Prawie
halapek ta co mnie w nocy tak miło z czata pożegnała?
myślałam,że ten czat dla wszystkich z tego co pisala wczoraj sorelka
a co sugeruje twoje
Monet dostosowując się - tez giniesz,ja za 1500 zeta nie będę pracować,bo stracę tylko zdrowie a opieki medycznej brak i widoków na godna rentę czy emeryturę tez
sorelka bo pożegnała : pa pa
sorelka bo pożegnała : pa pa
oczywiście patrząc z perspektywy innych,ja nie muszę pracować i już nigdy nie będę tyle,ze interesują mnie inni ludzie,interesuje mnie mój kraj.
sorelka -> a co miala bic ci połony ?
sorelka -> a co miala bic ci połony ?
713 035. dama_kier 2013-09-14 (11:11)
Monet dostosowując się - tez giniesz,ja za 1500 zeta nie będę pracować...
Ta... nie będziesz bo ktoś pracuje na Ciebie.
Jakby Ci to zrodełko wyschło to byś zasowala i za te 1500 żeby się utrzymać.
Monet dostosowując się - tez giniesz,ja za 1500 zeta nie będę pracować...
Ta... nie będziesz bo ktoś pracuje na Ciebie.
Jakby Ci to zrodełko wyschło to byś zasowala i za te 1500 żeby się utrzymać.
damo kier.....przykro mi ale z tobą raczej nie rozmawiam.....bo wiem kim jesteś
1 713 037. dama_kier 2013-09-14 (11:15)
oja nie muszę pracować i już nigdy nie będę ...
Nigdy nie mów-nigdy. Dobra zasada.
Życie różne figle płata..
oja nie muszę pracować i już nigdy nie będę ...
Nigdy nie mów-nigdy. Dobra zasada.
Życie różne figle płata..
dama-kier - człowiek ,ktry nie musi nigdy pracowac kapcieje....
mam tez taka kolezanke, co powiedzial ze nei zamirza pracowac....
probem w tym ze ona w domu ttez niewiele robi - z tego zasiedzenia nic jej sie juz nie chce
A ja wolalbym jakąkolwiek pracę niż ustawiać się w ogonku po jałmużnę w DPS ,MOPRze czy innej takiej firmie.
ja nawet gdybym na koncie miała pare milionow to nie zrezygnowałabym z pracy
Damo >> ciekwe ile to Ty nawkładalaś do tej wspólnej kasy że teraz tak bez żenady poszlabyś brać?
sorelka,a co miałoby jej się chcieć ? sprzątać udzielać towarzysko,pracować w imię "idei"? hmmm nie wszyscy to "konie pociągowe,niewolnicy by składać się na luksus bandy darmozjadów"
Monet wystarczająco i co miesiąc wat,akcyza i podatki pośrednie w zupełności starczy by wyciągnąć rękę
Monet wystarczająco i co miesiąc wat,akcyza i podatki pośrednie w zupełności starczy by wyciągnąć rękę
hmmmmmmmmmm wiesz problem w tym ze nie bardzo cie kojarze.... nie kojarze zbysmy kiedys rozmawiali
jasne niech sie wszytsikim nic nie chce bo i po co ... po co robic cos dla innych za nic...
a moze dla siebie by cos zrobila, wyszla do ludzi ?
a moze dla siebie by cos zrobila, wyszla do ludzi ?
halapek i chyba nie zrozumiesz bo dama ma swoja teorie na ten temat.
sorelka ja tez odnoszę wrażenie żes mało sympatyczna. Zrób Ty coś dla innych,siebie- ale Tobie chyba nie chce się nawet jechać do wawy a mnie chcesz umoralniać - dość stop sympatyczne towarzystwo
ja w tamtym roku.....odprowadziłem ......65 tys...Vatu......to opieka musiała by mnie utrzymywać do końca życia....jakbym zliczył wszystkie lata
halapek po to oddajemy haracz aby ci na górze myśleli i czepiać się tych co korzystają z MOPS jest nie na miejscu.
dama jedz ty skoro mie musisz pracowac - to masz mnostwo czasu.
i naprawde malo mnie obchodzi czy uwazasz mnie za sympatyczna czy za niesymaptyczną. akurta na ttwoim uwielbieniu i sympati zalezy i najmniej.
a teraz wybacz ale nie bede juz prowadzila tej dyskusji.
i naprawde malo mnie obchodzi czy uwazasz mnie za sympatyczna czy za niesymaptyczną. akurta na ttwoim uwielbieniu i sympati zalezy i najmniej.
a teraz wybacz ale nie bede juz prowadzila tej dyskusji.
trafnych typowań. i wygranych. trzymajcie sie ciepło .. prawie wszyscy
Inaczej nie czynię.. myślę,ze jak składnik powietrza ..dwutlenek węgla
jocia halapek@
odbierzcie poczte
witam wszystkich
dama kier
krzysztof24
krzysztof24
dama kier
ok