Wpisy 1 691 372 – 1 691 471
31 sierpnia 2013 01:06 → 31 sierpnia 2013 02:00, 100 wpisów
gonzaga...tam nawet napisałeś ,że TU jesteś pod tym nikiem GONZAGA
MoanaDziękuję
No w tylu miejscach się bałwaniłem,że sam nie wiem
No w tylu miejscach się bałwaniłem,że sam nie wiem
nikt nie mówi o bałwanieniu, miałabym kilka pytań, bo szukasz w genealogii i nie błądzisz, potrzebowałabym kilku pytań i odpowiedzi, mam skomplikowane drzewo i problem z dotarciem do źródłeł
moana..a tak na marginesie to ciekawe jakby się w tym konkretnie zagłębić to kto był naszym przodkiem
tak na prawdę to sama już nie wiem, albo po prostu nie chce wiedzieć....czasami strach sie bać
moana..bo ci nasi przodkowie skądś się wzięli Chciałabym zobaczyć tego przodka pierwszego,chociaż ten pierwszy też się skądś musiał wziąć temat rzeka
ale to ziekawe mam ponad 200 zdjęc przedwojennych ..i niestety nie wiem ..kto zacz .. pierwsze z około 1900 roku
jocia..ja też mam takich zdjęć dużo a ponad połowa to nie wiem kto na nich jest
jocia...a widziałas te zdjęcia co nieboszczykom robili? Wyglądają na nich jak żywi
nie wiem sama, bałagan genealogiczny czasami mnie przeraża, ja osobiście jestem Niemką z pochodzenia, koleje losu mojej rodziny to materiał wyjęty z książek historycznych, patrząc na zdjęcia wiem tak jak Ty jocia kto, kim jest...prawie w 60% reszta to obcy twór
Ja przez N-klasę znalazłam część rodziny wlasnie dzieki profilowi rodzinnemu
mój "szacowny" odnalazł swoja przyrodnią siostrę, szok był, konfrontacja także, ale....siostra jest
kurczę, nie wiem czy nie naruszyłyśmy za bardzo Jego prywatnośći
urodzona w Pyrlandii, wychowana na landach a w sercu...tylko maj
jocia..tez mam takie zdjęcia ale wolę nie oglądać,jak się między palcami zawieruszą to szybko odkładam,nie chcę na nie patrzeć nawet
moana...a ja urodzona we Wrocławiu wychowana w Stuttgartcie a w sercu wrzesień
ja mam pełno takich zdjęć, moja babcia opowiadała mi straszne historie; przeżyła 2 wojny światowe, czułam się jak skrzynka pocztowa z której zaczęło się wysypypac
ja tam nie lubie takich zdjęć oglądać a jak jadę na jakiś pogrzeb i trumna otwarta bo tak sobie zarzyczy rodzina to nawet do kaplicy nie wejdę
uffffffff ... dwa tylko ocalały..ale podrzec i wyrzucić bym nie potrafiła
Lila ten link
Lila ten link
moana..no przygnębiające ale kiedys tak ludzie robili zdjęcia nieboszczykom.
jocia...moje jakoś wyblakły.Nie wiem dlaczego.Widać na nich tylko stopy ale i tak wiem kto na nich.Trzymam bo sa ale jak całkiem wyblekną to wypierdziele no bo po co trzymać
zdjęcia należy zachować, ale nie rozpamiętywać, ważne tak naprawdę jest tu i teraz, przeszłość trzeba szanować, ale ona nie należy już do nas...
te " moje" były ok..ale siostra sie .. tego i wyrzuciła..moze to zemsta przodków...i tak sie stało jak sie stało
Lila -usiłowałem wejść na fb,ale mój komp.dziAła jak znarowiony perszeron-Więc spr.Pżniej
Moana Co chciałaś wiedzieć???
Moana Co chciałaś wiedzieć???
moana...ja tam mojej mamie zakazałam robienia jakichkolwiek zdjęć,chyba bym szału doznała jakby mi teraz ktos takie zdjęcie pokazał
gonzaga...spoko.Tam masz napisane skąd co i jakCo bys się nie bił z myslami cała noc
jocia..jak masz takie zdjęcia tych ludzi zyjących to te z pogrzebu zagrzeb gdzieś na dnie
to temat bardziej skomplikowany, wolę o ile mogę napisać w tej kwestii do Ciebie maila a nie truć na czacie
kuzynie..musisz kiedys wejśc na N-klae i zobaczyć wszystkiezdjęcia