Wpisy 168 753 – 168 852
29 września 2010 15:52 → 29 września 2010 18:35, 100 wpisów
ale moze byc tak ze trafisz jedną parke i pozostale liczby np. po jednej z pozostalych parek i mozna tez ladnie trafic
Czyli metoda długodystansowa. Szkoda myślałem że coś szybszego no ale każda metoda jest dobra o ile się nią wygrywa satysfakcjonujące kwoty.
listek daj adres e-mail to ci wysle arkusze lotto i mini aktualne z parkami zobaczysz powinienes je zrozumiec jak popatrzysz na wszystko jak cos to pytaj jak chcesz mozna tez grac na najbardzie chodliwe i se laczyc
ktos chce arkusze aktualne z lotto i mini na parki to piście - przesle

dzieki ale jestem amatorem HTML to i tak niezle jak na moje mozliwosci
UDAŁO MI SIĘ TRAFIC 4 czwórke w totolotka i jedną trójke tylko nie wiem ile płacą za to 

No to dzięki już wiem ile kasy wygralem nie no mam jedną 4 czwórke i jedną trójke
czyli będę mial 280 zl na nastepne zaklady i na piwko 
czyli będę mial 280 zl na nastepne zaklady i na piwko 
Grałem swoją metodą szczęśliwą czyli skreślałem numery które coś mi mówia dlatego skreslilem 44 jako swój numer buta
31 jako lata swoje 36 jako numer domu koleżanki hehe no i 24 jako dwadziescia cztery godziny trwa doba
mial bym piatke ale 15 pietnastka mi sie rozeszla heh 
31 jako lata swoje 36 jako numer domu koleżanki hehe no i 24 jako dwadziescia cztery godziny trwa doba
mial bym piatke ale 15 pietnastka mi sie rozeszla heh 
to teraz musisz odpalić działkę dla koleżanki za szczęśliwy numer 

no to tymbardziej
teraz mam nadzieję, że trafisz przynajmniej piątkę na dobry początek grubszych wygranych 
Kathy -
- kiedy losowanie nr2 z breloczka? 
teraz mam nadzieję, że trafisz przynajmniej piątkę na dobry początek grubszych wygranych 
Kathy -
- kiedy losowanie nr2 z breloczka? 
Użytkownik JANKES32 dodał nowy komentarz w temacie Wygrał 13 milionów i zniknął
Użytkownik majklasz dodał nowy komentarz w temacie Wygrał 13 milionów i zniknął
Użytkownik JANKES32 dodał nowy komentarz w temacie Wygrał 13 milionów i zniknął

troszke szkoda
ale pewnie jakby mozna bylo skreslac samemu to i tak na chybil-trafil bym gral 
ale pewnie jakby mozna bylo skreslac samemu to i tak na chybil-trafil bym gral 
hah ostatnio jak wypadł joker "1" to chcialem skreslic wlasnie sam jokera i wybrac "1" ale mowie pewnie nie wejdzie to wezme na chybil trafil - i co? dostalem "1"
w poniedzialek typowalem ze wypadnie "4" ale cos mnie sklonilo ze jokerem bedzie cos z przedzialu od 20 do 30 a tu klapa i 4 wypadlo.. troche szok
w poniedzialek typowalem ze wypadnie "4" ale cos mnie sklonilo ze jokerem bedzie cos z przedzialu od 20 do 30 a tu klapa i 4 wypadlo.. troche szokciekawią mnie 2 sprawy:
1. wysyłasz mini lotto system 12 liczb - trafisz 4/12 - płacą za 8 czwórek 8x powiedzmy 700zł - 5600zł - potrącają podatek czy traktują to jako 8 odrębnych wygranych które nie podlegają pod podatek.
2. Wysyłam w kolekturze "A" 1 zakład na 10 losowań Mini Lotto. W 3 losowaniu trafiam 3/5 i wypłacam nagrodę w kolekturze "B".
W kolekturze "B" dostaje kupon uaktualniony i nastepnie trafiam 5/5.
Wygrana za 5/5 bedzie podlegac pod kolekture "A" czy pod kolekture"B"?
1. wysyłasz mini lotto system 12 liczb - trafisz 4/12 - płacą za 8 czwórek 8x powiedzmy 700zł - 5600zł - potrącają podatek czy traktują to jako 8 odrębnych wygranych które nie podlegają pod podatek.
2. Wysyłam w kolekturze "A" 1 zakład na 10 losowań Mini Lotto. W 3 losowaniu trafiam 3/5 i wypłacam nagrodę w kolekturze "B".
W kolekturze "B" dostaje kupon uaktualniony i nastepnie trafiam 5/5.
Wygrana za 5/5 bedzie podlegac pod kolekture "A" czy pod kolekture"B"?
jezeli chodzi o mnie to wydaje mi sie tak:
1. - bez podatku
2. - kolektura "B" choć powinno być pod "A"
1. - bez podatku
2. - kolektura "B" choć powinno być pod "A"
Witalski dla Wszystkich.....
majklasz>>>>>moim zdaniem ad.1 zaplacisz podatek od 5600,00
majklasz>>>>>moim zdaniem ad.1 zaplacisz podatek od 5600,00
ja rozumuje to tak:
8 x 700zł to nie to samo co 1 x 5600zł
na kuponie z kolektury "B" są jej dane (numer kolektury, data, godzina, numer kuponu...)
Czyli jak trafisz dwie czwórki na jednym kuponie (dwa te same zakłady) - każda po 1200zł - to zapłacisz podatek od 2400zł?
TS mówi tylko ze wygrane przekraczajace na JEDNYM KUPONIE (nie na jednym zakładzie) 2000zł wypłacane sa w oddzialach - a podatek jest od 2280zł - chyba wysle im pytanie

8 x 700zł to nie to samo co 1 x 5600zł
na kuponie z kolektury "B" są jej dane (numer kolektury, data, godzina, numer kuponu...)
Czyli jak trafisz dwie czwórki na jednym kuponie (dwa te same zakłady) - każda po 1200zł - to zapłacisz podatek od 2400zł?
TS mówi tylko ze wygrane przekraczajace na JEDNYM KUPONIE (nie na jednym zakładzie) 2000zł wypłacane sa w oddzialach - a podatek jest od 2280zł - chyba wysle im pytanie

Nigdy nie zapłacisz podatku od 5/5. Nawet jeśli dasz stawkę x10 i wygrasz 6600 zł. Pozdrawiam
Innymi słowy przy określaniu czy obowiązuje podatek patrzy się jaka byłaby wygrana przy stawce x1.
oo to ciekawe no ale w sumie racja - wysylajac 10 kuponow na stawce 1 to tak samo jak jeden na stawce 10
ale mnie chodzilo Pasko o 4/5 w mini lotto systemem 12 - wygrywasz 8 x powiedzmy 700zł 

pasko,majklasz>>
168807 o czym w końcu mowa ?
Jeśli ten kupon z trafieniem MINI, "lotto system 12 liczb systemem" czyli będzie to sys. pełny, to traktuj to jako jeden zakład
168807 o czym w końcu mowa ?
Jeśli ten kupon z trafieniem MINI, "lotto system 12 liczb systemem" czyli będzie to sys. pełny, to traktuj to jako jeden zakład
8/9 w multi na stawce x10 to 20 000zł - wtedy tez bez podatku
kurcze nawet o tym nie wiedzialem ale prawda 
kurcze nawet o tym nie wiedzialem ale prawda 
Eee chyba to nie jest tak. Płacisz podatek po przekroczeniu kwoty jeśli jest to na jednym kuponie.
Witam. Według mnie sytuacja podobna, ale nie mam pewności. Tzn. według mnie nie będzie podatku, ale trzeba popytać.
Tak to by każdy rozpisywał każdy system i skreślenia na pojedyncze kupony, tak aby omijać podatek.
Nieeee, jest podatek jeśli kwota wygranej z jednego zakładu przewyższa dwa tysiące ileśset złotych...
Lestek - wysylajac 5 liczb do multi multi na dziesieciu kuponach i trafiajac 5/5 to dostajesz na kazdym kuponie 700zł bez podatku
a wysylajac jeden kupon na stawce x10 wygrywasz tyle samo co na 10 kuponach - 7000zł i tez bez podatku
Zgadza się. Ale jeśli wyślesz stawkę x10, to tak jakby wysyłasz 10 pojedynczych zakładów i nie ma podatku, jeśli wygrana z pojedynczego zakładu jest mniejsza niż 2280.
WITAM jeśli ktoś zagra w mm za stawkę np.10 lub w systemie a pojedynczawygrana jest sumąod której nie płacimy podatku to i za wygrana z systemu lub zwielokrotniona stawkę nie płacimy podatku
To też nie jest tak do końca...
W grach liczbowych i loteriach pieniężnych prowadzonych przez Totalizator Sportowy Sp. z o.o. wolne od podatku dochodowego są jednorazowe wartości wygranych, nie przekraczające 2.280 złotych.
Tu wkraczamy w kwestię interpretacji przepisu przez US, czy dziesięć kuponów to jednorazowa wygrana...
W grach liczbowych i loteriach pieniężnych prowadzonych przez Totalizator Sportowy Sp. z o.o. wolne od podatku dochodowego są jednorazowe wartości wygranych, nie przekraczające 2.280 złotych.
Tu wkraczamy w kwestię interpretacji przepisu przez US, czy dziesięć kuponów to jednorazowa wygrana...
gdyby bylo inaczej ludzie nie graliby na stawki tylko kopiowali kupony na stawce x1
Janusz, stawka x10 to wygrana x10, jeśli kwota przekracza 2280zł, płacisz 10%. Zresztą mój ojciec wygrał 4/6 w systemie i płacił podatek jak złoto... Dlatego te wygrane są odbierane w oddziale, który wypełnia odpowiednie papiery.
lastek jeśli wygrasz mniej niż 2280 dla pojedynczego zakladu to nieplacisz podatku jak wyslesz taki sam zakład a stawka razy dziecięc to i podatku nie ma
W przypadku 5/5 taka wygrana wynosi 7000 i od tego pobierany jest podatek.
gdyby byl pobierany ludzie nie grali by na stawce x 10 tylko kupowali by 10 takich samych kuponow na stawce x1
Nie jestem pewny jak z systemami, ale w Multi Multi to się mylisz i poniżej 7/7 nigdy Ci nie pobiorą podatku.
No i tak powinno się robić. Jeśli chcesz uniknąć podatku rozpisuj na 10 kuponach albo graj tylko 5/5x3 x3+1
Dajesz na 10 losowań 5 liczb ze stawką x10, trafiasz po kolei 5/5 i po 5 dniach Pani w kolekturze ma Ci wypłacić 70 000 bez podatku...
Ale to nie jest jednorazowa wygrana.
Regulamin mówi jasno: W przypadku opłacenia przez grajacego wielokrotnosci stawki za zakład â od 2 do 10, wygrana odczytana z
tabeli mnoy sie odpowiednio przez liczbe od 2 do 10.
Regulamin mówi jasno: W przypadku opłacenia przez grajacego wielokrotnosci stawki za zakład â od 2 do 10, wygrana odczytana z
tabeli mnoy sie odpowiednio przez liczbe od 2 do 10.
o, już mam:
Wygrane pieniene, w których łaczna suma wypłat dokonywanych na podstawie jednego kuponu
przekracza kwote 2.000 zł (słownie: dwa tysiace złotych), wypłacane sa wyłacznie w oddziałach TS.
Wygrane pieniene, w których łaczna suma wypłat dokonywanych na podstawie jednego kuponu
przekracza kwote 2.000 zł (słownie: dwa tysiace złotych), wypłacane sa wyłacznie w oddziałach TS.
tak posko mówi dobrze jak by ktoś mniał nie samowite szczęście i poslał kupon na np 15 stawka razy 10 i w każdym losowaniu wygrywał np 2000 zł to i tak podatku z tej wygranej nie zapłaci
A nie ma nic o sumowaniu się wygranych w przypadku wielolosowaniowego kuponu?

śniło mi się że wygrałem MILIARD dlatego zagralem hehe